Chabarovsk – Barys 0:1 (kon.) | Vladivostok – Jokerit 1:4 (kon.) | Magnitogorsk – Viťaz 2:1 (kon.)
Jekatěrinburg – Kunlun 8:0 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 5:0 (kon.) | Soči – N.Novgorod 2:0 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Jokerit Helsinky
Sobota 30.10.2021, 09:00 • Fetisov Arena, Vladivostok • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Jokerit Helsinky potvrdil papírové předpoklady a zvítězil, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (11:25:32)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Vojtěch Mozík (VLD) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:58
    Libor Šulák (VLD)0+0, 3 střely, čas na ledě 26:38

    David Sklenička (JOK) 0+0, 0 střel, čas na ledě 20:20
     
    Sledovali jsme střetnutí, které bylo rozhodnuto až v poslední dvacetiminutovce. Vladivostok se snažil vzepřít nepříznivému osudu a alespoň finského favorita pořádně potrápil. Ovšem formu jako z partesu předvedl Nicklas Jensen, který zaznamenal vstřelený gól a tři asistence. Helsinky tak dokráčely k vítězství a upevňují si pozici na předních příčkách konference.

    Střely na branku: 18:31.
     
    Konec zápasu.
    59:41 Nicklas JENSEN - 1:4
     
    59:41
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Muž zápasu NICKLAS JENSEN se dočkal vstřeleného gólu, když trefil opuštěnou domácí branku. Autor gólu podstoupil souboj ve vlastním pásmu, po němž puk vypadl do středního pásma, kde si jej vzal Brian O'Neill. Ten po chvíli vyzval Jensena k lehkému skórování. Asistence: Brian O'Neill.
     
    59:18
    Helsinky znovu vyhazují na zakázané uvolnění, tohle už by jim mohlo stačit do konce normální hrací doby.
     
    59:06
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:00
    Nikita Serebrjakov odjíždí na střídačku, a tak do hry naskakuje šestý bruslař. Vladivostok hraje vabank, potřebuje vsítit v krátké době dva góly.
     
    57:53
    Jevgenij Arťuchin se hnal do útočného pásma, ovšem rozhodčí viděli ofsajd. Vypadá to, že finský favorit se bude radovat z vítězství.
     
    57:27
    Vladivostoku se čas velmi rychle krátí a navíc je jeho přechod bez nápadu. Navíc domácí aktuálně zahráli jen na zakázané uvolnění.
     
    56:34
    Ze druhé vlny najel do útočného pásma Niklas Friman, jehož pumelice mířila k bližší tyči. Ovšem Nikita Serebrjakov vykopl beton a kotouč zastavil.
     
    55:59
    U pravého mantinelu a hlavně za obranou se nacházel Alexander Syčuškin, který se snažil z kruhu vystřelit na zadní tyčku. Jeho pokus mířil mezi brankářovu ruku a tělo, ovšem Janne Juvonen mezeru rychle utěsnil.
     
    55:34
    Libor Šulák měl na modré čáře soupeře, a tak musel nahazovat kotouč po mantinelu. Tak se puku zmocnil soupeře, jenž znovu zahrál na icing.
     
    55:08
    Po chvíli se Vladivostok přece dostal do pásma, ovšem znovu bez střeleckého pokusu. Navíc Helsinky znovu raději vyhodily na zakázané uvolnění.
     
    54:08
    Domácí mužstvo má obrovský problém s přechodem přes střední pásmo. Nejprve do něj nevjel Josh Kestner a následně nepomohlo ani nahození na zadní mantinel.
     
    53:16
    Vladivostok se po delší době usadil v útočném pásmu, ovšem tahal kotouč spíše po mantinelu. Hostující brankář zasahovat nemusel.
     
    51:37
    Hannes Björninen prohodil o pravého mantinelu dva obránce a na ose se nacházel osamocený Julius Junttila. Jeho pokus mířil jen těsně nad branku, mohlo být definitivně vymalováno!
     
    51:02
    Helsinky výborně drží kotouč a šetří cenné vteřiny. Přesilová hra domácího týmu je už pomalu u konce a David Sklenička znovu vyhazuje po mantinelu.
     
    50:22
    Vladivostoku se početní výhoda vůbec nedaří, domácí se nemohou ani usadit v útočném pásmu.
     
