Darmstadt – Bayern 0:1 (kon.) | Leverkusen – Ingolstadt 1:2 (kon.)
konec
SV Darmstadt 98
0:1 (0:0)
Bayern Mnichov
Neděle 18.12.2016, 15:30 • Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor, Darmstadt • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu německé Bundesligy, kde se proti sobě postaví celky Darmstadtu a Bayernu Mnichov!

    Domácí SV Darmstadt 98 na tom letos není vůbec dobře, protože se po odehraných čtrnácti kolech nachází na posledním 18. místě ligy! Na svém kontě má navíc jen osm bodů a skóre 11:27 také nenapovídá dobré formě. Z posledních pěti duelů navíc skromný německý celek nevytěžil ani bod! Postupně prohrál na hřišti Leverkusenu 3:2, doma s Ingolstadtem 0:1, venku se Schalke 3:1, doma s Hamburkem 0:2 a posledně na hřišti Freiburgu 1:0. Nejlepším střelcem týmu je Antonino Čolak, který se letos trefil třikrát.

    To hostující Bayern Mnichov je na tom daleko lépe a jako už tradičně vévodí ligovému pelotonu, ale pouze těsně – o skóre před druhým Lipskem. Za 14 zápasů získal bavorský tým 33 bodů a pyšní se skóre 34:9. Z posledních pěti zápasů získal deset bodů – nejprve remizoval doma s Hoffenheimem 1:1, poté padl na hřišti Dortmundu 1:0, následovaly ale tři výhry – doma s Leverkusenem 2:1, v Mohuči 1:3 a s Wolfusburgem doma 5:0. Nejlepším střelcem týmu pak je Robert Lewandowski, který přesně mířil jedenáctkrát.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Darmstadt 98: Esser – Fedeckij, Niemeyer, Sulu (C), Holland – Gondorf, M. Vrančić – Sandro Sirigu, Rosenthal, Heller – Schipplock.
    Náhradníci: I. Berezovskij – Bezjak, Čolak, Guwara, Jungwirth, Kleinheisler, Obinna.

    Bayern Mnichov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Arturo Vidal, Alonso – T. Müller, Th. Alcântara, Costa – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Badstuber, Bernat, Kimmich, Lahm, Ribéry, Sanches.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas začali poměrně aktivně domácí, kteří se po dobré akci od Hellera dostali i do vápna, střela v podání Sirigua ale byla na poslední chvíli zablokována Thiagem!
     
    2
    A ani Bayern nezahálí! Po krásné průnikovce od Thiaga se dostal do vápna Rafinha, který cpal střílený centr před bránu, tam ale byl na zemi včas gólman Esser.
     
    3
    A poprvé si sáhl na míč i Manuel Neuer, hvězdný gólman hostů šel jistě do vzduchu pro centr Hollanda.
     
    5
    Za obranu se snažil dostat Thomas Müller, kterému se to málem povedlo, ale na poslední chvíli míč odkopl Sulu. Na druhé straně se snažil znovu hrozit na konci kontru Heller, jeho centr ale srazil Rafinha na roh.
     
    6
    Po rohovém kopu zkusil na přední tyči svoji hlavičkou zaskočit obranu Bayernu Rosenthal, bránu ale vůbec netrefil.
     
    7
    Bayern se snaží po trochu rozpačitém začátku dostat hru pod kontrolu, teď sledujeme kombinaci ve středu pole mezi Vidalem a Alonsem, kteří čekají, jestli se neotevře nějaký prostor v obraně Darmstadtu.
     
    8
    Na útočné polovině se po autovém vhazování chtěl dostat k centru Alaba, ale jeho záměr byl přečten a pokus zablokován – Bavoři to tak musí znovu zkusit z vlastní poloviny.
     
    10
    Po hektickém úvodu do zápasu sledujeme spíše klidnější pasáž hry, centr ze strany od Costy v pohodě sebral Esser a domácí tak mohou opět chvíli podržet míč.
     
    11
    Za obranu si hodně agilně nabíhal na dlouhý míč Sirigu, na svém místě ale byl včas David Alaba a tělem domácího křídelníka odstavil.
     
    12
    U autové čáry na vlastní polovině fauloval Thiago, domácí tak budou míč přímák, ze kterého může do Neuerova vápna přijít zajímavý centr.
     
    13
    K míči se postavil Vrančić, na jeho centr ale dosáhl pouze hostující Xabi Alonso, který míč odvrátil na roh.
     
    14
    Na zadní tyči se k hodně zajímavé hlavičce dostávala zatím aktivní Rosenthal, veškeré vzrušení ale bylo zbytečné, protože domácí útočník byl v ofsajdu.
     
