Buffalo – Carolina 2:0 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Montreal – Boston 4:3 (kon.)
Nashville – Columbus 2:3 (po pr.) | Chicago – Detroit 6:1 (kon.) | Dallas – Florida 2:1 (1:0 po s.n.)
Colorado – Minnesota 2:0 (kon.) | Edmonton – Anaheim 2:1 (kon.) | Ottawa – Toronto 3:2 (po pr.)
konec
Buffalo Sabres
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Carolina Hurricanes
Středa 05.10.2016, 01:00 • Lakeview Arena (Marquette, MI) • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Buffalo po třech zápasech proti dvěma kanadským týmům na domácím ledě vyzve ve středu v noci Carolinu, proti které se bude snažit navázat na dvě výhry v řadě a dát zapomenout na ostudnou porážku 8:1 ze začátku měsíce. Tu Sabres uštědřilo Toronto a oplatilo mu předchozí těsnou prohru 1:0 z domácího Air Canada Centre. Hurricanes se pro prohře s Tampou Bay a Minnesotou budou snažit vrátit zpět na vítěznou dráhu poté, co před avizovanými dvěma prohrami porazili Washington a právě Lightning, proti kterým odehráli dvě utkání a mají s nimi vyrovnanou bilanci. Druhým kanadským soupeřem Buffala byla Ottawa.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítejte v Lakeview Areně, malé hale v Marquette, kde se dnes netradičně odehraje připravené utkání NHL mezi Buffalem Sabres a Carolinou Hurricanes.
    Hokejisté obou týmů během rozbruslení v Lakeview Areně.

     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Lehner (Ullmark) – Gorges, Nelson, Franson, Guhle, Austin, Brugdoerfer – Nylander, Eichel, Reinhart – Ennis, Girgensons, Foligno – Deslauriers, Larsson, Fasching – Schneider, Grant, Catenacci.

    Carolina Hurricanes: Ward (Leighton) – Hainsey, Pesce, Hanifin, Murphy, Lowe, Tennyson – Nordstrom, J. Staal, Nestrašil – McGinn, Ryan, Di Giuseppe – Zykov, Poturalski, Gauthier – Woods, Sutter, Brown.
    Před utkáním proběhl v Lakeview Areně slavnostní ceremoniál.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Jordan Staal se dostal mezi kruhy pro vhazování po třinácti sekundách ke střele, jeho následný pokus byl ale sražen mimo.
     
    01:03
    Carolině se nepodařilo rozehrát na pravém křídle a puk zamířil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    01:51
    Sabres se dostali ke střele v pravém kruhu pro vhazování, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány a Cam Ward si v bráně Caroliny Hurricanes připsal první úspěšný zákrok.
     
    02:03
    Brady Austin na pravém křídle po zpětné přihrávce svého spoluhráče krásně vypálil od modré čáry po ledě a mířil přesně ke vzdálenější levé tyči, Cam Ward ale vytáhl fantastický zákrok, když pravým betonem puk vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    03:12
    Velice rádi bychom Vám poskytli sestavy obou týmů, problém je, že nemáme k dispozici tradiční zápis o utkání. Omlouváme se.
     
    03:59
    Murphy na pravém křídle nebezpečně vypálil od modré čáry na vzdálenější levou tyč, tam byl ale připravený brankář Lehner, který pravým betonem jeho pokus vyrazil mimo!
     
    04:36
    Jack Eichel byl zřejmě tím hráčem, který vypálil z pravého kruhu pro vhazování, jeho následná střela ale skončila v ochranné síti a brankář Caroliny Cam Ward zasahovat nemusel.
     
    05:48
    Patrick Brown se dostal ke střele mezi kruhy pro vhazování, z blízkosti ale zamířil pouze doprostřed brány, kde puk ukryl ve své výstroji připravený Robin Lehner a přerušil hru.
     
    06:15
    Cam Ward předvedl skvělý zákrok, když se bleskově přesunul ke své pravé tyči a diagonální střelu Sabres z pravého křídla pravým betonem vyrazil mimo!
     
    07:51
    Utkání se zatím hraje ve velmi vysokém tempu a puk putuje v rychlém sledu z jedné strany Lakeview Areny na druhou.
     
    08:29
    Hurricanes se nepodařilo rozehrát a puk podél mantinelu, kde jsou boxy časoměřičů, zamířil na zakázané uvolnění.
     
    08:57
    Sam Reinhart zkusil vypálit z pravého křídla, jeho střela ale skončila pouze v náručí připraveného Cama Warda, po jehož zákroku přichází na řadu krátká komerční přestávka.
     
