Trnava – Humenné 2:1 (1:0 po s.n.) | Martin – Pov. Bystrica 4:1 (kon.) | Dubnica – Vlci Žilina 2:1 (kon.)
Skalica – Spišská N. Ves 4:3 (1:0 po s.n.) | Topoľčany – Levice 5:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
HK 95 Považská Bystrica
sk Pátek 05.02.2021, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Július Pénzeš (tréner HK ´95 Považská Bystrica): "Pre nás mimoriadne ťažké stretnutie. Momentálne nemáme na to, aby sme v takomto tempe hrali zápasy na úrovni. Predsa len, naše možnosti sú oklieštené a nemáme adekvátnu náhradu za zranených štyroch hráčov. Súper bol lepší vo všetkých činnostiach, výhra Martina bola zaslúžená. Takéto stretnutia akoby sme vypúšťali, hráči sú dosť unavení a šetria sily na zápasy, v ktorým máme väčšiu šancu uspieť. Stalo sa nám to už viackrát, ťažko im ale niečo vyčítať, nakoľko mnohí melú z posledného. Keď už nepracujú nohy, ani hlava, ťažko niečo v zápase s hráčmi vymyslieť. Je to len o bránení, aby sme neinkasovali vysoký počet gólov. Dnes to bolo presne takéto stretnutie. Chyby hráčom pri jednotlivých situáciách nemôžem vyčítať. Momentálne dobiehame zameškané zápasy, v novembri sme stáli z dôvodu karantény. V lete sme nemali veľké možnosti trénovať, čo sa odrazilo aj na sezóne. Káder je naozaj úzky, aby bolo možné konkurovať tímom ako sú Martin alebo Spišská Nová Ves. S Topoľčanmi sa nám zvykne dariť. Doma sme však chybovali v rozhodujúcich momentoch. Takisto sa na stretnutí prejavil hráčsky deficit v prípade zranení, nehrali sme ani na tri útoky. Pri takomto počte chýba súvislejší tlak na bránku, strelené góly. V dnešnom zápase to bolo zbytočne nervózne. Rozhodcovia sa snažili spočiatku pískať všetky zákroky, čo sa však v ďalších minútach nedá zvládnuť tak, aby to bolo spravodlivé na obe strany. Vylúčenie na desať minút sme využili k tomu, aby si zahral mladý hráč. Čakajú nás dva zápasy s Dubnicou. V sobotu máme tréning, zregenerujeme, v pondelok máme zápas a o dva dni ďalší. Do tímu potrebujeme dostať novú energiu, aby sa nabudili aj hráči, ktorí to ešte majú v sebe. Uvidíme, čo sa nám podarí. Ak však chceme postúpiť do play-off, musíme bodovať v týchto dvoch zápasoch, ak si chceme udržať náskok pred konkurenciou, s ktorou nás ešte čakajú vzájomné zápolenia."