    15
    Na dlouhý míč za obranu si snažil naběhnout Müller, Hummels ho ale nakonec poslal moc dlouhý a jeho spoluhráč ho na hrací ploše stíhal marně.
     
    16
    Tlak Bayernu se ale zvyšuje a domácí už se nedostávají k míči tolik, jako tomu bylo na začátku – pro zajímavost, hosté zatím podle statistik drží míč 75 % času.
     
    18
    Rafinha dokázal vybojovat na straně hřiště míč a po přenesení hry se dostal k centru zleva Costa, jeho míč ovšem pouze neškodně prolétl vápnem.
     
    19
    Ve středu pole trochu přibrousil Xabi Alonso, který napravoval vlastní chybu při zpracování, odměnou mu je varování od sudího Dankerta, prozatím pouze slovní.
     
    20
    A následně byl v ofsajdu přichycen Shipplock, který náběh nenačasoval dobře a zastavil tak nadějnou akci svého celku.
     
    21
    Darmstadt se dopustil dalšího přestupku na útočné půlce, tentokrát Heller hrál rukou, hra je tedy znovu přerušena.
     
    22
    Bayern se ale zatím vůbec nemůže dostat do nějaké šance, domácí celek aktivně brání a vůbec tak svému soupeři nedovoluje přístup do vápna.
     
    23
    Z dálky se to snažil prolomit Douglas Costa, kterému ale rána vůbec nesedla a prolétla tak hodně daleko okolo tyče Esserovy brány.
     
    24
    Zpoza vápna se do míče hodně odvážně opřel Jan Rosenthal, střelu sedla celkem pěkně, ale přesto skončila asi metr vedle Neuerovy brány.
     
    26
    Hosté rozjeli pěknou akci na straně přes Müllera, ve vápně se snažil zakončovat Thiago i Lewandowski, vylámali si ale zuby na blocích domácí obrany.
     
    27
    Thiago dnes už poněkolikáté fauloval, tentokrát Hollanda při hlavičkovém souboji, sudí Dankert ale i v tomto případě volí pouze domluvu.
     
    28
    I nadále se snaží hosté marně dobývat obrannou hrát Darmstadtu, který drží nerozhodný výsledek a zatím rozhodně nepropadl ani herně.
     
    29
    Hodně těžkou práci měl na kraji hřiště při zpracování Alonsovy přihrávky Alaba, nakonec to ale zvládl a míč udržel – po jeho zpětném pasu ale přišlo další zpomalení hry a domácí se tak stačili zformovat.
     
    31
    Obraz hry se nemění, na první pořádnou šanci zápasu ale stále čekáme, nepřijde mi, že by Bayern dokázal vymyslet něco, čím by obranu soupeře překvapil.
     
    32
    Hummels zkusil dlouhý pas z hloubi pole, jeho pokus ale byl opět moc dlouhý a Lewandowski ho na hrací ploše nestihl.
     
    33
    I s dalším pokusem hostů si obrana SV věděla rady, mnichovští hráči tak musejí zpět na vlastní polovinu a začínat další útok tady.
     
    34
    Po dobrém přímáku se ve vápně dostal k hlavičce Lewandowski, polský střelec ale míč pouze lízl a ten tak šel mimo.
     
    36
    Po pasu polského kanonýra se dopředu už skoro dostal Müller, jenže obrana na poslední chvíli zasáhla a Niemeyer míč dokázal odklidit do autu.
     
    37
    Robert Lewandowski se snažil probít na hrotu k míči, dopomohl si k tomu ale faulem a sudí Dankert tak přisuzuje míč zpět domácím.
     
    39
    Zatím nesledujeme moc pohledný zápas, protože domácí výtečně brání a hosté se spíše trápí, na vyloženou šanci jsme tak dnes čekali doposud marně.
     
    40
    Ve vápně byl po přímém kopu hodně sporně poslán k zemi Hummels, kterému o nohy zavadil Sulu a asi ho fauloval, sudí Dankert ale ukazuje, že on pokutový kop rozhodně za tento zákrok nařizovat nebude.
     
    41
    Po rohovém kopu domácích se za vápnem i s míčem otočil Vrančić, svoji následnou střelu ale poslal vysoko nad bránu Bayernu.
     
    43
    Kousek před vápnem fauloval Rosenthal, domácí hráči i fanoušci se hodně rozčilují, ale vinou právě těchto protestů dostává sám viník Rosenthal první žlutou zápasu.
     
