Calgary – Minnesota 3:2 (2:1 po s.n.) | San Jose – Montreal 2:1 (kon.) | Buffalo – Boston 1:2 (kon.)
Philadelphia – Chicago 3:1 (kon.) | NY Rangers – Carolina 4:2 (kon.) | Nashville – New Jersey 4:5 (po pr.)
konec
Philadelphia Flyers
3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Chicago Blackhawks
Sobota 03.12.2016, 19:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. V příznivý čas budeme sledovat utkání nejlepší hokejové ligy na světě, a sice NHL, konkrétně pak utkání mezi týmy Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks.
     
    Philadelphia Flyers

    Domácí Philadelphia Flyers se v tabulce Východní konference nachází na devátém místě se ziskem sedmadvaceti bodů. Zatím se tedy drží šance na postup do vyřazovacích bojů, ale základní část bude ještě hodně dlouhá a Letci by tak měli sbírat co nejvíce bodů, aby se dostali do elitní osmičky. Poslední tři utkání se Flyers vezou na vítězné vlně, když dokázali třikrát zvítězit. Budou se z výhry radovat i dnes? Určitě je ale nečeká nic lehkého. Mezi nejproduktivnější hráče Philadelphie patří Wayne Simmonds (11+11), hned za ním je pak český útočník Jakub Voráček (8+14) a Claude Giroux (7+15).
     
    Chicago Blackhawks

    To hosté z Chicaga zatím vévodí tabulce Západní konference, když jsou první se čtyřbodovým náskokem na St. Louis. Jestřábi si připsali dvě výhry v řadě za sebou a na led Philadelphie tak jedou s cílem znovu bodovat. V mužstvu se pomalu zabydluje novic v obraně, český obránce Michal Kempný, který už vsítil dvě branky a zvyká si i na kolotoč v zámoří. Nejproduktivnějšími hráči Chicaga jsou Patrick Kane (8+16), Arťom Anisimov (10+11) a Artěmij Panarin (8+13).
     
    Vzájemná utkání

    Letos se oba celky utkaly zatím jednou. Bylo to na ledě Chicaga, které Flyers porazilo 7:4. Oplatí tedy dnes domácí hokejisté vysokou porážku Chicagu?
     
    Československá stopa v utkání

    Radko Gudas (PHI)
    Michal Neuvirth (PHI) – zranění
    Jakub Voráček (PHI)

    Michal Rozsíval (CHI)
    Michal Kempný (CHI)
    Richard Pánik (CHI)
    Marián Hossa (CHI)
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: S. Mason (Stolarz) – Streit (A), Del Zotto, Gostisbehere, MacDonald, N. Schultz, Provorov – Voráček (C), Giroux, Raffl (A) – Simmonds, B. Schenn, Konecny – Weise, Bellemare, Read – Ljubimov, Cousins, VandeVelde.

    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Hjalmarsson, Keith (C), Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk, Kempný – P. Kane (A), Anisimov, Panarin – Hossa, Hinostroza, Hartman – Pánik, Krüger, Rasmussen – Motte, Schmaltz, Desjardins.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Graham Skilliter – Graham Skilliter, Ryan Daisy.
     
    Ještě jednou přeji hezký večer všem fanouškům NHL. Zápas začne s menším zpožděním, jak je tomu v zámoří zvykem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hosté mají kotouč na svých holích a už s ním uhánějí do útočného pásma.
     
    01:35
    Tam ale nic nevymysleli a také domácí se dotkli kotouče a po chvíli operovali před brankářem Chicaga, ten ale nemusel zasahovat.
     
    02:07
    Manning pálil od modré čáry, ale na brankáře hostů nevyzrál. Ten vyrazil puk před sebe a přebírají si ho jeho spoluhráči.
     
    03:08
    Panarin objel branku Masona a snažil se najít Anisimova, jenže následně o puk přišel a do protiútoku tak mohou zamířit domácí hokejisté.
     
    03:44
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení. Anisimov našel na levé straně úplně volného ARTĚMIJE PANARINA, který bleskovou střelou našel odkrytou klec domácích a jeho tým si tak bere jednobrankový náskok – 0:1. Asistence: Arťom Anisimov, Patrick Kane.
    03:44 Artěmij PANARIN - 0:1
     
    05:04
    A další šance Chicaga, které se hned po vhazování dostalo znovu do blízkosti branky Philadelphie, ale tentokráte brankář Mason byl pozorný a kotouč za svá záda nepustil.
     
    06:42
    Domácí hokejisté zatím působí spíše ospalým dojmem a do větší šance se tak nedostali. Hosté jsou naopak dost aktivní a před Masonem tak byli několikrát nebezpeční.
     
    06:48
    Následuje první komerční přestávka.
     