    09:05
    Josh Gorges se dostal v levém kruhu pro vhazování k odraženému puku a okamžitě ho po ledě napálil střelou s příklepem směrem na bránu, Cam Ward ovšem opět skvěle zasáhl a jeho střelu po ledě mířící ke vzdálenější pravé tyči levým betonem vykopl!
     
    10:16
    Betony Cama Warda zatím hrají prim a Buffalo hraje po úvodních deseti minutách hry s Carolinou bez branek 0:0.
     
    10:53
    Hurricanes odpověděli tvrdou střelou z levého křídla, Robin Lehner byl ale připraven a levým betonem puk vyrazil!
     
    10:57
    U pravé tyče Cama Warda vznikl velký závar, hokejisté Buffala ale nedokázali propasírovat puk do brány. Následuje další komerční přestávka. Za chvíli pokračujeme.
     
    Sam Reinhart během rozhovoru během druhé reklamní přestávky na lavičce Sabres prohlásil, že je zde velice úzké kluziště, což usnadňuje oběma týmům přechod do útoku.
     
    11:45
    Hurricanes v rychlém sledu vypálili z levého a poté pravého kruhu pro vhazování, Robin Lehner byl ale v obou případech pozorný a připsal si dva skvělé zákroky.
     
    11:56
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Staal – 2 min., hákování).
     
    12:22
    Jack Eichel byl v blízkosti pravé tyče faulován Jordanem Staalem a Sabres mají k dispozici první přesilovou hru zápasu.
     
    12:57
    Hurricanes se podařilo vyhodit a Sabres musí rozjíždět další útočnou akci zpoza vlastní brány, ve které stoji Robin Lehner.
     
    13:34
    Carolina zatím zvládá oslabení na jedničku a opět se ji podařilo vyhodit puk až za bránu Robina Lehnera. Dobrá práce.
     
    13:57
    Vzápětí následovalo další vyhození a vyloučený Jordan Staal je zpět na ledě. Carolina hraje v plném počtu.
     
    14:24
    Robin Lehner se vydal za bránu, aby zastavil nahození Hurricanes.
     
    14:37
    Jack Eichel na levém křídle nabral obrovskou rychlost a z levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele, která nad levým betonem Cama Warda mířila ke vzdálenější pravé tyči, jenže brankář Caroliny předvedl zázračný zákrok a puk lapačkou vyrazil!
     
    15:34
    Oba týmy se vzápětí dostaly v rozpětí pár sekund do slibné brankové příležitosti, jenže oba brankáři nadále zůstávají nepřekonáni.
     
    16:00
    Konečně máme k dispozici zápis a soupisky, ke kterým se dostaneme vzhledem k velmi rychlému tempu zápasu během první reklamní přestávky, abychom nepřišli o něco důležitého.
     
    16:53
    Jeden z hráčů Buffala Sabres byl vyloučen a také Carolina si po orazítkování vnějšího oblouku brány po střele z levého křídla zahraje první přesilovou hru.
     
    16:53
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (2 min.).
     
    17:56
    Vyloučený hráč Sabres je zpět na ledě a Buffalo hraje po přečkání úvodního oslabení v plném počtu.
     
    18:10
    Hokejisté Caroliny rychle přešli do útoku a vypálili z levého křídla, následná střela ale skončila na hrudi Robina Lehnera, který po dalším dobrém zákroku přerušil hru.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát jedna minuta a nutno konstatovat, že oficiální soupisku obou týmů pro dnešní utkání bohužel stále nemáme k dispozici.
     
    19:39
    Brett Pesce to přehnal u levé tyče s důrazem a po posunutí brány za brankářem Robinem Lehnerem byla hra přerušena.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Siréna ukončila první třetinu, během které jsme sledovali velice pohledný hokej a jedna šance střídala vzápětí druhou, gólu jsme se ovšem zatím nedočkali. V Lakeview Areně hrají důležitou roli brankáři. Cam Ward i Robin Lehner zatím chytají skvěle a do druhé části budou vstupovat s čistým kontem. Skóre po první třetině. Buffalo Sabres 0 Carolina Hurricanes 0.
    V Lakeview Areně v Michigenu panuje skvělá atmosféra!

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:06.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    V malé, ale do posledního místa zaplněné, hale Lakeview Areně právě začala druhá třetina utkání mezi Buffalem a Carolinou, do které oba týmy vstupují za bezbrankového stavu 0:0.
     
    20:57
    Robin Lehner rychle vystartoval ze své brány, aby před jedním z hráčů Caroliny odpálil puk do bezpečí, což se mu sice nepodařilo, Hurricanes ale z téměř nulového úhlu prázdnou bránu trefit nedokázali a puk skončil za ní!
     
