Everton – Manchester Utd. 1:0 (kon.) | Arsenal – Brighton 1:2 (kon.) | Southampton – Chelsea 0:6 (kon.)
Watford – Leeds 0:3 (kon.) | Aston Villa – Tottenham 0:4 (kon.)
konec
Arsenal FC
1:2 (0:1)
Brighton & Hove Albion
Sobota 09.04.2022, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek z tohoto zápasu vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:12:04)
     
    Dnešní utkání sledovalo 60 112 diváků.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:19.
     
    Nepředstavitelné se tak stává realitou. Brighton vybředává na Emirates Stadium z krize, když zde poráží Arsenal 2:1! Racci vedli po první půli 1:0 zásluhou Trossarda, když branka Martinelliho do šaten neplatila pro ofsajd. V 67. minutě pak Racci překvapivě zdvojnásobili vedení, když se parádním halfvolejem prosadil Enock Mwepu. Gunners následně mocně tlačili. Jenže měli trochu smůly, některé jejich projektily skončily na tyčkách, ujala se pouze dalekonosná rána Martina Ödegaarda v závěru utkání. Ta však pouze zmírnila porážku svěřenců Mikela Artety, který s dnešním výkonem svého týmu spokojený být nemůže.

    Arsenal si tak výrazně komplikuje boj o postup do Ligy mistrů i celkově evropských pohárů.

    Brighton si naopak upevnil pozici ve středu tabulky, získal další náskok na sestupové pozice a hlavně si připsal nesmírně cenný skalp svého soupeře.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Gunners ještě stihli zahrát rohový kop, jenže z něj už nedokázali zahrozit a následně je Martin Ödegaard přistižen v ofsajdovém postavení.
     
    90+6
    A ještě jeden centr šel do vápna Racků z levé strany. Další hlavičku Gabriela však zastavuje hrudí Marc Cucurella, jenž sráží míč na rohový kop hrudí.
     
    90+5
    Centr na malé vápno nyní dostal z pravé strany Gabriel a jeho prudkou hlavičku vyráží Robert Sánchez zákrokem dne na rohový kop!
     
    90+4
    Gunners se opět cpali kupředu, jenže Martin Ödegaard však poslal Bukayu Sakovi příliš dlouhou přihrávku a zakončení druhého jmenovaného v pádu nemělo razanci, Sánchez míč chytá.
     
    90+3
    Albert Sambi Lokonga se dostal na ose hřiště a možná trochu na levé straně k ráně z dvaceti metrů, jeho zakončení na zadní tyč však Robert Sánchez chytá do rukavic.
     
    90+2
    Centr Martina Ödegaarda z pravé strany odhlavičkoval do zámezí Lewis Dunk. Arsenal ale tlačí na srovnání dál, míč má Alexandre Lacazette.
     
    90+1
    Sudí Coote se dívá na hodinky a nastavuje šest minut nad rámec základní hrací doby, na levé straně má míč Edward Nketiah.
     
    90
    Robert Sánchez nyní hodně dlouho otálel s rozehráním standardní situace od vlastní šestnáctky a sudí Coote mu ukazuje žlutou kartu za zdržování hry.
    89. Martin ÖDEGAARD - 1:2
     
    89
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Když to nejde složitě, udělej to jednoduše! Gunners snižují na 1:2! Granit Xhaka posunul míč na pravé straně MARTINU ÖDEGAARDOVI, jenž se na dobrých třiceti metrech napřáhl a jeho rána zapadla do levého horního rohu, tady se ale musí říct, že brankář Robert Sánchez výrazně chyboval. Na každý pád ztrácí Arsenal na svého soupeře už jen jeden gól! Asistence: Granit Xhaka.
    89.
     
    89
    U míče jsou Martin Ödegaard, Cédric Soares a Nicolas Pépé. Byl to první jmenovaný, kdo vystřelil levačkou, jenže jeho pokus zastavilo břevno a stejně tak dorážku Saky.
     
    88
    Alexis Mac Allister fauloval v prostoru před pokutovým územím Racků pronikajícího Alexandra Lacazetta a Arsenal má asi třetí opravdu dobrou standardku v utkání.

    Petr Šatalík

    Branky: 89. Ödegaard (Xhaka) – 29. Trossard (Mwepu), 67. Mwepu (M. Caicedo)

    Karty:   39. Ödegaard (ARS), 50. Saka (ARS), 82. Lokonga (ARS) – 35. Bissouma (BRN), 40. Groß (BRN), 52. M. Caicedo (BRN), 90. Sánchez (BRN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:19.
    Arsenal FC: Ramsdale – Soares, White, Gabriel, Xhaka – Ödegaard, Smith-Rowe (62. Nketiah), Lokonga – Saka, A. Lacazette (C), Martinelli (74. Pépé).
    Náhradníci: Leno – Holding, N. Tavares, Ogungbo, Swanson, Giraud-Hutchinson, Alnaní, Pépé, Nketiah.

    Trenér: Mikel Arteta.

    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Veltman, Dunk (C), Cucurella – Mwepu (77. Lamptey), Groß, M. Caicedo, Bissouma (74. Lallana), Mac Allister – Trossard (85. Webster), Welbeck.
    Náhradníci: Steele – Lamptey, Webster, Offiah, Lallana, Alzate, March, Maupay, Sarmiento.

    Trenér: Graham Potter.

    Rozhodčí: Coote – Hussin, Hopton.

    Diváci: 60 112
    thejrc.org