Ath. Bilbao – Getafe 1:1 (kon.) | Sevilla – Valladolid 1:0 (kon.) | Espanyol – Girona 1:3 (kon.)
Villarreal – Real Betis 2:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
2:1 (0:0)
Real Betis
Neděle 25.11.2018, 20:45 • Estadio de la Cerámica • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Villarreal CF a Real Betis.
     
    Villarreal CF

    Fotbalisté Villarrealu by určitě nejraději zapomněli na start letošního ročníku. Žlutá ponorka sice každoročně usiluje o nejvyšší příčky, avšak letos jí patří až sedmnáctá pozice, tedy první nesestupová. Villarreal má na svém kontě pouze jedenáct bodů, avšak manko na šestý Real Madrid je pouze devítibodový. Domácí celek dnešního utkání nezvítězil v posledních šesti ligových zápasech, naposledy tomu tak bylo v utkání proti Athleticu Bilbau, který dokázal porazit poměrem 3:0. Žlutá ponorka je letos nebývale málo produktivní, její celek totiž nasázel pouze jedenáct branek, což není průměr ani jedné vstřelené branky na utkání. Vůbec špatně na tom není obrana, ta je naopak lepší než Barcelony nebo Realu Madrid.
     
    Real Betis

    Na opačné straně stojí Real Betis, kterému se letos rovněž nevede dle představ. Real Betis sice v loňské sezóně dosáhl na základní skupinu Evropské ligy, v té letošní mu zatím patří až dvanáctá pozice. Hostující tým dnešního utkání trápí hodně kolísavé výkony, letos prohrál už ve čtyřech případech. Real Betis ale v posledních dvou zápasech neucítil hořkost porážky, nejprve v divoké přestřelce remizoval s Celtou Vigo, přičemž tento zápas skončil výsledkem 3:3. Podobná přestřelka se uskutečnila také v minulém kole, ve kterém Real Betis překvapivě uspěl na hřišti Barcelony, kde dokázal zvítězit poměrem 4:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Ra. Funes Mori, V. Ruiz, Pedraza – Cáseres, Trigueros – Chukweze, Fornals, Cazorla – G. Moreno.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, N. Sansone, Toko Ekambi, Morlanes, Llambrich, J. Costa.

    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Feddal – Guerrero, Guardado, W. Carvalho, Firpo – Joaquín, Canales – Morón.
    Náhradníci: Robles – Boudebouz, Javi García, Inuj, León, Lo Celso, Tello.

    Rozhodčí: Prieto – Villate, Rubio.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu se Betis dostal ke své klasické kombinaci na vlastní polovině. S míčem se seznámila celá obrana, v tuto chvíli má míč na kopačce Mandi.
     
    4
    Po pravém křídle se dostával do šestnáctky hostující Chukwueze, který ještě kombinoval s Fornalsem. Žlutá ponorka ale nevymyslela nic kloudného.
     
    5
    Guardado sice obešel domácího Triguerose, poté ale Guerrero zbrzdil akci svého celku. Chvilku poté se nepřesnou přihrávkou prezentoval Mandi.
     
    6
    Firpo si vyměnil míč s Joaquínem, načež prvně jmenovaný posílal do vápna prudký centr, který nakonec proskákal kompletně celým pokutovým územím.
     
    7
    Poprvé si s míčem zahrál také brankář Asenjo, který zkoušel rozehrát po zemi do strany. Pedraza mu nakonec vrátil balón zpět na pravou kopačku.
     
    8
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Chukwueze, který ale mířil přímo doprostřed branky. López byl pozorný, posléze vyhodil balón do strany.
     
    9
    Carvalho měl kolem sebe dostatek prostoru, jeho přihrávka směřovala na levou stranu, kde Joaquín nepřešel přes Cazorlu, který navíc zakládá protiakci.
     
    10
    Velice chytrou kolmicí to zkoušel Ruíz, který málem přes celou osu hřiště našel Morena, nicméně na poslední chvíli zasahoval hostující Bartra.
     
    11
    Nyní se Mandi dostal k autovému vhazování od pravé postranní čáry, které posílal na Moróna. Ten v hlavičkovém souboji neuspěl, i tak z toho bude aut pro Betis.
     
    12
    Cazorla se dostal do obležení dvojice protihráčů, proti které nakonec neuspěl. Navíc z toho byl nedovolený zákrok, po kterém skončil na zemi Joaquín.
     
    13
    Morón se s pořádným štěstím dostal k volnému míči, který se chystal poslat na branku. Do dráhy letu střely se ale připletl domácí obránce Mori.
     
    14
    Betis znovu rozjel kombinaci v oblasti středovému kruhu, v tuto chvíli s míčem operuje záložník Guardado, který kolem sebe nemá podporu spoluhráčů.
     
