Montpellier – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Štrasburk – Remeš 3:0 (kon.) | PSG – Lyon 4:2 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
4:2 (2:0)
Olympique Lyon
Neděle 09.02.2020, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto duelu je to vše. Děkujeme vám za pozornost, na viděnou. (23:12:33)
     
    Příští týden se pařížský velkoklub představí na stadionu Amiensu. Lyon se pokusí šňůru tří zápasů bez vítězství utnout doma proti Štrasburku.
     
    Fotbalisté PSG si po dalším vítězství upevnili své vedení. Na čele francouzské ligy mají před druhým Marseille opět dvanáctibodový náskok. Lyon klesl po tomto kole na devátou pozici.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:14.
     
    Když si jen krátce po rozehrání druhé půle vsítil hostující Marçal ukázkového vlastence, asi už téměř nikdo nečekal, že se ze zápasu alespoň na chvíli stane drama. Lyon však dvěma góly v rozmezí sedmi minut snížil na rozdíl jediné branky a favoritovi z Paříže se rázem rozklepala kolena. Když pak v 63. minutě pálil Dembélé z vápna jen těsně vedle pravé tyče, mohl si lídr Ligue 1 pořádně oddechnout. Závěr duelu ale PSG dohrálo profesorsky na polovině soupeře a kromě naspořeného času (a velkého množství krátkých přihrávek) si vypracovalo i další šance. V 69. minutě ještě mířil Mbappé do břevna, deset minut před koncem řádné hrací doby už ale domácí uklidnil střídající Cavani, který vsítil už svůj 199. gól v dresu pařížského celku. Další změna skóre už se v Parku princů neudála. Zajímavostí budiž, že PSG nebyly v utkání uznány hned tři trefy.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V závěru zápasu se zrodil ještě jeden centr do hostujícího pokutového území, po němž přišlo zakončení vysoko nad branku. Nic dalšího už se ale nestane.
     
    90+2
    Marcelo naprosto zbytečně nakopl zezadu u rohového praporku Mbappého a vykoledoval si žlutou kartu. O tu už si říkal delší dobu.
     
    90+1
    K dělovce ze střední vzdálenosti se uvolnil Pablo Sarabia, Anthony Lopes se ale blýskl výborným zákrokem a míč vyškrábl.
     
    90+1
    Hrát se budou ještě tři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Karl Toko Ekambi přižduchl zezadu Paredese a vysloužil si žluté napomenutí.
     
    89
    Sarabia upadl po kontaktu s Rafaelem v pokutovém území, sudí Turpin ale penaltu neodpískal. Ve tváří španělského záložníka se zračí ironický úsměv.
     
    88
    Idrissa Gueye zajistil favoritovi rohový kop. Do zakončení se po něm PSG nedostalo, s míčem ale nadále operuje na půlce Lyonu.
     
    88
    Pablo Sarabia si na pravém okraji vápna posunul míč na levačku a vyslal skrytou střelu, která byla zblokována.
     
    86
    Marco Verratti přihrával na hlavu Edinsona Cavaniho, jehož bleskové zakončení putovalo vedle levé tyče. Na jubilejní dvoustou trefu si ještě musí domácí hvězda počkat...
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Leandro Paredes.
     
    84
    U postranní čáry už stepuje Leandro Paredes, jeho parťáci ale opět sbírají krátké přihrávky, a tak se již delší dobu čeká a přerušení hry.
     
    82
    Lyon měl k dispozici standardní situaci, Bertrand Traoré ale centrem žádného ze spoluhráčů nenašel. Míč doskákal až do zámezí.

    Filip Lefenda

    Branky: 22. Di María (Gueye), 38. Mbappé (Meunier), 47. Marçal (vla.), 80. Cavani (Di María) – 52. Terrier (Cherki), 59. M. Dembélé (Toko Ekambi)

    Karty:   45+1. Kimpembe (PSG) – 90. Toko Ekambi (LYO), 90+2. Marcelo (LYO)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:14.
    Paris Saint-Germain: Navas – Meunier, Kehrer, Kimpembe, Kurzawa – Di María (85. Paredes), Verratti, Gueye, Draxler (65. Sarabia) – Icardi (76. Cavani), Mbappé.
    Náhradníci: S. Rico – Bakker, Cavani, A. Herrera, Kouassi, Paredes, Sarabia.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Denayer, Marçal (56. Tete) – Mendes, Tousart – Cherki (56. Toko Ekambi), Aouar, Terrier (77. B. Traoré) – M. Dembélé.
    Náhradníci: Tătăruşanu – J. Andersen, Caqueret, Toko Ekambi, Jean Lucas, Tete, B. Traoré.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore
    bahis siteleri