    21:39
    Sabres právě vstřelili branku!
    NICOLAS DESLAURIERS si najel před bránu na krásnou přihrávku Hudsona Faschinga z levého křídla, a přestože puk na první pokus netrefil, po tom druhém už v kleče zamířil přesně k levé tyči. Buffalo se ujímá vedení 1:0! Asistence: Hudson Fasching a Johan Larsson.
    21:39 Nicolas DESLAURIERS - 1:0
     
    22:29
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Erik Burgdoerfer – 2 min., držení protihráče).
     
    22:44
    Di Giuseppe po přihrávce a pěkné otočce Hainseyho krásně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a jeho následná střela se od bližší pravé tyče odrazila zpět do hry! To byla obrovská šance a přesilová hra Hurricanes byla málem bleskově využita.
     
    23:36
    Brett Pesce vypálil z mezikruží, brankář Robin Lehner byl ale připraven a puk ukryl ve své výstroji.
     
    23:52
    Hanifin na pravém křídle vypálil s příklepem od modré čáry, na přední tyči byl ale opět připravený Robin Lehner, který po spolehlivém zákroku přerušil hru.
     
    24:39
    Jack Eichel na levém křídle nabral rychlost a střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování se pokusil podruhé překonat Cama Warda, ten ale jeho pokus pravým betonem vyrazil!
     
    25:59
    Oba týmy do dnešního utkání dávají úplně všechno, jako jediní ale zatím dokázali skórovat na začátku druhé třetiny Sabres, kteří vedou zásluhou Nicolase Deslaurierse 1:0.
     
    26:24
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Staal – 2 min., hákování).
     
    27:22
    Sabres se dvakrát v rychlém sledu vlastní chybou připravili o útočné pásmo, když na modré čáře nedokázali zachytit zpětnou přihrávku.
     
    28:06
    Buffalo začíná další akci ve svém obranném pásmu a do konce přesilové hry Sabres zbývá necelých 15 sekund.
     
    28:37
    Jordan Staal se podruhé v zápase vrátil z trestné lavice zpět na led, aniž by jeho tým inkasoval, a vzápětí se ihned zapojil do útoku, ten ale na levém křídle žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    29:10
    Hanifin tvrdě vypálil po dalším útoku na levém křídle od modré čáry, jeho následný pokus ale zamířil vedle bližší levé tyče.
     
    29:38
    Robin Lehner v pohodě zastavil nahození Hurricanes z pravého křídla a prohodil si puk ve své lapačce.
     
    29:46
    V hledišti je jeden zajímavý fanoušek, který má na hlavě atrapu velkého sýru ve tvaru trojúhelníku. Škoda, že nemáme fotku!
     
    30:21
    Nechci nikterak přehánět, ale dnešní utkání mezi Buffalem a Carolinou je jedním z nejhezčích, které jsem měl možnost během přípravy sledovat, přestože v něm padl zatím pouze jeden gól.
     
    31:24
    Larsson vypálil od modré čáry a po odrazu od mantinelu za bránou se snažil dostat k dorážce v blízkosti pravé tyče Foligno, těsně před ním ale bleskově přikryl puk na ledě Cam Ward!
     
    Kapitán Jordan Staal kroutí v týmu Caroliny Hurricanes pátou sezónu a během rozhovoru prohlásil, že je rád, že tu může být.
     
    31:53
    V sestavě Caroliny dnes hraje Andrej Nestrašil, který se zatím společně se svými spoluhráči marně snaží odpovědět na úvodní gól Buffala, který vstřelil Nicolas Deslauriers.
     
    33:00
    Buffalo vyrazilo po levém křídle do rychlého protiútoku a na vzdálenější pravé tyči mohl puk uklízet do prázdné brány Cole Schneider, ten se ale zásluhou skvělého zákroku Cama Warda do zakončení nedostal! Brankář Caroliny skvěle přečetl úmysl jednoho z hráčů Sabres, který vracel puk před bránu, a jeho přihrávku srazil do rohu ledové plochy.
     
    34:17
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát necelých šest minut a Sabres si začínají vytvářet velký tlak.
     
    34:43
    Jeden z hráčů Sabres si najížděl mezi kruhy pro vhazování na zpětnou přihrávku z pravého křídla, Hurrinanes ale kombinaci Buffala skvěle přečetli a vyrazili do protiútoku, který žádnou střelu nepřinesl.
     
    35:53
    Hurricanes se podařilo vyhodit puk podél střídaček tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Josh Gorges musel hrát.
     
