S. Makedonie – Estonsko 2:1 (kon.) | Gruzie – Arménie 1:2 (kon.) | Albánie – Kazachstán 3:1 (kon.)
Bělorusko – Litva 2:0 (kon.) | Moldavsko – Řecko 0:2 (kon.) | Slovinsko – Kosovo 2:1 (kon.)
konec
Moldavsko
0:2 (0:2)
Řecko
Neděle 15.11.2020, 20:45 • Stadion Zimbru, Kišiněv • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:45:15)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:14.
     
    Řecko proti Moldavsku potvrdilo roli velkého favorita, když zvítězilo 2:0 a udrželo si ještě šanci na postup do Ligy B. Utkání se vyvíjelo ve prospěch favorita už od prvních minut. Velký tlak přetavil jako první v gól ve 32. minutě Kostas Fortunis, jehož dalekonosná rána skončila v levém horním rohu. Na kolegu navázal ještě v první půli Tasos Bakasetas, ten z vnitra šestnáctky zakončil po zemi k pravé tyči. Ve druhém poločase již Řecko neskórovalo, ale dvougólové vítězství si s přehledem pohlídalo. V tabulce zaostává o dva body za Slovinskem, ve středečním utkání musí tohoto soupeře bezpodmínečně porazit. Moldavsko naopak bude muset porazit Kosovo, pokud se chce udržet v Lize C a nespadnout mezi nejhorší evropské národní týmy.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední akci střetnutí podnikl po levé lajně Charis Mavrias. Ve finále akce zahrál mizerný centr, kulatý nesmysl poslal přímo do rukavic gólmana.
     
    90+2
    Standardní situace skončila pro Řecko neúspěchem. na vysoký centr naskakoval Andreas Bouchalakis, avšak ještě výše vyskočil Igor Armaș.
     
    90+1
    Za zbytečné řeci si ještě vykoledoval kartu žluté barvy Veaceslav Posmac. Tomu se nelíbil odpískaný faul po skluzu Epureana.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Odvážný průnik Bakasetasovi nevyšel. Cristian Dros si před soka dal tělo a před sebe ho nepustil. Řek posléze soupeře z frustrace fauloval.
     
    88
    Hra se v posledních minutách pořádně kouskuje. Reabciuk ještě zastihl míč na hrací ploše a při nouzové patičce trefil do ruky Mavriase.
     
    87
    Ofsajdové postavení zhatilo další útok domácích outsiderů. Za obrannou linií byl v době Boiciucova pasu Mihail Caimacov.
     
    86
    Rychlý protiútok domácích měl na svědomí Oleg Reabciuk. Zleva zkusil vyslat střílený centr do vápna, jenže pod nohy mu v poslední chvíli skvěle vletěl Chatzigiovanis.
     
    85
    Giorgos Kyriakopoulos si narazil s Tzolisem. Zpětný pas byl ovšem hodně prudký, proto beka donutil celou akci o něco pozdržet.
     
    84
    Zápas se jenom dohrává. Moldavsko podle projevu hry vzdalo snahu o vstřelení alespoň čestného zásahu, Řekové také tolik nepospíchají do ofenzivy.
     
    83
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Artur Ionita, přichází Alexandru Boiciuc.
     
    82
    Blízko prvnímu reprezentačnímu gólu v kariéře byl Giorgos Giakoumakis. K míči doběhl rychleji než vyběhnuvší gólman, ale při kličce útočníkovi Namasco balón vypíchl z pod kopaček levou nohou.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Řekové směřují za pohodlným vítězstvím, které je udrží ve hře o postup do Ligy B.
     
    80
    Středopolař Zeca se rozhlédl a přenesl hru na Giorgose Kyriakopoulose. Levý obránce se nejprve zbavil Epureana, aby následně uvolnil u lajny stojícího Limniose. Pokračuje kombinační hra Řeků.

    Milan Huppert

    Branky: 32. Fortunis (Bakasetas), 41. Bakasetas (Fortunis)

    Karty:   61. I. Jardan (MOL), 90+1. Posmac (MOL) – 47. Mavrias (GRE)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:14.
    Moldavsko: Namașco – I. Jardan, Posmac, Armaș (C), Reabciuk – Cebotaru (46. Epureanu), Ionita (83. Boiciuc) – Rață (62. I. Țurcan), Cociuc (46. Caimacov), Spătaru – Damascan (72. Dros).
    Náhradníci: Koșelev, Calancea – Boiciuc, Bolohan, Caimacov, Epureanu, Dumbravanu, Dros, Belousov, Osipov, I. Țurcan, Bogdan.

    Řecko: Vlachodimos – Mavrias, Chatzidiakos, Tzavellas, Tsimikas (62. Kyriakopoulos) – Zeca, Bouchalakis – Limnios (78. Chatzigiovanis), Bakasetas (C), Fortunis (65. Tzolis) – Pavlidis (79. Giakoumakis).
    Náhradníci: Barkas, Dioudis – Koulouris, Kyriakopoulos, Lampropoulos, Masouras, Pelkas, Rota, Tzolis, Giakoumakis, Chatzigiovanis, Michailidis.

    Rozhodčí: Jović (CRO) – Modrić (CRO), Radic (CRO)
    bahis siteleri