Pittsburgh – New Jersey 1:6 (kon.) | Florida – Columbus 3:6 (kon.) | NY Rangers – Washington 4:1 (kon.)
Toronto – Minnesota 3:1 (kon.) | Nashville – Dallas 2:1 (1:0 po s.n.) | Seattle – Boston 2:3 (po pr.)
Vancouver – Calgary 7:1 (kon.) | San Jose – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
Vancouver Canucks
7:1 (0:0, 5:0, 2:1)
Calgary Flames
Pátek 25.02.2022, 04:10 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:26
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Milan Lucic – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    58:26
    Střelec předchozí branky Andrew Mangiapane nyní fasuje trest na dvě minuty, když ve středu kluziště zasáhl soupeře vysokou holí.
    57:53 Andrew MANGIAPANE - 7:1
     
    57:53
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Thatcher Demko přichází 127 sekund před koncem zápasu o čisté konto! ANDREW MANGIAPANE nyní prošel obranou Canucks jako nůž máslem a parádní bekhendovou kličkou překonal gólmana Vancouveru, za jehož betonem zasunul kotouč do sítě, stav je 1:7! Asistence: Mikael Backlund, Blake Coleman.
     
    57:20
    Brock Boeser se na pravé straně dostal do nebezpečné pozice a ranou z kruhu prověřil Vladaře, jenž ovšem jeho pokus vyráží před sebe.
     
    56:43
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Johnny Gaudreau – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    53:49
    Milan Lucic lehce přidržel za svatyní soupeře snad Tylera Myerse a ihned inkasuje dvě minuty za hákování. Canucks tak mají další přesilovku a opět možnost navýšit své výrazné vedení.
     
    51:27
    Andrew Mangiapane dostal prudký pas na pravý kruh a pálil na přední tyč, Thatcher Demko se však zvládl proti jeho ráně přesunout a jeho ránu kryje, za což ho hala odměňuje vyvoláváním jeho jména. Pravdou však je, že mu se zákrokem dost pomohl také Brad Hunt, který ránu srazil.
     
    49:49
    Vancouver se musí spokojit s tím, že začne další akci z obranné modré, kde hraje Quinn Hughes. Nyní ale z pravého kruhu vypálil Juho Lammikko a kotouč zaťukal na břevno svatyně Calgary!
     
    48:33
    Jen co se Travis Hamonic vrátil z trestné lavice, putuje na trestnou lavici Dillon Dubé, jenž trefil vysokou holí Tylera Myerse na útočné modré. Početní výhodu tak budou hrát hokejisté Canucks tentokrát doopravdy.
     
    47:59
    No a mohlo to být už 8:0! Matthew Highmore proskočil na pravém křídle kolem mizerně bránícího Hanifina a šel z úhlu sám na Vladaře, jehož ale ranou z kruhu nepokořil, český brankář předvedl dobrý zákrok betonem. Tohle ale není přesilovka Calgary, vypadá to spíš jako početní výhoda Canucks.
    47:23 Elias PETTERSSON - 7:0
     
    47:23
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Laciná ztráta kotouče ve středu hrací plochy a Canucks skórují i v oslabení! ELIAS PETTERSSON přidává svou druhou trefu v utkání! Od půlící čáry se hnal sám na Vladaře a následně ranou z mezikruží do pravého horního rohu brány Flames trefil přesně – 7:0 pro Canucks! Bez asistence.
     
    46:30
    První přesilovka pro Calgary v utkání. Travis Hamonic přidržel před svou klecí Trevora Lewise, jenž následně padl na led. Hamonic dostává dvě trestné minuty.
    44:33 Conor GARLAND - 6:0
     
    44:33
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks vedou již 6:0! Tanner Pearson vypálil po přihrávce Millera z pravého kruhu, Vladař vykopl jeho ránu jen před sebe, kde byl s dorážkou připraven CONOR GARLAND, jenž namířil kotouč do poloprázdné svatyně Flames. Český brankář ještě střelu tečoval fantastickým zákrokem holí, puk v cestě do své klece už ale nezastavil. Asistence: Tanner Pearson, J. T. Miller.
     
    41:05
    Calgary vstřelilo branku, jenže sudí hned ukazuje, že gól neplatí! Elias Lindholm totiž skočil na Demka a odvezl jej z brankoviště, dorážka Matthewa Tkachuku do prázdné brány tak sice skončila v síti, ale tento gól opravdu platit nemůže.
    39:56 J. T. Miller - 5:0
     
    39:56
    Vancouver právě vstřelil branku!
    J. T. MILLER se sám ujal trestného střílení, pomalu si dojel od hrazení až před Vladaře, kterému udělal forhendovou kličku a za jeho betonem zasunul kotouč do sítě, Canucks vedou nad Flames již 5:0! Bez asistence.
     
    39:56
    Tanner Pearson a J. T. Miller nyní vytvořili pořádný závar v předbrankovém prostoru Flames, kde se snažili dorazit černou pryž za záda Daniela Vladaře, za faul proti druhému jmenovanému je nařízeno trestné střílení.
    38:42 Bo HORVAT - 4:0
     
    38:42
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Český brankář bohužel velmi rychle inkasuje, Canucks využívají další početní výhodu. Střelu Boesera z levého kruhu srazil bruslí J. T. Miller do předbrankového prostoru, kde s dorážkou rychle přispěchal BO HORVAT, jenž z bezprostřední blízkosti dotlačil kotouč za Vladaře a Canucks tak vedou již 4:0! Asistence: J. T. Miller, Brock Boeser.
     
