Lens – Brest 0:1 (kon.) | Nice – PSG 1:0 (kon.)
konec
Racing Lens
0:1 (0:0)
Stade Brestois 29
Sobota 05.03.2022, 17:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky fotbalu! V rámci 27. kola francouzské Ligu 1 přivítá Racing Club De Lens na svém hřišti Stane Brestois 29.

    Domácí celek se nachází v tabulce na výborném 6. místě se 40 body a je jen tři body od příček zajišťujících účast v pohárové Evropě pro příští sezónu. V posledním utkání Lens zvítězilo 2:1 na hřišti Angers.

    To hosté se drží v klidném středu tabulky, konkrétně na 12. místě se 32 body. Na sestupové příčky mají v současné době náskok deseti bodů. Před týdnem doma Brest podlehl těsně 0:1 Lorientu.
     
    Úvodní sestavy:

    Racing Club De Lens: Leca – Gradit, Danso, Medina – Clauss, Ch. Doucouré, Fofana (C), M. Haidara – G. Kakuta – Sotoca, Kalimuendo.
    Náhradníci: Faríñez – Baldé, P. Berg, Cahuzac, Costa, Frankowski, Ganago, Machado, Wooh.
    Trenér: Franck Haise

    Stade Brestois 29: Bizot – Duverne (C), Hérelle, Brassier – Honorat, Belqebla, Agoumé, Uronen – Del Castillo – Le Douaron, Satriano.
    Náhradníci: Larsonneur – D. Bain, Cardona, Faussurier, Lasne, Magnetti, H. Mbock, Mounié.
    Trenér: Michel Der Zakarian

    Rozhodčí: Hamel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání nám začalo hned pěkně zprudka a oba týmy si v úvodu nic nedarují.
     
    3
    Pěknou akci Lens zakončil střelou z hranice vápna Sotoca, ale mířil jen vedle pravé tyče Bizotovy brány.
     
    5
    Dinamo Brest se po dlouhé době dostalo k míči, avšak rychle o něj zase přišlo. Kapitán hostí Duverne se snažil vysunout Le Douarona, ale poslal mu velmi nepřesný pas, se kterým francouzský útočník nemohl nic dělat.
     
    7
    Nyní jsme byli svědky velmi nepěkného zákroku ve středu hřiště, po kterém se v bolestech svíjí na zemi zaáložník Brestu Del Castillo. Po chvíli strávené na trávníku odchází mimo hřiště a vypadá to, že bude nakonec v pořádku.
     
    8
    Ránu z čista jasna vyslal domácí Kakuta. Nebyl daleko, aby nachytal Bizota z dlouhé vzdálenosti na pravé tyči.
     
    10
    Kapitánovi domácího celku Fofanovi chyběla kvalita zpracování, když se po příhře za obranu sám dostal až za brankovou čáru a Bizot tak má možnost odkopu od brány.
     
    11
    Lens je zatím lepším týmem na hřišti a Brest se jen těžko dostává k balónu.
     
    13
    Clauss si potáhl míč do středu hřiště a přihrával do pokutového území na Sotocu. Obránce Brassier zasáhl včas a zamezil možnému nebezpečí.
     
    14
    S tím mohl Haidara naložit rozhodně lépe. Rychlonohý krajní bek dostal nalevo hodně prostoru, ale místo individuálního průniku zvolil pas naslepo, který logicky nikoho nenašel.
     
    15
    Lens pokračuje v náporu a po nedovoleném zákroku má k dispozici přímý kop z ideální vzdálenosti.
     
    16
    Toho se ujal mazák týmu Haidara. Rozhodl se pro takový polopas, což jeho spoluhráči nečekali a vůbec nestihli na tuto variantu zareagovat.
     
    17
    Za hlasitého pokřiku publika téměř dvaačtyřicetitisícového stadionu ženou domácí fanoušci svůj tým za vítězstvím. Jistě by chtěli vidět už nějakou branku, nejlépe na své straně.
     
    19
    Trojice stoperů Lens si zbytečně svou lehkovážností nadělala potíže a přišla o balón. K jejich štěstí se Piráti nedokázali lépe zformovat a nic z této ojedinělé příležitosti nevytěžili.
     
