Boston – Minnesota 2:3 (kon.) | Buffalo – San Jose 2:3 (kon.) | Tampa – Calgary 4:1 (kon.)
New Jersey – Columbus 3:1 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 2:6 (kon.) | Dallas – Florida 6:5 (2:0 po s.n.)
Colorado – Winnipeg 7:1 (kon.) | Arizona – Chicago 6:4 (kon.) | Vegas – NY Rangers 5:1 (kon.)
Seattle – Ottawa 0:0 (odl.) | Los Angeles – Nashville 2:4 (kon.)
konec
New Jersey Devils
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Columbus Blue Jackets
Pátek 07.01.2022, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a přeji pěkný den. Mějte se krásně a někdy příště, na počtenou. (03:47:43)
     
    Utkání sledovalo 11 523 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání

    Jack Hughes (NJD) – 1+2
    Jesper Bratt (NJD) – 1+1
    Mackenzie Blackwood (NJD) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96, 9 %, odchytal 60:00
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Mackenzie Blackwood (NJD) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96, 9 %, odchytal 60:00
    Joonas Korpisalo (CBJ) – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6 %, odchytal 58:08
     
    Československá stopa v utkání:

    Marián Studenič (NJD) – 0+0, -1 účast, 0 střel na branku, 0 TM, čas na ledě 06:04
    Christián Jaroš (NJD) – 0+0, 0 účast, 0 střel na branku, 2 TM, čas na ledě 09:26
    Tomáš Tatar (NJD) – 1+1, +2 účast, 3 střely na branku, 0 TM, čas na ledě 14:57
    Jakub Voráček (CBJ) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, 0 TM, čas na ledě 20:26
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    New Jersey Devils – 11 (28)
    Columbus Blue Jackets – 8 (32)
     
    Utkání mezi New Jersey a Columbusem tak končí výhrou Devils v poměru 3:1! Klíčovým okamžikem celého zápasu se stala 42. minuta, kdy po přihrávce Jacka Hughese skóroval Jesper Bratt, který poslal Ďábly do těsného vedení, které domácí drželi až do závěru. V něm přidal Jack Hughes ještě pojistku v podobě trefy do prázdné brány přes celé kluziště. New Jersey tak vítězí v přímém duelu o 11. příčku Východní konference.

    Devils tak poskočili rovnou na 10. pozici ve Východní konferenci a stále ještě mohou snít sen o play-off.

    Blue Jackets naopak padají z 11. místa na 12. příčku Východní konference a představa vyřazovacích bojů se jim zase ještě více vzdálila.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Patrik Laine to ještě zkoušel z levého kruhu, odkud ale minul a ještě může vystřelit Oliver Bjorkstrand, jenž ale z bezprostřední blízkosti napálil jen Mackenzieho Blackwooda.
     
    59:10
    Columbus to zkouší ještě jednou se šesti bruslaři v poli, jenže průnikovou přihrávku na levý kruh zachytil Michael McLeod a spěchá na opačný konec kluziště.
    58:40 Jack HUGHES - 3:1
     
    58:40
    Devils právě vstřelili branku!
    Max Domi se snažil na pravé straně vystřelit, jeho pokus zblokoval Tatar. Následně se na kotouč dostal JACK HUGHES, jenž ho poslal přes celé hřiště vysokým obloukem do odkryté klece Blue Jackets. Devils vedou 3:1 a tenhle zápas vyhrají! Asistence: Tomáš Tatar, Ryan Graves.
     
    58:27
    Colubmus hraje se šesti bruslaři v poli, hráči Blue Jackets zatím kombinují podél hrazení a hledají vhodný palebný prostor pro ránu.
     
    57:58
    Cole Sillinger spěchá po levém křídle kupředu, jeho přízemní ránu z kruhu dokázal Mackenzie Blackwood vykopnout betony před sebe, o zbytek se postarali jeho beci.
     
    57:23
    Blue Jackets se snaží rychle rozehrát z obranného pásma, Cole Sillinger spěchá po levém křídle za nahozeným kotoučem, který se mu ovšem získat nepovedlo.
     
    56:35
    P. K. Subban měl poté, co Hughes obkroužil klec Columbusu a poslal zpětný pas na pravý kruh, obrovskou příležitost. Pálil do bližšího horního rohu, jenže téměř položený Korpisalo zvládl do jeho rány vložit lapačku a vyškrábl puk na tyč! Fantastický zákrok brankáře Columbusu!
     
    56:26
    Blue Jackets se po pravé straně rychle dostali kupředu, Patrik Laine to však na útočné modré přehnal s kličkami a ztrácí hrací předmět.
     
    55:59
    Vhazování před strážcem svatyně Blue Jackets skončilo úspěchem Columbusu a Vladislav Gavrikov posílá bekhendem puk za sebe pro Jakea Beana.
     
