Ankaragücü – Kasımpaşa 1:1 (kon.) | Alanyaspor – Yeni Malatyaspor 2:1 (kon.) | Gaziantep – Sivasspor 5:1 (kon.)
Galatasaray – Kayserispor 4:1 (kon.)
konec
Gazişehir Gaziantep F.K.
5:1 (3:1)
Sivasspor
Neděle 02.02.2020, 14:00 • Gaziantep Stadyumu (Gaziantep) • Turecká Superliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na 20. kolo Turecké Superligy, a to mezi Gazişehir Gaziantep F.K. – Sivasspor. Favoritem na dnešní zápas bude jednoznačně vedoucí celek ligy Sivasspor. Jejich soupeř však umí překvapit a nečeká je tedy nic lehkého. Výkop je stanoven na 14:00.
     
    Gazişehir Gaziantep F.K. se nachází na 10. místě s 24 body. Na kontě momentálně nemají dobrou formu a z posledních dvou zápasů nevybojovali ani bod. Z dalších tří to již byla kanonáda. Hráči Gaziantepu totiž dokázali dvakrát vyhrát a jednou remizovat. Jejich dnešním soupeřem bude Sivasspor, jenž je překvapivě na prvním místě, a to dva body nad Basaksehirem. Poslední vzájemné utkání skončilo remízovým výsledkem 1:1. Domácím by dnes měl chybět pouze jeden hráč, zatímco Abdul Aziz Tetteh má start nejistý.
     
    Sivasspor se nachází na špičce tabulky s 41 body. Sivasspor zatím překvapuje každého tureckého fanouška, ovšem né jen tureckého. Z posledních pěti utkání mají na kontě tři výhry a dvě remízy. Jejich dnešní soupeř je Gaziantep, jenž se drží až na 10. místě a proto jsou dnes velkými favority. Ani hosté se dnes bez marodky neobejdou, chybět jim budou též dva hráči. Z posledních pěti vzájemných zápasů jsou na tom lépe hosté, neboť dokázali dvakrát vyhrát. Pokud dnes Sivasspor prohrál, stále by si udrželi první příčku, a to dva body nad Basaksehirem.
     
    Vzájemná utkání

    1.9.2019 – Sivasspor – Gaziantep 1:1
    22.7.2017 – Sivasspor – Gaziantep 1:1
    26.2.2017 – Sivasspor – Gaziantep 1:0
    26.9.2016 – Gaziantep – Sivasspor 2:1
    31.12.2014 – Gaziantep – Sivasspor 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç – Júnior Morais, Tosca, Djilobodji, Kana-Biyik, Ceylan – Vural, A. Sousa, Maxim – Kayode, Demir.
    Náhradníci: Yılmaz – S. Diarra, Chibsah, Aktaş, Soyalp, Pawlowski, Uğurlu, Özer, Olkowski, Twumasi.

    Sivasspor: Samassa – Goiano, Osmanpaşa, Appindangoyé, Çiftçi – Arslan, Aksoy, Yandaş – Kilinc, M. Yatabaré, Yesilyurt.
    Náhradníci: M. Yıldırım, Şaşal Vural – Öztekin, Erdal, Papp, Claudemir, Cofie, Yardımcı, Škuletić, Camara.

    Rozhodčí: A. Kardeşler – A. Taşçıoğlu, M. Metin.
     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni na hřišti. Domácí dnes nastupují v černo-červených dresech, zatímco hosté v dresech bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí hráči, kteří se ihned pokoušeli o dlouhý nákop do brankoviště, obrana hostů však včas zareagovala.
     
    2
    I Sivasspor už zkoušel zahrozit v úvodních minutách, a to pomocí centru a střely zpoza vápna. Nakonec uvidíme pouze roh.
     
    3
    Rohový kop propadl až do středu brankoviště, kde se o střelu pokoušel Güray Vural, obrana mu ale ránu zblokovala.
     
    4
    Na stadionu panuje výtečná atmosféra, hlavně když mají míč hosté. To totiž domácí diváci neustále pískají a snaží se tak dostat soupeře pod tlak. Také se musí nechat podotknout, že na stadion dnes přišlo mnoho diváků.
     
