Slavia – Olomouc 1:2 (kon.) | Jihlava – Vítkovice 3:2 (kon.) | Zlín – Motor ČB 4:5 (po pr.)
Chomutov – Havířov 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 7:6 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
Sparta – K. Vary 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Salzburg 3:2 (po pr.) | HC Litvínov – Třinec 1:2 (kon.)
po prodl.
Berani Zlín
4:5 (1:0, 2:1, 1:3 - 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 15.01.2022, 12:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů • 32. kolo
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (14:21:21)
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou čtyř branek, které zvrátili skvěle rozehrané utkání pro zlínský celek. O tento překvapivý obrat vývoje se v závěru třetiny postaral dvěma brankami Jaroslav Pouzar. V následném prodloužení České Budějovice dokončili svou práci vítěznou brankou, díky které získávají dva body.
     
    Konec zápasu.
     
    62:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak toto je obrat jako hrom, díky kterému se Motor poprvé dostává do vedení a hlavně získává dva drahocenné body, a to navíc v roli ofsajdu. Vítězný gól vstřelil TOMÁŠ CHLUBNA, který se v dnešním utkání prosazuje již podruhé.
     
    61:43
    Na druhé straně pozlobil brankáře Martin Willmann, který ale jen těsně minul pravou tyč svatyně soupeře, následně se k puku ale dostává jeden z jeho spoluhráčů.
     
    60:44
    Již od začátku prodloužení jsou u kotouče hosté, kteří ale zatím ani jednou nevypálili na branku. Nyní je to ale mohlo setsakramentsky mrzet, jelikož do prázdné brány mohl zakončovat Jakub Masař, který ale v kritický moment promáchl.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 14:12.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak toto je moment, který rozhoduje celé utkání! Pouhých čtrnáct vteřin před koncem základní hrací doby se prosazuje JAROSLAV POUZAR, který tak vykřesal naději na dva body z dnešního utkání téměř z ničeho. Asistence: Martin Willmann a Jan Janoch.
     
    58:34
    Do konce nezbývá již mnoho času a právě i proto zkouší hosté risk hry bez brankáře. Zatím se jim daří se držet v útočném pásmu, chybí tomu ale střela, kterých zatím příliš nebylo.
     
    57:35
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:35
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak přece jenom se nám utkání ještě pořádně dramatizuje. Pouhé dvě minuty před koncem vstřeluje branku JAROSLAV POUZAR. Ten se po obdržení kotouč objevil nikým nehlídaný přímo před brankovištěm. Na jeho následné zakončení k levé tyči již brankář zareagovat nedokázal.
     
    57:02
    Tak toto byla opravdu hodně ostrá střela z hole Jana Janocha. Jeho pokus měl sice potřebnou razanci, přesnost ale již nikoli, jelikož trefil pouze plexisklo za bránou.
     
    56:03
    Od modré zkusil propálit Šarmana Jiří Remta. Jeho pokus ale skončil dalším zákrokem lapačkou zmiňovaného brankáře. Na následném vhazování se navíc k puku dostávají žlutomodří.
     
    55:04
    Běží nám posledních pět minut základní hrací doby a hráčům Českých Budějovic začíná pomalu, ale jistě téct do bruslí. Moc jejich situaci nepomáhá ani stále kvalitní hra jejich soupeře.
     
    54:05
    Prudkou střelu od modré vyslal Tadeáš Talafa. Jeho pokus ale skončil pouze na betonech brankáře. K jeho smůle si navíc při zakončení zlomil hůl, kvůli čemuž jasně dává najevo svou nespokojenost.
     
    53:06
    Tak nyní měl gólman hostů velké štěstí! Po střele od levého kruhu z hole Šimona Frömela se rozezněla horní tyč. Hráči Motoru tak můžou děkovat brankové konstrukci, že neobdrželi gól, který by s největší pravděpodobností byl již definitivní.
     
