Vancouver – Columbus 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Ottawa 2:6 (kon.) | Chicago – San Jose 4:1 (kon.)
NY Rangers – New Jersey 3:2 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
New York Rangers
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
New Jersey Devils
Pondělí 19.12.2016, 01:30 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Henrik Lundqvist vychytal 389. výhru v kariéře a dorovnal Dominika Haška na čele tabulky evropských brankářů z NHL v počtu vítězství!
    Kevin HAYES - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New York Rangers.
    Autorem vítězné branky je KEVIN HAYES.
     
    4. série
    2:1
    Čtvrtou sérii započal Kevin Hayes, který svižnou ranou našel recept na Schneidera a zařídil další „mečbol“ pro Rangers!
     
    3. série
    1:1
    S nožem na krku se rozjel Michael Cammalleri. Útočník s číslem 13 na zádech překonal Lundqvista mezi betony a srovnal na 1:1!
     
    1. série
    1:0
    Jako první se rozjel norský útočník Mats Zuccarello, který nádhernými kličkami překonal Schneidera!
     
    64:33
    A málem se jim podařilo rozhodnout, Taylor Hall po velmi dobré akci přihrál na Milese Wooda, který z první nechal vyniknout Henrika Lundqvista!
     
    63:24
    Před brankou se zjevil Michael Grabner! Rakouský forvard měl tak zajímavou šanci, ale forhendem minul bránu.
     
    61:32
    Po rychlé akci Wooda se od modré ke střele dostal Severson, díky čemuž puk vypadl před bránou právě k Woodovi. Ten jej posunul k Palmierimu, jenž ale další obrovskou šanci neproměnil!
     
    60:33
    Obrovské šance pro Taylora Halla! Hvězdný forvard nejprve přečíslení tři na jednoho zakončil do Lundqvista a posléze nedokázal vystřelit zblízka. Infarktové momenty.
    58:47 Derek STEPAN - 2:2
     
    58:47
    Rangers právě vstřelili branku!
    73 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnávají domácí na 2:2! Hra bez brankáře se jim vyplatila, když z levého křídla přihrál Ryan McDonagh parádním způsobem přímo na hokejku DEREKU STEPANOVI, který jen jemným dotykem dopravil kotouč do branky. Cory Schneider na to nestihl zareagovat, máme srovnáno! Asistence: Ryan McDonagh a Kevin Klein.
     
    58:33
    Domácí už nechávají Lundqvista na střídačce a zkusí vyrovnat se šesti hráči v poli!
     
    58:33
    Na druhé straně přihrál Chris Kreider z rohu do předbrankového prostoru Nicku Holdenovi, který z bezprostřední blízkosti trefil pouze Coryho Schneidera!
    50:32 Miles WOOD - 1:2
     
    50:32
    Devils právě vstřelili branku!
    Ďáblové se poměrně rychle vrací zpátky do vedení, to jsou věci! Velmi dobrou práci za brankou odvedl Adam Henrique, který vybojoval kotouč pro MILESE WOODA. Ten napravil neproměněný samostatný únik z úvodu třetiny tím nejlepším možným způsobem a upravil skóre utkání na 2:1! Asistence: Adam Henrique a Kyle Palmieri.
     
    49:40
    Obrovská šance Kevina Hayese a obrat mohl být dokonaný! Domácí útočník se zničehonic dostal k dorážce před bránou a Schneider musel vytáhnout reflexivní zásah.
    48:10 Chris KREIDER - 1:1
     
    48:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    A máme srovnáno, Rangers si nyní vytvořili velký tlak a upravili stav zápasu na 1:1! Mats Zuccarello znovu prokázal svou šikovnost a zpoza branky krásnou přihrávkou vybídl ke skórování nepohlídaného CHRISE KREIDERA, který touto šancí nepohrdl. Začínáme znovu od začátku! Asistence: Mats Zuccarello a Brady Skjei.
     
    43:15
    Velmi dobré zrychlení opět předvedl americký mladík Miles Wood, který se dostal do samostatného úniku. Pokusil se Lundqvista vykoupat, ale brankář Rangers ho parádně vychytal betonem!
     
    40:50
    Quinceymu sice vůbec nesedla rána na modré čáře, paradoxně se ale díky tomu dostal kotouč ke Cammallerimu, který napálil tyč!
     
    39:46
    Newyorští dnes nejvíce hrozí ve vlastním oslabení! Nyní se dostali do přečíslení tři na dva a Kevin Hayes bekhendem nahrál mezi kruhy na Marca Staala, který střílel zápěstím mezi betony Schneidera. Tam puk propasíroval, ale hostující brankář ho dostatečně ztlumil!
     
    38:35
    P.A. Parenteau z pravého křídla přihrál na Travise Zajaca, který jen jemně tečoval puk. Švédský gólman v brance Rangers však prokázal výborný reflex a situaci zachránil!
     
    38:14
    Devils budou druhou třetinu dohrávat svou čtvrtou přesilovou hrou. Oscar Lindberg (NYR) je vyloučen za hákování.
     
