La Coruňa – Ath. Bilbao 2:2 (kon.) | Real Sociedad – Las Palmas 2:2 (kon.) | Villarreal – Sevilla 2:3 (kon.)
Valencia – Barcelona 1:1 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
2:2 (1:1)
UD Las Palmas
Neděle 26.11.2017, 16:15 • Estadio Municipal de Anoeta (Donostia-San Sebastián) • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (18:11:08)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 11:1. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 22:14.
     
    Je dobojováno. Ve druhé půli strhl vedení na stranu domácích Adnan Januzaj, hosté ovšem odpověděli přesnou trefou Jonathana Viery a remízový stav vydržel až do konce utkání. Ne moc dobře se v zápase prezentoval domácí Álvaro Odriozola Arzallus, jenž inkasoval dvě žluté karty a poté následně také červenou kartu za nafilmované pády.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Álvaro Odriozola Arzallus nyní nafilmoval další pád a sudí neváhá ukázat nejprve druhou žlutou kartu a následně pak červenou. Arzallus tak míří předčasně do sprch.
     
    90+2
    Diego Llorente dostává žlutou kartu za ostrý faul na soupeře.
     
    90+1
    Domácí hráči měli menší tlak před hostující brankou, ale nakonec se ke střele nedostali. Míč si tak převzali hráči Las Palmas a okamžitě s ním spěchají na druhou stranu.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě čtyři minuty navíc.
     
    89
    Na druhé straně se zrodila šance domácích, kteří se ve dvou ocitli sami před brankářem hostů, ale byli v ofsajdu a celá akce je tak u konce.
    88. Rémy svou střelou orazítkoval tyč domácí branky.
     
    88
    Rémyho střela orazítkovala tyč domácí branky! Hosté nebyli daleko od vedoucí branky.
     
    86
    Ten ale domácí hráči nezahráli příliš dobře, hned po jeho zahrání se balón dostal k hostům, kteří bleskově spěchají před domácí branku.
     
    85
    Kévin Rodrigues střílel z levé strany na branku hostů. Ti ale zakopli míč za zadní čáru a je z toho rohový kop pro San Sebastian.
     
    84
    Na druhé straně se do blízkosti domácí branky dostal Jonathan Calleri, ale byl v ofsajdové pasti a znovu tak postranní sudí mává ofsajd.
     
    83
    Álvaro Odriozola Arzallus dostává žlutou kartu za nasimulovaný pád v pokutovém území, po kterém se dožadoval pokutového kopu.
     
    81
    Raúl Lizoain je v pořádku a hlásí návrat do hry. Ta tak pokračuje další akcí domácího celku, který se natlačil na polovinu Las Palmas.
     
    80
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Adnan Januzaj, přichází Juanmi.
     
    78
    Raúl Lizoain v zákroku vleže zřejmě inkasoval nohou do obličeje a nyní je na trávníku v nefotbalové pozici. Následovat bude jeho ošetření.
     
    77
    Domácí se pak hned znovu protlačili na útočnou polovinu, kde několika přihrávkami zakombinovali, ale následná střela Canalese skončila mimo tři tyče.
     
    76
    Dalekonosná střela Adnana Januzaje končí za zadní čárou. Následovat tak bude odkop od hostující branky, který provede Raúl Lizoain.
     
    75
    Carlos Vela se snažil projít přes obranu hostů do pokutového území, jenže se tam neprotlačil a hráči San Sebastianu tak svou další akci nezaloží. Na druhou stranu totiž míří zase hosté.
     
    74
    Adnan Januzaj zahrál rohový kop pro domácí tým, jenže jeho centr nikoho ze spoluhráčů nenašel a před velkým vápnem si míč sebrali hosté a míří před domácí bránu.
     
    73
    Rémy dostává žlutou kartu. Také on to přehnal s tvrdostí a napomenutí hlavního rozhodčího ho tak neminulo.
     
    72
    Domácí hráči byli znovu hodně aktivní a před hostující brankou vyslali další střelu. Ta ale končí jen v moci brankáře Raúla Lizoaina.
     