    55:28
    Přesilovka byla ztrátou času pro Columbus, Jesper Boqvist je zpět na ledě. Do úniku se nyní hnal Jesper Bratt, jemuž však puk v klíčovém okamžiku utekl a Joonas Korpisalo jej rychle schoval pod lapačku.
     
    54:55
    Columbus se konečně usadil před Blackwoodem, jenže jen na chvilku, navíc se vyloučený Jesper Boqvist už už chystá zpět na led.
     
    54:29
    Nico Hischier zaútočil v oslabení, ale jeho rána jen zaduněla o tvrzené sklo za klecí Blue Jackets. Columbusu přesilovka nejde.
     
    53:38
    P. K. Subban měl velikánskou šanci na vrcholu pravého kruhu, odkud střílel na zadní tyč, kterou minul jen o pár centimetrů!
     
    53:08
    New Jersey bude hrát v oslabení, protože hrálo nepovolenou přesilovku šest na pět, také jinak – špatně střídalo a mělo na ledě příliš mnoho hráčů. Trest odpyká Jesper Boqvist.
     
    53:05
    Dawson Mercer šel už naprosto sám na bránu Jackets, tohle byla největší šance zápasu! Mercer udělal bekhendovou kličku Korpisalovi a svým zakončením napálil levou tyč svatyně Columbusu!
     
    52:48
    Andrew Peeke nemilosrdně ometl puk o tvrzené sklo, ani tak však nedokázal vyhodit kotouč z obranného pásma Columbusu. Nakonec se to Blue Jackets povedlo.
     
    52:26
    Devils postavili přesilovkové rozestavení, Nico Hischier pálil z levého kruhu, Korpisalo jeho ránu vyrazil a následně kotouč zůstal pod změtí těl před bránou Blue Jackets, sudí nakonec přerušují hru.
     
    51:38
    Začíná zkrácená přesilovka Devils, Eric Robinson zatím ale aktivně napadá u brány New Jersey a nepouští Ďábly blíž ke své kleci.
     
    51:18
    Buly před Blackwoodem vyhráli hráči New Jersey, kteří vyráží na zteč, P. K. Subban nahazuje kotouč na zadní mantinel, kde však sbírá puk Jack Roslovic.
     
    51:03
    Jake Bean rozehrává zpoza vlastní klece, na levém hrazení se k puku dostává Gustav Nyquist, jehož rána je sražena do ochranné sítě.
     
    50:25
    Síly na ledě se vyrovnají. Jimmy Vesey byl zasažen vysokou holí Jennera, který už putuje na lavici hanby. Uvidíme hru ve čtyřech.
     
    50:16
    Do obrovské šance se v mezikruží po přihrávce Voráčka dostal Patrik Laine, jehož ránu na lapačku však vyráží skvělý Mackenzie Blackwood!
     
    50:05
    Columbus postavil přesilovkový vzorec a snaží se srovnat skóre. Jakub Voráček posílal z pravé strany od modré čáry nabídku na teč, jeho střílený pas však spoluhráči netečovali.
     
    49:26
    Souboj osmadvacítek na obranné modré prohrál Damon Severson, jenž podrazil Olivera Bjorkstranda a už sedí na trestné lavici.
     
    49:18
    Blue Jackets mají ponechanou výhodu a s útokem nikam nespěchají, mají na vše dost času, přihrávají si u modré obranné čáry, kde dostává puk Jakub Voráček.
     
    48:35
    Jesper Boqvist bojuje o kotouč v rohu kluziště, střela Dawsona Mercera z vrcholu kruhů byla sražena, vyletěla vysoko do vzduchu a spadla vedle brány Columbusu, Korpisalo chvíli vůbec nevěděl, kde je puk.
     
    48:05
    Nico Hischier má znovu šanci, na pravém kruhu ale volil stahovačku a obránci Columbusu jej pak už dostoupili na těsno, takže neměl šanci pálit.
     
    47:35
    Buly před Korpisalem vyhráli Devils, Nico Hischier však nezpracoval přihrávku na zadní mantinel a kupředu tak může Eric Robinson, jenž však byl ve středu kluziště přečíslen soupeři.
     
    47:19
    Další šance Devils, Ryan Graves získal trochu prostoru na vrcholu levého kruhu, lapačka Joonase Korpisala však tentokrát zasáhla s naprostou jistotou.
     
    46:58
    Tomáš Tatar pálil z levého kruhu a Joonas Korpisalo nepředvedl nejjistější zákrok, když lapačkou pouze vytěsnil kotouč do rohu.
     
    46:29
    Damon Severson bude rozehrávat zpoza vlastní klece, kotouč mu přisunul Blackwood. Hughes rychle přenáší hru na druhý konec hrací plochy.
     
    45:59
    Až do mezikruží se prokličkoval Laine, jenž následně přihrál do druhé vlny Gavrikovovi, jenž pálil z levé strany od modré čáry, Blackwood pozorný.
     