    07:29
    Read si nabruslil podél pravého mantinelu blíže chicagské brance, ale nikoho tam neměl na přihrávku, a tak akce domácích skončila rychleji, než začala.
     
    08:26
    První vážnější šance na straně Letců. Brandon Manning střílel z vrcholu kruhů a Darling tak musel vytasit efektní semafor. Domácí se pomalu začínají dostávat do tempa.
     
    09:49
    Nick Cousins pak z levé strany střílel znovu na Darlinga, ale ten byl opět na svém místě. Kotouč vyrazil před sebe a převzali si ho jeho spoluhráči, kteří už míří do útoku.
     
    10:17
    Michal Kempný zachytil kotouč po střele Girouxe a hned ho poslal Desjardinsovi, jenž se snažil protlačit až před Masona, to se mu ovšem nepovedlo a u puku tak budou znovu hráči Philadelphie.
     
    10:30
    A znovu je tu krátká komerční přestávka.
     
    10:54
    Travis Konecny převzal přihrávku od Simmondse, ale ještě obkroužil branku Chicaga. Poté už ovšem zapracovala obrana hostů, která mu nedovolila překvapit brankáře Darlinga.
     
    11:57
    Hinostroza s Hossou si vyměnili kotouč, ale druhému jmenovanému pak odskočil z čepele a k následné střele se tedy nedostal.
     
    12:54
    Chris VandeVelde střílel z pravého kruhu a Darling musel být znovu v pohotovosti. Jeho lapačka ale střelu domácího útočníka zlikvidovala a do akce tak půjdou jeho spoluhráči.
     
    14:08
    Domácí si jako první zahrají přesilovou hru. Hráčská lavice Chicaga je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Hartman.
     
    14:30
    Domácí se nedostali ke střele v útočném pásmu a hosté se tak osvobozují, když puk vyhazují až před domácí branku.
     
    14:57
    Jakub Voráček dostal kotouč přímo na hůl od Gostisbehereho, poté okamžitě pálil směrem na hostující branku, jeho šanci ale likviduje pozorná obrana Chicaga.
     
    15:48
    Dalekonosnou střelu od modré čáry vyslal na Darlinga Provorov, jenže ani ten na něho nevyzrál. Přesilovka domácích se už hodně zkrátila a vypadá to, že se hosté ubrání.
     
    16:08
    Je to tak, Hartman je na ledě a Chicago je tedy v plném počtu.
     
    16:31
    Hru poznamenala série nepřesností na obou stranách a hrálo se tak ve středním pásmu. Nyní už ale mají kotouč na svých holích hosté a míří do útoku.
     
    17:34
    Manning je dnes hodně aktivní. Znovu vyslal jedovatou střelu na Darlinga, který musel do pokleku, aby ukryl jeho střelu. Následně pak přerušuje hru.
     
    18:01
    Z vrcholu pravého kruhu střílel Seabrook, ale Mason jeho ránu chytil a hned kotouč rozehrál mezi své spoluhráče, kteří otáčejí směr hry na opačnou stranu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:21
    Patrick Kane se nacpal před Masona, přízemní střelou ho však nepřekonal. K puku se pak ještě dostal Panarin, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    19:48
    Hosté jsou stále v pásmu Philadelphie, ale už to vypadá, že se nic nestane a první perioda spěje do svého konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Hosté se v ní ve čtvrté minutě ujali vedení zásluhou přesné trefy Panarina a diktovali tempo hry. Domácí hokejisté se dlouho nemohli dostat do tempa, to pak ale napravili a i oni si vypracovali spousty šancí. Ty k vyrovnání zatím ale nevedly. Uvidíme, co nám přinese další část hry. Druhá třetina začne přibližně ve 20:00.
     
    Střely na branku: 16 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:06
    Giroux zachytil kotouč po střele Patricka Kanea a poslal ho do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    21:31
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před Darlinga. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    21:59
    Nyní operovali v útočném pásmu hokejisté Philadelphie, ale Read neměl nikoho, komu by poslal kotouč. Následně pak se k němu dostávají hosté a jdou do útočného pásma.
     
    23:02
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali vyrovnání. IVAN PROVOROV vypálil z pravého kruhu tak tvrdě, že kotouč prošel hladce za záda Darlinga – 1:1. Asistence: Nick Cousins, Chris VandeVelde.
    23:02 Ivan PROVOROV - 1:1
     
    23:33
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    A Philadelphia bleskově strhává vedení na svoji stranu a byl u toho znovu mladíček IVAN PROVOROV, ten střílel prakticky ze stejného místa střelou švihem a rázem je vše úplně jinak – 2:1. Asistence: Michael Raffl.
    23:33 Ivan PROVOROV - 2:1
     
    24:23
    Najednou je domácích plné kluziště a hosté jsou týmem, který zatím neví, jak na rozjeté Letce hrát. Ljubimov se dostal do dobré pozice, ale svou střelu unáhlil a poslal kotouč vysoko nad.
     