    52:07
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (David Kouba – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:02
    Na vhazování po přihrávce rukou získal kotouč Jakub Čechmánek. Díky tomu se následně dostal k zakončení Matyáš Dědek, který ale zcela minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    50:01
    Po chybě jednoho z obránců se dostal k pokusu z prostoru mezi kruhy Michal Tomeček. Jeho pokus ale mířil přímo do středu těla brankáře.
     
    49:02
    Po špatné přihrávce Matyáše Dědka se mohli do útoku dostat hráči Motoru. Kvalitní práce jednoho z obránců na modré čáře měla za důsledek to, že se hosté vystavili do ofsajdu.
     
    48:03
    Od modré čáry se vyznamenal svým pokusem Adam Burian. V jeho případě se ale kotouč nedostal ani k bráně, jelikož trefil hůl jednoho z obránců.
     
    47:04
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom to LUKÁŠ CHLUDIL zvládl na druhý pokus. Ten stejně jako před pár chvílemi pálil od pravého kruhu, tentokrát se mu ale podařilo potrestat další vyloučení soupeře a vrací tak svému celku vedení o dvě branky. Asistence: Jakub Masař.
     
    46:19
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jan Janoch – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:53
    I přesto, že jedna střela střídá druhou se zatím domácímu celku nepodařilo skórovat. Nejblíže k tomu měl Lukáš Chludil, který pálil od pravého kruhu.
     
    44:54
    Berani se ihned po vhazování usadili v útočném pásmu, které zatím dokonce ani jednou neopustili. Díky tomu se dostal ke střele od modré Patrik Nábělek, který ale zasáhl pouze lapačku brankáře.
     
    43:55
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jiří Remta – 2 min., hákování).
     
    43:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak se přece jenom podařilo Motoru využít přesilovku. Postaral se o to FILIP PETRÁSEK, kterému přálo i štěstí, jelikož se jako první dostal ke kotouči, který brankáři smolně propadl mezi betony. Asistence: David Kouba.
     
    43:07
    Z prostoru mezi kruhy pálil Matouš Masopust. Jeho přízemní pokus ale trefil pouze brusli jednoho z obránců. Následně se ale dostává po souboji v rohu hřiště jeden z jeho spoluhráčů.
     
    42:08
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Michal Tomeček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:01
    Pokusem od pravého kruhu se přihlásil o slovo Šimon Frömel. Na gólmana Českých Budějovic byl ale tentokrát krátký. Nutno ale podotknout, že jeho zakončení nebylo bůhvíjak povedené.
     
    41:43
    Na vhazování po levici brankáře žlutomodrých se dostal ke kotouči Lukáš Chludil. Stejně jako před necelou minutou se ale nakonec do útoku dostávají hráči Motoru.
     
    40:44
    Stejně jako na úvodu minule třetiny se Berani připravili o získaný kotouč zakázaným uvolněním. Ten sice vzápětí získali zpět, ani to ale nestačilo na odvrácení útoku jejich soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou tří branek, z čehož dvě padly dokonce během posledních dvou minut. Opět ale víckrát lovil puk ze své svatyně Dominik Ludvík, což jenom potvrzuje lepší výkon domácího celku. Tentokrát si ale na své konto připsali více vyloučení ševci, díky čemuž obdrželi svou jedinou branku.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:31.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je bleskurychlá odpověď od domácího celku, který si zvyšuje opět svůj náskok na rozdíl dvou gólů. Tentokrát se o ní postaral JAKUB MASAŘ, který již jako druhý hráč v dnešním utkání rozezněl při vstřelené brance konstrukci svatyně. Asistence: Šimon Frömel a Lukáš Chludil.
     
    38:43
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Stejně jako jejich soupeř si připisují hráči Motoru branku těsně před koncem třetiny. O první gól svého celku se postaral TOMÁŠ CHLUBNA, který tak napravil chyby svých spoluhráčů z uplynulé početní výhody, která byla zahraná naprosto mizerně. Asistence: Jan Janoch.
     
