Banská Bystrica – HC Slovan 5:4 (1:0 po s.n.) | Michalovce – Lipt. Mikuláš 2:3 (2:3 po s.n.) | Trenčín – Spišská N. Ves 0:0 (zruš.)
Nové Zámky – Košice 5:0 (kon.) | Prešov – Nitra 3:4 (po pr.) | Poprad – Zvolen 2:3 (kon.)
po prodl.
HC Prešov
3:4 (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)
HK Nitra
sk Pátek 25.02.2022, 18:00 • Ice Aréna Prešov • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nitra dnes nebola lepším mužstvom, napriek tomu dokázala vydrieť víťazstvo na ľade Prešova 4:3 po predĺžení hlavne vďaka fantastickému Bučekovi, ktorý víťazným zásahom dokonal hetrik. Domáci si zápas nechali ujsť pomedzi prsty kvôli zbytočným faulom v tretej tretine a prakticky ponúkli Nitre šancu vyrovnať. Tento výsledok znamená, že Nitra natiahla víťaznú sériu, aj keď získala "iba" dva body a Prešovu zisk jedného bodu príliš nepomohol, pretože Nové Zámky dnes porazili Košice a Prešov klesol na jedenáste miesto v tabuľke. Ja vám ďakujem za pozornosť a budem sa tešiť pri online prenosoch z Tipos Extraligy znova nabudúce! (20:42:17)
     
    Koniec zápasu.
     
    60:59
    Nitra dala gól!
    Hostia prežili ešte krátke oslabenie na začiatku predĺženia, a potom sa usadili v útočnom pásme a Holešinský prenechal puk SAMUELOVI BUČEKOVI, ktorý si nakorčuľoval na stred a vystrelil víťazstvo Nitre presnou strelou do pravého horného rohu! Asistencia: Holešinský
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Nitra v tretej tretine vyrovnala zásluhou Vargu, a tak sa zápas po vyrovnanom priebehu úplne zaslúžene dostal do predĺženia a možno uvidíme aj samostatné nájazdy.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:30
    Domáci musia rozohrávať spoza Petríka pol minúty pred koncom, takže sa zdá byť predĺženie v dnešnom zápase nevyhnutné.
     
    58:43
    Napokon je tu zlatá príležitosť pre Prešov pri vylúčení Vargu rozhodnúť v závere o troch bodoch, ale Vasove nahodenie O´Connora nezaskočilo.
     
    58:18
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Varga – 2 min., hákovanie).
     
    57:49
    Hrnka nedostal priestor na zakončenie, napriek tomu to vyskúšal a aspoň získal vhadzovanie pred Petríkom.
     
    57:06
    V tejto chvíli mali domáci aj šťastie, pretože Petríka možno zachránila posunutá brána od pohromy, keďže hostia sa už dostávali do kombinácie v útočnom pásme.
     
    56:25
    Domáci sa teraz dopúšťajú jednej chyby za druhou, po zbytočnom vylúčení za príliš veľa hráčov na ľade je tu zakázané uvoľnenie a možnosť pre Nitru.
     
    55:29
    Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    54:31
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Tvrdoň – 2 min., podrazenie).
     
    53:56
    Prešov môže mrzieť, že nedokázal dlhšie udržať vedenie, ale domáci sa musia skonsolidovať, aby aspoň dotiahli zápas do predĺženia a hra sa presunie pred O´Connora po zakázanom uvoľnení hostí.
     
    52:01
    Nitra dala gól!
    Domáci sú potrestaní za svoju nedisciplinovanosť a Nitra konečne zohrala presilovku podľa predstáv, keď sa zblokovaná strela odrazila vhodne postavenému RÓBERTOVI VARGOVI, ktorý už len dorazil puk do opustenej časti brány Petríka! Asistencia: Buček
     
    51:33
    Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Valent – 2 min., hákovanie).
     
    48:55
    Prešov ustál neľahkú hru v oslabení, aj keď tesne po nej znova len vyhodil puk cez všetky čiary a hra sa vráti pred Petríka.

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 11. Charbonneau (Čacho), 36. Lialka (Šimun), 38. Charbonneau (Čacho) – 33. Buček (Krivošík, Buncis), 35. Buček (Buncis, Mezei), 53. Varga (Buček), 61. Buček (Holešinský)


    HC Prešov: Petrík(Bespalov) – Rajnoha, F. Fekiač, Halama, Vas, Nauš – Jendroľ, Turan, Welychka, Čacho, Charbonneau – Lalík, Ružička, Sýkora, Valent, Žilka – Bakala, Šimun, V. Fekiač, Lialka
    Trenér: E. Bokroš

    HK Nitra: O´Connor(Šebo) – Mezei, Nemec, Buček, Buncis, Krivošík – Švarný, Raskob, Sýkora, Rockwood, Holešinský – Pupák, Bodák, Tvrdoň, Bajtek, Hrnka – Vitaloš, Molnár, Múčka, Varga
    Trenér: A. Stavjaňa

    Rozhodčí: M. Žák – M. Valach
    thejrc.org