Plzeň – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | Jablonec – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Ostrava – Zlín 2:2 (kon.)
Jihlava – Olomouc 0:1 (kon.) | Slavia – Brno 2:0 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
2:2 (1:2)
FC Zlín
Neděle 01.10.2017, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • HET liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    86
    Ubong Mosses Ekpai jde předčasně ze hřiště. Na jeho místo přichází Ondřej Bačo.
     
    84
    Bronislav Stáňa je stažen ze hry Radimem Kučerou. Ten jako svou poslední zbraň vysílá do utkání Ondřeje Šašinku.
     
    77
    Mirzad Mehanović je druhým zlínským hráčem, který střídá. Nahrazuje ho další legionář v řadách Fastavu Vukadin Vukadinović.
     
    75
    A Tomáš Poznar se mohl hned uvést gólem! Střídající hráč Ostravy po krásné přihrávce postupoval sám na Dostála. Hosté se však stačili vrátit a jeho střelu srazit na rohový kop.
     
    74
    Jakub Šašinka má pro dnešek padla. Na hřiště nastupuje bývalý hráč Zlína Tomáš Poznar.
     
    71
    Další povedená kombinace Ostravy! Martin Sus si počkal na náběh de Azeveda, kterému poté pěkným dloubáčkem poslal míč. Ten z pravé strany nacentroval na hlavu Milana Baroše, který v mírném záklonu hlavičkuje nad bránu Fastavu.
     
    69
    Baník se po další velké šanci znovu zlobí na pomezního sudího, ale není mu to nic platné! Milan Baroš výborně podržel míč v pokutovém území a poté jej předložil přesně do běhu Martinu Susovi, jenž tvrdou ránu namířil jen do boční sítě. Dle domácích došlo k teči, ale Dostál už si chystá míč k odkopu.
     
    62
    Ekpai ještě za své zajetí do domácího brankáře dostává žlutou kartu.
     
    61
    Dnešní utkání sleduje 6 373 diváků.
    60. Mehanovič ukázkově uvolnil do šance Ekpaie
     
    60
    Výborně to udělal nyní Mehanović, který nádhernou kolmicí za Granečného vyslal do sóla Ekpaie. Ten si na poslední chvíli míč předkopl a poté ve skluzu již nedokázal přesně zakončit. Vybíhající gólman Vašek ovšem tvrdě narazil do Ekpaie a oba hráči zůstávají ležet na trávníku.
    57. Milan BAROŠ - 2:2
     
    57
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostrava srovnává skóre zápasu a stadion je na nohou! Sám postižený MILAN BAROŠ se postavil k exekuci pokutového kopu a zachoval se jako zkušený střelec. Nařízenou penaltu bezpečně proměňuje a domácí publikum žene Baník za další vstřelenou brankou.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Zoran Gajič (FC Fastav Zlín).
     
    56
    Stanislav Dostál navíc dostává žlutou kartu, za kterou může být velmi rád.
     
    56
    Milan Baroš upadl v sólu přes Dostála a sudí Marek ukazuje na pokutový kop!
     
    53
    Tak to byla megašance Ostravy! Milan Baroš to udělal náramně, když míč podržel a v pravou chvíli poslal do brejku Bronislava Stáňu. Ten z pravé strany upaloval do šestnáctky, kde míč naservíroval pod sebe na malé vápno, odkud Jakub Šašinka trestuhodně selhal. Místo téměř prázdné brány totiž trefil zlínského hráče stojícího těsně před brankovou čárou, který jeho pokus zastavil a míč následně odkopl pryč.
     
    52
    Josef Hnaníček velmi pomalým krokem opouští hřiště. Na jeho místo nastupuje Petr Hronek.
     
    42
    Jakub Šašinka navíc za své zakončení po hvizdu sudího vidí žlutou kartu.
     
    42
    Velmi zajímavá situace vznikla na straně Baníku. Jakub Šašinka uháněl sám na bránu, udělal kličku gólmanovi, ale poté trefil jen břevno prázdné brány. Vzrušení však bylo zbytečné, protože sudí již předtím odmával a odpískal ofsajd.
    38. Dyjan Carlos DE AZEVEDO - 1:2
     
    38
    Baník právě vstřelil branku!
    Tribuny Městského stadionu bouří a Ostrava snižuje na 1:2! DYJAN CARLOS DE AZEVEDO se postavil k přímému volnému kopu z levé strany a krásným centrem hledal své spoluhráče před bránou. Tam však na jeho nabídku nikdo nedosáhl a míč tak doputoval až za brankovou čáru.
     
