Real Betis – Eibar 1:1 (kon.) | Atlético – Espanyol 1:0 (kon.) | Barcelona – Celta Vigo 2:0 (kon.)
Ath. Bilbao – Valladolid 1:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
1:0 (0:0)
Espanyol Barcelona
Sobota 22.12.2018, 16:15 • Estadio Wanda Metropolitano • Španělská LaLiga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:13. (18:07:02)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Atlética Madrid, které svého soupeře porazilo poměrem 1-0. Úvod druhého poločasu patřil hostujícímu celku, avšak jediná branka se zrodila na opačné straně. Tam v pokutovém území byl faulován Koke, následnou penaltu dokázal proměnit Griezmann. Posléze se Espanyol nadechoval k slušnému náporu, avšak k vyrovnávací brance se nakonec nedostal. Pro hosty je to velká škoda, neboť favoritovi byli velice vyrovnaným protivníkem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Stadion už zpívá vítězné pokřiky, avšak ještě stále není konec. V ofsajdu se totiž zjevil Martins, soupeř bude rozehrávat jednu z posledních akcí tohoto zápasu.
     
    90+1
    Na zemi se ocitl domácí Martins, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Hlavní chvíli odpískal až po chvíli, kdy si faulem pomohl napadající Piatti.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Před malým momentem zakončoval Iglesias, jehož pokus vykopl obránce Godín.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Esteban Granero (Espanyol Barcelona).
     
    87
    Diego Simeone neúnavně burcuje ochozy stadionu, vítězství jeho celku je hodně blízko. Určitě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Jan Oblak (Atlético Madrid).
     
    86
    Slovinský brankář musel prokázat svojí připravenost, vysoký centr z kopačky Rosalese nakonec sevřel do náruče. Atlético je ale hodně pasivní.
     
    85
    Pedrosa se pokoušel rychlostně natlačit před Ariase, který si počínal patřičně důrazně. O faul se nejednalo, naopak bude Oblak rozehrávat od branky.
     
    84
    Piatti se hezkým způsobem uvolnil kolem Ariase, který mu náznak centru zbaštil. Následný centr ale neměl dobré parametry, Iglesias na něj nedosáhl.
     
    83
    Výsledkem nepovedené kombinace Espanyolu byl rohový kop, který nebyl povedený. Domácí obrana si ve vzduchu počíná hodně suverénně.
     
    82
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Dídac Vilà, přichází Adria Giner Pedrosa.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Atlético Madrid stále vede o jedinou branku, hostující celek se ale delší dobu nedostal k ničemu vážnějšímu.
     
    81
    Jenomže místo centru jsme sledovali přízemní rozehrávku, po které se s míčem otáčel Griezmann, který si přímý kop nakonec nevymodlil.
     
    80
    Poprvé se dostal k míči Martins, který přihrávkou z první oslovil právě Vitola, jenž opět skončil na zeleném pažitu. Další standardka pro Atlético Madrid.
     
    79
    Nyní na zemi skončil střídající Vitolo, který si u postranní lajny vymodlil faul. Provinil se Melendo, který si pomohl spíše taktickým zákrokem.

    David Suchý

    Branky: 56. Griezmann (pen.)

    Karty:   86. Oblak (ATM) – 88. Granero (ESB)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:13.
    Atlético Madrid: Oblak – Arias, Savić, Godín (C), Saúl Ñíguez – Á. Correa (71. Montero), Partey (77. G. Martins), Rodri, Koke – N. Kalinić (65. Vitolo), Griezmann.
    Náhradníci: Adán – G. Martins, Juanfran, Vitolo, Garcés, Montero, Muñoz Benavides.

    Espanyol Barcelona: Diego López (C) – Rosales, Ó. Duarte, Naldo (72. Melendo), Vilà (82. Pedrosa) – Baptistão, David López, Darder, Granero – Iglesias, Sergio García (70. Piatti).
    Náhradníci: Roberto – V. Sánchez, Melendo, H. Pérez, Piatti, Roca, Pedrosa.

    Rozhodčí: Melero – Torre, Martínez
    bahis siteleri