Boston – Minnesota 2:3 (kon.) | Buffalo – San Jose 2:3 (kon.) | Tampa – Calgary 4:1 (kon.)
New Jersey – Columbus 3:1 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 2:6 (kon.) | Dallas – Florida 6:5 (2:0 po s.n.)
Colorado – Winnipeg 7:1 (kon.) | Arizona – Chicago 6:4 (kon.) | Vegas – NY Rangers 5:1 (kon.)
Seattle – Ottawa 0:0 (odl.) | Los Angeles – Nashville 2:4 (kon.)
konec
New Jersey Devils
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Columbus Blue Jackets
Pátek 07.01.2022, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Columbus to zkouší ještě jednou se šesti bruslaři v poli, jenže průnikovou přihrávku na levý kruh zachytil Michael McLeod a spěchá na opačný konec kluziště.
    58:40 Jack HUGHES - 3:1
     
    58:40
    Devils právě vstřelili branku!
    Max Domi se snažil na pravé straně vystřelit, jeho pokus zblokoval Tatar. Následně se na kotouč dostal JACK HUGHES, jenž ho poslal přes celé hřiště vysokým obloukem do odkryté klece Blue Jackets. Devils vedou 3:1 a tenhle zápas vyhrají! Asistence: Tomáš Tatar, Ryan Graves.
     
    58:27
    Colubmus hraje se šesti bruslaři v poli, hráči Blue Jackets zatím kombinují podél hrazení a hledají vhodný palebný prostor pro ránu.
     
    56:35
    P. K. Subban měl poté, co Hughes obkroužil klec Columbusu a poslal zpětný pas na pravý kruh, obrovskou příležitost. Pálil do bližšího horního rohu, jenže téměř položený Korpisalo zvládl do jeho rány vložit lapačku a vyškrábl puk na tyč! Fantastický zákrok brankáře Columbusu!
     
    53:38
    P. K. Subban měl velikánskou šanci na vrcholu pravého kruhu, odkud střílel na zadní tyč, kterou minul jen o pár centimetrů!
     
    53:08
    New Jersey bude hrát v oslabení, protože hrálo nepovolenou přesilovku šest na pět, také jinak – špatně střídalo a mělo na ledě příliš mnoho hráčů. Trest odpyká Jesper Boqvist.
     
    53:05
    Dawson Mercer šel už naprosto sám na bránu Jackets, tohle byla největší šance zápasu! Mercer udělal bekhendovou kličku Korpisalovi a svým zakončením napálil levou tyč svatyně Columbusu!
     
    50:25
    Síly na ledě se vyrovnají. Jimmy Vesey byl zasažen vysokou holí Jennera, který už putuje na lavici hanby. Uvidíme hru ve čtyřech.
     
    50:16
    Do obrovské šance se v mezikruží po přihrávce Voráčka dostal Patrik Laine, jehož ránu na lapačku však vyráží skvělý Mackenzie Blackwood!
     
    49:26
    Souboj osmadvacítek na obranné modré prohrál Damon Severson, jenž podrazil Olivera Bjorkstranda a už sedí na trestné lavici.
    41:16 Jesper BRATT - 2:1
     
    41:16
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey využívá početní výhodu a jde do trháku! Jack Hughes přihrál z levého kruhu trochu za sebe do mezikruží, kde se ranou na lapačku prosazuje JESPER BRATT, který posílá Devils do nejtěsnějšího možného vedení – 2:1! Asistence: Jack Hughes, Nathan Bastian.
     
    40:54
    New Jersey bude mít na startu třetí třetiny druhou výhodu v podobě přesilové hry. Gustav Nyquist dostává dvě minuty za držení soupeře u své kelce.
     
    40:41
    Ještě jednou se kotouč odrazil před bránu na hůl Tomáše Tatara, před kterým zívala prázdná klec Columbusu! Slovenský útočník ji však z mezikruží trestuhodně minul!
     
    38:47
    Dvakrát se nyní odehrál souboj Ryan Graves – Joonas Korpisalo. V obou případech byl úspěšnější brankář Columbusu, který zastavil dvě rány obránce New Jersey.
     
    32:17
    Patrik Laine vypálil z levého kruhu a po jeho ráně se rozezněla branková konstrukce za zády Mackenzieho Blackwooda!
     
    29:52
    New Jersey Devils si zahrají první početní výhodu v tomto utkání. Jake Bean odchází na trestnou lavici, je vyloučen za podrážení.
     
    27:25
    Dawson Mercer dostal kotouč na pravý kruh a z ostrého úhlu pálil na zadní tyč, kterou svým ostrým projektilem rozezněl, Korpisalo se jen ohlédl!
     