    35
    Nový hráč na hřišti Denis Granečný musel vzápětí hasit rychlý brejk, který vznikl po rohu Ostravy. Krajní bek domácích zatáhl za záchranou brzdu, když se proti němu řítili dva hráči hostů.
     
    32
    Radim Kučera se odhodlal k poměrně brzkému střídání. Petr Breda je nahrazen Denisem Granečným. Zatím není jasné, zda se jednalo o zranění krajní beka Ostravy nebo se pouze kouči nepozdával jeho výkon.
    21. Mirzad MEHANOVIĆ - 0:2
     
    21
    Zlín právě vstřelil branku!
    Po neproměněných šancích Ostravy přichází ledová sprcha pro celý Baník! MIRZAD MEHANOVIĆ se vyhnul ofsajdové pasti po vynikající přihrávce Daniela Holzera a z levé strany postupoval sám na Vaška. Hostující hráč poté krásnou šajtlí na zadní tyč zvyšuje vedení svého celku na 2:0.
    18. Další obrovská šance Gajiče, jehož hlavičku zastavilo břevno
     
    18
    A rušno bylo také na druhé straně! Zoran Gajič si našel míč ve vzduchu po parádním centru ze standardní situace a před vybíhajícím brankářem Vaškem dokázal míč poslat na břevno baníkovské brány.
     
    17
    A do třetice šance pro Ostravu! Jakub Pokorný si naskočil na další centr od rohového praporku a poslal velmi nebezpečnou hlavičku od první tyče směrem na bránu Zlína. Bohužel pro Ostravu jen do míst, kde stál hostující gólman Dostál.
     
    16
    A znovu šance pro Baník! Robert Hrubý se dostal na dvaceti metrech k míči a nádhernou střelou prověřil Dostálovu pozornost. Zlínský gólman jeho pokus vytáhl nad svou bránu.
    16. Petr Breda po rohovém kopu trefuje pouze břevno
     
    16
    Velké štěstí pro hostující celek! Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Petr Breda. Ten však svou hlavičkou trefil jen břevno zlínské brány. Touto situací a publikum dostává do varu.
     
    15
    Další pohledná střela Ostravy nekončí brankou! K odraženému míči se po centru z pravé dostal Martin Sus, jehož tečovaná rána prosvištěla těsně vedle brány.
    6. Nebezpečná hlavička Gajiče prověřila pozornost Vaška
     
    6
    Po faulu na exbaníkovce Daniela Holzera rozehrávali hosté přímý kop z levé strany. Na krásný centr si mezi penaltou a malým vápnem naskočil Zoran Gajič a brankář Vašek musel předvést vynikající reflexivní zákrok, kterým dostal míč nad břevno.
    3. Adnan DŽAFIĆ - 0:1
     
    3
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to je start jako z těch nejhorších nočních můr! Z první akce se totiž Zlín ujímá vedení. Povedená akce, při níž šel míč z pravé strany přes Mehanoviće až na tu levou, kde si jej navedl do šestnáctky ADNAN DŽAFIĆ, jenž technickou střelou na zadní tyč překonává Petra Vaška.
    2. Po rohovém kopu ve velké šanci mířil těsně nad Šindelář
     
    2
    Ten si hosté vzápětí zopakovali a hned z toho byla první šance zápasu! Martin Šindelář si naběhl velmi pěkně na přední tyč a svou prudkou ránu poslal těsně nad břevno hostující brány.

    Radomír Fukala

    Branky: 38. de Azevedo, 57. Baroš (pen.) – 3. Džafić (Mehanović), 21. Mehanović (Holzer)

    Karty:   35. Granečný (OVA), 42. J. Šašinka (OVA) – 56. S. Dostál (ZLN), 57. Gajič (ZLN), 62. Ekpai (ZLN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 12:3. Rohy: 10:4. Fauly: 11:13.
    FC Baník Ostrava: Vašek – P. Breda (32. Granečný), Pokorný, Šindelář, Sus – Stáňa (84. O. Šašinka), R. Hrubý, Hlinka, de Azevedo – J. Šašinka (74. Poznar), Baroš (C).
    Náhradníci: Šustr – Granečný, Hykel, Panić, Azackij, O. Šašinka, Poznar.

    FC Zlín: S. Dostál – Kopečný, Janíček (C), Gajič, Holzer – Ekpai (86. Bačo), Hnaníček (52. Hronek), Jiráček, Džafić – Mehanović (77. V. Vukadinovič) – Beauguel.
    Náhradníci: Zlámal – Hronek, Podio, Bartošák, Bačo, Železník, V. Vukadinovič.

    Rozhodčí: Marek – Kubr, Vlasjuk

    Diváci: 6 373
    bahis siteleri