    45
    Ve výborné pozici si vzal přímák na starost Robert Lewandowski, míč se mu ale trochu svezl po noze a zamířil tak asi metr nad horní šibenici, kam polský střelec pravděpodobně cílil svůj pokus.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi a zápas zatím zaostává za očekáváními – domácí hrají hodně organizovaně, ale dopředu se moc nevydávají, hosté se pak při vytváření šancí trápí. Bayern zatím měl jednu jedinou šanci, to když na samém konci poločasu Lewandowski z přímáku pálil nad. Za faul na Hummelse se asi měla kopat penalta, sudí Dankert ale rozhodl jinak a nejenže čekáme na první branku, čekáme i na první pořádnou střelu na bránu.
     
    Na střely na branku je to zatím 0-0, to je v zápase Bayernu asi věc stěží vídaná.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba celky začaly ve stejných sestavách, u domácích se to dalo čekat, Bayern dost možná bude zanedlouho střídat.
     
    47
    Obraz hry je naprosto stejný, jako po většinu prvního poločasu – hosté sice drží míč, ale dost daleko od brány Essera na to, aby ji ohrozili.
     
    49
    Do šance se snažil prodrat Müller, který byl obránci natlačen do gólmana Essera, kterého tak nechtěně fauloval, ale vypadá to, že domácí brankář bude moci v pořádku pokračovat.
     
    50
    Heller se dostal z ničeho nic do dobrého kontru, nakonec se ale obrana Bayernu včas vrátila a Gondorfovi následná střela vůbec nesedla.
     
    52
    Stále nesledujeme nikterak pohlednou podívanou, domácí celek se soustředí na defenzivu a hostující mistr nic překvapivého naproti tomu nevymyslel.
     
    54
    Tak toto byla první velká šance pro hosty v celém zápase, která skončila střelou na bránu! Po Lewandowskiho dobrém pasu za obranu se z velkého úhlu dostal do zakončení Thomas Müller, jeho ránu pod břevno ale pohotově vyrazil do bezpečí Esser!
    54. Müller vyprášil rukavice Essera!
     
    55
    A ve vápně se snažil dostat k zakončení Lewandowski, jeho pokus o volej po Rafinhově centru ovšem nevyšel a míč doskákal hodně vedle brány domácích.
     
    57
    Hosté měli k dispozici dobrý přímák, který zahrával Thiago, ovšem jeho centr byl zastaven domácí obranou. Po rychlém kontru navíc bude mít po Rafinhově faulu přímý kop i Darmstadt.
     
    58
    Teď to hodně zahučelo v ochozech, protože Vrančić poslal svůj pokus jen těsně vedle! Jeho solidní pokus prolétl asi půlmetr vedle pravé tyčky, Neuer ale celou situaci kontroloval a míč by asi měl.
     
    60
    Neuer byl hodně daleko z brány a napadáním Hellera se míč málem odrazil za jeho záda, nakonec ale byl moc pomalý a německý gólman ho dokázal zastavit.
     
    62
    Opravdu nesledujeme nijak pohledný zápas a Bayern se opravdu hodně trápí – Ancelotti by asi co nevidět měl sáhnout po střídání.
     
    64
    Hosté získali rohový kop, který spěchal zahrát Douglas Costa, brazilský záložník sice poslal do vápna pěkný centr, obrana v čele se Suluem si ale poradil a odklidila ho pryč.
     
    65
    Je tu první střídání zápasu a provádějí ho domácí – na hřišti končí poměrně aktivní Jan Rosenthal, nahradí ho trochu defenzivněji laděný Florian Jungwirth.
     
    66
    Za obranu si nabíhal Shipplock, který se snažil využít mírné nepozornosti Martíneze, ovšem Hummels byl na místě včas a míč odehrál.
     
    68
    Na lavičce už se připravuje Franck Ribéry, který evidentně půjde při nejbližší příležitosti na hrací plochu.
     
    69
    Artuto Vidal je tím mužem, který dnes v zápase dohrál, na hřišti ho nahradí již zmiňovaný Franck Ribéry a pokusí se rozhýbat útočnou hru svého týmu.
     
    70
    Bayern se ale stále marně snaží dostat dopředu, držení míče má stále kolem 75 %, ovšem ani to na nějakou solidní šanci nestačí.
     
    71
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tak toto je neuvěřitelná branka, která zmařila celé snažení domácího celku! Rozehrávku přímého kopu si vzal na starosti Thiago, patičkou přiklepl DOUGLASI COSTOVI, jenž udělal s míčem pár kroků vstříc brance a vyslal z dobrých 30 metrů neskutečnou pumelici – ta se otřela o břevno a nechytatelně zapadla za záda Essera!
    71. Douglas COSTA - 0:1
     
    73
    Hosté se i nadále snaží být co nejvíce na míči a dostat Darmstadt pod větší tlak, sledujeme pasáž, kdy se nabuzeným hostům celkem daří.
     