    37:39
    Do velké šance se při vlastním oslabení dostal Lukáš Chludil. Ten využil velmi špatné rozehrávky obrany Motoru, díky čemuž se dostal do úniku jeden na jednoho. Jeho zakončení ale skončilo pouze na těle brankáře.
     
    36:40
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Marek Šišák – 2 min., hákování).
     
    35:36
    Od modré čáry pálil opět Jiří Remta. Jeho pokus ale mířil vysoko nad svatyni soupeře. K tomu všemu navíc jeden z jeho spoluhráčů trefil za bránou puk vysokou holí, kvůli čemuž se hra přerušuje.
     
    34:37
    Při úniku dva na dva se pokusil protlačit kotouč mezi betony brankáře Matyáš Dědek. Tento prostor si ale Ludvík pohlídal s čímž mu zásadně pomohl jeden z nepříjemně dotírajících obránců.
     
    33:38
    Po odpískaném ofsajdu došlo k drobné šarvátce mezi dvěma hráči. Tuto situaci okamžitě klidní sudí, který v tomto případě tresty rozdávat nebude. Na následném vhazování získal kotouč jeden z ševců.
     
    32:39
    V posledních minutách na obou stranách jedno vyloučení střídá druhé. Nyní toho budějovického mohl využít Jiří Remta, který ale napálil kotouč pouze do Lukáše Chludila, který svým tělem obětavě zblokoval střelu.
     
    31:40
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Michal Tomeček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:53
    Od modré se k zakončení mohl dostat Tadeáš Talafa. Ten ale nechal ujet puk do středního pásma, a tak ani tentokrát se Beranům nepodaří potrestat zbytečné vyloučení soupeře.
     
    29:54
    Tak toto byla velká příležitost, do které se mohl dostat Šimon Frömel. Po střele Chludila propadl gólmanovi mezi betony kotouč, který ale zůstal v brankovišti. Zmiňovaný útočník se ale nakonec díky pohotové reakci brankáře k dorážce nedostal.
     
    28:55
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jakub Anderle – 2 min., nesportovní chování).
     
    27:41
    V rohu kluziště za bránou Dominika Ludvíka se podařilo získat kotouč hráčům ve žlutomodrých dresech. Díky tomu se mohl dostat do velice nebezpečného zakončení Adam Burian, kterému ale střela z první vůbec nesedla.
     
    26:42
    Ani Motor se pravděpodobně nezapíše jako úspěšný při početní výhodě. Ta jim nevyšla obdobně, jako jejich soupeři před pár minutami.
     
    25:43
    Karty se nám obrací a nyní si můžou hru ve více hráčích zkusit i hosté. Náležitě toho využívá Jiří Remta, který vyslal metelici od modré čáry. Ani on ale zatím nepomohl svému celku se přiblížit bodům.
     
    24:44
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Adam Burian – 2 min., podrážení).
     
    23:59
    Početní výhoda se domácímu celku krátí rapidním tempem a zdá se, že ani tentokrát se jim nepodaří vyzrát na defenzívu soupeře. Právě nevyužité početní výhody Berany v dnešním utkání zatím trápí.
     
    23:00
    Úvodní minuta početní výhody žlutomodrým zatím příliš nevychází. Na jejím samotném začátku se jim sice podařilo vyhrát buly, následně ale nechal projít kotouč do středního pásma Adam Burian.
     
    22:01
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jan Janoch – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:34
    Po vstřelené brance se Berani dostávají opět do útoku. I tentokrát domácí neměli daleko ke vstřelení gólu a to díky zakončení Šimona Frömela od modré čáry.
     