    36:26
    Carolina vypálila po delší době, Robin Lehner ale střelu z pravého křídla dokázal vyrazit.
     
    37:00
    Jack Eichel našel diagonální bekhendovou přihrávkou u pravé tyče Sama Reinharta, ten se ale v ostrém úhlu ocitl mimo střelecký úhel.
     
    37:31
    Sabres právě vstřelili branku!
    Casey Nelson vypálil od modré čáry po nádherné diagonální zpětné přihrávce Jacka Eichela z levého rohu útočného pásma a těsně před bránou jeho střelu jemně tečoval projíždějící SAM REINHART, od jehož hole se puk pod lapačkou bezmocného Cama Warda odrazil k pravé tyči. Buffalo orámovalo druhou třetinu dvěma góly a vede 2:0! Asistence: Casey Nelson a Jack Eichel.
    37:31 Sam REINHART - 2:0
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát jedna minuta.
     
    39:35
    Hanifin se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci a snažil se zamířit mezi betony Robina Lehnera, ten ale jeho pokus vkleče vyrazil do rohu ledové plochy a nadále drží čisté konto!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Buffalo vykročilo do druhé třetiny skvěle a po necelých dvou minutách šlo do vedení, když se vkleče nadvakrát prosadil po Faschingově přihrávce Nicolas Deslauriers, na jehož gól krátce před druhou přestávkou navázal skvělou tečí po Nelsonově střele od modré čáry Sam Reinhart a Buffalo po orámování prostřední části dvěma góly bude vstupovat do té závěrečné s dvoubrankovým vedení. Skóre po druhé třetině. Buffalo Sabres 2 Carolina Hurricanes 0.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:00.
    Představení města Marguette, kde se hraje dnešní utkání.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Carolina vyhrála úvodní vhazování třetí třetiny, během které se bude snažit smazat dvoubrankové vedení Buffala, jehož hráči se prosadili na začátku a závěru druhé třetiny.
     
    40:47
    Hurricanes jsou střelecky aktivnější, jenže v největších šancích utkání si zatím vylámali zuby na skvělém Robinovi Lehnerovi.
     
    41:21
    Jack Eichel v pravém rohu útočné pásma zamíchal s pukem a poté nádhernou přihrávkou našel Brendana Guhleho, který na vzdálenější levé tyči bez přípravy pálil těsně mimo!
     
    41:41
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Cole Schneider – 2 min., hákování).
     
    42:25
    Johan Larsson odvedl v obraně skvělou práci a podél mantinelu u boxu časoměřičů puk vyhodil až za bránu Cama Warda.
     
    43:00
    Brett Pesce nedokázal na pravém křídle na modré čáře zastavit prudký kotouč a Hurricanes se sami připravili o pásmo.
     
    43:56
    Hanifin tvrdě vypálil na levém křídle od modré čáry a jeho následnou střelu letící těsně nad ledem na přední tyči zablokoval dobře postavený Jack Eichel.
     
    44:19
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Brendan Woods – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:26
    Carolina před pár okamžiky přesilovou hru nevyužila a vzápětí si početní výhodu vyzkouší hokejisté Buffala.
     
    45:01
    Hurricanes se podařilo vyhodit puk a Robin Lehner vyjel za svou bránu, aby svým spoluhráčům pomohl s rozehrávkou.
     
    45:41
    Sam Reinhart nepříjemně vypálil z pravého křídla, Cam Ward byl ale u své levé tyče připravený a nadvakrát jeho pokus zastavil!
     
    46:06
    Jack Eichel na pravém křídle zamíchal s pukem a na přední tyči našel Sama Reinharta, který se ocitl ve velké šanci, nadvakrát ale bekhendem pozorného Cama Warda překonat z blízkosti nedokázal!
     
    47:11
    Robin Lehner zastavil nahození Hurricanes u své pravé tyče a po přerušení hry se za jeho bránou strhla obrovská mela.
     
    47:11
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (2 min.).
     
    47:48
    Jeden z hráčů Hurricanes dostal během reklamní přestávky menší trest, což znamená, že Sabres mají k dispozici čtvrtou přesilovou hru.
     
    47:58
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Erik Burgdoerfer – 2 min., hrubost).
     
    48:15
    Jeden z hokejistů Caroliny se v blízkosti pravé tyče ocitl ve hře 4 na 4 v obrovské šanci, na fantastického Robina Lehnera ale vyzrát nedokázal!
     