    Miroslav Chudý (tréner HK Martin): "Základ víťazstva sme postavili ešte v úvodnej tretine. Strelili sme dva góly, v druhej tretine pridali tretí. Potom sme však vypadli z našej hry a začali si veci zjednodušovať. Súper hrozil z brejkov, s touto fázou našej hry som nebol spokojný. Dokázali sme neinkasovať, pridať v tretej tretine štvrtý gól. Škoda, že sme napokon predsa len inkasovali, hru sme ale mali pod kontrolou. Z tohto pohľadu to bolo zaslúžené víťazstvo. Oddychový čas v prostrednej časti bol z môjho pohľadu dôležitý. Začali sme totiž prepadávať pred bránkou, hrať hore – dolu. Ak by súper za tohto stavu strelil gól, mohlo to byť inak. Bolo potrebné sa skonsolidovať, ukľudniť hru. Ukľudnil nás až štvrtý gól, následne to bolo pokojné. Program máme náročnejší, v nedeľu nás čakajú Topoľčany. Čo sa týka zostavy, nie je to ideálne. Chýbajú nám viacerí hráči, na čo doplácame i v tréningovom procese. Chceli by sme sa venovať novým záležitostiam, aj v každom stretnutí ale hráme v inej zostave. Takisto čakáme na niektoré posily, ktoré by mohli zasiahnuť do hry. Uvidíme, ako sa to vyvinie. Berieme to tak, ako to je. V zápasoch sa každý musí chopiť svojej šance, na play-off potrebujeme mať pripravený tím. Zranenia v tejto fáze prichádzajú, hrá sa doslova na krv. Šírka kádra musí byť adekvátna. Nauš nám vypadol do konca sezóny, je aktuálne po operácii. Očakávame, že sa k nám pripoja Šimon s Čížekom, ktorí by mali začať trénovať ešte v priebehu budúceho týždňa. Themár by mal takisto naskočiť do hry v najbližších dňoch. Verím, že sa pred play-off posilníme a rozšírime káder. Takisto tréningy s Juniormi sú v tejto pandemickej situácii mimoriadne logisticky náročné."

    Patrik Ligas (útočník HK ´95 Považská Bystrica): "Bez strelených gólov sa nevyhráva. Nevyšla nám úvodná tretina, prehrávali sme 2:0. Za takéhoto stavu sa v Martine ťažko sústreďujete na druhé dejstvo. Bez vôle nemôžeme porážať tímy z čela tabuľky. Blíži sa play-off a teraz sa bojuje o najdôležitejšie body. Každý chce postúpiť, program je náročný a tabuľka vyrovnaná. Dobré by bolo bodovať v každom zápase. Výsledok 4:1 nevyzerá tak zle, my sme ale vôbec nehrali. Martinu stačilo hrať na 50%, my sme sa trápili. Na každý strelený gól sa neskutočne nadrieme. Príležitosti máme, góly však nestrieľame. Ak by sme hrali za stavu 2:3, je to úplne iný zápas. Martin je však skúsený tím na to, aby si vedenie 4:1 ustrážil. Čakajú nás dva domáce zápasy s Dubnicou, ktoré chceme získať na svoju stranu. Musíme sa vzchopiť, hrať ako kolektív. Dubnica je tím, ako každý iný. V tabuľke je o tri priečky vyššie, je to hrateľný tím. Doma sme silnými, chce to možno šťastie oproti ktorému ale musíme ísť. Nemôžeme sa spoliehať jeden na druhého ale na tím. S Topoľčanmi to bol naposledy zápas o jednom góle. Strelil ho súper. Verím, že po zápasoch s Dubnicou sa budeme môcť odlepiť od ôsmeho miesta, keďže rozdiely sú minimálne. Medzi desiatym až šiestym miestom je to osem bodov."

    Daniel Babka (obranca HK Martin): "Z pohľadu tímu sme podali dobrý výkon. Dodržiavali sme systém, strelili sme góly. O výsledku sme rozhodli ešte v prostrednej časti. V tretej tretine sme si už víťazstvo takticky ubránili. Musím takisto pochváliť Braňa, ktorý nás v ťažkých chvíľach podržal. Konečne mi tam niečo padlo. Na gól som čakal veľmi dlho. Myslel som si, že ho rozhodca neuzná, keďže mi teraz šťastie nepraje. Som však veľmi rád, že bol napokon zapísaný. Tréner musel v prostrednej časti zasiahnuť. Ako pribúdali góly, každý si chcel zapísať nejaký ten bod a už menej myslel na hru v obrane. Skôr chcel, aby sme sa vrátili k systému, ako tím sa skonsolidovali a neinkasovali zbytočný gól, ktorý by súpera vrátil do zápasu. Liga je v tejto sezóne vyrovnaná, každý môže prehrať s každým. Za každé víťazstvo sme preto vďační. V nedeľu máme na programe súboj s Topoľčanmi, ktoré sú našim priamym konkurentom na druhú priečku. Musíme im ukázať, že to pred play-off myslíme vážne. V derby zápasoch s Považskou Bystricou sú to niekedy vyhrotenejšie zápasy, nechýbajú šťuchanice či dohadovanie sa. Toto sa dá očakávať ale od každého zápasu. S novými hráčmi sme už zžití. Či je to Šimon alebo Čížek, v obrane to funguje. Rovnako tak si s tímom sadol aj Marat. Budúci týždeň nás čakajú ďalšie dva náročné zápasy na klziskách súperov. Bez divákov sa hrá u súperov o niečo ľahšie, najmä v Topoľčanoch. Po minulé roky mali výbornú kulisu, ktorá ich hnala dopredu. Bez divákov na tribúnach je to všade rovnaké, takpovediac sterilné." (21:33:00)
     
