Slavia – Olomouc 1:2 (kon.) | Jihlava – Vítkovice 3:2 (kon.) | Zlín – Motor ČB 4:5 (po pr.)
Chomutov – Havířov 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 7:6 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
Sparta – K. Vary 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Salzburg 3:2 (po pr.) | HC Litvínov – Třinec 1:2 (kon.)
po prodl.
Berani Zlín
4:5 (1:0, 2:1, 1:3 - 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 15.01.2022, 12:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů • 32. kolo
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (14:21:21)
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou čtyř branek, které zvrátili skvěle rozehrané utkání pro zlínský celek. O tento překvapivý obrat vývoje se v závěru třetiny postaral dvěma brankami Jaroslav Pouzar. V následném prodloužení České Budějovice dokončili svou práci vítěznou brankou, díky které získávají dva body.
     
    Konec zápasu.
     
    62:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak toto je obrat jako hrom, díky kterému se Motor poprvé dostává do vedení a hlavně získává dva drahocenné body, a to navíc v roli ofsajdu. Vítězný gól vstřelil TOMÁŠ CHLUBNA, který se v dnešním utkání prosazuje již podruhé.
     
    61:43
    Na druhé straně pozlobil brankáře Martin Willmann, který ale jen těsně minul pravou tyč svatyně soupeře, následně se k puku ale dostává jeden z jeho spoluhráčů.
     
    60:44
    Již od začátku prodloužení jsou u kotouče hosté, kteří ale zatím ani jednou nevypálili na branku. Nyní je to ale mohlo setsakramentsky mrzet, jelikož do prázdné brány mohl zakončovat Jakub Masař, který ale v kritický moment promáchl.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 14:12.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak toto je moment, který rozhoduje celé utkání! Pouhých čtrnáct vteřin před koncem základní hrací doby se prosazuje JAROSLAV POUZAR, který tak vykřesal naději na dva body z dnešního utkání téměř z ničeho. Asistence: Martin Willmann a Jan Janoch.
     
    58:34
    Do konce nezbývá již mnoho času a právě i proto zkouší hosté risk hry bez brankáře. Zatím se jim daří se držet v útočném pásmu, chybí tomu ale střela, kterých zatím příliš nebylo.
     
    57:35
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:35
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak přece jenom se nám utkání ještě pořádně dramatizuje. Pouhé dvě minuty před koncem vstřeluje branku JAROSLAV POUZAR. Ten se po obdržení kotouč objevil nikým nehlídaný přímo před brankovištěm. Na jeho následné zakončení k levé tyči již brankář zareagovat nedokázal.
     
    57:02
    Tak toto byla opravdu hodně ostrá střela z hole Jana Janocha. Jeho pokus měl sice potřebnou razanci, přesnost ale již nikoli, jelikož trefil pouze plexisklo za bránou.
     
    56:03
    Od modré zkusil propálit Šarmana Jiří Remta. Jeho pokus ale skončil dalším zákrokem lapačkou zmiňovaného brankáře. Na následném vhazování se navíc k puku dostávají žlutomodří.
     
    55:04
    Běží nám posledních pět minut základní hrací doby a hráčům Českých Budějovic začíná pomalu, ale jistě téct do bruslí. Moc jejich situaci nepomáhá ani stále kvalitní hra jejich soupeře.
     
    54:05
    Prudkou střelu od modré vyslal Tadeáš Talafa. Jeho pokus ale skončil pouze na betonech brankáře. K jeho smůle si navíc při zakončení zlomil hůl, kvůli čemuž jasně dává najevo svou nespokojenost.
     
    53:06
    Tak nyní měl gólman hostů velké štěstí! Po střele od levého kruhu z hole Šimona Frömela se rozezněla horní tyč. Hráči Motoru tak můžou děkovat brankové konstrukci, že neobdrželi gól, který by s největší pravděpodobností byl již definitivní.
     
    52:07
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (David Kouba – 2 min., vysoká hůl).
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 19. Frömel (Chludil), 21. Čechmánek (Burian, Martinec), 40. Masař (Frömel, Chludil), 48. Chludil (Masař) – 39. Chlubna (Janoch), 44. Petrásek (Kouba), 58. Pouzar, 60. Pouzar (Willmann, Janoch), 63. Chlubna


    Berani Zlín: Šarman (Synek) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa (A), Šišák, Velikovský, Riedl (C) – Ramert, Tomeček, Martinec, Horský, Dědek, Masař, Frömel, Chludil, Čechmánek, Marek
    Trenér: Juraj Jurík

    Banes Motor České Budějovice: Ludvík (Maleček) – Remta (C), Kouba, Willmann, Vaněk, Březina, Placek – Turek, Sakhno, Kašpar (A), Petrásek, Putz, Pouzar, Anderle, Masopust, Chlubna, Janoch
    Trenér: Karel Herr

    Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Novotný, Axman
    ocianews.com