    49:17
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Markus Hännikäinen – 2 min., hákování).
    47:29 Teemu TURUNEN - 1:3
     
    47:29
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Vojtěch Mozík se předčasně vrací na ledovou plochu, jelikož Jokerit vsítil v přesilové hře branku! Odražený puk si našel na pravém kruhu Nicklas Jensen, jehož střela zamířila jen do zadního mantinelu, od kterého se odrazila před branku. Tam se nacházel TEEMU TURUNEN, jenž v pohodě přehodil brankářův beton a zamířil pod horní tyčku – 1:3. Asistence: Nicklas Jensen.
     
    46:35
    Těžká přihrávka mířila na modrou čáru, kde kotouč nezpracoval Brian O'Neill. Finský tým vlastní vinou přišel o útočné pásmo.
     
    45:32
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Vojtěch Mozík – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:34
    Ve třetí třetině zatím nesledujeme hokej, který by nás zvedal ze sedadel. Ovšem je to spíše boj o každý kousek ledové plochy. Tentokrát se pokusem od modré prezentoval Tommi Kivistö, avšak Nikita Serebrjakov byl připravený zasáhnout.
     
    44:00
    Kamil Fazylzjanov se schoval s kotoučem za vlastní branku a počkal až spoluhráči vystřídají. Vladivostok se poté vydal do akce, jenže byl nachytán v ofsajdu.
     
    42:41
    Obě mužstva se těžko dostávají přes útočnou modrou čáru. Velmi často je tak k vidění nahození na zadní mantinel a poté souboj o černou gumu.
     
    42:03
    V předbrankovém prostoru se nacházel Markus Hännikäinen, který chtěl usměrnit kotouč do branky. Ovšem to se mu nepovedlo, a tak podstoupil alespoň souboj u zadního hrazení.
     
    41:28
    Helsinky byly pod tlakem, a tak posunuly kotouč jen do bezpečných míst hrací plochy.
     
    40:55
    Iiro Pakarinen zajel s kotoučem na levou stranu útočného pásma a následně jej dal pod sebe, kde se nacházel Veli-Matti Savinainen, jehož pokus vyrazil brankář.
     
    40:30
    Za jednobrankového náskoku pro finské mužstvo začala poslední dvacetiminutovka. Uvidíme, kdo se na konci bude radovat z vítězství.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Do druhé třetiny lepším dojmem vstoupil Vladivostok, ovšem po pěti minutách se obraz hry zcela změnil. Jokerit začal být aktivní a zásluhou Iiroa Pakarinena se poprvé dostal do vedení. To mohly Helsinky ještě navýšit v dlouhé přesilové hře, což se nepovedlo, a tak poslední dvacetiminutovka slibuje napínavé momenty.

    Střely na branku: 13:23.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:13
    Markus Hännikäinen přihrával před branku, kam si najížděl osamocený Marko Anttila. Ten se pokusil o zakončení na vyrážečku, ovšem už byl velmi blízko brankáři!
     
    37:55
    Vladivostok přežil dlouhé oslabení a stále prohrává jen o jednu trefu. Na konci oslabení se domácím povedlo ještě vyhodit přes všechny čáry.
     
    37:22
    Na hrací ploše zůstal ležet Arťom Manukjan, který skočil do tvrdé rány. Domácí hráč se dlouho nezvedal, ovšem rozhodčí nereagovali a počkali na moment, kdy měl Vladivostok puk.
     
    36:54
    Přihrávka od pravého mantinelu zamířila mezi kruhy, kde měl svou hůl připravenou Kalle Kossila. Jenomže kotouč nasměřoval jen vedle pravé tyče.
     
    36:17
    Z pravé strany vystřelil Philip Holm, jehož pokus tečoval Veli-Matti Savinainen. Ovšem černá guma zamířila jen mimo hrací plochu.
     
    35:11
    A znovu došlo na souboj Nikita Serebrjakov – Nicklas Jensen. Ruský brankář byl opět připravený zasáhnout, a tak je vedení soupeře jen jednobrankové.
     
    34:31
    Na levém kruhu pro vhazování měl trochu více prostoru Nicklas Jensen, který mířil do horní části branky. Jenomže Nikita Serebrjakov předvedl dobrý zákrok ramenem.
     
    34:05
    Vladivostok vydoloval černou gumu v souboji u mantinelu a vyhodil znovu přes všechny čáry. Helsinky mohou v této početní výhodě rozhodnout.
     
    33:49
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Arťom Garejev – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    33:02
    Nahození ze středního pásma schoval domácí brankář do lapačky. Nemohl rozehrávat, jelikož se k němu velmi rychle řítil Iiro Pakarinen.
     