    45:28
    Znovu letí kotouč na zadní mantinel za klec Devils, Jack Roslovic vyrazil napadat, ale v rohu kluziště se doslova rozbil o Seversona.
     
    44:58
    Blue Jackets získali touš po vhazování před jejich gólmanem, rozehrávka na Voráčka však nevyšla, kotouč má na čepeli Subban.
     
    44:26
    Columbus nahazuje kotouč znovu až na zadní mantinel, rozehrávce však nepředcházela kombinace, píská se zakázané uvolnění, buly před Korpisalem.
     
    43:49
    Jack Hughes z pravé strany opět přihrával do předbrankového prostoru na Jespera Bratta, jeho pas však šel trochu moc dopředu a Korpisalo si jej stáhl pod sebe.
     
    43:27
    Blue Jackets vyhazují kotouč po hrazení až za klec Blackwooda, jenž ale pomohl spoluhráčům s rozehrávkou a dopředu jde Jack Hughes.
     
    42:49
    Kotouč je zašlápnutý v rohu kluziště za klecí Korpisala, Nathan Bastian a Max Domi zde o něj zatím svádí velice urputný souboj.
     
    42:27
    Kupředu se ženou Blue Jackets, Jacob Christiansen však v rohu kluziště nevydoloval kotouč a musí se vracet k vlastní bráně.
     
    41:49
    Z levé strany se hnal na klec Devils Jakub Voráček, ale v poslední chvíli se k němu sjeli bránící hráči New Jersey a jeho zakončení neumožnili.
    41:16 Jesper BRATT - 2:1
     
    41:16
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey využívá početní výhodu a jde do trháku! Jack Hughes přihrál z levého kruhu trochu za sebe do mezikruží, kde se ranou na lapačku prosazuje JESPER BRATT, který posílá Devils do nejtěsnějšího možného vedení – 2:1! Asistence: Jack Hughes, Nathan Bastian.
     
    40:54
    New Jersey bude mít na startu třetí třetiny druhou výhodu v podobě přesilové hry. Gustav Nyquist dostává dvě minuty za držení soupeře u své kelce.
     
    40:41
    Ještě jednou se kotouč odrazil před bránu na hůl Tomáše Tatara, před kterým zívala prázdná klec Columbusu! Slovenský útočník ji však z mezikruží trestuhodně minul!
     
    40:18
    Úvodní vhazování třetí třetiny vyhráli hokejisté New Jersey, Jack Hughes trochu překvapeně sebral kotouč ze středového puntíku. O chvíli později už nahazoval na klec Blue Jackets, kde dorážel Tatar.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, třetí třetina začne za malou chvilku.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 2:53.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    New Jersey Devils – 12 (17)
    Columbus Blue Jackets – 6 (24)
     
    Druhé dějství souboje Devils s Blue Jackets patří historii. Pakliže byli v první třetině aktivnější hráči Columbusu, v druhé dvacetiminutovce převzali iniciativu hokejisté New Jersey. Zápas se nám tak pozoruhodně vyrovnal. Během předchozích dvaceti minut jsme však gól neviděli, na svědomí to mají především kvalitní brankáři – Blackwood a Korpisalo, kteří si také dobře postavili tyče. O všem podstatném tak rozhodne až třetí část hry, případně prodloužení, nebo i nájezdy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Buly před Blackwoodem vyhráli hokejisté Columbusu, ti se ale k zakončení nedostali a Janne Kuokkanen vyhodí puk z obranného pásma Devils.
     
    39:14
    O černou pryž se bojovalo v rohu kluziště za klecí Korpisala, Columbus poslal kotouč na opačný konec kluziště, Ryan Graves si také nekomplikoval život a poslal touš na zakázané uvolnění.
     
    38:47
    Dvakrát se nyní odehrál souboj Ryan Graves – Joonas Korpisalo. V obou případech byl úspěšnější brankář Columbusu, který zastavil dvě rány obránce New Jersey.
     
    38:36
    Jonas Siegenthaler rozehrává z vlastní obranné modré čáry, přihrává na Jacka Hughese, který se po levé straně dostává do útočného pásma a přihrává křižně na pravý kruh.
     
    38:18
    Po buly před Blackwoodem se na kotouč dostali obránci New Jersey, kteří poslali kotouč do středu hrací plochy, kde hraje Vladislav Gavrikov.
     
    37:49
    Columbus chvilku motal svého soupeře po jeho obranném pásmu, o což se měrou vrchovatou staral Jakub Voráček. New Jersey vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    37:09
    Kupředu se chtěl po levém křídle vydat Dawson Mercer, jenž však byl zkřížen dvěma bránícími soupeři, a tak jen nahodil na zadní hrazení.
     
    36:49
    Buly před Joonasem Korpisalem dopadlo lépe pro hráče Columbusu, kteří okamžitě vyrazili na zteč, Eric Robinson přihrával z pravé strany na osu hřiště, tam ale byli jeho spoluhráči obsazení.
     