    20:55
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je vstup do třetiny jak z říše snů! Po méně než minutě od zaznění sirény zakončuje z prostoru mezi kruhy JAKUB ČECHMÁNEK, který se předtím dostal k odraženému kotouči. Asistence: Adam Burian a Tomáš Martinec.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsem viděly příležitosti na obou stranách, jednoznačně více jich měl ale domácí celek. I to se projevilo na vedení ševců, kteří se dostali brankou těsně před koncem třetiny do vedení. Pomohla jim k tomu i nedisciplinovanost soupeře, který si zapsal dvě vyloučení.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:44.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto byla zcela nechytatelná střela, o kterou se postaral ŠIMON FRÖMEL. Jeho střela byla tak natěsno mířena k tyči, že dokonce rozezněla brankovou konstrukci. Díky tomu se tak ševci dostávají k důležitému gólu do kabiny. Asistence: Lukáš Chludil.
     
    18:01
    Blíží se nám závěr utkání a v útoku se nachází opět žlutomodří. Jejich obléhání soupeřovy brány ale zatím nepřineslo ani jednu střelu.
     
    17:02
    Poté, co hraje Motor opět v plném počtu se ihned dostává do útočného pásma. Nakonec po dlouhé kombinaci přichází jeden z jeho hráčů o kotouč, a to po souboji za bránou.
     
    16:03
    Vypadá to, že ani tato přesilovka domácímu celku nevyjde, a to i přesto, že nevypadala sice vůbec špatně. Nyní se ale kotouč dostal za modrou čáru a celá útočná akce tak končí.
     
    15:04
    K dobrému pokusu vybízel svého spoluhráče křižnou přihrávkou Lukáš Chludil. Právě jeho kolega mohl zakončovat do zcela prázdné brány, to by ale nesměl promáchnout.
     
    14:05
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (David Putz – 2 min., hákování).
     
    13:05
    Po vhazování před svatyní Českých Budějovic se k puku dostává Matyáš Dědek. K jeho smůle se mu ale vůbec nepodařilo zpracování, kvůli čemuž se puk ocitl až ve středním pásmu.
     
    12:06
    Tak toto byla obrovská šance, do které se dostal Michal Tomeček. Ten se díky chybě soupeře v rozehrávce ocitl sám přímo před brankářem. Jeho klička sice nebyla vůbec špatná, na bravurně chytajícího Ludvíka ale nestačila.
     
    11:07
    Ani přes krátkou ztrátu puku se ševci nevzdávají a stále drží útočné pásmo. Toho využívá Lukáš Chludil, který sice pálil z poměrně velké blízkosti, díky dobrému napadání soupeře měl ale zakončení opravdu hodně komplikované.
     
    10:08
    Na druhé straně se ukázal svým pokusem Matouš Masopust. Jeho střela od pravého kruhu ale rovněž neskončila žádným úspěchem. Na následném vhazování se k puku dostal domácí celek.
     
    09:09
    Ani toto poměrně překvapivé zakončení od Vojtěcha Riedla neskončilo gólem. Ten pálil z poměrně velkého úhlu, který ale měl brankář soupeře dobře pohlídaný.
     
    08:10
    Své dobré obrané schopnosti ukázal za bránou Petr Placek. Tomu se podařilo vybojovat u mantinelu kotouč, díky čemuž se tak může vydat se svými spoluhráči do útoku.
     
    07:11
    Tak toto byla velká příležitost, do které se dostali dokonce při vlastním oslabení hosté! Ti se díky vybojování kotouče u modré čáry dostali do přečíslení dva na jednoho. Tato akce ale nakonec končí najetím útočníka do brankáře, který se jen horkotěžko zvedá z ledu. Nakonec se ale zdá býti v pohodě, a hra tak může pokračovat.
     
    06:12
    Tak toto byla velká šance, do které se mohl dostat po ukázkové kombinaci Jakub Masař. Ten mohl po křižné přihrávce od jednoho z jeho spoluhráčů zakončovat do zcela prázdné brány. Ten ale jeho velkou příležitost zmařil promáchnutím.
     
    05:13
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Adam Turek – 2 min., podrážení).
     
    04:40
    Tak tato přihrávka z hole Dominika Vaňka byla velice nepřesná, byla dokonce nepřesná natolik, že skončila zakázaným uvolněním. Díky tomu se tak na následném buly dostává k puku Jan Ramert.
     