    20
    To nebylo vůbec špatné! Sledovali jsme zatím největší šanci zápasu. Sotoca inkasoval přihrávku a z otočky vystřelil. Pálil do středu brány, kde byl pozorný Bizot a zneškodnil jeho pokus.
     
    21
    A možnost i na straně druhé! Z čista jasna vyplaval zcela osamoceně v pokutovém území Satriano a po Honoratově nabídce trestuhodně přestřelil Lecovu svatyni.
     
    23
    Doucoré tvrdě přejel unikajícího Agoumého a píská se faul. V těžišti hry je po předlouhé době Stade Brestois 29.
     
    24
    Dobře to zkoušel Le Douaron, když se protáhl hostující obranou a už mířil do šance. Míč mu však utekl a dostal se do obtížné situace, kde proti přesile o hrací předmět rychle přišel.
     
    26
    Brest nám ožívá! Po načechraném křižném pasu Jese Uronen nic nevymýšlel a napálil balón na branku Leca. Jeho pěkný pokus gólman domácích zneškodnil.
     
    27
    A na druhé straně hrozil Sotoca! Silný útočník dostal zprava přihrávku, na kterou si dobře sběhl a pohlednou patičkou nakonec pálil jen o chlup vedle pravé tyče.
     
    29
    Fofana kombinuje se Sotocou a zase naopak. Sotoca si velmi rád sbíhá pro balóny do hloubi hřiště, odkud hledá, kam byl přihrál.
     
    30
    Jsme zase zpátky v módu, v jakém jsme strávili velkou část první půle. U míče je Lens a dlouze kombinuje. Nyní jsou plejeři ve žlutém usazeni na půlící čáře.
     
    31
    Dlouhá doba v držení míče skončila nepovedenou nahrávkou a vyrazit vpřed můžou Piráti.
     
    32
    Fofana dostal hodně prostoru na hranici vápna a rozhodně s tím mohl naložit mnohem lépe. Kapitán Lens nakonec ani nevystřelil a zatím to tedy rozhodně není jeho den.
     
    34
    Obrovská možnost pro Kakutu! Ten byl vyslán vstříc brankáři Bizotovi, krátce si potáhl míč a vybral si zakončení na zadní tyč. Jeho střela prosvištěla jen kousek vedle.
     
    35
    Z protiútoku hrozili i Piráti. Po centru Honorata z pravé strany vypukl v pokutovém území domácích značný zmatek a kulatý předmět lítal sem a tam. Nikdo z hráčů ho do brány nedopravil a skóre zůstává neměnné.
     
    36
    A z další protiakce zase hrozilo Lens. Kalimuendo nestihl vystřelil včas a to mu bylo osudným.
     
    38
    To je fotbal. Sledujeme hru nahoru dolů s nespočtem šancí na obou stranách. Je záhadou, že jsme ještě nebyli svědky branky.
     
    39
    Dalšího z ostrých faulů se tentokrát dopustil Doucoré, když přišlápl kopačku jednomu ze soupeřů. Hlavní sudí Hamel si zřejmě nechává karty na později.
     
    40
    Chýlí se nám závěr prvního poločasu a stále čekáme na úvodní gól zápasu.
     
    42
    Co chybělo, aby Sotoca zasáhl další z povedených pasů na jeho osobu. Ten proletěl jen těsně vedle a z následné pumelice zleva zase pořádně zlobil Haidara.
     
    43
    Lens stupňují svůj nápor. Po rohovém kopu jim také nechybělo mnoho k vytoužené vedoucí brance.
     
    44
    Balón se dostal až k Lecovi, který vysokým výkopem oslovil své útočníky. Hraje nakonec Brest a spíše uklidní hru.
     
    45
    Brest si nahrává na půlce a čeká na konec poločasu.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    45+1
    Po obrovské chybě Agouméhpo vyrazil vpřed Clauss. Měl před sebou množství prostoru a volné spoluhráče. Vyřešil to individuálně, což nebylo zrovna nejlepší řešení.
     