    15
    Výkopu od své branky se ujal brankář Asenjo, který i v tomto případě rozehrával do strany na Gaspara, jenž poslal míč na druhou stranu.
     
    16
    O malý moment později si nedovoleným zákrokem pomohl Fornals, který poslal k zemi Guardada. Betis bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    17
    To nebylo vůbec špatné. Chukwueze přihrál do tandemu na Fornalse, jehož tvrdá dělovka směřovala doprostřed branky, kde stál brankář López.
     
    18
    Hlavní sudí ponechal Betisu výhodu, což ale nepřineslo žádné nebezpečí. Joaquín se totiž snažil oslovit aktivního Mórona, přihrávka ale byla moc prudká.
     
    19
    Na druhé straně musel López zasahovat. Bartra totiž odklidil míč přesně na kopačku Fornalse, jehož další dělovka končí na rukavici brankáře.
    19. Fornals pořádně protáhl Lópeze.
     
    20
    Žlutá ponorka měla k dispozici úvodní rohový kop, který ale odklidil hned první protihráč. Posléze se Pedrazovi vůbec nepovedl centr z levé strany.
     
    21
    Canales se prezentoval dobrým pohybem, načež se mu podařilo přenést hru na Guerrera, jehož následná rána skončila v rukavicích Asenja.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. O něco aktivnější je Villarreal, nicméně López zatím drží svůj celek ve hře o body.
     
    23
    Chukwueze se po delší době připomněl. Jeho rychlé nohy se zbavily napadajícího Feddala, následný centr ale v poklidu sebral brankář López.
     
    24
    Canales manévrem naznačil, že se chystá k průniku mezi dvojici protihráčů. Tento záměr si nakonec rozmyslel, což přineslo útočný faul v podání Firpa.
     
    25
    Na útočnou polovinu zavítal Mandi, který vyprodukoval velice pohotový centr, po kterém hlavičkoval doprostřed branky forvard Morón.
     
    26
    Žlutá ponorka se pouštěla do rychlého protiútoku, který skončil velice rychle. Moreno si totiž nepohlídal ofsajdové postavení, Betis rozehrál volný kop.
     
    27
    Také Asenjo si připsal další práci s míčem, jednalo se o rutinní rozehrávku od strany. Po ní se k balónu dostal Cáseres, jenž oslovil aktivního Cazorlu.
     
    28
    Pedrazovi se nepodařilo procedit centr přes Mandiho, na opačné straně si obrannou povinnost splnil Mori, který ještě dokázal otřít míč o napadajícího Joaquína.
     
    28
    Obrovská šance Villarrealu! Moreno hezky z první našel na hranici ofsajdu volného Chukwuezeho, který ale tváří v tvář brankáři napálil pouze Lópeze.
    28. López se musel činit.
     
    29
    Posléze se autového vhazování ujal domácí Gaspar, jehož nabídka směřovala na Cáserese, který ihned přenesl hru na levou stranu.
     
    34
    Betis se na delší dobu usadil před opačným pokutovým územím, načež to Carvalho zkoušel kolmicí na Guerrera, která přinesla pouze slabé zakončení.
     
    35
    Žlutá ponorka kombinovala u postranní čáry, nakonec se Cáseres rozhodl pro zpětnou přihrávku až na Moriho, který pro změnu uklidnil hru.
     
    36
    Fornals měl před sebou celkem dost prostoru, i přesto se rozhodl přenést hru na pravou stranu, kde v tuto chvíli peláší kupředu obránce Gaspar.
     
    37
    Villarrealu byla ponechána výhoda, z čehož ale nic nevytěžil. Pedraza totiž zkoušel najít Fornalse, avšak druhý jmenovaný si s prudkou nabídkou neporadil.
     
    38
    Na hrací ploše skončil domácí Fornals, kterého celkem ostrým zákrokem fauloval Guardado. I tento nedovolený zákrok se obejde bez žluté karty.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Trigueros, přichází Manu Morlanes.
     
    41
    Po levém křídle to individuálním způsobem zkoušel Firpo, který se nakonec nedostal za záda Gaspara. Posléze jsme sledovali faul na Pedrazu.
     
    42
    Žlutá ponorka pádila do otevřené obrany, načež to střelou z větší vzdálenosti zkoušel Cáseres, který ale mířil přímo doprostřed branky.
     
    44
    Guerrero si poradil s těžkou přihrávkou, kterou "zalepil" na svou hrud. Posléze ale posílal zpětnou přihrávku na Mandiho, který čeká na podporu spoluhráčů.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Hezká akce v podání Betisu přinesla zpětnou přihrávku na Moróna, který ale nedokázal kloudně zakončit. První poločas zcela určitě branku nenabídne.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní poločas, který nám žádnou branku nenabídl. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž nebezpečnějším celkem byl Villarreal, který několikrát pořádně provětral brankáře Lópeze. Na druhé straně se Betis prezentoval pouze náznaky šancí, které většinou končily na pozorné obraně soupeře. Domácí celek musel řešit jednu nepříjemnost, neboť se zranil záložník Trigueros, který ještě před koncem prvního poločasu vystřídal. Doufejme, že druhé dějství nám nabídně o něco záživnější představení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu se k míči dostal hostující Firpo, kterého u středového kruhu fauloval napadající Fornals. Betis bude zahrávat standardní situaci.
     