    36:29
    Nathan Bastian se přes dva soupeře protlačil až do bekhendového zakočení z bezprostřední blízkosti, Joonas Korpisalo však stihl betony scvaknout k sobě.
     
    35:56
    Jesper Bratt předával na levém kruhu kotouč za sebe pro Jacka Hughese, jemuž ale dva soupeři strčili do hokejky a akce New Jersey tím skončila.
     
    35:42
    Vhazování před Mackenziem Blackwoodem vyhráli hokejisté Blue Jackets, z levé strany od modré čáry pálil Dean Kukan, jeho rána vypadla brankáři New Jersey z náruče, ale jeho obránci mu včas pomohli.
     
    35:17
    Joonas Korpisalo musel zastavit nahození na svou klec, následně sám rozehrál akci Columbusu, po níž na druhé straně zasahoval Blackwood. Po jeho zákroku se strhla menší mela, kterou ale sudí zvládli rychle uklidnit.
     
    34:58
    Columbus přidává pod kotlem, viděli jsme dvě další menší možnosti pro Blue Jackets, ale i ty zůstaly nevyužity.
     
    34:06
    Jegor Činachov se náhle dostal na levý kruh a po jeho ráně musel Mackenzie Blackwood zakročit betonem, kterým vykopl puk do rohu.
     
    33:58
    Damon Severson nakonec sám vystřelil z pravého kruhu, ale Joonas Korpisalo dokázal jeho pokus vyrazit do rohu hrací plochy.
     
    33:23
    Michael McLeod spěchá za nahozeným pukem na zadní hrazení. Tam byli první obránci Columbusu a Damon Severson vyráží kupředu.
     
    32:49
    Marián Studenič si pěkně nabruslil na levé křídlo a jeho bekhendová zpětná přihrávka na osu hřiště do druhé vlny nebyla špatná. Chyběl však spoluhráč.
     
    32:17
    Patrik Laine vypálil z levého kruhu a po jeho ráně se rozezněla branková konstrukce za zády Mackenzieho Blackwooda!
     
    31:55
    Dawson Mercer vyhrál buly, jenže to už je Columbus kompletní a Damon Severson posílá bekhendem kotouč za svou klec, kde jsou jen jeho spoluhráči.
     
    31:41
    New Jersey se chtělo vrátit před Korpisala co nejrychleji, jenže Dawson Mercer byl moc netrpělivý a jeho týmu se píská ofsajd.
     
    30:59
    Jack Hughes dostal kotouč na pravou stranu, ale jeho přízemní projektil dokázala obrana Blue Jackets srazit do rohu hrací plochy.
     
    30:27
    Nico Hischier se dostal k puku na pravém kruhu a snažil se Korpisala zaskočit ranou na přední tyč, finský brankář však byl připraven.
     
    29:52
    New Jersey Devils si zahrají první početní výhodu v tomto utkání. Jake Bean odchází na trestnou lavici, je vyloučen za podrážení.
     
    29:49
    Blue Jackets nyní chtěli kombinovat v útočném pásmu podél hrazení, ale Jake Bean nedokázal zachytit přihrávku k modré čáře.
     
    29:18
    Ty Smith spěchá napadat do rohu hrací plochy, kde o puk musí bojovat s obránci Blue Jackets. V tomto miniduelu však nevyhrál.
     
    28:55
    Cole Sillinger střílel z vrcholu pravého kruhu, nicméně pokus se mu nepovedl a skončil jen na zadním hrazení za bránou New Jersey.
     
    28:26
    Dean Kukan byl pod tlakem, přesto dokázal rozehrát a Jack Roslovic posílá bekhendem kotouč za klec Mackenzieho Blackwooda.
     
    27:48
    Oliver Bjorkstrand ztrácí kotouč na obranné modré, Michael McLeod se tak snadno dostal ke střele z pravého kruhu, která však postrádala přesnost.
     
    27:25
    Dawson Mercer dostal kotouč na pravý kruh a z ostrého úhlu pálil na zadní tyč, kterou svým ostrým projektilem rozezněl, Korpisalo se jen ohlédl!
     
    26:49
    Cole Sillinger se protáhl na levé straně kolem jednoho protihráče, druhého však už obejít nedokázal a musí se vypařit z útočného pásma.
     
    26:29
    Jacob Christiansen vypálil z pravé strany od modré čáry, ale jeho rána se mezi tři tyče svatyně Devils rozhodně nevešla.
     
    25:49
    Nico Hischier nastřeluje po levém hrazení kotouč až za klec Columbusu, tam je však první Adam Boqvist, který dělá při rozehrávce chybu, ale Hughes toho nedokázal využít.
     
    25:19
    Ještě jednou se dostal Ty Smith ke střele, tentokrát se jeho rána vlezla mezi tři tyče, ale Joonas Korpisalo ji kryje ve své náruči.
     
    24:58
    Ty Smith se probil ke střele z vrcholu kruhů, jeho pokus ale pouze zarachotil o tvrzené sklo za klecí Korpisala!
     