    24:58
    Ty Smith se probil ke střele z vrcholu kruhů, jeho pokus ale pouze zarachotil o tvrzené sklo za klecí Korpisala!
     
    21:35
    Tomáš Tatar se na pravé straně v předbrankovém prostoru dostal k bekhendovému zakončení, Joonas Korpisalo však zvládl zasáhnout svým betonem!
     
    19:50
    Patrik Laine se krásně protáhl po levé straně až před Blackwooda, který mu puk vypíchl, následně už střílel do poloprázdné kelce Devils Oliver Bjorkstrand, jenže brankář New Jersey skočil i do jeho střely a drží vyrovnaný stav!
     
    18:26
    P. K. Subban vystoupil proti Činachovovi, kterého podrazil, ačkoliv nebyl v držení puku. Jeho trest je nakonec klasifikován jako nedovolené bránění, každopádně šlo o velký faul a může být rád, že je za dvě minuty.
     
    17:48
    Gustav Nyquist se dokázal dobře zorientovat na pravé straně hrací plochy a přihrál Lainemu do druhé vlny. Finský útočník však z mezikruží napálil jen Blackwooda!
     
    17:37
    Nathan Bastian se dostal na vrcholcích kruhů k tvrdé ráně na vyrážečku a Joonas Korpisalo se musel pořádně natáhnout, aby jeho pokus vytěsnil do rohu hrací plochy!
     
    15:37
    Patrik Laine si vyjel s pukem na vrchol kruhů a jeho tvrdá přízemní rána jen těsně minula levou tyč svatyně Devils!
     
    14:27
    Vesey parádně přihrál z levé strany na pravou, kde pálil Nico Hischier, proti němu se však Joonas Korpisalo stihl přesunout a jeho ránu kryje! Parádní zákrok gólmana Columbusu!
     
    11:37
    Columbus dokázal vyhrát vhazování v útočném pásmu, Patrik Laine přihrál na pravý kruh Jakubu Voráčkovi, jenž z dobré pozice minul vzdálenější horní roh klece Devils jen o fous!
     
    11:11
    Uvidíme první přesilovou hru a zahrají si ji hokejisté Blue Jackets. Christián Jaroš usedá na trestnou lavici, kde pobude přinejlepším dvě minuty. Provinil se držením Činachova.
     
    10:16
    Dean Kukan se dostal ke střele z mezikruží, jenže jeho ránu dokázal Mackenzie Blackwood vyrazit před sebe a o zbytek se postarali obránci.
    04:54 Max DOMI - 1:1
     
    04:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Máme rychle vyrovnáno! Kotouč šel z levé strany na osu hřiště k modré čáře, Vladislav Gavrikov od ní vypálil, Mackenzie Blackwood jeho ránu vyrazil jen před sebe, kde si na dorážku sjel MAX DOMI, jenž z bezprostřední blízkosti doklepl kotouč bekhendem do sítě Devils. Columbus srovnává na 1:1! Asistence: Vladislav Gavrikov, Cole Sillinger.
    00:51 Tomáš TATAR - 1:0
     
    00:51
    Devils právě vstřelili branku!
    Po jednapadesáti vteřinách tu máme úvodní gól! Devils vedou 1:0! Jesper Bratt nahrál krátce po vhazování z levého hrazení do předbrankového prostoru, kde se sám před Korpisalem objevil TOMÁŠ TATAR, jenž brankáři Blue Jackets udělal parádní bekhendovou kličku a poslal kotouč pod horní tyč! Rychlá branka New Jersey otevírá tento duel! Asistence: Jesper Bratt, Jack Hughes.
     
    Jakub Voráček dnes nastupuje ke svému utkání s pořadovým číslem 1000 v NHL. Gratulujeme!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 1. Tatar (Bratt, J. Hughes), 42. Bratt (J. Hughes, Bastian), 59. J. Hughes (Tatar, Graves) – 5. Domi (Gavrikov, Sillinger)


    New Jersey Devils: Blackwood (A. Schmid) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Graves, Ch. Jaroš, Ty Smith – Bratt, J. Hughes (A), Tatar – N. Hischier, J. Boqvist, Studenič – Mercer, Kuokkanen, Bastian – M. McLeod, Vesey, N. Foote.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bérubé) – Bean, Gavrikov, A. Boqvist, Kukan, Peeke, Christiansen – Nyquist (A), Jenner (C), Laine – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, J. Voráček – Domi, Kuraly, Činachov – Bemström, Roslovic, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen.

    Rozhodčí: Morton, Luxmore – Baker, Smith.

    Diváci: 11 523
    bahis siteleri