Chabarovsk – Omsk 0:3 (kon.) | Vladivostok – Novosibirsk 0:2 (kon.) | Kunlun – Novokuzněck 3:0 (kon.)
Čerepovec – Barys 3:4 (po pr.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 2:1 (kon.) | HC Slovan – Riga 1:2 (0:1 po s.n.)
Jaroslavl – Dynamo Moskva 2:0 (kon.) | CSKA Moskva – Chanty-Mansijsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 1:2 (kon.)
Viťaz – Minsk 0:3 (kon.) | Soči – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Spartak Moskva – Ufa 3:4 (po pr.)
Záhřeb – Jokerit 2:5 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Dynamo Moskva
Čtvrtek 17.11.2016, 17:00 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a ve třetí třetině potvrdili domácí zaslouženost své výhry. Nejenže přidali i druhou branku, kterou odrazem od obránce vstřelil trochu se štěstím chvíli před koncem Kadějkin, ale byli i o něco lepším a aktivnějším týmem. Je nutné vyzdvihnout hlavně organizovanou hru domácí obrany, která hrála jako z partesu a samozřejmě jistého Murygina, který udržel čisté konto v důležitém zápase. Domácí si tak pojistili čtvrté místo, Dinamo na něj naopak navýšilo ztrátu.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji příjemný sváteční večer. (19:17:44)
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Jaroslavl už to asi ubrání, je totiž v plném počtu a Moskva už nemůže svého soka tak jednoduše zamknout v jeho pásmu.
     
    59:04
    Dinamo mělo obrovský tlak, ve kterém vyslalo na bránu Murygina hned několik střel, nakonec se ale domácí dokázali osvobodit vyhozením až za bránu Moskvy!
     
    58:12
    Hosté už to riskují bez gólmana, uvidíme, jestli se jim podaří alespoň snížit nebo inkasují branku do odkryté svatyně – ale nemají, co by ztratili.
     
    57:27
    Na konci ještě budou moci hosté snížit a také si berou oddechový čas na nějaké pokyny, protože vyloučen byl domácí Petri Kontiola, který se dopustil za vlastní bránou sekání.
     
    56:28
    A i nadále platí, že Jaroslavl hraje velice dobře zezadu, takže to vypadá, že by jí dvoubrankové vedení už mohlo stačit ke klidnému závěru.
    55:08 Alexandr KADĚJKIN - 2:0
     
    55:08
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tak nakonec je tu druhý branka v síti Dinama a Lokomotiv přesilovku využívá! ALEXANDR KADĚJKIN se dostal ve velkém úhlu k puku a chtěl před bránou hledat volného Mosaljova, ovšem jeden z obránců ve snaze o zablokování tohoto pasu docílil pouze toho, že dostal sám puk za Zalivina! Asistence: Michajl Pašnin a Daniil Apalkov.
     
    53:58
    Velký tlak, který si domácí vytvořili, zakončil tvrdou střelou od modré Švéd Kronwall, jenže Zalivin byl pozorný a puk dokázal ztlumit na své výstroji.
     
    53:20
    Hodně aktivně se dopředu tlačil Korškov, který předvedl dobrou individuální akci a nakonec byl zastaven až hákováním v podání Nikulina – domácí tak mají početní výhodu.
     
    52:35
    A stále platí, že domácí drží takové "fotbalové" vedení, tedy 1:0 – ale pokud to dotáhnou do konce, nikdo se nebude ptát na výsledek, důležité budou pouze tři body.
     
    51:29
    Teď je tu pasáž hry, kdy se naopak do hry více dostávají hosté, kteří donutili Jaroslavl k vyhození na zakázané uvolnění a na ledě se tak bude muset Dinamu bránit unavená pětka, které nebylo dovoleno vystřídat.
     
    50:24
    Do střely od modré čáry se celým tělem položil Kronwall a bomba to tedy byla pořádná, ovšem Zalivin vymrštil beton a puk vyrazil do rohu kluziště!
     
    49:34
    Nahození z dálky dokázal Zalivin zachytit do lapačky a ještě rozehrát do strany, ovšem akce jeho spoluhráčů neměla dlouhého trvání a útočí opět Lokomotiv.
     
    48:17
    Jaroslavl stále odráží slabé ataky hostů a teď se naopak do šance dostal agilní Korškov – ze strany si najel i s pukem před bránu, jenže už byl moc blízko gólmanovi a jeho beton tak přehodit nedokázal, takže se o něj puk bohužel pro domácí zastavil!
     
    46:39
    Opět se hraje za branou Moskvy, což plně vyhovuje domácím, kteří by se určitě nezlobili, ani kdyby dnes měli vyhrát tímto zcela nehokejovým výsledkem.
     
    45:45
    Dinamo se stále ne a ne dostat do hry, vypadá to, že přes organizovanou obranu domácích bude vstřelení branky hodně těžký oříšek.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 20. Kontiola (Talbot, Kozun), 56. Kadějkin (Pašnin, Apalkov)


    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin – Kronwall (C), Gavrikov, Rafikov, Pašnin, Ljubuškin, Koledov, Manuchov, Iljenko – Kozun, Kontiola, Talbot – Apalkov, Kadějkin, Mosaljov – Kartajev, Loktionov, Čistov – Polunin, Kraskovskij, Korškov.
    Dynamo Moskva: Zalivin – Kutějkin, Robinson, D. Višněvskij, I. Nikulin, Rylov, Hietanen, Solovjov – Karsums, Cvetkov, Kašpar – Tarasov, Dugin, A. Galimov – Kokarev, Gorovikov (C), Karpov – Sopin, Rybakov, Kokujov – Čebykin.

    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Misjur, Palej
    thejrc.org