    49
    Posléze Chukwueze pronikl až do pokutového území, odkud přihrával před branku, jenomže do dráhy letu míče vložil kopačku hostující Bartra.
     
    50
    O další nedovolený zákrok se postaral Morón, který si vyslechl napomenutí sudího. Žlutou kartu reklamuje také Ruiz, hlavní sudí ale zůstane u napomenutí.
     
    51
    Carvalho si počkal na náběh Joaquína, který ještě stihl odehrát míč před brankovou čárou. Posléze Firpo vybojoval rohový kop z levé strany.
     
    52
    Centrovanou nabídkou to zkoušel Canales, který ale našel pouze hlavu jednoho z protihráčů. Míč se ocitl až v zámezí, vhazovat budou domácí.
     
    52
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Žlutá ponorka zahrávala hned dva rohové kopy, přičemž po tom prvním se skvělým zákrokem prezentoval López. Ten druhý doplachtil na hlavu GERARDA MORENA, který hlavičkou ke vzdálenější tyči otevírá skóre dnešního zápasu.
    52. Gerard MORENO - 1:0
     
    53
    Tohle bude pro hostující celek hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času, skóre se klidně může obrátit.
     
    54
    Villarreal právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme další branku v hostující síti! Jeden z hostů nedokázal odkopnout balón, k němu se tak dostal Cazorla, který patičkou našel volného SAMUELA CHUKWUEZEHO. Posledně jmenovaný si navedl míč na levačku a poté propálil Lópeze.
    54. Samuel CHUKWEZE - 2:0
     
    55
    Betisu vstup do druhého poločasu absolutně nevychází, po deseti minutách hry prohrává už o dvě branky. Hosté tak budou muset hodně zabrat.
     
    56
    Útočná akce v podání hostujících hráčů skončila až za brankovou čárou, k výkopu od své branky se tak dostal Asenjo, který nenašel nikoho ve žlutém dresu.
     
    57
    Hra se na malý moment přemístila před domácí šestnáctku, kde se Morónovi nepodařilo přihrát Joaquínovi, který čistým způsobem přišel o balón.
     
    58
    Napadající smečka domácích hráčů dokázala vytlačit Firpa zpět na obrannou polovinu, Betis to tak bude muset zkusit přes opačnou stranu.
     
    59
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval domácí Cazorla, který celkem nešťastně trefil nohu Mandiho. Tentýž hráč se stará o rozehrávku volného kopu.
     
    60
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Zouhair Feddal, přichází Cristian Tello.
     
    61
    Betis si nakonec vybojoval autové vhazován, po kterém se ke střele natlačil Morón, jehož rána nakonec proskákala kousek vedle vzdálenější konstrukce.
     
    62
    Hlavní sudí se nakonec musel poradit s videorozhodčím, neboť se mu nezdál zákrok domácího Moriho, který nakonec rukou v šestnáctce nezahrál.
     
    63
    Na pořadu dne byl rohový kop z pravé strany, o který se postaral Canales. Jeho nadýchaný bochánek sice našel Firpa, tomu ale hlavička vůbec nevyšla.
     
    64
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází Giovani Lo Celso.
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí i nadále drží nadějné dvoubrankové vedení. Betis si stále nevypracoval žádnou slušnější šanci.
     
    66
    Canales si hodil míč daleko od nohy, i přesto ho dokázal odehrát před Cáseresem, který tak fauloval. I tento zákrok si říkal o žlutý kartónek.
     
    67
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Mario Gaspar, přichází Miguelón Llambrich.
     
    68
    Chukwueze to zkoušel další střelou levou nohou, která se lehce otřela o nohu protihráče. To rozhodčí zřejmě neviděl, proto nařídil odkop od hostující branky.
     
    69
    Betis opět otevřel obranu, čehož se pokusil využít Moreno. Domácí forvard se snažil napříč šestnáctkou najít Morlanese, nicméně balón stačil odehrát vracející se Mandi.
     
    69
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Joaquín, přichází Sergio León.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Manu Morlanes (Villarreal CF).
     
    74
    Betis zahrával volný kop kousek za středovým kruhem. K rozehrávce se postavil Carvalho, jehož přenesení hry našlo na pravé straně Guerrera.
     
    75
    Konečně povednější akce ze strany Betisu. Tello pravačkou našel volného Canalese, jehož ránu z první dokázal sevřít do své náruče brankáře Asenjo.
     
