Chabarovsk – Omsk 0:3 (kon.) | Vladivostok – Novosibirsk 0:2 (kon.) | Kunlun – Novokuzněck 3:0 (kon.)
Čerepovec – Barys 3:4 (po pr.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 2:1 (kon.) | HC Slovan – Riga 1:2 (0:1 po s.n.)
Jaroslavl – Dynamo Moskva 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Chanty-Mansijsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 1:2 (kon.)
Viťaz – Minsk 0:3 (kon.) | Soči – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Spartak Moskva – Ufa 3:4 (po pr.)
Záhřeb – Jokerit 2:5 (kon.)
konec
HK Soči
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Traktor Čeljabinsk
Čtvrtek 17.11.2016, 17:30 • Ledový palác Bolšoj, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely: 60-69; Střely na bránu: 37-43; Vhazování: 33-20; Zablokované střely: 16-15; Hity: 8-10; Fauly: 3-3; Trestné minuty: 6-8. (19:56:57)
     
    Vše podstatné se během utkání v Ledovém paláci Bolšoj mezi Soči a Traktorem Čeljabinskem odehrálo ve druhé třetině. Soči se během necelých šesti minut ujalo zásluhou Jegora Morozova a Andreje Kosticyna dvoubrankového vedení, na které dokázal zareagovat v závěru prostřední části Derek Roy. Traktor sice ve třetí části utkání zabral a byl výrazně střelecky aktivnější, ani bez brankáře už se mu ale vyrovnat nepodařilo. Soči ukončilo sérii čtyř porážek v řadě, zatímco Traktor po sérii dvou výher padl. Konečný výsledek. HK Soči 2 Traktor Čeljabinsk 0.
    Soči dosáhlo proti Traktoru na dlouho očekávané vítězství.

     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Paul Szczechura ještě stačil v pravém kruhu pro vhazování vypálit, Konstantin Barulin ale jeho pokus vyrazil za bránu a v dnešním utkání už se dámy a pánové nic nestane.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:47
    Hra byla přerušena kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti a hostujícím hráčům Traktoru se to hodně nelíbí, nicméně rozhodnutí rozhodčích už se nezmění a Vasilij Děmčenko se musí vrátit zpět do brány. Vhazovat se totiž bude ve středním pásmu.
     
    57:45
    Traktor Čeljabinsk si vyžádal oddechový čas, po kterém zůstala jeho brána prázdná! Vasilij Děmčenko bude sledovat zbytek utkání ze střídačky.
     
    57:32
    Traktor Čeljabinsk vzápětí tvrdě vypálil z pravého kruhu pro vhazování, následná střela s příklepem ale tentokrát zamířila pouze doprostřed brány, kde ji zastavil Konstantin Barulin.
     
    56:53
    Semjon Afonasjevskij byl zřejmě tím hráčem, který z vrcholu mezikruží napřáhl po zpětné přihrávce svého spoluhráče k dělové ráně, která mířila přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Konstantin Barulin ale vytáhl úžasný zákrok, když puk vyrážečkou vyrazil do ochranné sítě!
     
    56:42
    Alexej Kručinin udělal na levé straně středního pásma nádherný oblouk a řekl si o faul, který také přišel. Eric O'Dell ho zezadu jasně podrazil a hosté si v rychlém sledu zahrají další přesilovou hru.
     
    56:26
    Vyloučený Ruslan Pedan je zpět na ledě a domácí hokejisté Soči hrají v plném počtu.
     
    55:48
    Jevgenij Skačkov odvedl ve středním pásmu skvělou práci, když se po osvobození svého týmu neukvapil s nahozením puku do útočného pásma a ještě si dovolil zpětnou přihrávkou drze rozehrát.
     
    55:24
    Traktor Čeljabinsk má v závěru utkání k dispozici přesilovou hru a ideální možnost vyrovnat stav utkání na 2:2.
     
    54:25
    Ruslan Pedan fauloval v rohu obranného pásma Vladimira Děnisova, kterého zezadu podrazil a dostal dvě minuty.
     
    53:38
    Konstantin Barulin skvěle zasáhl proti střele z vrcholu levého kruhu pro vhazování a poté byl nepříjemně atakován. Puk sice zůstal volný, ale domácímu brankářovi pomohli spoluhráči, kteří ho uklidili do bezpečí a navíc mohli vyrazit do protiútoku!
     
    52:53
    Domácí hokejisté Soči se vydali do útoku po levém křídle, jejich následnou akci ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    51:36
    Soči se pokusilo přidat pojišťující gól tvrdou střelou od modré čáry, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Vasilij Děmčenko ale výtečně zasáhl pravým betonem a puk vyrazil!
     
    50:35
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých deset minut a vypadá to, že zápas mezi Soči a Traktorem Čeljabinsk skončí stejným výsledkem, jako duel mezi Nižnijem Novgorodem a Metallurgem Magnitorgorsk, který před pár okamžiky skončil a domácí hokejisté vyhráli těsně 2:1.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 26. Morozov, 30. A. Kosticyn (Fantenberg) – 36. Roy (N. Bělov, Jakuceňa)


    HK Soči: Barulin – Fantenberg, Pedan, Mamkin, Mamašev, Alexandrov, Chomickij – O'Dell, V. Grebenščikov, Skačkov – Padakin, Ignatuškin, A. Kosticyn – Mereskin, Levickij, Morozov – Jacenko, Tomilin, I. Zacharčuk.
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko – N. Bělov, Borodkin, Kolcov, Děnisov, Klimontov, Šinin, Žuldikov, Mamajev – Szczechura, Jakuceňa, Kručinin – Černikov, J. Petrov, Pankov – Roy, Pestunov, Afonasjevskij – Šolochov, Šarov, Zinovjev.

    Rozhodčí: Sergej Kulakov, Eduard Odins. Čároví: Pjotr Aljošin, Alexandr Nesterov

    Diváci: 5 026
    thejrc.org