Banská Bystrica – HC Slovan 5:4 (1:0 po s.n.) | Michalovce – Lipt. Mikuláš 2:3 (2:3 po s.n.) | Trenčín – Spišská N. Ves 0:0 (zruš.)
Nové Zámky – Košice 5:0 (kon.) | Prešov – Nitra 3:4 (po pr.) | Poprad – Zvolen 2:3 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
HC Košice
sk Pátek 25.02.2022, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nové Zámky doma hladko zdolali Košice rozdielom triedy. Hetrik si pripísal útočník Patrik Števuliak a čisté konto brankár Daniel Bakala. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (20:20:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:23
    Nové Zámky ešte rozohrávajú spoza svojej svätyne. Nikam sa však nemusia ponáhľať. Diváci sú už na nohách a oslavujú zisk troch bodov.
     
    58:51
    Novozámocký brankár opäť prerušil hru a bude nasledovať buly. Zdá sa, že domáci tím si skutočne udrží čisté konto.
     
    58:19
    Do niekoľkých zakončení sa teraz dostali aj hostia. Ani v jednom prípade však neuspeli. Vyzerá to, že Bakala si udrží čisté konto.
     
    57:33
    Novozámčania teraz dokonca zaútočili vo vlastnom oslabení, o čo sa postaral Ondrušek. Domáci tím má duel plne pod kontrolou.
     
    57:12
    Košičania zbierajú puk za vlastnou bránkou a budú zakladať novú útočnú akciu.
     
    56:34
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Ferdinand Tóth.
     
    56:00
    Do konca zápasu zostávajú štyri minúty. Košičania odídu z Nových Zámkov s debaklom. Otázkou už iba zostáva, či sa im podarí vsietiť aspoň jeden čestný gól.
    54:36 Patrik ŠTEVULIAK - 5:0
     
    54:36
    HC Nové Zámky dali gól!
    PATRIK ŠTEVULIAK zavŕšil hetrik! Najlepšie sa zorientoval pred bránkou, kde Riečický vyrazil prudkú strelu. Spoluhráči však košickému brankárovi vôbec nepomohli, a tak iba sledoval, ako ponad jeho telo smeruje puk do prázdnej časti bránky. Asistencie: Tomáš Klempa, Christopher Langkow.
     
    53:43
    Košický gólman Riečický povyšiel k mantinelu a pomáha svojmu tímu s rozohrávkou.
     
    53:07
    Nasleduje komerčná prestávka. Nové Zámky sa po nej určite nemusia bezhlavo vrhať do ofenzívy. Majú slušný náskok, ktorý si podľa všetkého hravo ustrážia.
     
    52:50
    Hosťujúci Chovan prihral do medzikružia, kde si puk stiahol Novota. Musel sa však otočiť a až potom strieľať a bránku podľa všetkého tesne minul.
     
    51:53
    Hrá sa teraz dlhšie bez prerušenia. Na opačnej polovici klziska nahodili puk na bránku Novozámčania. Tečoval ho ešte Klempa, ale len tesne vedľa konštrukcie košickej bránky.
     
    50:57
    Peknú šancu predviedli po dlhšom čase aj Košice. Po ľavom krídle si zbehol Havrila a dostal aj presnú prihrávku. Skúšal to príklepom, no Bakala si poradil.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby zostáva rovných desať minút. Všetko nasvedčuje tomu, že všetky body zostanú v Nových Zámkoch.
    48:35 Patrik ŠTEVULIAK - 4:0
     
    48:35
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci tím ešte v pásme zostal a napokon z toho vyťažil štvrtý gól. Riečický najskôr vyrazil strelu spred modrej čiary. Potom mu však spoluhráči vôbec nepomohli. Nechali úplne nepokrytého PATRIKA ŠTEVULIAKA, ktorý po prihrávke Šišovského pridáva už svoj druhý gól v zápase. Asistencie: Peter Šišovský, Martin Knižka.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 18. Števuliak (Ahlholm, Kozák), 31. Jackson (Roman, Afanasjev), 45. Klempa (Langkow, Jackson), 49. Števuliak (Šišovský, Knižka), 55. Števuliak (Klempa, Langkow)


    HC MIKRON Nové Zámky: Bakala (Lackovič) – Hatala, Bull, Knižka, Kozák, Roman, Holenda, Ligas, Tóth – Afanasjev, Šiška, Jackson – Števuliak, Langkow, Klempa – Šišovský, Barto, Ahlholm – Mišiak, Fetkovič, Ondrušek
    Trenér: Gergely Majoross

    HC Košice: Riečický (Košarišťan) – Volgin, Romančík, Cibák, Saucerman, Novota, Šedivý, Jacko – Lapšanský, Slovák, Bartánus – Rogoň, Ihnačák, Pereskokov – Klhůfek, Chovan, Mrázik – Jokeľ, Havrila, Milý
    Trenér: Kalle Kaskinen

    Rozhodčí: Goga, Baluška – M. Orolin, Junek
    thejrc.org