    Martin zvíťazil nad Považskou Bystricou 4:1. Góly: 11. Murček (Perrott, Dírer), 16. Fafrák, 26. Babka (Dírer, Paulíny), 42. Murtazin (Špirko, Müller) – 52. Ligas (Minárik, Nádašdi).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:35
    Už len dohrávané záverečné sekundy stretnutia. Poliaček nahodil puk na zadný mantinel.
     
    58:56
    Nahálkov pokus vyrazený Bernátom, ktorý okamžite rozohráva. Hľadá Murčeka.
     
    58:14
    Jakúbek z ľavej strany. Rehákova dorážka prišla neskôr.
     
    57:48
    Ďurkechov rozbeh. Dostal sa až do útočného pásma.
     
    57:20
    Leško pomohol svojmu brankárovi a môže vyviezť puk. Darí sa mu pritom rozvinúť útočnú akciu.
     
    56:58
    Ján Zlocha sa pekne oprel do puku. Ten smeroval nad bránku.
     
    56:12
    Poliaček v súboji s Nádašdim. Úspešnejší hosťujúci hráč.
     
    55:48
    Poliaček si preberá prihrávku od Fafráka. Turian ho vytláča do rohu.
     
    55:26
    Perrott z prvej. Lamperov betón.
     
    54:56
    Špirko z otočky. Gólu sa zatiaľ nedočkal.
     
    54:10
    Domáci v plnom počte. Burzík na ľadovej ploche.
     
    53:44
    Dvonč z ľavej strany. Opäť Bernát.
     
    53:17
    Nádašdi skúša šťastie od modrej. Míňa bránku.
     
    52:43
    Ďurkech zostal bez hokejky, čím pomohol domácemu tímu. Ten tak bez väčších problémov zvláda hru v oslabení.
     
    52:09
    Jakub Burzík (MAR) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    51:56
    Považská Bystrica dala gól!
    Z ostrého uhla prekvapený Bernát po strele PATRIKA LIGASA a asistenciách Mareka Minárika a Tomáša Nádašdiho.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 11. Murček (Perrott, Dírer), 16. Fafrák, 26. Babka (Dírer, Paulíny), 42. Murtazin (Špirko, Müller) – 52. Ligas (Minárik, Nádašdi)


    HK VITAR Martin: Bernát (Pavlas) – Dvořák, Perrott – Burzík, Müller – Lavička, Ligas B. – Grega – Fafrák, Murček, Poliaček – Barto, Špirko, Murtazin – Dírer, Babka, Paulíny – Smidžár, Jurášek, Rešetár
    HK 95 Považská Bystrica: Lamper (Hrušík) – Turian, Ďurkech – Nahálka, Nádašdi – Leško, Šefčík – Zlocha A., Hudík – Drevenák, Rehák, Jakúbek – Dvonč, Zlocha J., Minárik – Hrušík, Ligas P., Švantner – Škvarek, Krieger, Duran

    Rozhodčí: Krajčík, Vido – Nosek, Hanko, Kontšek (inštruktor)
    thejrc.org