Everton – Manchester Utd. 1:0 (kon.) | Arsenal – Brighton 1:2 (kon.) | Southampton – Chelsea 0:6 (kon.)
Watford – Leeds 0:3 (kon.) | Aston Villa – Tottenham 0:4 (kon.)
konec
Everton FC
1:0 (1:0)
Manchester United
Sobota 09.04.2022, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Everton není radno podceňovat! Po středeční porážce na stadiónu Burnley vše napovídalo o krizi The Toffees, z níž jen těžko bude úniku. Karamelky ovšem skvěle zregenerovali síly a prohru odčinili domácím vítězstvím 1:0 nad Manchesterem United.

    O zisku tří bodů rozhodla branka z 27. minuty. Matić vypíchl míč před Iwobim pouze k nohám Anthonyho Gordona, jenž vypálil okamžitě po zpracování a stoper Maguire balón nešťastně tečoval do protipohybu k levé tyči padajícího de Gey. Rudí ďáblové byli po většinu času aktivnějším týmem, ale nebylo jim to nic platné, na fantasticky chytajícího Pickforda recept nenašli. Dvakrát na v reprezentační formě chytajícím brankáři ztroskotal Rashford, v nastaveném čase si na něm vylámal zuby i z dobré pozice střílející Cristiano Ronaldo.

    Svěřenci kouče Lamparda zapsali cenné tři body, ale vyhráno ještě nemají ani zdaleka. Od osmnáctého Burnley se odpoutali na rozdíl čtyř bodů, úhlavního konkurenta čeká v neděli zápas s Norwichem. Manchester United zůstává sedmý, nejúspěšnější anglický klub historie utrpěl další tvrdý direkt v bitvě o příčky zajišťující kvalifikaci do Ligy mistrů. (15:35:05)
    Everton porazil Manchester United a udělal důležitý krok směrem k záchraně
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:1. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:10.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Je to jasné, Everton zvítězí! V reprezentační formě chytající Jordan Pickford odvážně vystartoval z brankové čáry do přehuštěného prostoru, aby pravou rukou zdárně odrazil kulatý nesmysl mimo pokutové území.
     
    90+4
    Rudí ďáblové nemají času na zbyt. Alex Telles pronikl na útočnou polovinu přes Doucourého. Vzápětí zklidnil hru pasem na Maguirea, hosté mají čas na jeden, možná dva útoky.
    90+3. Pickford zabránil Ronaldovi ve vyrovnání pravou rukou
     
    90+3
    K vyrovnání moc nechybělo! Cristiano Ronaldo obdržel výbornou nahrávku do šestnáctky, bleskově si míč zpracoval a bez rozmýšlení vypálil. Keane balón tečoval, ale naštěstí pro Pickforda jen lehce, domácí gólman zvládl zasáhnout pravou rukou.
     
    90+2
    Cristiano Ronaldo sice v souboji tělo na tělo přetlačil Godfreyho, jenže ztratil rychlost a této skutečnost využil Abdoulaye Doucouré k čistému odebrání míče portugalskému protihráči.
     
    90+1
    Brazilec Allan vymysel zajímavý oblouček po levé lajně na Richarlisona. Ten sice nenatlačil tělo před Wan-Bissaku, nicméně pravý bek pod tlakem pouze odkopával do zámezí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Útočný faul odpískán Jadonu Sanchovi. Anglickému hráči nevyšla klička na osu hřiště, nataženou pravou nohou pak bolestivě přišlápl levý kotník Godfreymu.
     
    88
    Na dlouhý Pickfordův odkop naskakoval Abdoulaye Doucouré. Míč zvládl prodloužit za sebe, ale jen do míst, kde neměl žádného ze spoluhráčů, nýbrž konkurenta Pogbu.
     
    87
    Žlutý trest i na druhé straně, a to pro Cristiana Ronalda, jenž neunesl, že neudržel míč ve hře a způsobil autové vhazování pro Everton, zlostí pak nakopl balón daleko od místa plánované rozehrávky.
     
    86
    Příliš dlouho otálel s rozehrávkou odkopu od brány Jordan Pickford. Arbitru Jonathanu Mossovi pohárek trpělivosti přetekl a domácímu brankáři dal žlutou kartu.
     
    85
    Švédský talent Anthony Elanga proběhl kolem Alexe Iwobiho. Nigérijský reprezentant ale lehkým kontaktem protihráče vyvedl z míry, hostující fotbalista upadl a ztratil kontrolu nad hracím předmětem.
     
    84
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Fabian Delph, přichází Abdoulaye Doucouré.
     
    83
    Přetažený centr si na zadní tyči našel celou akci uzavírající Aaron Wan-Bissaka. Balón zpracoval na prsa a střílel ještě před dopadem míče na zem, obětavým skluzem ovšem míč zblokoval a potlesk fanoušků si vysloužil Demarai Gray.

    Milan Huppert

    Branky: 27. Gordon

    Karty:   75. Gordon (EVE), 86. Pickford (EVE) – 51. P. Pogba (MAN), 87. Ronaldo (MAN)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:1. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:10.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Godfrey, M. Keane, Mykolenko – Delph (84. A. Doucouré), Allan, Iwobi – Gordon, Calvert-Lewin (71. D. Gray), Richarlison.
    Náhradníci: Begović – Alli, Branthwaite, A. Doucouré, A. Gomes, D. Gray, Holgate, Kenny, Rondón.

    Trenér: Frank Lampard

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Telles – Fred (36. P. Pogba), N. Matić (64. Mata) – Rashford (64. Elanga), B. Fernandes, Sancho – Ronaldo.
    Náhradníci: Heaton, D. Henderson – Dalot, Elanga, P. Jones, Lingard, Mata, Medžbrí, P. Pogba.

    Trenér: Ralf Rangnick

    Rozhodčí: Moss – Perry, Wood

    Diváci: 39 080
    bahis siteleri