    32:25
    Další pokus finského týmu vyrazil Nikita Serebrjakov betonem. Následně přes všechny čáry vyhodil Libor Šulák.
     
    31:34
    Mezi kruhy se rychle otáčel Jevgenij Arťuchin, kterému v rozhodujícím momentu sjel kotouč z čepele hole.
     
    31:00
    Od vlastní modré čáry nahazoval Vladivostok kotouč na branku. Pozorný Janne Juvonen jej vyrazil do rohu hrací plochy.
    30:34 Iiro PAKARINEN - 1:2
     
    30:34
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Nikita Serebrjakov byl nachytán na hruškách a Admiral poprvé v utkání prohrává! Přihrávku za brankou převzal IIRO PAKARINEN, který se rychle vytočil zpoza branky a poslal černou gumu přesně mezi brankářovy betony. Asistence: Nicklas Jensen.
     
    30:01
    Pokus z pravé strany byl sražený do vzduchu. U levé tyče si na pokoušel ze vzduchu zakončit Jordan Schroeder, ale černou gumu netrefil.
     
    29:21
    Od modré čáry nahazoval puk Philip Holm, jehož pokus byl zastavený. Vladivostoku se tak povedlo vyhodit přes všechny čáry.
     
    28:57
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Arťom Garejev – 2 min., sekání).
     
    27:04
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Philip Holm, jehož snažení domácímu brankáři vypadlo. O dorážku se ještě pokoušel Jordan Schroeder, avšak měl soupeře na zádech.
     
    26:25
    Helsinky byly v útočném pásmu, ale nepřesná přihrávka mířila na modrou čáru. Následně se na levé straně útočné třetiny uvolnil Jordan Schroeder, jenž zakončil vedle vzdálenější tyče.
     
    25:36
    Hraje se opatrný hokej, ani jeden z týmů nechce udělat další chybu. Hra se spíše přelévá přes střední pásmo.
     
    24:46
    Domácí mužstvo bylo pod tlakem, a tak raději vyhodilo za cenu zakázaného uvolnění.
     
    23:22
    Mark Verba z pravé strany zakončil do brusle soupeře. Poté se puku chopil Jevgenij Arťuchin, jenž najížděl z úhlu před branku, ale na první tyči byl připravený Janne Juvonen.
     
    22:36
    Zakončení od modré čáry vyslal Petteri Lindbohm, jehož pokus zamířil jen nad branku. Finské mužstvo se v pásmu ještě chvíli udrželo, ovšem nezakončilo.
     
    22:09
    Vladivostok vstoupil dobře do druhé části hry, v jejích úvodních minutách jsou domácí aktivnější.
     
    20:44
    Zpoza branky se snažil vytočit Arťom Garejev, jehož pokus zastavil brankář betonem. Následně z mezikruží střílel Jevgenij Gračov, ovšem ani on neuspěl.
     
    20:10
    Jdeme na to, úvodní vhazování druhé třetiny vyhrál finský celek. Ovšem do útočného pásma se mu nepovedlo přejít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Helsinky lépe vstoupily do zápasu, ovšem jako první udeřili domácí. Úvodní branku střetnutí zapsal Dinar Chamidullin. Vladivostok byl najednou na koni, ovšem proměnil dvojnásobnou početní výhodu, a tak Jokerit našel recept na odpověď. Vyrovnávací branku zaznamenal Jordan Schroeder, a tak je stav po dvaceti minutách 1:1.

    Střely na branku: 8:10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Zapomenutý puk za brankou našel Nicklas Jensen, který viděl najíždějícího spoluhráče mezi kruhy. Avšak přihrávku zpacifikovali obránci Admiralu.
     
    18:36
    Tvrďák Jevgenij Arťuchin nepřešel přes modrou čáru, ovšem alespoň zboural soupeře. Hra je tak vykázaná až před branku Vladivostoku.
     
    18:00
    Hrají se poslední dvě minuty první třetiny! Vladivostok měl kotouč na hokejkách, ovšem znovu nepřešel přes střední pásmo.
    16:28 Jordan SCHROEDER - 1:1
     
    16:28
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Stav zápasu je znovu srovnaný! Brian O'Neill se protáhl mezi mantinelem a soupeřem až do rohu, odkud našel na kruhu volného spoluhráče. JORDAN SCHROEDER využil postavení brankáře a zamířil přesně k bližší tyči – 1:1. Asistence: Brian O'Neill a Nicklas Jensen.
     