    5
    Gaziantep právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku!! Gaziantep zahrával přímý kop, jenž se po odrazu dostal na kopačku rumunského záložníka ALEXANDRA MAXIMA, který zpoza vápna rozvlnil síť střelou k tyči. Jedná se o jeho debut v týmu!
    5. Alexandru MAXIM - 1:0
     
    6
    Domácím to nestačí a rovnou útočí z druhé strany! Olarenwaju Kayode se objevil až v brankovišti Sivassporu, odkud samozřejmě zkusil štěstí pomocí střely, brankář však jeho střelu vyrazil.
     
    7
    Zatím je jasně vidět, že fanoušci splňují svůj plán, dostat soupeře pod tlak, protože Sivasspor si sotva přihraje.
     
    8
    Ale pozor! Na polovině Gaziantepu došlo k tvrdé srážce dvou hráčů a vypadá to i na případné střídání.
     
    9
    Nakonec vše vypadá v pořádku a hra tak pokračuje dále. U míče jsou momentálně hosté.
     
    10
    Domácí se již dlouhé dvě minuty nemohou dostat z vlastní poloviny a musí tak čelit menšímu náporu Sivassporu.
     
    12
    Hosté měli po faulu možnost přímého kopu, za který se postavil Emre Kilinc. Jeho přímý pokus ale putoval pouze nad bránu.
     
    13
    Mustapha Yatabaré zkoušel protáhnout míč pomocí pozemního centru těsně před bránu. Balón ale skončil jen na kopačce soupeře.
     
    15
    Domácí se mohli po nechané výhodně dostat do slibného protiútoku, rozhodčí si ale na poslední chvíli vše rozmyslel a překazil tak možnou gólovku.
     
    16
    Další zajímavý centrovaný balón z kopaček hostů neskončil jinak než na hlavičce domácího obránce. Nebýt však jeho reakce, Mustapha Yatabaré by zakončoval do odkryté sítě.
     
    18
    Sivasspor měl k dispozici dnes již druhý rohový kop, jenž putoval do středu vápna, akce tam ale rychle skončila. Jednalo se totiž o ofsajd.
     
    19
    Olarenwaju Kayode chtěl protáhnout míč na volného Demira, poslední stojící obránce tomu však zabránil a následuje roh i na druhé straně.
     
    20
    Toto by se dalo počítat jako nepovedený roh. Míč sice letěl na přední tyč, obránce ho ale okamžitě odhlavičkoval do bezpečí.
     
    22
    Po menším ošetření domácího brankáře nastal další rohový kop Gaziantepu. Míč se dostal až na zadní tyč, ovšem ani tentokrát k žádnému nebezpečí nedošlo.
     
    24
    Utkání začíná doprovázet dost faulů, což přivádí i malá zranění. K vidění již totiž byla tři ošetření, a to máme teprve 24. minutu.
     
    25
    Sivasspor zapojil do hry i svého brankáře, který se snaží rozjet nový útok.
     
    26
    Brankovištěm prosvištěl pozemní míč z pravé strany, obránce Caner Osmanpaşa však včas zareagoval a zachránil svůj tým před druhou inkasovanou brankou.
     
    28
    Mustapha Yatabaré se s míčem dostal až do malého vápna, jenže na poslední chvíli nedokázal domácího brankáře přelobovat a tutová šance na vyrovnání tak skončila.
     
    29
    Hosté si vzápětí žádali po pádu Kilince pokutový kop, rozhodčí to ale jasně zavrhl!
     
    31
    Sivasspor právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají! Nejdříve se uvažovalo, že branka nebude uznána, nakonec však ano! Uğur Çiftçi nacentroval míč do brankoviště, kde se o následnou teč pokusil HAKAN ARSLAN a nádhernou tečí do odkryté sítě srovnal stav.
    31. Hakan ARSLAN - 1:1


     
    34
    Tři minuty od gólu a domácí hráči se stále hádají proč byl gól vlastně uznán, když se jednalo o faul. Rozhodčí je ale ignoruje.
     
    35
    Gaziantep zahrával přímý kop, jenž putoval rovnou do brankoviště Sivassporu, obrana v bílých dresech však veškerá nebezpečí zažehnala.
     
    37
    Domácí jak kdyby přestali hrát. Hosté se již nějakou dobu drží na jejich polovině, ovšem dávají si na čas, neboť se nikam zbytečně neženou.
     
