NY Rangers – Washington 4:2 (kon.) | Columbus – Dallas 4:3 (kon.) | Florida – Nashville 5:6 (po pr.)
Toronto – Vancouver 7:3 (kon.) | Montreal – Ottawa 2:3 (kon.) | St. Louis – Arizona 3:4 (kon.)
Winnipeg – Calgary 4:1 (kon.) | Chicago – Carolina 6:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:4 (0:2, 0:1, 3:1)
Arizona Coyotes
Pátek 05.02.2021, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:51:40)
     
    Po tomto střetnutí se měla Arizona stěhovat do Minnesoty. Vzhledem k mnoha odloženým zápasům ale došlo ke změně a i pro další dva zápasy zůstává v Missouri. Dohromady se Blues a Coyotes utkají šestkrát za sebou.
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Conor Garland (ARI)
    1+1
    2. Mike Hoffman (STL) 2+0
    3. Jordan Oesterle (ARI) 0+2.
     
    Česká a slovenská stopa
    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jordan Binnington (STL)
    – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87,7%, odchytal 55:41
    Antti Raanta (ARI) – 40 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,0%, odchytal 60:00.
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 43 – 30 (9:15, 16:10, 18:5)
    Zablokované střely soupeře: 8 – 24
    Trestné minuty: 4 – 8
    Využité přesilové hry: 0/4 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 62 % – 38 %
    Bodyčky: 23 – 18.
     
    Coyotes se díky čtvrtému vítězství v sezóně posunuli před Kings na šesté místo Západní divize. Blues zůstávají společně s Coloradem na prvních dvou příčkách, kde mají tříbodový náskok na třetí Wild.
     
    Stejně jako před dvěma dny měli Blues pomalejší rozjezd. Tentokrát jejich manko ale narostlo na 0:3, byť herně to od nich tak špatné nebylo. Střelecké trápení St. Louis platilo až do úplné koncovky, kdy se hned třikrát prosadilo při hře s odvolaným Binningtonem. Po snížení Hoffmana se do prázdné trefil Dvorak, ale ani tak Arizona neměla v posledních vteřinách žádný klid. O´Reilly překonal Raantu podruhé a Hoffman dokonce potřetí. Čas na vyrovnání už ale nebyl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Ve zbývajících vteřinách se Blues ještě pokusili o zázrak. Raanta si střelu z levého mantinelu ale pohlídal a pak měl i s celou Arizonou kliku, že volnému Hoffmanovi nezbyl čas na další střelu z pravého kruhu.
    59:35 Mike HOFFMAN - 3:4
     
    59:35
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak to se jen tak nevidí, Blues dávají už třetí gól ve hře šest na pět! David Perron ukázal trpělivost a vyrazil s pukem až k zadnímu mantinelu, odkud křižnou přihrávkou parádně našel MIKEA HOFFMANA. Raanta nechal při přesunu odkrytou horní polovinu branky a právě tam střela z pravého kruhu zapadla. Asistence: David Perron, Torey Krug.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:49 Ryan O'REILLY - 2:4
     
    58:49
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Z koncovky zápasu se stává zajímavá přestřelka! Za snaživý výkon je odměněna také první domácí formace. Jaden Schwartz ze zadního mantinelu z prvního doteku bekhendem přihrál na RYANA O´REILLYHO, který využil horšího bránění od Ljubuškina a z jedničky zvedl puk k břevnu Raantovy branky. Asistence: Jaden Schwartz, David Perron.
     
    58:41
    Domácí brankoviště je znovu vylidněné. Kessel ho z vlastní půlky netrefil a místo navýšení náskoku zavinil zakázané uvolnění.
    57:46 Christian DVORAK - 1:4
     
    57:46
    Arizona právě vstřelila branku!
    Drama ale netrvalo dlouho, Yotes o minutu později znovu zvyšují na třígólový rozdíl! Garland dojel vyhození z obranného pásma. Dunn už měl v jednu chvíli puk na holi, CHRISTIAN DVORAK mu ho ale ukradl a pak jednoduše vystřelil do nikým nehlídané klece. Bez asistence.
    56:45 Mike HOFFMAN - 1:3

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 57. Hoffman (Krug, B. Schenn), 59. R. O'Reilly (Schwartz, Perron), 60. Hoffman (Perron, Krug) – 10. Pitlick (Caggiula, Dvorak), 18. Schmaltz (Garland, Oesterle), 26. Garland (Demers, Oesterle), 58. Dvorak


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Faulk, Krug, Parayko (A), Gunnarsson, Mikkola, Dunn – Perron, R. O'Reilly (C), Sanford – Kyrou, B. Schenn (A), Schwartz – Blais, Thomas, Hoffman – Sundqvist, Barbašev, Clifford.
    Arizona Coyotes: Raanta (Kuemper) – Ljubuškin, Chychrun, Goligoski (A), Hjalmarsson (A), Demers, Oesterle – Garland, Schmaltz, Keller – Pitlick, Dvorak, Caggiula – Kessel, Hayton, Brassard (A) – Hayden, Jo. Larsson, Chaput.

    Rozhodčí: Dwyer, Rank – Racicot, Baker
    thejrc.org