    15:54
    Přihrávka na pravou stranu hrací plochy byla sražená až mezi diváky. V první třetině se zatím hodně přerušuje, a tak hra plyne velmi pomalu.
     
    15:20
    Na pravém kruhu pro vhazování dostal zase trochu prostoru Vojtěch Mozík, jehož dělovka zamířila do brankářovy výstroje. Janne Juvonen drží Jokerit na dostřel.
     
    14:26
    Libor Šulák přihrál na levý kruhu, z jehož vrcholu pálil na zadní tyčku Josh Kestner. Ovšem zákrok betonem předvedl pohotový Janne Juvonen.
     
    13:38
    Vladivostok vyslal přihrávku mezi kruhy, odkud se soupeři podařilo se štěstím vyhodit.
     
    13:21
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Alex Grant – 2 min., podrážení).
     
    13:06
    Vojtěch Mozík se pokusil projet do pásma po levé straně, ale byl zastavený u mantinelu. Vladivostok bude s další akcí začínat za vlastní bránou.
     
    12:32
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (John Norman – 2 min., podrážení).
     
    11:05
    Ve středním pásmu zachytil kotouč Julius Junttila, který následně vystřelil z vrcholu pravého kruhu. Mířil mezi brankářovy betonu, avšak Nikita Serebrjakov byl znovu pozorný.
     
    10:23
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Brian O'Neill – 2 min., podrážení).
     
    10:00
    Krásnou přihrávkou přes celou šířku se předvedl Brian O'Neill, který viděl na zadní tyče spoluhráče. Ovšem Nikita Serebrjakov se parádně přesunul a zastavil loženku z hole Jordana Schroedera.
     
    09:35
    Libor Šulák zachytil kotouč u hrazení a posunul jej do středního pásma. Helsinky se před domácí branku rychle vrátily.
     
    08:38
    Na ose hrací plochy si hledal prostor ke střele Teemu Turunen, jehož v jednom momentu obtěžovala trojice soupeřů. A tak jeho pokus zamířil jen vedle levé tyče.
     
    08:07
    Přihrávku ve vlastní třetině zachytil Andrej Obidin, jenž přejel celé kluziště. Nejprve si nahodil puk o zadní mantinel a následně z úhlu zaměstnal finského brankáře.
     
    07:57
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Vladislav Ušenin – 2 min., podrážení).
     
    07:26
    Dalším pokusem z vrcholů kruhů se prezentoval Tommi Kivistö, jehož bekhend zamířil jen do výstroje domácího maskovaného muže.
     
    07:04
    Jokerit se hnal za další útočnou akcí, avšak zastavil jej ofsajd. Následuje komerční přestávka, po které se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    06:49
    Střelu od modré čáry vyrazil Nikita Serebrjakov vedle sebe, kam jako první dojel Teemu Turunen. Ovšem zakončit nestihl a musel podstupovat jen souboj za bránou.
     
    06:25
    Píská se další zakázané uvolnění Helsinek, když na přihrávku nedosáhl Alex Grant.
     
    05:32
    Vladivostok se znovu usadil v útočné třetině, kde chvíli kombinoval. Do nepříjemné pozice se dostal Kamil Fazylzjanov, který puk musel nahodit jen na zadní mantinel.
    04:41 Dinar CHAMIDULLIN - 1:0
     
    04:41
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Po nepovedeném úvodu Admiralu se domácí vzchopili a jako první mění stav zápasu! Josh Kestner přihrál na modrou čáru, kde kličkou obešel dvojici soupeřů DINAR CHAMIDULLIN, který využil provozu před finskou brankou a zacílil přesně. Asistence: Josh Kestner.
     
    04:20
    Admiral znovu nepřešel do útočného pásma a musí to zkusit znovu. Celá akce se povedla až napodruhé, kdy střela od modré byla sražená vysoko nad branku.
     
    03:10
    Vladivostok zatím nedokáže přejít přes střední pásmo a v úvodu zápasu se spíše jen brání.
     
    02:30
    Dalším nahozením od modré čáry se předvedl Hannes Björninen, jenž nabízel své snažení na teč. Ovšem puk od dvojice bojujících hráčů zamířil znovu do ochranné sítě.
     
    02:17
    Přihrávku nezachytil na levé straně Julius Junttila, a tak se přerušuje pro zakázané uvolnění. Bude se vhazovat před finskou brankou.
     