    39
    Gaziantep právě vstřelil branku!
    Tak beru zpět! Domácí se díky rychlému protiútoku dostávají zpět do vedení! Alexandru Maxim proběhl s míče až k brankovišti, kde se následně pokoušel o zakončení. Míč ale
    se štěstím tečoval jeden z obránců, nakonec vše bylo připsáno MUHAMMETU DEMIROVI.
    39. Muhammet DEMIR - 2:1
     
    41
    Žlutou kartu dostává Papy Mison Djilobodji (Gazişehir Gaziantep F.K.).
     
    42
    Druhá vstřelená branka domácí dosti nakopla a nyní jsou to oni, co v závěru tlačí soupeře. Uvidíme, zda se ještě dočkáme nějaké branky.
     
    43
    Gaziantep právě vstřelil branku!
    Tak nakonec ano!! Domácí měli k dispozici jakýsi přímý kop, který se okamžitě dostal na kopačku Kayodeho, ten byl však zády k bráně. Netrvalo dlouho a balón si převzal nejlepší hráč na hřišti ALEXANDRU MAXIM, jenž rozvlnil síť svojí dnešní druhou brankou! Tomu říkám debut.
    43. Alexandru MAXIM - 3:1
     
    44
    Žlutou kartu dostává Erdoğan Yesilyurt (Sivasspor).
     
    45
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty!
     
    45+2
    O rybičku, se tam ještě za hosty snažil Mustapha Yatabaré, branku ale těsně minul.
     
    45+4
    Žlutou kartu dostává Olarenwaju Kayode (Gazişehir Gaziantep F.K.).
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi, k vidění byly až čtyři branky! Vše začalo již ve čtvrté minutě, kdy síť rozvlnil Alexandru Maxim, jenž hraje první utkání v dresu Gaziantepu. Hostům se sice podařilo vyrovnat, ale né na dlouho. Domácí poté vstřelili dvě branky v rozmezí pěti minut, mezi nimi byla i druhá Alexandra Maxima. Uvidíme, zda se hostům podaří nějak utkání zdramatizovat a nebo již budeme svědky pouhé dohrávky.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Hosté se od začátku druhé části snaží s výsledkem něco udělat, ovšem obrana Gaziantepu je proti.
     
    51
    Druhý poločas je prozatím o něco více agresivnější, než ten první, a to hlavně ze strany hostů. Uvidíme, kolik žlutých karet nakonec bude rozdáno.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Güray Vural (Gazişehir Gaziantep F.K.).
     
    53
    Do vápna Sivassporu přilétl zajímavý centr z pravé strany, obrana již zmiňovaného celku však rychleji zareagovala a akci tak ukončila.
     
    54
    Vzápětí na to, se pokoušel Güray Vural prosmýknout po levé straně, ale znovu zde úřadovala obrana hostů.
     
    56
    Erdoğan Yesilyurt zkusil štěstí z poměrně velké dálky a moc nechybělo! Jeho dalekonosná rána skončila pouhých pár centimetrů od levé tyče.
     
    58
    Sivasspor měl výhodu přímého kopu, jenže balón byl z brankoviště okamžitě odvrácen. Vzápětí na to, ale zakončení nakonec přišlo, a to z kopačky Yandase. Brankáře Guvence ale neprostřelil.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Mustapha Yatabaré (Sivasspor).
     
    61
    Günay Güvenç!!! Hosté měli tutovou šanci, kde se dostali až do čtyř dorážek zpoza malého vápna, všechny však vychytal a následně vyrazil brankář Günay Güvenç.
     
    62
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Marcelo Goiano, přichází Petar Škuletić.
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Fatih Aksoy, přichází Yasin Öztekin.
     
    63
    Čerstvý Petar Škuletić zkusil štěstí z poměrně velkého úhlu, jenže v brance domácích dnes hold úřaduje Günay Güvenç.
     
    64
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Güray Vural, přichází Souleymane Diarra.
     
    65
    Ani teď to není gól! Z levé strany přilétl další dobrý centr do vápna Gaziantepu, kde se do hlavičky opřel Mustapha Yatabaré. Z obrovské blízkosti však mířil nad.
     
    67
    Mustapha Yatabaré posílal Kilince do běhu, ten si ale nepohlídal své postavení a pomezní sudí ho tak načapal v ofsajdovém postavení.
     
    69
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Olarenwaju Kayode, přichází Raman Chibsah.
     
    70
    Sivassporu již moc času nezbývá a pokud chtějí z utkání alespoň bod, budou si muset dosti pospíšit!
     
    71
    Hakan Arslan poměrně tvrdě zajel do jednoho z domácích hráčů a nyní může být rád, že nedostal žlutou nebo jinou kartu.
     