    24:27
    Adam Boqvist rozehrává zpoza vlastní klece bekhendem, ve středu hrací plochy může hrát Oliver Bjorkstrand, ale kotouč ke svým spoluhráčům nasměrovat nedokázal.
     
    23:49
    Jesper Bratt se pěkně vyhul Boonerovi na pravém kruhu, ale kotouč mu utekl až na zadní mantinel, kde se o něj strhl další menší duel.
     
    23:19
    Devils se dostali do útočného pásma a Jonas Siegenthaler pálil z levé strany od modré čáry, před Korpisalem došlo k teči, ale puk nakonec končí jen na zadním hrazení.
     
    22:49
    Andrew Peeke vystřelil z pravé strany od modré čáry, do jeho rány však vstoupil Gustav Nyquist, jenž pokus na svou svatyni nenechal projít.
     
    22:15
    Devils rozehrávají z obranného pásma, Ryan Graves nastřeluje podél levého hrazení kotouč až na zadní mantinel za klec Korpisala, tam jako první hraje Boone Jenner.
     
    21:35
    Tomáš Tatar se na pravé straně v předbrankovém prostoru dostal k bekhendovému zakončení, Joonas Korpisalo však zvládl zasáhnout svým betonem!
     
    21:21
    Znovu se píská icing, tentokrát se zakázaným uvolněním provinili Blue Jackets, hra se stěhuje před Joonase Korpisala.
     
    21:18
    Vhazování před Mackenziem Blackwoodem vyhráli hokejisté Columbusu, Cole Sillinger přihrál za sebe svým obráncům, ti však modrou čáru neudrželi.
     
    20:51
    Devils jsou kompletní a Mackenzie Blackwood může pomoci svým bekům s rozehrávkou, Vladislav Gavrikov však na opačném konci kluziště pohlídá zakázané uvolnění New Jersey.
     
    20:15
    Úvodní vhazování druhé třetiny vyhráli Devils, kteří rychle vyhodili kotouč co nejdál od své klece, musí ještě ubránit zbytek přesilovky soupeře, skvěle zapracoval za klecí Columbusu Michael McLeod.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Z trestu Subbana zbývá 26 sekund.
     
    Hokejisté obou mužstev se zvolna vrací na kluziště, druhá třetina tak může za malou chvilku začít.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:02.
     
    Střely na bránu v 1. třetině:

    New Jersey Devils – 5
    Columbus Blue Jackets – 18
     
    První dějství duelu Ďáblů s Modrými kabáty je za námi. Aktivnějším celkem byl rozhodně Columbus, který po rychlé inkasované brance zatáhl za provaz a Devils zatlačil do obrany. Na gól Tomáše Tatara zareagoval vyrovnávací trefou Max Domi. Následně Blue Jackets tlačili dál, ale New Jersey má Mackenzieho Blackwooda, díky němuž začne druhá dvacetiminutovka za nerozhodného stavu – 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Patrik Laine se krásně protáhl po levé straně až před Blackwooda, který mu puk vypíchl, následně už střílel do poloprázdné kelce Devils Oliver Bjorkstrand, jenže brankář New Jersey skočil i do jeho střely a drží vyrovnaný stav!
     
    19:40
    Joonas Korpisalo zpracovává kotouč za svou klecí a následně předává touš Jakeu Beanovi, jenž zakládá další akci Blue Jackets.
     
    19:20
    Damon Severson se snažil vyhodit kotouč z obranného pásma, přitom trefil do obličeje spoluhráče Janneho Kuokkanena, který po prvním vzpamatování zamířil do šaten k ošetření.
     
    19:15
    Damon Severson vystřeluje kotouč z obranného pásma New Jersey, Blue Jackets se ale s hracím předmětem rychle vrací před Blackwooda.
     
    18:26
    P. K. Subban vystoupil proti Činachovovi, kterého podrazil, ačkoliv nebyl v držení puku. Jeho trest je nakonec klasifikován jako nedovolené bránění, každopádně šlo o velký faul a může být rád, že je za dvě minuty.
     
    18:18
    Jesper Boqvist se po pravé straně probil do pásma Blue Jackets, ale tohle je jasný faul Subbana, přesilovka pro Columbus.
     
    17:48
    Gustav Nyquist se dokázal dobře zorientovat na pravé straně hrací plochy a přihrál Lainemu do druhé vlny. Finský útočník však z mezikruží napálil jen Blackwooda!
     
    17:37
    Nathan Bastian se dostal na vrcholcích kruhů k tvrdé ráně na vyrážečku a Joonas Korpisalo se musel pořádně natáhnout, aby jeho pokus vytěsnil do rohu hrací plochy!
     
    17:18
    Vhazování před svatyní New Jersey vyhráli Devils a Jonas Siegenthaler vyhodil od zadního hrazení kotouč z obranného pásma Ďáblů.
     
