Chabarovsk – Omsk 0:3 (kon.) | Vladivostok – Novosibirsk 0:2 (kon.) | Kunlun – Novokuzněck 3:0 (kon.)
Čerepovec – Barys 3:4 (po pr.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 2:1 (kon.) | HC Slovan – Riga 1:2 (0:1 po s.n.)
Jaroslavl – Dynamo Moskva 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Chanty-Mansijsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 1:2 (kon.)
Viťaz – Minsk 0:3 (kon.) | Soči – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Spartak Moskva – Ufa 3:4 (po pr.)
Záhřeb – Jokerit 2:5 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Čtvrtek 17.11.2016, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:51:32)
     
    Střely na branku: 40 – 21
     
    Petrohradská mašina se zastavila! Favorizovaný Petrohrad totiž na svém ledě překvapivě podlehl Jekatěrinburgu 1:2! Petrohrad přitom rozehrál zápas dobře. Domácí byli v první třetině jasně lepším týmem a Nikita Gusev těsně před přestávkou otevřel skóre! Hosté podle všeho dostali v kabině pořádný kartáč a vlétli do druhé třetiny jako velká voda! Dmitrij Megalinskij nejprve vyrovnal a o dvě minuty později poslal Jekatěrinburg do vedení Rok Tičar ! Domácí se od té doby hnali do útoku, ale obrana Jekatěrinburgu dnes předvedla výkon na hranici sebeobětování a nepustila Petrohrad do šancí. Vedoucí celek soutěže nevyrovnal ani v závěrečné hře bez brankáře a překvapivě prohrál.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Hostující trenér si vyžádal oddechový čas!
     
    59:10
    Šipačov z rohu útočného pásma hledal Pavla Dacjuka, jež byl ale schovaný za jedním z obráncům a Jekatěrinburg už je opravdu blízko.
     
    58:34
    Igor Šesťorkin opouští domácí branku! Petrohrad zkouší v závěru třetí třetiny štěstí v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:20
    Domácí ale pokazili přihrávku v útočném pásmu a hosté znovu bez váhání vyhodili kotouč až do obranného pásma Petrohradu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:36
    Hosté se zmocnili kotouče a jednoduchým vyhozením jej odpravil ven z obranného pásma. Petrohradu hodně rychle ubíhá čas na vyrovnání.
     
    57:24
    Barabanov vybruslil od pravého mantinelu mezi kruhy, kde si srovnal kotouč na hokejce, ale slabou střelou minul branku hostů.
     
    56:19
    Romanov uspěl na vhazování v útočném pásmu, ihned se prodral zpátky k puku a vyslal pozdrav směrem k domácímu brankáři. Igor Šesťorkin kotouč ukryl v lapačce.
     
    55:27
    Po vyhraném vhazování v útočném pásmu střílel od modré čáry připravený Anton Bělov. Rána domácího obránce prolétla kolem branky a zaduněla o zadní mantinel.
     
    55:12
    Kovalčuk projel s pukem na hokejce až do útočného pásma, kde vyslal střelu mířící na zadní tyč, ale Igor Ustinskij tentokrát nemusel zasahovat.
     
    54:08
    Hosté se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude před brankou Jekatěrinburgu. Celá hala teď žene Petrohrad za vyrovnáním.
     
    53:49
    Domácí se řítili do rychlého protiútoku po pravé straně, nicméně obrana Jekatěrinburgu je dnes hodně pozorná a i tentokrát útok SKA zastavila.
     
    53:00
    Barabanov našel přihrávkou před branku rozjetého Koskirantu. Druhý jmenovaný bez přípravy nasměroval kotouč na branku, ale Igor Ustinskij byl znovu na místě.
     
    52:26
    Pavel Dacjuk si sjel na dobrou přihrávku na pravé křídlo, zbavil se obránce, ale svižnou střelou nepřekonal připraveného Ustinského.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. N. Gusev (Šipačov, Kovalčuk) – 22. Megalinskij, 24. Tičar (A. Garejev)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin – Zubarev, Vojnov, A. Bělov, Čudinov, J. Jakovlev, Chafizullin, Rukavišnikov – Kovalčuk, Dacjuk, S. Plotnikov – N. Gusev, Dadonov, Šipačov – Barabanov, Koskiranta, Děrgačjov – Ketov, Tichonov, Kablukov.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Ustinskij – Kivistö, Ščitov, Andersén, Megalinskij, V. Vasiljev, Alexej Vasilevskij, Žuravljov, Turbin – A. Garejev, Gubin, Tičar – Mingalejev, A. Alexejev, A. Romanov – Monja, Torčeňuk, Česalin – Ivašov, K. Volkov, Miťakin.

    Rozhodčí: Rogačjov, Kislov – Viljugin, Kesler

    Diváci: 11 732
    thejrc.org