    71
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Alberto Aquilani, přichází Jonathan Calleri.
     
    70
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Xabi Prieto, přichází Sergio Canales.
     
    69
    Alberto Aquilani dostává žlutou kartu, když šel tvrdě do soupeře. Hra se přiostřuje a už je vidět i více šancí na obou stranách.
     
    68
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Carlos Vela.
    67. Jonathan VIERA - 2:2
     
    67
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Hosté ale velmi brzy srovnávají stav utkání. JONATHAN VIERA našel míč, který nejprve hlavou vyrazil před sebe domácí brankář Gerónimo Rulli a poté takovým obloučkem poslal míč směrem na domácí branku a ten zaplul za jeho záda – 2:2. Opět se tak začíná zase od začátku.
     
    65
    Hosté se pokusili zahrozit před domácí brankou, ale střela Rémyho končí jen na pozorné obraně San Sebastianu. Míč si poté převzal Gerónimo Rulli a odkopne ho od své branky.
     
    64
    Adnan Januzaj poslal nečistě k zemi soupeře a autor druhé domácí branky inkasuje žlutou kartu.
     
    63
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Mauricio Lemos, přichází Ximo Navarro.
    62. Adnan JANUZAJ - 2:1
     
    62
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Domácí strhávají vedení na svou stranu. ADNAN JANUZAJ se dostal k míči, který se odrazil od jednoho z hostujících obránců a na levé straně kousek od branky Las Palmas si balón zastavil a poté ho svou střelou poslal za záda Raúla Lizoaina – 2:1.
    61. Josého hlavička skončila zase kousek vedle pravé tyče hostující branky.
     
    61
    Willian José hlavičkoval v pokutovém území na branku hostů a znovu ji minul jen o kousek.
     
    59
    Už ale znovu zakládají další akci domácí fotbalisté, kteří se pokusí o další střelu před brankou Lizoaina.
     
    58
    Poté se hosté uvolnili a založili akci naopak na straně domácího celku, střela z pravé strany z kopačky Míchela končí mimo tři tyče.
     
    57
    Domácí zakombinovali na polovině Las Palmas, několik přihrávek si mezi sebou vyměnili, ale ve finální fázi svou akci zmařili příliš nepřesnou střelou.
     
    55
    Hosté byli chvíli pod dalším tlakem, ale dokázali se vymanit a už míří s míčem na svých kopačkách směr domácí branka.
    53. Oyarzabal střílel z pravé strany, balón skončil jen vedle pravé tyče Lizoainovy brány.
     
    53
    Mikel Oyarzabal pálil z pravé strany uvnitř pokutového území na branku hostů a znovu z toho byla velká šance. Míč ale skončil jen kousíček vedle pravé tyče z pohledu hostujícího brankáře!
     
    52
    V úvodu druhého poločasu jsou hráči San Sebastianu lepším týmem a čím dál více hrozí před Lizoainovou brankou. Ten zatím odolává.
     
    51
    Willian José je hodně aktivní a i před malou chvílí střílel na hostující branku. Bylo to ale zpoza obránce hostů, který tak jeho pokus zastavil obranným zákrokem.
    50. Střela Josého skončila jen vysoko nad brankou hostů.
     
    50
    Willian José se dostal do slibné šance kousek od hostující branky, ale svou střelu nakonec poslal jen vysoko nad branku Las Palmas. Zatím to byla největší šance v průběhu druhého poločasu.
     
    49
    Další rohový kop pro domácí zahrál Xabi Prieto, ale přímo po odkopu od rohového praporku zachytil míč do svých rukavic Raúl Lizoain a odkopl ho od své branky.
     