    16:58
    Ještě jednou chytá Mackenzie Blackwood střelu Emila Bemströma, jenž měl tentokrát lepší postavení na levém kruhu. Jeho pokus i tak zaplul do lapačky gólmana New Jersey.
     
    16:40
    Buly před Blackwoodem vyhráli tentokrát hráči Columbusu, Emil Bemström však střílel z hodně ostrého úhlu a zákrok pro brankáře Devils nebyl těžký.
     
    16:38
    Jegor Činachov se dostal k ráně z levého kruhu, mířil k přední tyči, jenže tu měl Mackenzie Blackwood dobře pokrytou a ukrývá puk ve své náruči.
     
    16:19
    Jack Hughes se už už prodíral mezi dvěma obránci Blue Jackets do zakončení, když mu jeden z obránců Columbusu na poslední chvíli puk vypíchl!
     
    15:57
    Cole Sillinger se šikovně vykroutil soupeřům na pravém kruhu, ale jeho rána na klec New Jersey postrádala půl metru přesnosti.
     
    15:37
    Patrik Laine si vyjel s pukem na vrchol kruhů a jeho tvrdá přízemní rána jen těsně minula levou tyč svatyně Devils!
     
    15:03
    Vladislav Gavrikov prohodil soupeře u hrazení, díky čemuž může pokračovat v akci Gustav Nyquist, jenž přihrává na Laineho.
     
    14:27
    Vesey parádně přihrál z levé strany na pravou, kde pálil Nico Hischier, proti němu se však Joonas Korpisalo stihl přesunout a jeho ránu kryje! Parádní zákrok gólmana Columbusu!
     
    14:01
    Další vhazování před brankářem New Jersey skončilo úspěchem Devils. P. K. Subban vystartoval po pravé straně kupředu a získal pro svůj celek útočné pásmo.
     
    13:39
    Buly před Mackenziem Blackwoodem vyhráli hokejisté Devils, Christián Jaroš zametl kotouč za svou klec, odkud ho jeho spoluhráči dokázali dostat do středu kluziště.
     
    13:13
    New Jersey hraje v plném počtu, Jegor Činachov se po levé straně dostal kupředu, ale jeho ránu sráží P. K. Subban jen do ochranné sítě.
     
    12:37
    Max Domi rozjíždí další akci Columbusu, jenže tentokrát se útočnou modrou Blue Jackets přejít nepodařilo a další akci rozehraje Jake Bean.
     
    12:08
    Columbus opět postavil přesilovkový vzorec a Adam Boqvist se dostával do dobré pozice, jeho bekhendová zpětná přihrávka byla zbytečná.
     
    11:37
    Columbus dokázal vyhrát vhazování v útočném pásmu, Patrik Laine přihrál na pravý kruh Jakubu Voráčkovi, jenž z dobré pozice minul vzdálenější horní roh klece Devils jen o fous!
     
    11:11
    Uvidíme první přesilovou hru a zahrají si ji hokejisté Blue Jackets. Christián Jaroš usedá na trestnou lavici, kde pobude přinejlepším dvě minuty. Provinil se držením Činachova.
     
    10:57
    Christián Jaroš se dostal ke střele na pravé straně útočného pásma, ale jeho rána byla sražena na zadním mantinel.
     
    10:16
    Dean Kukan se dostal ke střele z mezikruží, jenže jeho ránu dokázal Mackenzie Blackwood vyrazit před sebe a o zbytek se postarali obránci.
     
    09:37
    Patrik Laine se snažil na levé straně udělat kličku dvěma soupeřům, ale když zjistil, že by neuspěl, přihrál dozadu a sebe.
     
    09:08
    P. K. Subban rozehrává z obranného pásma na levé křídlo, kde může postupovat kupředu Dawson Mercer, jenž bekhendem posílá kotouč na zadní hrazení.
     
    08:57
    Adam Boqvist se nyní na pravém křídle neprobil přes dva bránící soupeře, kterým se podařilo mu kotouč z hole vypíchnout.
     
    08:26
    Nico Hischier se s pukem dostal po levém hrazení až za klec Columbusu a musí vracet kotouč do druhé vlny svým parťákům.
     
    07:49
    Znovu se derou Devils kupředu, Jesper Bratt se snažil na pravém hrazení zbavit napadajících soupeřů, stejně jako o chvíli později Marián Studenič. Oba byli neúspěšní.
     
    07:15
    Hrajeme delší dobu bez přerušení, Christián Jaroš nastřeluje kotouč po levém hrazení do třetiny Blue Jackets.
     
    06:58
    Andrew Peeke střílel z levé strany od modré čáry, ale jeho pokus až k Blackwoodovi nedoletěl, obrana Devils jej zblokovala.
     
    06:26
    Blue Jackets rozjíždí akci z vlastního obranného pásma, Cole Sillinger nastřeluje kotouč až na zadní mantinel, kam sjíždí Domi.
     