    76
    K míči se podíval také brankář López, který s rozehrávkou dlouho váhal. Nakonec si vybral Mandiho, jenž v poklidu dokráčel až k půlící čáře.
     
    77
    Velká šance Betisu! Rohový kop z levé strany zamířil přesně na hlavu Moróna, jehož prudkou hlavičku dokázal Asenjo fantasticky zneškodnit.
    77. Asenjo předvedl skvělý zákrok.
     
    78
    Kolem Morena se seběhla hned dvojice protihráčů, přičemž drobným faulem si pomohl Carvalho. Žlutá ponorka s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    79
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Gerard Moreno, přichází Carlos Bacca.
     
    80
    V posledních minutách sledujeme celkem ofenzivní podívanou, avšak hosté stále potřebují vstřelit alespoň dvě branky. Navíc se Asenjo chystá k výkopu.
     
    81
    Dalekonosná nabídka směřovala k pravé postranní čáře, kde se za míčem řítil Chukwueze. Střelec druhé branky si ale nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    82
    Cazorla se hezkým způsobem natlačil až do pokutového území, kde ho ale rychlostně předčil Firpo, který si navíc pomohl čistým způsobem.
     
    83
    Aby toho nebylo málo, tak to Cazorla zkoušel střelou zpoza pokutového území. Jeho rána se ale snesla vysoko nad branku, López nemusel zasahovat.
     
    84
    Lo Celso se přeci jenom dostal ke zdánlivě ztracenému míči, který ihned přeposlal na Tella. Ten si nevěřil na průnik kolem protihráče, místo toho oslovil Carvalha.
     
    85
    Betis zahrával další z řady rohových kopů, avšak tentokráte dokázala obrana Villarrealu v poklidu zasáhnout. Naopak domácí zakládají protiakci.
     
    86
    Asenjo si připsal další slibný odkop od branky, tentokráte se do vzduchu dostal Bacca, který dokázal vybojovat autové vhazování.
     
    87
    Poslední desítky vteřin nám přinášejí územní převahu Betisu, který zkrátka musí začít hrát. Domácí se snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se zatím daří.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Vypadá to, že Villarreal konečně zvítězí, naopak hostujícímu celku se krátí čas.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Víctor Ruiz (Villarreal CF).
     
    89
    Tím dalším, kdo obdržel žlutou kartu byl hostující Canales, který možná trochu zbytečně dohrál Fornalse.
     
    90
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Přeci jenom tu máme kontaktní branku! Hosté se rychlým útokem dostali až do pokutového území, tam měl dostatek času na zakončení GIOVANI LO CELSO, jehož nesmírně přesná střela skončil až v levé šibenici, Asenjo byl naprosto bez šance.
    90. Giovani Lo Celso - 2:1
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Chukwueze si chtěl vyměnit míč s Fornalsem, avšak druhý jmenovaný přihrával úplně někam jinam. López okamžitě založil akci svého celku.
     
    90+3
    Na druhé straně se k míči dostal Tello, který ale nevyzrál na Morlanese. Následný centr v podání Firpa skončil přesně na hlavě Moriho.
     
    90+4
    Betis se opět usadil na útočné polovině, avšak na vyrovnávací branku už nemá moc času.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Villarrealu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Ačkoliv první poločas branku nenabídl, ten druhý nám v samotném úvodu nabídl hned dvě přesné trefy, přičemž se o obě postaral Villarreal. Postupem času se začal probouzet také Betis, který si rovněž připsal několik velice slibných příležitostí, avšak na Asenja si přišel až těsně před nastaveným časem. V koncovce utkání jsme sledovali celkem drtivý tlak v podání hostujícího celku, avšak Villarreal dokázal ustrážit jednobrankové vedení, čímž si zajistil teprve třetí letošní vítězství.
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:13. (22:36:06)

    David Suchý

    Branky: 52. G. Moreno (Cazorla), 54. Chukweze (Cazorla) – 90. Lo Celso (León)

    Karty:   72. Morlanes (VLR), 89. V. Ruiz (VLR) – 89. Canales (RBE)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:13.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C) (67. Llambrich), Ra. Funes Mori, V. Ruiz, Pedraza – Cáseres, Trigueros (40. Morlanes) – Chukweze, Fornals, Cazorla – G. Moreno (79. Bacca).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, N. Sansone, Toko Ekambi, Morlanes, Llambrich, J. Costa.

    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Feddal (60. Tello) – Guerrero, Guardado (64. Lo Celso), W. Carvalho, Firpo – Joaquín (C) (69. León), Canales – Morón.
    Náhradníci: Robles – Boudebouz, Javi García, Inuj, León, Lo Celso, Tello.

    Rozhodčí: Prieto – Villate, Rubio
    bahis siteleri