    01:40
    Rozhodčí přerušoval hru, puk se zřejmě dotkl ochranné sítě. Po vhazování nahazoval puk proti brance Niklas Friman, jehož snažení bylo znovu sražené do ochranné sítě.
     
    00:45
    Na druhé straně to od levého mantinelu zkusil Dinar Chamidullin, jehož pokus skryl do lapačky připravený Janne Juvonen.
     
    00:10
    Český rozhodčí Jan Hribik vhodil první buly zápasu. Hostující celek se hnal do pásma, odkud se nachozením od modré čáry prezentoval Philip Holm.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Sinjagin) – Šulák, Mozík, F. Beljakov, Chamidullin, Palivko, Fazylzjanov, Kolokolcev – A. Garejev, Gračov, A. Manukjan – Vladislav Ušenin, D. Iljin, A. Ševčenko – Lugin, Obidin, Kestner – Arťuchin, Makarenko, Verba – Syčuškin.

    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Juvonen) – P. Holm, Lindbohm, A. Grant, D. Sklenička, Friman, Kivistö – B. O'Neill, Schroeder, Nicklas Jensen – Pakarinen, Norman, Savinainen – Turunen, Kossila, Hännikäinen – M. Anttila, Björninen, Junttila.

    Rozhodčí: Sidorenko, Hribik (CZE) – Bersenjov, Judin.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu ze souboje KHL, který startuje zhruba za třicet minut. Již jsou známy sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme. Potvrdí finský celek papírové předpoklady? Nebo se Vladivostok vzepře nepříznivému osudu?
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Vojtěch Mozík (VLD) 23 zápasů, 5 bodů (1+4)
    Libor Šulák (VLD) 23 zápasů, 12 bodů (4+8)

    David Sklenička (JOK) 23 zápasů, 8 bodů (2+6)
     
    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI

    Admiral Vladivostok

    Libor Šulák 12 bodů (4+8)
    Vladislav Ušenin 11 bodů (2+9)
    Vjačeslav Ušenin 10 bodů

    Jokerit Helsinky

    Brian O'Neill 22 bodů (3+19)
    Jordan Schroeder 19 bodů (8+11)
    Philip Holm 15 bodů (5+10)
     
    V roli obrovského favorita bude duel začínat finský celek, ovšem hraje na kluzišti soupeře. Ve Východní konferenci se nachází právě Vladivostok, který nevstoupil do soutěže šťastně, a tak se nachází až na jedenácté pozici, hoří už je pouze čínský Kunlun. Admiral zapsal do tabulky pouze patnáct bodů a v posledních těch duelech vždy prohrál, když nestačil postupně na CSKA, Minsk a Barys. O mnoho lépe je na tom Jokerit, jenž se vyhřívá na druhé pozici Západní konference, lepší už je pouze Petrohrad. Helsinky zatím odehrály třiadvacet duelů, v nichž posbíraly dvaatřicet bodů, což je pátý nejvyšší počet v celé KHL. Ovšem v posledních zápase se finskému mužstvu příliš nedaří, vítězství střídají porážky. V úplně posledním utkání pak Jokerit padl po nájezdech s Chabarovskem.
     
    Vítám všechny fanoušky u dalšího střetnutí z KHL, v níž se tentokrát potkají Admiral Vladivostok a Jokerit Helsinky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 5. Chamidullin (Kestner) – 17. Schroeder (B. O'Neill, Nicklas Jensen), 31. Pakarinen (Nicklas Jensen), 48. Turunen (Nicklas Jensen), 60. Nicklas Jensen (B. O'Neill)


    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Sinjagin) – Šulák, Mozík, F. Beljakov, Chamidullin, Palivko, Fazylzjanov, Kolokolcev – A. Garejev, Gračov, A. Manukjan – Vladislav Ušenin, D. Iljin, A. Ševčenko – Lugin, Obidin, Kestner – Arťuchin, Makarenko, Verba – Syčuškin.
    Jokerit Helsinky: Juvonen (Lindbäck) – P. Holm, Lindbohm, A. Grant, D. Sklenička, Friman, Kivistö – B. O'Neill, Schroeder, Nicklas Jensen – Pakarinen, Norman, Savinainen – Turunen, Kossila, Hännikäinen – M. Anttila, Björninen, Junttila.

    Rozhodčí: Sidorenko, Hribik (CZE) – Bersenjov, Judin

    Diváci: 1 600
    bahis siteleri