    48:41
    Ještě 30 sekund se bude hrát ve hře 4 na 4 a poté začne přesilová hra Caroliny Hurricanes, která si již nyní začíná vytvářet územní převahu a touží po kontaktním gólu.
     
    50:07
    Hurricanes tvrdě vypálili od modré čáry a jejich následná střela byla přizvednuta do ochranné sítě. Carolina se stále marně snaží vstřelit svůj první gól a po přerušení hry přichází na řadu krátká reklamní přestávka.
     
    51:01
    Carolina je lepší, což potvrzuje statistika šancí. Šance: Buffalo Sabres 12 Carolina Hurricanes 16.
     
    52:14
    Sabres se snaží během posledních minut utkání především poctivě bránit a zatím se jim to daří skvěle. Drží čisté konto.
     
    52:24
    Cam Ward předvedl skvělý zákrok pravým betonem a jeho spoluhráči poté vyhodili puk přes ochranné sklo, byla tam ale teč, takže vylučovat se nebude.
     
    53:04
    Cam Ward se vydal za svou bránu, kde zastavil nahození Sabres a podél mantinelu poté úspěšně rozehrál.
     
    53:34
    Brankář Hurricanes se vzápětí znovu ocitl za svou bránou, kde tentokrát pouze zastavil puk pro své spoluhráče.
     
    53:57
    Zemgus Girgensons zkusil na pravém křídle vypálit z úhlu, na přední tyči byl ale připravený Cam Ward, který puk ukryl ve svém náručí a přerušil hru.
     
    54:13
    Závěrečná část utkání sice není tak atraktivní jako předchozí dvě, stále je ale ještě dost času na to, abychom se dočkali nějakého gólu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    55:01
    Patrick Brown se ocitl před bránou v obrovské šanci a mířil v těsné blízkosti dvou protihráčů, kteří mu dýchali na záda, do levého horního rohu brány. Robin Lehner ale vytáhl skvělý zákrok a po vyjetí z brány puk hrudí vyrazil!
     
    55:55
    Sabres se ihned po vhazování ocitli v těsné blízkosti brány ve velké šanci, jednomu z hráčů Buffala se ale v pádu puk nepodařilo usměrnit mezi betony Cama Warda!
     
    56:30
    Cam Ward dnes chytá skvěle, jenže na rozdíl od Robina Lehnera inkasoval dva góly, po nichž jsou Hurricanes na pokraji porážky.
     
    57:10
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé tři minuty a jsem hodně zvědavý, zda to Carolina zkusí bez brankáře, zatím to tak nevypadá.
     
    57:47
    Brendan Guhle na levém křídle napřáhl k táhlé střele zápěstím, po které puk zamířil těsně vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    58:23
    Cam Ward startuje na střídačku a Carolina to zkouší ve hře bez brankáře!
     
    58:50
    Sabres hrají jednoduše, a jakmile mají možnost, vyhazují puk do obranného pásma Caroliny.
     
    59:15
    Buffalo mohlo rozhodnout, jenže střela z pravého křídla minula prázdnou bránou!
     
    59:50
    Brett Pesce nedokázal na pravém křídle udržet útočné pásmo, po kterém puk končí v neutrální zóně. Sabres mohou oslavovat vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    Buffalo Sabres si spravilo chuť po domácí prohře 1:8 s Torontem Maple Leafs, když v malé Lakeview Areně v Michigenu zásluhou skvělého úvodu a závěru druhé třetiny porazilo Carolinu. Hurricanes byli sice lepší, jenže i přes střeleckou převahu se jim gól vstřelit nepodařilo, zatímco v dresu Sabres se prosadili Nicolas Deslauriers a Sam Reinhart. Příprava NHL vrcholí a nová sezóna už klepe na dveře. Začíná příští týden! Konečný výsledek. Buffalo Sabres 2 Carolina Hurricanes 0. (03:37:31)
    Skvělý Robin Lehner vychytal čisté konto a oslavuje vítězství.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 22. Deslauriers (Fasching, Larsson), 38. Reinhart (Nelson, Eichel)


    Buffalo Sabres: Lehner (Ullmark) – Gorges, Nelson, Franson, Guhle, Austin, Brugdoerfer – Nylander, Eichel, Reinhart – Ennis, Girgensons, Foligno – Deslauriers, Larsson, Fasching – Schneider, Grant, Catenacci.
    Carolina Hurricanes: Ward (Leighton) – Hainsey, Pesce, Hanifin, Murphy, Lowe, Tennyson – Nordstrom, J. Staal, Nestrašil – McGinn, Ryan, Di Giuseppe – Zykov, Poturalski, Gauthier – Woods, Sutter, Brown.
    bahis siteleri