Spal – Sassuolo 1:2 (kon.) | Brescia – Udinese 1:1 (kon.) | Janov – Cagliari 1:0 (kon.)
Neapol – Lecce 2:3 (kon.) | Parma – Lazio 0:1 (kon.) | Inter – AC Milán 4:2 (kon.)
konec
Inter Milán
4:2 (0:2)
AC Milán
Neděle 09.02.2020, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Inter otočil v milánském derby výsledek na svou stranu, se loučím a přeji vám klidnou noc. (22:48:34)
     
    Sledovali jsme naprosto fantastické utkání, kterému nic nechybělo! AC po prvním poločase vedlo, ovšem druhou část vůbec nezvládlo. Inter rychle stav zápasu otočil a v závěru vítězství pojistil kanonýr Romelu Lukaku. Domácí mužstvo tak může slavit sladkou výhru nad úhlavním nepřítelem. Hráčům AC se rozplynul sen o třech bodech ve druhé části a musel se před soupeřem sklonit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Cristiano Biraghi.
     
    90+4
    Romelu Lukaku (Inter) při oslavě branky sundal dres, do kterého oblékl rohový praporem a mával s ním fanouškům domácího mužstva. Hlavní rozhodčí neměl jinou možnost a hráče potrestal žlutou kartou.
    90+3. Romelu LUKAKU - 4:2
     
    90+3
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    O vítězi milánského derby je rozhodnuto! Victor Moses našel na zadní tyči belgického reprezentanta, který předčil Simona Kjaera. ROMELU LUKAKU pak hlavou zamířil k bližší tyči a nedal brankáři šanci zasáhnout. Asistence: Victor Moses.
     
    90+3
    Těžkou přihrávku nezpracoval Zlatan Ibrahimović, a tak se Inter hnal do přečíslení. Ovšem Marcelo Brozović se zastavil a čekal na doplnění od spoluhráčů.
     
    90+1
    K postranní čáře směřuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že utkání bude o čtyři minuty delší. Čas na vyrovnání se pro AC rychle zkracuje!
    90. Zlatan Ibrahimović (ACM)
     
    90
    Mohlo být vyrovnáno, ovšem Zlatan Ibrahimović trefil tyč! Švédský útočník si ale pomohl faulem, který byl odpískán až s velkým opožděním!
     
    89
    Zaváhání hostující obrany mohl využít Nicoló Barella, který se řítil sám na branku. Ovšem řítil se na ní ze strany, a tak proti němu skvěle vyběhl Gianluigi Donnarumma, jenž se nechal trefit.
     
    87
    Milánské AC rozehrávalo další rohový kop a centr od praporku byl poslán na první tyč, kde byl u míče první Marcelo Brozović. Hostující celek pak pokračoval v akci, ale centr zprava skončil v moci brankáře.
     
    86
    Po pravé straně vnikl do šestnáctky Andrea Conti, který centrem našel před brankou jen soupeře. Na druhou stranu pak běžel Romelu Lukaku, který znovu fauloval – sám hráč tomu nemůže uvěřit.
     
    85
    AC již hraje vabank! Navíc hostující mužstvo ztratilo balon a pustilo soupeře do otevřené obrany. Jenomže Romelu Lukaku se nacházel v ofsajdu, který byl po chvilce také odpískán.
     
    84
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Giacomo Bonaventura.
     
    83
    Čas hostujícímu týmu rychle utíká, navíc se AC muselo bránit. Jenomže u rohového praporku si balon za postranní čáru ukopl Nicoló Barella.
     
    81
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Franck Kessié, přichází Lucas Paquetá.
    81. Christian Eriksen (INM)

    Michal Luxa

    Branky: 51. Brozović, 53. Vecino (Alexis Sánchez), 70. de Vrij (Candreva), 90+3. R. Lukaku (Moses) – 40. Rebić (Ibrahimović), 45+1. Ibrahimović (Kessié)

    Karty:   48. Vecino (INM), 55. Brozović (INM), 55. Škriniar (INM), 90+4. R. Lukaku (INM) – 79. Conti (ACM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:13.
    Inter Milán: D. Padelli – Godín, de Vrij, Škriniar – Candreva (80. Moses), Barella, Brozović (C), Vecino, Young (90+5. Biraghi) – R. Lukaku, Alexis Sánchez (72. Eriksen).
    Náhradníci: Handanovič, F. Stanković – S. Esposito, Sensi, Agoume, Ranocchia, Asamoah, Moses, D'Ambrosio, Biraghi, Valero, Eriksen.

    AC Milán: G. Donnarumma – Conti, Kjaer, A. Romagnoli (C), Hernández – Castillejo (80. Leao), Kessié (81. Paquetá), Binnásir, Çalhanoğlu – Rebić (84. Bonaventura), Ibrahimović.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Begović – Brescianini, Musacchio, Biglia, Laxalt, Bonaventura, Saelemaekers, Gabbia, Calabria, Leao, Paquetá.

    Rozhodčí: Maresca – Peretti, Paganessi
    thejrc.org