    48
    David Zurutuza upadl kousek za velkým vápnem na polovině hostů a dlouho se nezvedal. Nyní už je ale na nohou a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    47
    Domácí měli k dispozici rohový kop, který rozehrál Willian José, ale po jeho centru do pokutového území jeho spoluhráči branku hostů neohrozili.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 2 – 4
     
    První poločas tohoto utkání je za námi. Fotbal příliš mnoho krásy nepobral, ale šance jsme na obou stranách viděli a i dva góly. Ten první vsítili hosté v jednadvacáté minutě, kdy se hlavou trefil Tana. O deset minut později srovnal Willian José a začínalo se znovu od začátku. Do konce prvního poločasu se ale už nic nestalo, a tak oba celky šly do kabin po první části hry za nerozhodného stavu. Druhý poločas začne přibližně v 17:20.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Do útoku se vydali ještě hosté, ale před domácí brankou nic nevymysleli. Byla to jejich poslední akce v této části hry. Sudí totiž nenastavil ani minutu navíc a první poločas je tak u konce.
     
    44
    Adnan Januzaj po centru od svého spoluhráče střílel z levé strany na hostující branku, ale jeho dělovka mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    43
    Do slibné akce mířili domácí hráči, ale tu zastavilo postavení mimo hru a ofsajd tak postrannímu sudímu neunikl. Je máváno a u míče tak budou zase hosté.
     
    42
    Willian José centroval míč na nabíhajícího spoluhráče. Ten se ale do blízkosti hostující branky nedostal, neboť je zastavila znovu pozorná obrana Las Palmas.
     
    41
    Dalekonosnou střelu Williana Josého z výskoku ukryl do svých rukavic Raúl Lizoain a následovat tak bude odkop od jeho branky.
     
    40
    Dani Castellano podkopl Adnana Januzaje, který padl k zemi a dostává za to žlutou kartu. Vůbec první v tomto utkání.
     
    39
    Hned na to se pak domácí dostali k míči znovu, ale ani tentokráte se před branku hostů nedostali.
     
    38
    Adnan Januzaj centroval míč do pokutového území, ale těsně před ním ho tečoval vysokou nohou jeden z obránců Las Palmas a nepustil tak znovu hráče v modrobílých dresech do ohrožení vlastní branky.
     
    37
    Nákop hostů zblízka v pohodě sebral Gerónimo Rulli a okamžitě míč rozehrává mezi své spoluhráče, aby je poslal do dalšího útoku.
     
    36
    Hosté byli v rozehrávce před velkým vápnem tísněn obranou hráčů San Sebastianu a nedostali se tak do vážnější akce a už vůbec ne do zakončení.
     
    35
    Míč putoval těsně před hostující branku, nikdo z domácích hráčů ale na něj nedosáhl a hned na to pak spěchají hosté před branku domácích.
     
    34
    Další rohový kop pro domácí tým.
     
    33
    Domácí ožili a znovu se snažili o střelu před brankou hostů, která by je mohla zase ohrozit, ale tentokráte byla hodně nepřesná.
    31. Willian JOSÉ - 1:1
     
    31
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. WILLIAN JOSÉ dostal přesný pas od Januzaje do pokutového území a poté pohotovou střelou z levé strany ho napálil na branku hostů. Jeho vzdušná střela pak skončila za zády Raúla Lizoaina pod břevnem a začíná se znovu od začátku – 1:1. Asistence: Adnan Januzaj.
     
    29
    Domácí zahrávali rohový kop z pravé strany. Míč se snesl do pokutového území, kde ho hosté poslali na druhou stranu za postranní čáru a je tu autové vhazování pro San Sebastian.
     
    28
    Mauricio Lemos přešel na polovinu San Sebastianu a našel svou přihrávkou Míchela, druhý jmenovaný ale svou střelu napálil jen vedle domácí brány.
     
    27
    Nicméně domácí hráči mírně ožili a čím dál více se tlačí před branku hostujícího celku. Snaží se o vyrovnání, to ovšem zatím nepřichází.
     
    26
    Tam po akci vybojovali volný přímý kop z levé strany před velkým vápnem, který zahrál Asier Illarramendi, ale míč, který se ocitli ve velkém vápně, nikdo netrefil tak, aby ohrozil hostující branku.
     