    45+2
    Rána vedle od Le Douarona končí první pětačtyřiceti minutovku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle je minulostí a nabídla nám velmi otevřenou partii s velkým množstvím šancí na obou stranách. Lepším celkem bylo díky herní převaze Lens, ale ani na jedné straně gól nepadl. S očekáváním zlepšení koncovky budeme vstupovat do druhé části hry, která začne přibližně v 18:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Možnost výkopu měli ve druhé poločase hráči Dinama Brest a vyrazili rovnou dopředu, zformovaná defenziva soupeře nepřipustila ohrožená vlastní klece.
     
    47
    Sotoca se hnal do zakončení, ale v posledních momentech bal zastaven a jeho snažení končí neúspěšně.
     
    48
    Po jednom z faulů centroval z přímáku Brassie, nábrž svůj centr vysoce přetáhl a zahodil tuto nabídku.
     
    49
    Domácí mají jasný cíl, vstřelil branku, a to za každou cenu. Druhá půle je z jejich pohledu nesmírně aktivní. Tentokrát si po nedovoleném zákroku vybojovali další přímý kop.
     
    51
    Nádherně zahraný přímý kop Clausse a ještě lepší zákrok Bizota! Clauss se do toho opřel a trefil přesně levou šibenici, ale tam byl neskutečný Bizot a vytáhl parádní zákrok.
     
    53
    Racing nemá dost a nyní je poměr sil jednoznačný. Piráti absolutně soupeři nestíhají.
     
    54
    Belkebla se dopustil faulu a hlavní sudí píská nedovolený zákrok.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Harís Belqebla (Stade Brestois 29).
     
    56
    Opět ten Bizot! Tentokrát francouzský brankář obral o téměř jistý gól Sotocu, který pálil doprostřed brány.
     
    58
    U balónu byl opět Sotoca a nyní pro změnu hledal své spoluhráče. Nepřesným a hlavně slabým pasem nikoho neoslovil.
     
    59
    Brest právě vstřelil branku!
    Autorem branky je FRANCK HONORAT. No to je nám ale překvapení. Brest se nám ujímá vedení! Franck Honorat předvedl přenádhernou individuální akci. Nejprve obešel několik protihráčů, aby následně poslal na bránu Lecy oblouček, který doplachtil až do sítě.
    59. Franck HONORAT - 0:1
     
    60
    Máme tu velmi překvapivou změnu skóre, kterou jistě nikdo nečekal. Nyní je na Lens, aby odpovědělo. Šance na to Francouzi měli.
     
    62
    Belkebla už znovu hledal ve vápně své spoluhráče, ale opět neměl nikoho k mání a tak si obrana domácích připsala rutinní práci a balón dostala do bezpečí.
     
    64
    Na domácích je vidět, jak moc touží po vyrovnání. Nyní po zpracování pálil Kalimuendo, ale jen do blokujícího protihráče, který výrazně ulehčil Bizotovi jeho práci.
     
    65
    To vypadalo na ruku ve vápně Brestu, avšak arbitr Hamel zůstává klidný a nepíská ji.
     
    65
    Následoval rohový kop Lens, po kterém nebyli domácí daleko od vyrovnání. Na hranici brankoviště jeden z obránců hostí odklízel míč na poslední chvíli.
     
    66
    Začíná se nám pořádně přiostřovat a nyní nevybíravě fauloval Medina.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Facundo Medina (Racing Club De Lens).
     
    69
    Herní převaha Lens je zřejmá. Po další sérii pasů to však nyní z delší vzdálenosti vzal na sebe Agoume a ranou doprostřed jen provětral Lecovi rukavice.
     
    70
    Možnost dorážky měl Kakuta, ale blok jednoho z protihráčů byl proti.
     
    71
    Na vysokém centru Clausse si Bizot smlsl jako na malině a rád teď trochu podrží míč a zklidní hru.
     
    72
    Situace s momentu před chvílí se nyní zopakovala a opět to byl Clauss, kdo centroval a Bizot, kdo uklízel kulatý předmět do bezpečí.
     
    74
    Lens sice vstřelilo branku, ale pro faul jí předcházející rozhodčí Hamel rozhoduje, že platit nebude.
     
    75
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Gaël Kakuta, přichází David Costa.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Facundo Medina, přichází Igniatius Ganago.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Massadio Haidara, přichází Przemysław Frankowski.
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Jérémy Le Douaron, přichází Steve Mounié.
     
