Kolín nad Rýnem – Frankfurt 1:1 (kon.) | Bayern – Freiburg 3:1 (kon.) | Düsseldorf – Augsburg 1:1 (kon.)
Hertha – Leverkusen 2:0 (kon.) | Hoffenheim – Union Berlín 4:0 (kon.) | Mohuč – W. Brémy 3:1 (kon.)
Paderborn – Mönchengladbach 1:3 (kon.) | RB Lipsko – Dortmund 0:2 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 1:4 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
3:1 (3:1)
SC Freiburg
Sobota 20.06.2020, 15:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Freiburg po dnešní prohře přišel o pohárovou Evropu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (17:27:21)
     
    Bayern Mnichov zaznamenal další vítězství, naopak Freiburgu se sen o pohárové Evropě definitivně rozplynul, jelikož Hoffenheim a Wolfsburg vyhráli. Pojďme k dnešnímu duelu v Mnichově. Bavorský celek byl první poločas aktivnější, ale ve druhém výrazně polevil, čehož soupeř ale nedokázal využít. Pokud se podíváme na tabulku střelců zjistíme, že Robert Lewandowski dnešními zásahy Wernerovi znovu pláchl – rozdíl je aktuálně sedm branek, a tak polský střelec obhájí korunu střelců.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tohle snad ani není možné, Freiburg zahodil loženku v nastavení! Po nepřesné přihrávce se sám na brankáře vydal Kwon Čang-hoon, který se snažil o obstřel. Avšak Sven Ulreich zasáhl nohou a podtrhl vítězství bavorského celku.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát ještě dvě minuty navíc. Bayern Mnichov je stále u balonu a v poklidu kontroluje závěr zápasu.
     
    90
    Vypadá to, že střetnutí se bude už pouze dohrávat. Bavorský celek se snaží držet balon, což potvrzuje tím, že z útočné poloviny s ním přešel až k vlastnímu brankáři.
     
    88
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Jamal Musiala. Kapitánskou pásku tak přebral Robert Lewandowski.
     
    88
    Na polovině soupeře je Freiburg poněkud zbrklý. Další kombinace končí po nepřesnosti a Bayern Mnichov bude střídat.
     
    87
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Christian Günter, přichází Amir Abraši. Oba hráči si také vyměnili kapitánskou pásku.
     
    86
    Po nepřesné rozehrávce Freiburgu se k míči dostal Kingsley Coman, který si balon připravil a zpoza vápna orazítkoval horní tyčku. Hostující celek je tak stále ve hře o dobrý výsledek, i když se mu čas už hodně zkrátil.
     
    85
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Javi Martínez, přichází Chris Richards.
     
    84
    Bayern Mnichov přišpendlil soupeře k jeho pokutovému území. Ovšem ani Thomas Müller ani Kingsley Coman balon před branku neprocpali. Polský kanonýr Robert Lewandowski tak stále čeká na vsítění hattricku.
     
    82
    Hráči v bílých dresech sice drží míč, ale zatím jen na vlastní polovině. Po chvíli dokonce přišla nepřesná přihrávka, která věnovala bavorskému celku vhazování.
     
    81
    Už jsme v poslední desetiminutovce zápasu a Freiburg stále prohrává o dva zásahy. Jeden z hostujících hráčů se pokoušel o zakončení zpoza vápna, ale pokus byl stoperem zablokován.
     
    79
    Hostujícímu mužstvu čas už velmi rychle ubývá! Aby si Freiburg uchoval šanci na postup do pohárové Evropy, musel by minimálně vyrovnat.
     
    78
    Nejprve Gian-Luca Itter nezvládl přihrávku na levé straně hrací plochy a následně se faulu dopustil Gian-Luca Waldschmidt. Freiburgu směrem dopředu schází větší klid na míči.
     
    77
    Freiburg znovu nepřesně rozehrál, a tak bavorský celek znovu mohl mířit do trochu otevřené obrany. Thomas Müller se pokusil o přihrávku na pravou stranu šestnáctky, kde se pohyboval Joshua Zirkzee. Ovšem výborně se vrátil soupeřův krajní bek.
     
    75
    Centr od praporku se točil jen k první tyči, kam si seběhl jeden z hostujících hráčů. Sice byl zády k brance, přesto jeho hlavička mířila kousek vedle vzdálenější tyče.

    Michal Luxa

    Branky: 16. Kimmich (Lewandowski), 24. Lewandowski, 37. Lewandowski (Lucas Hernández) – 33. Höler (Schmid)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 15:8. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:8.
    Bayern Mnichov: Ulreich – Pavard, Javi Martínez (85. Richards), J. Boateng, Lucas Hernández – Kimmich, Goretzka – S. Singh (64. Coman), T. Müller (C) (88. Musiala), Cuisance (64. Zirkzee) – Lewandowski.
    Náhradníci: Neuer – Zirkzee, Odriozola Arzallus, Batista Meier, Musiala, Coman, Richards, Džong.

    SC Freiburg: Schwolow – Schmid, Lienhart, Heintz, Günter (C) (87. Abraši) – Sallai (46. Kwon Čang-hoon), Keitel (64. Frantz), Höfler, Grifo (75. Itter) – Petersen, Höler (64. Waldschmidt).
    Náhradníci: Flekken – Waldschmidt, Frantz, Schlotterbeck, Abraši, Itter, Kwon Čang-hoon, Borrello, Tempelmann.

    Rozhodčí: Storks – Siewer, Pelgrim
    ocianews.com