    72
    Statistika držení míče: 44%-56%
     
    73
    A uvidíme přímý kop. Júnior Morais zahrál rukou na pokraji vápna a hosté tak mají šanci na snížení!
     
    75
    Né a né to tam spadnout. Přímý kop se dostal až do malého vápna, kde již napřahoval Petar Škuletić, jenže na poslední chvíli se mu mezi nohy zapletl brankář Günay Güvenç, který tak míč sevřel do své hrsti.
     
    77
    Gaziantep právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají ještě čtvrtou branku!! Brankář Samssa špatně vyběhl a dovolil tak SOULEYMANOVI DIARROVI obrovský prostor pro zakončení, čehož využil.
    77. Souleymane DIARRA - 4:1
     
    79
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Alexandru Maxim, přichází Kenan Özer.
     
    82
    Do konce utkání už moc času nezbývá, tak uvidíme zda se ještě dočkáme nějaké branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.
     
    83
    Střídání v týmu Sivasspor: ze hřiště odchází Mert Hakan Yandaş, přichází Claudemir.
     
    84
    Vypadá to, že již v klidu můžeme říci, že domácí hráči už zápas na 100% zvládnou a porazí tak vedoucí celek tabulky.
     
    85
    Gaziantep právě vstřelil branku!
    Tak to je debakl! Domácí zahrávali rohový kop, který se po odrazu dostal na hranici vápna, kde již čekal připravený a hlavně čerstvý KENAN OZER, jenž propálil co se dalo!
    85. Kenan ÖZER - 5:1
     
    86
    Brankář Mamadou Samassa si dnešní utkání za rámeček nedá. Ze sedmi střel na bránu dokázal chytit pouze dvě a zbylých pět prošlo za jeho záda.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Hakan Arslan (Sivasspor).
     
    89
    Hosté nezvládli závěrečný tlak a nyní sledujeme jakousi potyčku a dohady mezi hráči a hlavně realizačním týmem obou celků.
     
    90+1
    Hosté mohli alespoň snížit, to by ale museli prostřelit brankáře a hlavně se trefit na bránu!
     
    90+2
    Rozhodčí nastavuje ještě minutu!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Byly jsme svědky velkého a hlavně překvapivého výsledku domácího týmu. Před zápasem všichni favorizovali vedoucí Sivasspor, ovšem již od úvodních minut bylo vše jinak. Ve druhé části padly ještě dvě branky, které definitivně ukončily zápas. O čtvrtou se postaral Souleymane Diarra a v závěru o tu poslední Kenan Özer. Hosté i přes tuto porážku zůstávají stále první, a to dva body před Basaksehirem. Hráčem utkání byl zvolen střelec dvou branek Alexandru Maxim.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 3:10. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 13:14.
     
    To je z mé strany vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího přenosu na viděnou. (15:58:12)

    Gerard Filip

    Branky: 5. Maxim, 39. Demir, 43. Maxim (Kayode), 77. S. Diarra, 85. Özer – 31. Arslan (Çiftçi)

    Karty:   41. Djilobodji (GAZ), 45+4. Kayode (GAZ), 52. Vural (GAZ) – 44. Yesilyurt (SIV), 59. M. Yatabaré (SIV), 88. Arslan (SIV)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 3:10. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 13:14.
    Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç – Júnior Morais, Tosca, Djilobodji, Kana-Biyik, Ceylan – Vural (64. S. Diarra), A. Sousa, Maxim (79. Özer) – Kayode (69. Chibsah), Demir.
    Náhradníci: Yılmaz – S. Diarra, Chibsah, Aktaş, Soyalp, Pawlowski, Uğurlu, Özer, Olkowski, Twumasi.

    Sivasspor: Samassa – Goiano (62. Škuletić), Osmanpaşa, Appindangoyé, Çiftçi – Arslan, Aksoy (62. Öztekin), Yandaş (83. Claudemir) – Kilinc, M. Yatabaré, Yesilyurt.
    Náhradníci: M. Yıldırım, Şaşal Vural – Öztekin, Erdal, Papp, Claudemir, Cofie, Yardımcı, Škuletić, Camara.

    Rozhodčí: A. Kardeşler – A. Taşçıoğlu, M. Metin
    bahis siteleri