    03:41
    Zpoza vlastní svatyně zakládá akci Jiří Remta, který se ale nakonec rozhodl překonat obranou Beranů nahozením. Nakonec se ale dostal k puku právě soupeř, který se tak nyní může hlásit o slovo.
     
    02:42
    Za bránou hostů dokázal vybojovat kotouč Nábělek, díky čemuž se mohl vzápětí dostat k zakončení od modré Tadeáš Talafa. Ten svým pokusem ale zasáhl pouze betony brankáře.
     
    01:43
    I na druhé straně měli nyní příležitost zahrozit domácí, k jejich smůle byl ale Lukáš Chludil rychleji za modrou čárou, než jeden z jeho spoluhráčů s kotoučem.
     
    00:44
    Na úvodním buly získali kotouč žlutomodří, přesto se ale k první střele utkání dostávají hosté. Konkrétně ním je Nikita Sakhno, který využil chyby v rozehrávce soupeře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    PSG Berani Zlín
    Domácí Berani získali v posledních pěti utkáních pouhých sedm bodů, což určitě, oproti jejich dřívější formě, není žádná sláva. Ne zrovna dvakrát nejlepší formu žlutomodrých podtrhuje i prohra s Kometou dvě utkání zpět, kdy schytali ševci debakl s rozdílem rovnou pěti branek. Pokud by se Beranům ale nepodařilo v dnešním utkání bodovat, mohli by spadnout až na dvanáctou příčku, na které se v podstatě dva dny zpátky ještě nacházeli. Proti takto papírově slabšímu soupeři by pro ně měla být výhra nad hráči z jihu Čech povinná.

    Poslední tři utkání:
    Zlín U20 vs. Salcburk U20 – 5:4
    Kometa Brno U20 vs. Zlín U20 – 6:1
    Olomouc U20 vs. Zlín U20 – 5:4 po sn.
     
    Motor České Budějovice
    Oproti domácímu celku si Motor taky nevede zrovna dvakrát nejlépe. v posledních pěti utkáních získali pouhé tři body, což je i důkazem jejich letošní špatné formy. Díky tomu se momentálně nachází na pozicích zajišťující postup pouze do části poražených se ztrátou více jak dvaceti bodů na dvanácté místo, které je poslední zajištující postup do části vítězů. I tak by ale hráči z Českých Budějovic potřebovali vyhrát v dnešním klání za všechny tři body. Pokud by se jim to podařilo, mohli by se vyšvihnout zpět o dvě příčky na prozatímní 16. místo, o které včera přišli. Naposledy se však podařilo Motoru bodovat proti jejich dnešnímu soupeři před rokem a půl, což může značit, že v dnešním utkání jejich cesta za výhrou bude opravdu komplikovaná.

    Poslední tři utkání:
    Kometa Brno U20 vs. České Budějovice U20 – 7:4
    České Budějovice U20 vs. Salcburk U20 – 0:2
    České Budějovice U20 vs. Chomutov U20 – 3:2
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 32. kola Extraligy juniorů, ve které se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti českobudějovickému Motoru, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 19. Frömel (Chludil), 21. Čechmánek (Burian, Martinec), 40. Masař (Frömel, Chludil), 48. Chludil (Masař) – 39. Chlubna (Janoch), 44. Petrásek (Kouba), 58. Pouzar, 60. Pouzar (Willmann, Janoch), 63. Chlubna


    Berani Zlín: Šarman (Synek) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa (A), Šišák, Velikovský, Riedl (C) – Ramert, Tomeček, Martinec, Horský, Dědek, Masař, Frömel, Chludil, Čechmánek, Marek
    Trenér: Juraj Jurík

    Banes Motor České Budějovice: Ludvík (Maleček) – Remta (C), Kouba, Willmann, Vaněk, Březina, Placek – Turek, Sakhno, Kašpar (A), Petrásek, Putz, Pouzar, Anderle, Masopust, Chlubna, Janoch
    Trenér: Karel Herr

    Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Novotný, Axman
    thejrc.org