    05:49
    New Jersey nepřekonalo s pukem na čepelích půlící lajnu, takže kupředu může protivník, konkrétně má puk Patrik Laine.
     
    05:28
    O puk se bojuje na zadním hrazení za klecí Columbusu, Nico Hischier vydoloval kotouč a předal ho na pravou stranu, kde střílel Jonas Siegenthaler, Korpisalo připraven.
    04:54 Max DOMI - 1:1
     
    04:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Máme rychle vyrovnáno! Kotouč šel z levé strany na osu hřiště k modré čáře, Vladislav Gavrikov od ní vypálil, Mackenzie Blackwood jeho ránu vyrazil jen před sebe, kde si na dorážku sjel MAX DOMI, jenž z bezprostřední blízkosti doklepl kotouč bekhendem do sítě Devils. Columbus srovnává na 1:1! Asistence: Vladislav Gavrikov, Cole Sillinger.
     
    04:29
    Blue Jackets směřují s pukem do pásma Devils, na levé straně kluziště zpracoval kotouč Cole Sillinger a pasem hledá spoluhráče.
     
    03:58
    Devils nahodili kotouč na zadní hrazení a spěchají napadat, Dawson Mercer se však proti přesile protivníků neprosadil a jde střídat.
     
    03:29
    Blue Jackets motali svého protivníka po jeho pásmu, ale k zakončení se propracovat nedokázali, hrát však může i dál Patrik Laine.
     
    02:49
    Devils se nedokázali po levém hrazení dostat do třetiny protivníka, takže Columbus může pokračovat v tlaku, na hrazení zpracoval kotouč Jakub Voráček.
     
    02:19
    Blue Jackets se natlačili do útočného pásma, Vladislav Gavrikov nahazoval z osy hřiště od modré čáry, ale jeho pokus byl sražen do rohu hrací plochy.
     
    01:58
    Další dobrá šance Columbusu, k ráně se tentokrát dostal Sean Kuraly, jehož pokus z levé strany skryl Mackenzie Blackwood ve své náruči.
     
    01:16
    Vladislav Gavrikov se dostal na levém kruhu ke střele, jeho rána však minula vzdálenější horní roh svatyně Jersey o pár čísel.
    00:51 Tomáš TATAR - 1:0
     
    00:51
    Devils právě vstřelili branku!
    Po jednapadesáti vteřinách tu máme úvodní gól! Devils vedou 1:0! Jesper Bratt nahrál krátce po vhazování z levého hrazení do předbrankového prostoru, kde se sám před Korpisalem objevil TOMÁŠ TATAR, jenž brankáři Blue Jackets udělal parádní bekhendovou kličku a poslal kotouč pod horní tyč! Rychlá branka New Jersey otevírá tento duel! Asistence: Jesper Bratt, Jack Hughes.
     
    00:45
    Blue Jackets na levé straně nedokázali založit další akci a jejich prudký pas kupředu končí zakázaným uvolněním.
     
    00:29
    Vhazování před Blackwoodem vyhráli jeho spoluhráči, Nathan Bastian předával na pravém kruhu kotouč Nicu Hischierovi, jeho sražená rána končí v ochranné síti.
     
    00:10
    Utkání bylo zahájeno, hokejisté Columbusu vyhráli úvodní vhazování a poslali kotouč na zadní mantinel, Mackenzie Blackwood rychle ukryl kotouč pod svou lapačkou, hra se poprvé přerušuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva se pomalu trousí na hrací plochu, utkání nám odstartuje během několika málo okamžiků.
     
    Jakub Voráček dnes nastupuje ke svému utkání s pořadovým číslem 1000 v NHL. Gratulujeme!
     
    Utkání by mělo pomalu startovat, ale hokejisté ještě nejsou ani na ledové ploše, chvilku si tak musíme tradičně počkat.
     
    Ještě jednou vám přeji krásnou hlubokou noc, do startu duelu New Jersey s Columbusem zbývá skoro ještě hodina. Lépe řečeno určitě ještě hodina, jelikož, jak tradiční fandové NHL dobře ví, zápasy za Atlantikem začínají vždy s několikaminutovým zpožděním, které je v USA naprosto běžné. Neděste se tedy, že utkání neodstartuje přesně v 01:00. Níže si již můžete prohlédnout sestavy obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Blackwood (J. Gillies) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Graves, Ch. Jaroš, Ty Smith, Geertsen – Bratt, J. Hughes (A), Tatar – Holtz, N. Hischier, J. Boqvist – Studenič, Mercer, Kuokkanen – Bastian, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bérubé) – Bean, Gavrikov, A. Boqvist, Kukan, Peeke, Christiansen – Nyquist (A), Jenner (C), Laine – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, J. Voráček – Domi, Kuraly, Činachov – Bemström, Roslovic, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen.