    76
    Oba celky přestřídávají. Lens posiluje svou ofenzivu, zatímco Brest už se bude soustředit především na hru dozadu.
     
    77
    Po jedné kličce Agoumého už to vypadalo, že se mu povede udělat i druhou, nýbrž opak byl pravdou. Agoumé o míč přišel a útočí Lens.
     
    79
    Obrázek hry je pořád stejný. Domácí tlačí, co můžou, ale ztroskotávají na finální fázi, zatímco Piráti drží pevnou defenzivní linii a nikam se neženou.
     
    80
    Inu, to bylo opravdu o fous. V dobré pozici byl dnes již poněkolikáté Sotoca. Rychlý útočník pálil po odraženém míči, ale jen těsně přestřelil kasu Bizota.
     
    82
    Je to od Lens opravdu velké střelecké trápení. Vždyť už mohli dát klidně pět branek.
     
    83
    Kapitán Fofana se v souboji s protihráčem prezentoval příliš tvrdě a sudí Hamel přerušuje hru pro nedovolený zákrok.
     
    84
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Cheick Doucouré, přichází Patrick Berg.
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Martin Satriano, přichází Hugo Magnetti.
     
    85
    Lens to bude zkoušet dále. Nor Berg by měl být tím, kdo posílí ofenzivu Racingu.
     
    86
    Frankowski se prezentoval v souboji nepěkně a důrazně si říká o žlutou kartu, tu rozhodčí Hamel udělovat nebude.
     
    88
    Domácí celek už vkládá vše do ofenzivy, by naopak Piráti mají na své polovině zaparkovaný autobus.
     
    89
    Tažení Lens skončilo u Frankowského, jenž se rozhodl pro centr do vápna na spoluhráče. Proti přesile mužů v tomto území neměli domácí šanci a balón je tutam.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Jonathan Clauss, přichází Deiver Machado.
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Jere Uronen, přichází Julien Faussurier.
     
    90+1
    Po závaru v pokutovém území se míč odrazil k Sotocovi, ale ten znovu neuspěl. Trefil jen blokující hráče soupeře.
     
    90+2
    Frankowského centr z rohu také nebyl úspěšný, odvrátil ho Hérelle.
     
    90+3
    Nepovedený pas Kalimuenda znamená jediné, Brest to dnes zvládne a odveze si tři body.
     
    90+4
    V bezpečí dohrají hosté dnešní utkání a po hvizdu rozhodčího se radují z vítězství.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:11.
     
    Máme dobojováno! I přes jasnou převahu soupeře to dnes Brest ubojoval a z Lens si dováží velecenné tři body do tabulky. Jediný gól utkání vstřelil po krásném sólu Honorat. Brest si tedy upevňuje dvanáctou pozici, naopak Lens dalo možnost trojici soupeřů dotáhnout se, či přeskočit jejich sedmé místo. Ode mne to je pro dnešek vše a budu se těšit u dalších textových přenosů. (19:20:14)

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Branky: 59. Honorat (Le Douaron)

    Karty:   67. Medina (LNS) – 54. Belqebla (BST)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:11.
    Racing Lens: Leca – Gradit, Danso, Medina (75. Ganago) – Clauss (90. Machado), Ch. Doucouré (84. P. Berg), Fofana (C), M. Haidara (75. Frankowski) – G. Kakuta (75. Costa) – Sotoca, Kalimuendo.
    Náhradníci: Faríñez – Baldé, P. Berg, Cahuzac, Costa, Frankowski, Ganago, Machado, Wooh.

    Trenér: Franck Haise

    Stade Brestois 29: Bizot – Duverne (C), Hérelle, Brassier – Honorat, Belqebla, Agoumé, Uronen (90. Faussurier) – Del Castillo – Le Douaron (75. Mounié), Satriano (84. Magnetti).
    Náhradníci: Larsonneur – D. Bain, Cardona, Faussurier, Lasne, Magnetti, H. Mbock, Mounié.

    Trenér: Michel Der Zakarian

    Rozhodčí: Hamel
    bahis siteleri