    25
    Na druhé straně ale také promarnili svoji šanci hosté, kteří svou souhru nedotáhli do konce a domácí fotbalisté tak mířili do rychlého protiútoku.
     
    24
    Další akci domácího celku zastavili hosté už před velkým vápnem a hráči San Sebastianu se tak opět nedostali do zakončení.
     
    23
    Jenže před Lizoainem nic nevymysleli a hosté toho využili k převzetí míče a míří s ním znovu až před domácí branku.
     
    22
    Domácí hráči nejsou spokojeni se svým prozatímním výkonem a s vedoucí brankou hostů se nesmířili. Hned po dalším rozehrání míče na polovině hřiště šli do rychlé akce.
    21. TANA - 0:1
     
    21
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Krásná akce hostů končí úvodním gólem. Loïc Rémy se natlačil až k pravé tyčce Rulliho branky a vystřelil. Míč se odrazil od domácího brankáře přímo na hlavu TANYHO, který tak neměl problém skórovat do odkryté části domácí branky – 0:1. Hosté se tak ujímají vedení.
     
    19
    Xabi Prieto poslal nabíhajícímu Josému míč z pravé strany, druhý jmenovaný si ho sklepl na pravou nohu a poté vystřelil zpoza hostující obrany, ale míč za zády Lizoaina neskončil.
     
    18
    Hra je zatím vyrovnaná a o tom hovoří i prozatímní statistika držení míče, která je na 50% na obou stranách.
     
    17
    Odkopem od své branky Rulli poslal svůj celek útočit a domácí tak mohou zahrozit před hostující brankou.
     
    16
    Rohový kop měli k dispozici hráči Las Palmas. Ten zahrál Javi Castellano, míč se po jeho centru snesl do pokutového území, kde hlavičkoval Vitolo, ale bylo to mimo tři tyče.
     
    15
    Nepřesnou rozehrávku hráčů San Sebastianu zachytili hosté a míří znovu před branku domácích, kterou hájí Gerónimo Rulli.
     
    14
    Domácí hráči pak otočili hru před branku Las Palmas a tam střílel z dobré pozice Willian José, ale také on ztroskotal na pozorné obraně Las Palmas.
    13. Javi Castellano tváří v tvář domácímu brankáři neuspěl.
     
    13
    Až nyní se hosté prezentovali velmi dobrou střelou. Javi Castellano v pokutovém území sklepl míč před domácí branku, ale skákavý balón s jistotou pokryl Gerónimo Rulli.
     
    12
    Hosté vystrkují růžky a kombinují před domácí brankou. Jejich střely ale mezi tři tyče nezamířily.
     
    10
    Chvíli se hrálo uprostřed hřiště, oba celky vyrobily několik nepřesností. Nyní už ale mají míč hosté a míří s ním do další útočné akce před domácí branku.
     
    8
    Jonathan Viera poslal míč nabíhajícímu Loïci Rémymu, ale přihrávku vystihl jeden z domácích obránců a souhru Las Palmas tak překazil.
     
    7
    Hráči Las Palmas zahráli míč na malou domů a gólman Raúl Lizoain tak okamžitě odkopl balón na opačnou stranu. Hosté tak jdou útočit.
     
    6
    Domácí jsou nyní hodně aktivní a založili další akci, ale proti střele Xabiho Prieta zasáhl Mauricio Lemos a pomohl tak svému brankáři, který nemusel zasahovat.
    5. Januzaj hlavičkoval v pokutovém území, ale míč poslal jen těsně vedle pravé tyče.
     
    5
    Willian José pálil z dobrých dvaceti metrů na branku hostů, tam ještě v pádu hlavičkoval jeho spoluhráč, ale míč skončil jen vedle pravé tyče hostující brány!
     
    4
    Domácí hráči měli nyní šanci před brankou Las Palmas, ale střela Adnana Januzaje končí na obraně hostů. Ti se znovu dostali k míči a míří na opačnou stranu.
     