    37:30
    Rick Nash objel branku New Jersey a díky tomu se k dorážce ve velmi dobré pozici dostal Kevin Hayes. Ten zakončoval v pádu, přesto nebezpečně a Cory Schneider musel vytáhnout výborný zákrok betonem!
     
    35:10
    No vida, to se nám to utkání v posledních minutách pěkně vyvrbilo! J.T. Miller vyslal do akce Ricka Nashe, který opět předvedl svůj zdárný um a dostal se před Coryho Schneidera, za kterého ale puk nezasunul. Dnes podruhé byl ve velice podobné situaci!
     
    34:03
    Tohle je festival spálených tutovek! Taylor Hall zůstal osamocený před brankou, ale do poloodkryté svatyně nedokázal kotouč dopravit. Obrovské štěstí pro Rangers!
     
    33:42
    Zajímavá příležitost přišla i na druhé straně, přečíslení dva na jednoho po pasu od Parenteaua zakončoval Pavel Zacha mimo bránu! Velká škoda pro českého útočníka.
     
    33:12
    Jimmy Vesey byl velmi blízko vyrovnání, když střílel z poměrně dobré situace. Naštěstí pro Devils zacinkala po jeho ráně tyčka!
     
    28:32
    Damon Severson (NJD) fauloval Chrise Kreidera mimo hru a dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění. Přesilová hra pro Rangers!
    24:37 P.A. PARENTEAU - 0:1
     
    24:37
    Devils právě vstřelili branku!
    A máme tu úvodní branku duelu, New Jersey využívá přesilovou hru a jde do vedení! Kyle Palmieri se dostal ke střele zblízka, Henrik Lundqvist ji vyrazil před sebe a z následné skrumáže se bekhendem prosadil P.A. PARENTEAU. Jeho pokus sice zamířil do tyče, ale Lundqvist si jej posléze vyrážečkou srazil do vlastní branky. Útočník s číslem 11 na zádech slaví vynikající návrat do sestavy, 1:0 pro Devils! Asistence: Kyle Palmieri a Damon Severson.
     
    23:13
    Uvidíme třetí přesilovou hru New Jersey, podruhé je vyloučen Marc Staal (NYR). Jeho bekhendový výhoz totiž bez přispění čehokoliv či kohokoliv zamířil do ochranné sítě.
     
    19:24
    Tak tohle byla nádherná akce Ricka Nashe! Domácí útočník sebral puk již ve středním pásmu, obešel trojici protihráčů a dostal se sám před Coryho Schneidera, jehož ale blafákem do forhendu nepřekonal.
     
    16:42
    Po dalším pokusu Seversona přišel Henrik Lundqvist o hůl, měl ale velké štěstí, že se nikdo z Ďáblů neprobojoval k dorážce! Tohle byl zajímavý tlak na brankovišti.
     
    12:01
    Čtvrtá šance Rangers v oslabení, to je neuvěřitelné! Domácí šli do přečíslení dva na jednoho a zakončoval ho Kevin Hayes, Schneider byl ale připraven.
     
    11:50
    Dvě minuty za podražení Pavla Zachy si na trestnou lavici půjde odsedět právě Marc Staal (NYR). Podruhé tak budou hrát Ďáblové přesilovou hru, doufaje, že svůj výkon značně zlepší.
     
    09:02
    Po komerční přestávce uvidíme první přesilovou hru v podání Rangers, Miles Wood (NJD) je totiž vyloučen za podražení Oscara Lindberga těsně za modrou čárou.
     
    05:52
    V oslabení přišla jako první paradoxně šance domácího mužstva! Kevin Hayes unikal po levém křídle a Cory Schneider musel svými betony pozorně zasahovat.
     
    05:31
    A uvidíme první přesilovou hru! Beau Bennett byl tvrdě naražen na hrazení, provinil se Matt Puempel (NYR), který tak dostává dvě minuty za krosček.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 49. Kreider (Zuccarello, Skjei), 59. Stepan (McDonagh, Klein), rozh. náj. K. Hayes – 25. Parenteau (Palmieri, Severson), 51. Wood (Henrique, Palmieri)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Mats Zuccarello (NYR)
    1:0   P.A. Parenteau (NJD)
    2. série:
    1:0   Jimmy Vesey (NYR)
    1:0   Taylor Hall (NJD)
    3. série:
    1:0   Derek Stepan (NYR)
    1:1   Michael Cammalleri (NJD)
    4. série:
    2:1   Kevin Hayes (NYR)
    2:1   Damon Severson (NJD)


    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh (C), Girardi, M. Staal (A), Holden, Skjei, Klein – Vesey, K. Hayes, Rick Nash – Kreider, Stepan (A), Zuccarello – J. T. Miller, Lindberg, Fast – Grabner, Hrivík, Puempel.
    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Lovejoy, Merrill, Severson, J. Moore, Quincey – Hall, Zajac (A), Cammalleri (A) – Wood, Henrique, Palmieri – B. Bennett, Zacha, Parenteau – Kalinin, Fiddler, Lappin.

    Rozhodčí: St. Pierre, Walsh – MacPherson, Cameron.

    Diváci: 18 006
    bahis siteleri