    25:17
    MacDonald se chtěl dostat ke střele z vrcholu kruhů, ale do cesty se mu postavil Marián Hossa, jenž poslal kotouč směrem do středního pásma.
     
    26:36
    Panarin pálil z levého kruhu a Mason měl co dělat, aby jeho tvrdou ránu vykryl. Hosté nebyli daleko od vyrovnání!
     
    26:54
    Hosté se znovu natlačili do útočného pásma a před Masonem vyslal jedovatou střelu Hinostroza. Domácí brankář vyrazil kotouč před sebe a následně lapil i dorážku Hossy.
     
    28:10
    Richard Pánik střílel stahovačkou, ale na Masona nevyzrál.
     
    28:37
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    A z následné rychlé protiakce vyslal Konecny BRAYDENA SCHENNA do akce a ten z levého kruhu prostřelil Darlinga – 3:1. Domácí hokejisté tak vedou už o dvě branky. Asistence: Travis Konecny.
    28:37 Brayden SCHENN - 3:1
     
    30:04
    Hosté jsou jako opaření a znovu jim nevyšel průchod do útočného pásma. Domácí jsou naopak jako pokropeni živou vodou a znovu zahrozili před Darlingem.
     
    31:11
    Patrick Kane si nabruslil do blízkosti Masona, svoji střelu však poslal pouze vedle jeho branky. Na opačné straně pak měl šanci Provorov, ale hattrick nezkompletoval.
     
    32:29
    Domácí zahráli kotouč na zakázané uvolnění a hra se přestěhuje před Masona. Hosté se tak budou po vhazování před ním snažit o kontaktní branku.
     
    32:49
    Richard Pánik ztratil kotouč ve středním pásmu a znovu tak vyslal domácí celek do útočné akce. VandeVelde ovšem střelu z pravého kruhu poslal pouze do připravené lapačky.
     
    33:43
    Jakub Voráček hledal přihrávkou Claudea Girouxe, ten poté vystřelil v blízkosti Darlinga, ale opět to byl on, kdo jeho střelu ukryl do své připravené lapačky.
     
    35:00
    Marián Hossa startoval své motory podél levého mantinelu, ale puk mu odskočil z hokejky a do zakončení se nakonec vůbec nedostal.
     
    36:16
    Do dobré šance se dostal Richard Pánik, který si nabruslil zpoza domácí branky až před Masona, ale došťourat kotouč za jeho záda se mu nepodařilo.
     
    36:16
    Sudí si nakonec situaci po střele hostů ještě kontrolují přes video.
     
    36:16
    Tak nakonec hosté branky nedosáhli a stav se tedy nemění.
     
    37:05
    Darling musel vysunout svůj příložník, aby dostal kotouč do bezpečí po tom, co vystřelil Jakub Voráček. Hosté pak míří do dalšího útoku.
     
    37:48
    Trma vrma před Darlingem, ale nikdo nedokázal dostat puk za jeho záda. Hned na to si pak kotouč přebírají hráči Chicaga a už s ním uhánějí do útočného pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Hosté to ještě zkusili před Masonem, ale Keith svou střelu přetáhl a ta skončila hodně vedle jeho branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina je za námi. V ní domácí vsítili tři góly a otočili stav zápasu na svou stranu. Výborně se prezentoval teprve devatenáctiletý mladíček Ivo Provorov, který nejprve vyrovnal a po jednatřiceti vteřinách přidal druhou trefu. Další gól pak vsítil Brayden Schenn a Philadelphia tak vede po druhém dějství 3:1. Třetí perioda začne přibližně ve 21:00.
     
    Střely na branku: 24 – 19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Ivan Provorov se dostal do prostoru mezi kruhy, svou střelu ale poslal pouze do připravené hrudi Darlinga.
     
    40:36
    Panarin si nabruslil do blízkosti Masona a svou přízemní střelu brankář domácích vykopl svým betonem do bezpečí.
     
    41:24
    Marián Hossa znovu uháněl až před Masona, ale nakonec ho zbrzdila obrana Philadelphie, která chicagského útočníka zastavila v rozjezdu.
     
    42:25
    Manning na druhé straně střílel na Darlinga, jenže puk zachytil Krüger, který ho posílá okamžitě do středního pásma a posílá tak hosty do další útočné akce.
     
    43:44
    Seabrook našel svou přihrávkou Keitha, ten se dostal do těsné blízkosti Masona, jenže jeho přízemní střela skončila pouze na levém betonu brankáře Flyers.
     
    45:15
    Před brankou domácích se ke střele napřáhl Seabrook, ale ani tentokráte jeho tým nedokázal trefit kontaktní branku.
     