    3
    Míč ovšem poslal příliš vysoko nad branku domácích a ti ho tak mají ve své moci.
     
    2
    Nicméně další standardní situaci mají hosté k dispozici. Na pravé straně byl faulován Míchel a Javi Castellano bude zahrávat volný přímý kop.
     
    1
    Na druhé straně pak útočili hosté a vybojovali první rohový kop. Ten rozehrál Jonathan Viera, nacentroval míč do pokutového území, ale nikoho ze spoluhráčů tam nenašel.
     
    1
    Úvodní výkop tohoto utkání je za námi. Provedli ho domácí fotbalisté a už s míčem míří na polovinu svého dnešního soupeře.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu a utkání tak za malou chvilku bude moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, D. Llorente, I. Martínez, Rodrigues – Prieto (C), Illarramendi, Zurutuza – Januzaj, José, Oyarzabal.
    Náhradníci: Ramírez – A. Elustondo, Canales, Zubeldia, Bautista, Juanmi, Vela.

    UD Las Palmas: Lizoain – Míchel, Bigas, Lemos, D. Castellano – J. Castellano, Aquilani, Viera (C) – Tana, Rémy, Vitolo.
    Náhradníci: Chichizola – Simón, Navarro, V. Gómez, Samper, Toledo, Calleri.

    Rozhodčí: Gonzáles – García, Álvarez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly letos v únoru a úspěšnější byl San Sebastian, který na půdě Las Palmas zvítězil těsně 1:0. Budou i na svém hřišti dnes stoprocentní?
     
    UD Las Palmas

    Hosté z Las Palmas jsou totiž úplně poslední, tedy na dvacátém místě tabulky. Jsou tak zatím v ohrožení, že by mohli z Primera Division sestoupit do druhé ligy, což nechtějí. Na svém kontě mají šest bodů a pro záchranu tak musí sbírat bod po bodu. S tímto cílem také jedou na půdu San Sebastianu, ale sami vědí, že jednoduché to mít nebudou. Uvidíme, jak zápas nakonec dopadne a čeká nás jistě zajímavý duel. Nenechte si ho tedy ujít.
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Domácí fotbalisté jsou v tabulce nejvyšší španělské ligy na sedmém místě a jsou tak tedy v boji o pohárovou Evropu. Na své konto připsali osmnáct bodů za pět výher, tři remízy a čtyřikrát odešli ze hřiště jako poražený tým. Naposledy v lize remizovali 1:1 s Gironou a v Evropské lize porazili Rosenborg 1:0 na jeho půdě. Dnes budou chtít před svými diváky znovu bodovat a proti hostům by měli být favority. Uvidíme, zda tuto roli naplní.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Na programu je o tomto víkendu třinácté kolo španělské Primera Division a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat duel mezi týmy Real Sociedad San Sebastian a UD Las Palmas. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 31. José (Januzaj), 62. Januzaj – 21. Tana, 67. Viera

    Karty:   64. Januzaj (RSC), 83. Odriozola Arzallus (RSC), 90+2. D. Llorente (RSC) – 69. Aquilani (LPA), 73. Rémy (LPA)   90+4. Odriozola Arzallus (RSC)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 11:1. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 22:14.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, D. Llorente, I. Martínez, Rodrigues – Prieto (C) (70. Canales), Illarramendi, Zurutuza – Januzaj (80. Juanmi), José, Oyarzabal (68. Vela).
    Náhradníci: Ramírez – A. Elustondo, Canales, Zubeldia, Bautista, Juanmi, Vela.

    UD Las Palmas: Lizoain – Míchel, Bigas, Lemos (63. Navarro), D. Castellano – J. Castellano, Aquilani (71. Calleri), Viera (C) – Tana, Rémy, Vitolo.
    Náhradníci: Chichizola – Simón, Navarro, V. Gómez, Samper, Toledo, Calleri.

    Rozhodčí: Gonzáles – García, Álvarez
    bahis siteleri