K. Vary – Olomouc 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Zlín 4:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Plzeň – Sparta 6:3 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:3 (kon.) | Litvínov – Kladno 4:3 (kon.)
Vítkovice – Pardubice 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Berani Zlín
Neděle 31.10.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Užijte si zbytek posledního večera prodlouženého víkendu a někdy příště se na vás budu v Hradci těšit na počtenou! (18:27:58)
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 147 diváků.
     
    Poslední říjnový den tak pro Hradec dopadl vítězně, ve třetí třetině přidal pojistku na začátku 48. minuty z hole Aleše Jergla a došel si pro tři body, které znamenají umístění na druhém místě extraligové tabulky. Zlín ve druhé a třetí třetině neodehrál až tak špatné utkání, o osudu však víceméně rozhodla první třetina, kde působil velmi neškodně a Hradec v ní dvoubrankovým vedením rozhodl o třech bodech. A nebýt Libora Kašíka, možná by skóre bylo ještě vyšší.

    Střely na branku: 37 – 18 (10 – 7)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Jergl na dlouhou přihrávku do útočného pásma nedosáhl, v Hradci máme dobojováno!
     
    59:08
    McCormack vybojoval za vlastní brankou kotouč, Ševci sice rychle puk získali a drží jej na holích do závěrečných sekund, ale fakticky je hotovo.
     
    58:47
    Přihrávka rukou opětovně přerušuje hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:58
    Šalda se po rychlé přihrávce za obranu ocitl sám před Kašíkem a mohl korunovat pomyslného bůra, jeho pokus o Forsbergovu kličku ale Kašík přečetl a beton udržel na ledě!
     
    57:09
    Stadionem obíhají mexické vlny, i za nepříznivého stavu se však Zlín snaží ještě jednu branku vstřelit. Pravděpodobně se nepokusí ani o powerplay.
     
    56:51
    Kiviaho dostal kotouč po kontrolu a Frömel do něj ještě lehce píchnul, záhy se ale omluvil a celý incident se obejde bez dalších následků.
     
    56:25
    Kiviaho po solidním tlaku Zlína sbírá střelu od modré do lapačky. Zápas se už víceméně jenom dohrává, baví se i oba kotle, jak ten domácí, tak ten hostující, který i přes nepříznivý stav stále fandí.
     
    54:48
    Ani Šalda nebyl daleko od pátého zásahu, byl zcela sám před brankou a Pavlík mu z otočky přihrál, Kašík vložil do pokusu hůl a odrazil puk pryč.
     
    54:12
    Hradec závěr utkání zcela kontroluje a nepřipouští žádné drama. Berani se navíc při snaze dostat vpřed dopustili ofsajdu.
     
    53:44
    Pokud dnes bude Libor Kašík vyhlášen nejlepším hráčem Zlína, pak zcela po právu! Tentokrát rozčísnul lapačkou vzduch po další akci Kellyho Klímy a zabránil letícímu puku, aby skončil přesně ve vinglu!
     
    53:28
    McCormack si od střídačky Ševců vybruslil na osu ledové plochy a přes clonící hráče střílel, ale jenom do Kašíka, od nějž se puk odrazil do rohu kluziště.
     
    53:08
    Po icingu se hrálo necelou půlminutu, hosté totiž vyhodili jenom na zakázané uvolnění, tudíž se hra stěhuje zpět před jejich branku.
     
    52:43
    V utkání pokračujeme stále za stavu 4:1! Obrana hostí propadla a z pravého křídla zatahoval šanci Lev, Kašík mu ale natolik zmenšil úhel, že střelu nasměroval domácí útočník jenom do jeho betonu. Po menším závaru následuje přerušení hry a komerční přestávka.
     
    52:25
    Čtyři sekundy před koncem Koukal napálil puk přes všechny čáry, tohle tak domácí již ubrání.
     
    51:46
    McCormack prudkým nahozením trefil jenom Gazdovu rukavici, tlak Zlína sice pokračuje, ale je to platonické, bez pořádné střely na branku.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Lev (Oksanen, Smoleňák), 16. Lalancette (Kelly Klíma), 33. Oksanen, 48. Jergl (Perret, Gaspar) – 22. Gazda (Trška, T. Mikúš)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Šalda, Koukal, Orsava.
    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, O. Němec (A), Mamčics, Gazda, Trška, Ferenc, M. Novotný – T. Mikúš, Hejcman, Vopelka – Köhler (A), A. Zbořil, O. Flynn – Kubiš (C), P. Sedláček, Karafiát – Frömel, R. Veselý, Sebera.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 3 147
    bahis siteleri