    Rozhodčí: Morton, Luxmore – Baker, Smith.
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Tatar (NJD) – útočník
    Christián Jaroš (NJD) – obránce
    Marián Studenič (NJD) – útočník
    Jakub Voráček (CBJ) – útočník
     
    Poslední vzájemný souboj

    V letošní sezóně se zatím oba celky utkaly jen jednou a to na konci října. Na Halloween obě mužstva změřila své síly na ledě Devils, vyrovnané utkání musely rozhodnout až nájezdy, ve kterých se prosadil jediný střelec – Jakub Voráček. Ten přisoudil bod navíc Blue Jackets, kteří přemohli New Jersey 4:3.

    31.10.21 New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets 3:4sn
     
    Sestavy obou celků z posledních utkání:

    New Jersey Devils: Blackwood – P. K. Subban, Graves, Severson, Siegenthaler, Ch. Jaroš, Ty Smith, Geertsen – Bratt, J. Hughes, Tatar – Kuokkanen, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod, Studenič – Holtz, J. Boqvist.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo – Peeke, Gavrikov, A. Boqvist, Kukan, G. Carlsson, Harrington – J. Voráček, Sillinger, Laine – O. Bjorkstrand , Jenner, Činachov – Bemström, Roslovic, E. Robinson – Domi, Kuraly, Nyquist.
    Trenér: Brad Larsen.
     
    Columbus Blue Jackets

    Modré kabáty aktuálně sídlí na 11. příčce Východní konference, mají stejně jako 12. Devils jednatřicet bodů, takže jde o přímý boj o 11., případně i 10. místo. Oproti New Jersey však Columbus odehrál o tři zápasy méně, takže jeho pozice je přece jen o něco malinko růžovější. Přesto ani u Blue Jackets nemohou jásat, na Bruins také ztrácí pět bodů a Boston odehrál o dvě utkání méně. Zdá se tedy, že ani svěřenci Brada Larsena do play-off nenakouknou. Loni se bez vyřazovacích bojů museli obejít také, v Centrální divizi skončili na posledním, 8. místě.

    Forma Modrých kabátů navíc není zrovna nejlepší, tři z předchozích čtyř soubojů prohráli. Nejprve padli na ledě Edmontonu Oilers 3:5. Následně sehráli tři domácí utkání, Nashville Predators udolali po nájezdech 4:3, jenže pak dostali dvakrát otřesných sedm branek, souboj s Carolinou skončil 4:7, středeční duel s Tampou Bay pak 2:7. Je tedy zřejmě, že Blue Jackets nutně potřebují zlepšit defenzivní stránku hry, jinak nemohou pomýšlet na úspěch.
     
    New Jersey Devils

    Ďáblové se aktuálně nachází na 12. místě Východní konference, když na své konto zvládli nastřádat jednatřicet bodů. Zatím to vypadá, že se play-off ani letos v New Jersey hrát nebude, zdejší celek má na 8. příčku Bostonu pětibodovou ztrátu a to už odehrál o pět zápasů víc, než Bruins. Zdá se, že se bude opakovat loňský scénář, kdy Devils skončili na 7. příčce ve Východní divizi a vyřazovací boje je minuly velkým obloukem, protože byli 3. nejhorším celkem celé soutěže.

    Forma Ďáblů ale není špatná, vyhráli tři z posledních čtyř utkání. Nejprve zvítězili v Buffalu, kde přetlačili místní Sabres 4:3, následně na vlastním kluzišti udolali taky Edmonton Oilers po divoké přestřelce 6:5 v prodloužení. Poté urvali výhru také v hlavním městě USA, když porazili Washington Capitals rovněž v prodloužení 4:3. Nevyšel jim až předcházející duel, který odehráli ve středu v Bostonu, Bruins podlehli 3:5. Na vlnu úspěchu se však mohou vrátit již dnes v klání s Blue Jackets.
     
    Krásnou hlubokou noc přeji všem příznivcům toho nejlepšího klubového hokeje na světě! NHL dnes pokračuje dalšími jedenácti zápasy, my se spolu detailně zaměříme na duel, ve kterém poměří síly New Jersey Devils a Columbus Blue Jackets.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 1. Tatar (Bratt, J. Hughes), 42. Bratt (J. Hughes, Bastian), 59. J. Hughes (Tatar, Graves) – 5. Domi (Gavrikov, Sillinger)


    New Jersey Devils: Blackwood (A. Schmid) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Graves, Ch. Jaroš, Ty Smith – Bratt, J. Hughes (A), Tatar – N. Hischier, J. Boqvist, Studenič – Mercer, Kuokkanen, Bastian – M. McLeod, Vesey, N. Foote.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bérubé) – Bean, Gavrikov, A. Boqvist, Kukan, Peeke, Christiansen – Nyquist (A), Jenner (C), Laine – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, J. Voráček – Domi, Kuraly, Činachov – Bemström, Roslovic, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen.

    Rozhodčí: Morton, Luxmore – Baker, Smith.

    Diváci: 11 523
    bahis siteleri