Watford – Leicester 1:1 (kon.) | Brighton – Arsenal 2:1 (kon.) | West Ham – Wolverhampton 0:2 (kon.)
Bournemouth – Crystal Palace 0:2 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
2:1 (0:0)
Arsenal FC
Sobota 20.06.2020, 16:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Seznace Brightonu, propadák Arsenalu. I přestože Arsenal hrál dnes narozdíl od minulého utkání s Manchesterem City parádně, zápas opět končí prohrou kanonýrů. Už ze začátku trefil Saka po parádní ráně břevno. Arsenal se tlačil do množství výtečných šancí. Velkou ránou bylo ale zranění Bernda Lena, který musel být odnesen na nosítkách. Ve druhém poločasu to vypadalo nadějně pro hosty, když Arsenal nabíral v útoku na brátkách, což vyústilo až v parádní gól Nicolase Pépého, ovšem potom se prosadil po velmi šťastlivé situaci Dunk a bylo srovnáno. Arsenal se opět dostával do tlaku v útoku, ovšam nakonec bylo všemu jinak, když v poslední minutě (90+5) Maupay vyměnil míč s Connollym a poslal ho parádně do branky kanonýrů, jejichž mizérie tak opět pokračuje. Brighton si naopka připisuje tři velmi cenné body, které mu můžou velmi pomoci k záchraně. (18:14:02)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:8.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Neal MAUPAY - 2:1
     
    90+5
    Brighton právě vstřelil branku!
    Autorem branky je NEAL MAUPAY. Tak tohle bylo hodně nečekané! V páté minutě nastavení Brighton otáčí zápas! Skvělá narářečka Connollyho vyslala do akce Maupaye, který míč přizvedl nad skákajícím Martínezem a trefil branku. Asistence: Aaron Connolly.
     
    90+3
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Yves Bissouma, přichází Alexis Mac Alister.
     
    90+2
    Nyní hosté rozehráli rohový kop, který ale nemířil na kopačky spoluhráčů, nýbrž přímo na hlavu Burna, který pohotovou hlavičkou ještě poslal míč do šance svému týmu.
     
    90+1
    Nastaveny jsou čtyři minuty, které byly vyplýtvány hlavně střídáním. Arsenal dobývá branku soupeře a posledních několik minut tráví výhradně na útočné polovině.
     
    90
    Ani další útok Arsenalu nevyšel, jelikož Tierney, který byl na levém křídle, nakopl míč přímo do soupeře, místo toho, aby odcentroval. Čas pomalu ubíhá.
     
    89
    Úmorná snaha Arsenalu o útok zakončený gólem stále přichází vniveč. Frustrovaný Aubameyang si nyní vylil hněv několika nadávkami poté, co byl faulován, ale faul na něj nebyl potrestán.
     
    88
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Nicolas Pépé, přichází Reiss Nelson.
     
    88
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Kieran Tierney.
     
    88
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Dani Ceballos, přichází Joe Willock.
     
    87
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Dale Stephens.
     
    86
    Tohle bylo opět velmi nepříjemné. Zákrok Bissoumy na Saku ale také nebyl potrestán kartou. Co ještě všechno tomuto hráči dnes projde?
     
    85
    Brighton by rád vybojoval ze zápasu více než bod, protože je ohrožen hrozbou sestupu. Hráči velmi aktivně útočí, zatím ale nemohou trefit branku.
     
    83
    Ryan si nyní připsal další zákrok poté, co se po centru k míči u levé tyčky dostal ke hlavičce Kolašinac. Pro Ryana to ale nebyl těžký zákrok, jelikož mu míč mířil na hruď do náruče.
     
    82
    Aubameyang se dnes opravdu snaží a pilně dře. Opravdu by chtěl skórovat. Nyní měl další velkou příležitost, když si udělal místo ve vápně a vypálil. Rána byla po teči nohy protihráče vychálena z původní trajektorie a míč zamířil těsně vedle branky.

    Jiří Polášek

    Branky: 75. Dunk, 90+5. Maupay (Connolly) – 68. Pépé (Saka)

    Karty:   30. Burn (BRN), 44. Mooy (BRN) – 54. A. Lacazette (ARS)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 10:7. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:8.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Schelotto (71. Montoya), Webster, Dunk, Burn – D. Pröpper, Bissouma (90+3. Mac Alister) – Mooy (46. March), Groß (71. Connolly), Trossard (87. D. Stephens) – Maupay.
    Náhradníci: Button – Montoya, Lamptey, Duffy, March, Mac Alister, D. Stephens, G. Murray, Connolly.

    Arsenal FC: Leno (40. E. Martínez) – Bellerín, Mustafi, Holding, Kolašinac – Pépé (88. Nelson), D. Ceballos (88. Willock), Guendouzi, Saka (88. Tierney) – A. Lacazette (78. Nketiah), Aubameyang.
    Náhradníci: E. Martínez – Maitland-Niles, Tierney, Willock, Martinelli, Özil, Nketiah, Nelson, Medley.

    Rozhodčí: Martin Atkinson
    ocianews.com