    46:09
    Ránu Kempného tečoval před brankou Philadelphie Richard Pánik, ale Mason vytasil další pohotový zákrok a podržel svůj tým.
     
    46:39
    Přichází další komerční přestávka.
     
    47:27
    Hosté stále nenachází recept na velmi dobře hrající Philadelphii, která tak má stále celkem pohodlný náskok.
     
    47:57
    Simmonds našel svou přihrávkou Gostisbegereho na modré čáře, ale rána druhého jmenovaného skončila na holenním chrániči Seabrooka.
     
    48:58
    Darling si připsal další zákrok, kterým zachránil svůj tým od další branky. Hosté tak stále žijí, ale čas jim začíná ubíhat velmi rychle.
     
    50:02
    Souboj o puk za domácí brankou nakonec vybojovali hosté, kteří se hned vrátili před Masona, ale táhlá střela Hossy skončila opět na pozorném Masonovi.
     
    50:54
    Raffl našel na pravém kruhu volného Jakuba Voráčka, který ale napálil puk pouze do hrudi Darlinga, jenž si připsal další cenný zákrok do své sbírky v tomto utkání.
     
    51:31
    Rasmussen dostává dvě minuty za vysokou hůl a je tu přesilová hra pro domácí celek.
     
    51:52
    Domácí se už uhnízdili v útočném pásmu a roztáčí před Darlingem přesilovkový kolotoč. Hosté se ovšem zatím drží a čekají, až zachytí puk, aby ho mohli poslat do bezpečí.
     
    52:50
    To se také povedlo a kotouč už letí až před domácí branku. Následně pak hosté střídají svou unavenou čtveřici.
     
    53:29
    Domácí hráli v šesti a hráčská lavice tak dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Za dvě vteřiny tak přijde přesilová hra Jestřábů.
     
    53:31
    Hosté jsou už kompletní a čeká je tedy početní výhoda.
     
    54:31
    Hostům se však tedy zatím početní výhoda vůbec nedaří a nemohou se dostat do útočného pásma. Domácí se poté v pohodě drží daleko od vlastní svatyně.
     
    55:13
    A znovu letí kotouč až před Darlinga a hostům končí přesilová hra, ve které ani jednou nevystřelili na brankáře Masona.
     
    55:29
    Philadelphia je v plném počtu.
     
    56:33
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Vinnie Hinostroza – 2 min., podražení).
     
    57:05
    Giroux střílel zblízka na Darlinga, jeho střelu ovšem brankář hostů zlikvidoval a pak hned sám poslal kotouč až ke svému protějšku, Masonovi.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:11
    Hosté se dostali ke kotouči a hned ho vyhazují znovu do bezpečí a šetří tak cenné vteřiny svého oslabení.
     
    58:42
    Hosté to zkouší bez brankáře se šesti bruslaři v poli.
     
    59:01
    Nyní přichází oddechový čas pro hosty.
     
    59:13
    Patrick Kane pálil z pravého kruhu, ale pravý beton Masona byl na svém místě. Nicméně hosté se stále drží v pásmu domácího celku.
     
    59:35
    Kotouč je ve středním pásmu a už se nic nestane, utkání je tak u konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté zvrátili nepříznivý stav a po druhé třetině vedli 3:1. V posledním dějství už se ale nikdo nedokázal trefit, a tak Letci slaví výhru nad prvním Chicagem. Hosté tak z ledu Philadelphie odjedou bez bodů.
     
    Střely na branku: 30 – 27
     
    Utkání ve Wells Fargo Centeru sledovalo 19 487 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Ivan Provorov (PHI) 2+0
    2. Steve Manson (PH) 26 zák., 1 gól, 96,3%
    3. Brayden Schenn (PHI) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:13

    Michal Kempný (CHI) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:52
    Marián Hossa (CHI) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:29
    Richard Pánik (CHI) – 0+0, 4 střely, čas na ledě 12:43
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše, přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (21:51:43)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 24. Provorov (Cousins, VandeVelde), 24. Provorov (Raffl), 29. B. Schenn (Konecny) – 4. Panarin (Anisimov, P. Kane)


    Philadelphia Flyers: S. Mason (Stolarz) – Streit (A), Del Zotto, Gostisbehere, MacDonald, Provorov, Manning – Voráček, Giroux (C), Raffl – Simmonds (A), B. Schenn, Konecny – Weise, Bellemare, Read – Ljubimov, Cousins, VandeVelde.
    Chicago Blackhawks: Darling (Semborski) – Hjalmarsson (C), Keith (A), Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk, Kempný – P. Kane (A), Anisimov, Panarin – Hossa, Hinostroza, Hartman – Pánik, Krüger, Rasmussen – Motte, Schmaltz, Desjardins.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Graham Skilliter – Graham Skilliter, Ryan Daisy

    Diváci: 19 487
    bahis siteleri