    75
    Bavorský celek se snaží hru uklidnit a držet domácí ekipu na distanc od své brány, což se zatím poměrně dařilo – ovšem přišel jeden kontr a vše je trochu jinak, protože hned dva hráči Bayernu vidí žlutou. Nejprve se snažil přerušit útok Alonso, jenž viděl žlutou dodatečně, následně celou akci před vápnem utnul Hummels, jenž viděl tu druhou.
     
    77
    Tak toto je neuvěřitelná smůla pro domácí celek! Z přímáku vypálil hodně nebezpečně Vrančić, Neuer jeho ránu pouze vyrazil před sebe a Shipplock z bezprostřední blízkosti také trefil německého gólmana!
    77. Domácí si dvakrát vylámali zuby na Neuerovi!
     
    78
    Domácí podruhé střídají, na hřišti končí stoper Niemeyer, nahradí ho útočník Čolak – jasný signál směrem dopředu.
     
    79
    Bayern se snažil dostat znovu do vápna a trochu zvrátit směr, kterým se v posledních minutách zápas vyvíjí, Ribéry ale o míč po kličce přišel.
     
    80
    Na hřišti pro dnešek končí celkem nevýrazný Thomas Müller, který na poslední minuty přepustí své místo pro Joshuu Kimmicha.
     
    81
    Hra se opět trochu uklidnila a domácí mají problémy s překonáváním středu pole, Bayern už se více zatáhl a brání v daleko více lidech.
     
    82
    Pomalá kombinace hostů na útočné polovině spíše šetří čas, než že by mohla být nějak nebezpečná a domácí celek se vůbec nemůže už dobré dvě minuty dostat k míči.
     
    84
    Hra trochu ztratila tempo, domácí se nemohou dostat do pořádné akce, sledujeme hodně bojovný výkon v jejich podání, ale Bayern zkušeně zápas kontroluje.
     
    86
    Ribéry na útočné polovině takticky fauloval a ukončil tak nadějnou akci domácích, ti tak musí začít od začátku výkopem Essera.
     
    87
    Kimmich velice dobře pronikl do vápna a tam tlačil míč na Lewandowskiho, ten na něj ovšem těsně nedosáhl a Fedeckij ho dokázal odkopnout.
     
    88
    Mimo hřiště jsou připravena dvě střídání, do hry půjde dvojice Obinna – Sanches, kteří tak budou posledními střídajícími pro své týmy.
     
    89
    Zápas pokračuje na útočné polovině Bayernu, vypadá to, že domácí budou mít velké potíže si vůbec vytvořit závěrečný tlak.
     
    90+1
    Domácí tedy potřetí střídají, na hřišti pro dnešek končí Schipplock, nahradí ho Obinna.
     
    90+2
    Ze hřiště v nastaveném čase odchází i jediný dnešní střelec Douglas Costa, místo něj se na poslední minuty ukáže Renato Sanches.
     
    90+2
    Nastaveny byly tři minuty, dvě už máme skoro za sebou a teď po Obinnově zákroku na zemi leží Martínez.
     
    90+3
    I v poslední minutě nastaveného času drží více míč hostující celek, který chce zápas dohrát na útočné polovině a nenechat tak Darmstadtu žádnou šanci.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy za námi a domácí celek si z něj přes dobrý výkon neodnesl vůbec nic. I druhý poločas se hrál delší dobu bez šancí, pak za to ale vzal dvacet minut před koncem Douglas Costa, který parádní bombou z dálky rozhodl o osudu celého zápasu. Jinak Bayern vůbec nic nepředvedl a po dvojšanci Darmstadtu ze 77. minuty mohl dokonce inkasovat, hosty ale podržel Neuer a udržel čisté konto.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek nedělního odpoledne. (17:24:00)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 71. Costa (Th. Alcântara)

    Karty:   43. Rosenthal (DAM) – 75. Alonso (BAY), 75. Hummels (BAY)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:9. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:10.
    SV Darmstadt 98: Esser – Fedeckij, Niemeyer (78. Čolak), Sulu (C), Holland – Gondorf, M. Vrančić – Sandro Sirigu, Rosenthal (65. Jungwirth), Heller – Schipplock (90+1. Obinna).
    Náhradníci: I. Berezovskij – Bezjak, Čolak, Guwara, Jungwirth, Kleinheisler, Obinna.

    Bayern Mnichov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Alaba – Arturo Vidal (69. Ribéry), Alonso – T. Müller (80. Kimmich), Th. Alcântara, Costa (90+2. Sanches) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Badstuber, Bernat, Kimmich, Lahm, Ribéry, Sanches.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker
    bahis siteleri