    38:14
    No ano, je to tak! Jacob Markström míří kvůli problémům s bruslí do šaten, Daniel Vladař je mezi tyčemi! Hned se musí dostat do provozní teploty, bude čelit nebezpečné přesilovce Canucks!
     
    37:48
    Elias Pettersson no a situace jako přes kopírák při první brance! Elias Pettersson obdržel puk na levý kruh a jeho rána tentokrát trefila spojnici tyče a břevna ve vzdálenějším horním rohu svatyně Flames!
     
    37:26
    Blake Coleman podrazil v obranném pásmu Tylera Myerse a dává Canucks k dispozici čtvrtou přesilovou hru. Připomínám, že předchozí dvě hokejisté Vancouveru využili. Plameny zatím nehráli jedinou početní výhodu.
    30:50 Bo HORVAT - 3:0
     
    30:50
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver vede 3:0! Do brejku se po levé straně hnal Tyler Motte, jenž v úniku ještě ranou na Jacoba Markströma nevyzrál. Odražený kotouč ale našel BO HORVAT, jenž bleskovou střelou z ideální pozice na ose hřiště zvyšuje již na 3:0 pro Canucks! Bez asistence.
    30:18 J. T. Miller - 2:0
     
    30:18
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver využívá druhou přesilovku a vede 2:0! J.T. MILLER dostal puk od Hughese na levý kruh a milimetrovou ranou do bližšího horního rohu pokořil Markströma podruhé! Svým výstavním projektilem trefil zadní horní tyč v kleci Calgary. Brankář Flames navíc přes clonícího Boesera příliš mnoho neviděl, Canucks zdvojnásobují své vedení! Asistence: Quinn Hughes, Elias Pettersson.
     
    29:47
    A to je třetí přesilovka pro Canucks! Sean Monahan odchází na trestnou lavici poté, co v obranném pásmu trefil vysokou holí Tylera Motta do obličeje.
     
    27:29
    Rasmus Andersson měl nyní obrovskou šanci v prostoru mezi kruhy, pálil naprosto ideální pozice, jenže Thatcher Demko vytáhl neskutečný zákrok lapačkou a drží svůj celek ve vedení!
     
    25:58
    Jason Dickinson se prohnal po levé straně a z nebezpečného prostoru se snažil propálit Jacoba Markströma na přední tyči, gólman Flames však svůj celek podržel! Následně se Dickinson nepříjemně rozbil o zadní hrazení, z ledu však odjíždí po svých, snad bude v pořádku.
     
    24:49
    Elias Pettersson měl obrovskou šanci a mohl přidat ihned druhý zásah, byl v podstatě totožné situaci jako před chvílí, sám na pravém kruhu, tentokrát však vzdálenější horní růžek svatyně Flames o kousíček minul!
    23:42 Elias PETTERSSON - 1:0
     
    23:42
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využita, Vancouver jde do vedení! ELIAS PETTERSSON obdržel prudkou přihrávku z osy hřiště od Hughese na pravý kruh a nekompromisní tvrdou bombou do vzdálenějšího horního rohu nedal přesouvajícímu se Jacobu Markströmovi nejmenší šanci zasáhnout. To byla nádherná rána, Canucks po ní vedou 1:0! Asistence: Quinn Hughes, Brock Boeser.
     
    22:20
    Blake Coleman přidržel v rohu kluziště Travise Hamonica a putuje na trestnou lavici. Druhé vyloučení v utkání, druhé na straně Flames, druhá přesilovka pro Vancouver.
     
    21:16
    Matthew Tkachuk se nyní díky rychlým nohám dostal ke střele na pravm kruhu, Thatcher Demko ale dokázal zasáhnout svou vyrážečkou.
     
    12:58
    J. T. Miller se dostal ke střele z ostrého úhlu na levém kruhu, jenže Jacob Markström byl připraven a jeho tvrdou ránu kryje svou lapačkou!
     
    08:06
    Sám v oslabení se hnal na klec Canucks Blake Coleman, jenž ale forhendovou kličkou na Demka nevyzrál, stav je tak i nadále bezbrankový.
     
    07:24
    Je tu první vyloučení tohoto duelu, na trestnou lavici už putuje Matthew Tkachuk, jenž vyfasoval menší trest v podobě dvou minut za sekání.
     
    06:08
    Vasilij Podkolzin si najel mezi kruhy a tvrdou ranou pořádně protáhl Jacoba Markströma, který ale puk vyráží svou lapačkou!

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 24. Elias Pettersson (Q. Hughes, Boeser), 31. J. T. Miller (Q. Hughes, Elias Pettersson), 31. Horvat, 39. Horvat (J. T. Miller, Boeser), 40. J. T. Miller (TS), 45. Garland (Pearson, J. T. Miller), 48. Elias Pettersson – 58. Mangiapane (Backlund, Coleman)


    Vancouver Canucks: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Hamonic, B. Hunt – Garland, J. T. Miller (A), Pearson – Boeser, Horvat (C), Dickinson – Höglander, Elias Pettersson, Podkolzin – Highmore, Lammikko, Motte.
    Trenér: Bruce Boudreau.

    Calgary Flames: Markström (39. Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Toffoli, Monahan (A), Lucic – T. Lewis, Adam Ružička, D. Dubé.
    Trenér: Darryl Sutter.

    Rozhodčí: J. Brenk, G. Dwyer – K. Murchison, D. Nansen.

    Diváci: 18 857.
    bahis siteleri