Mohuč – Bayern 3:1 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Augsburg – Kolín nad Rýnem 1:4 (kon.)
Bielefeld – Hertha 1:1 (kon.) | Dortmund – Bochum 3:4 (kon.) | Hoffenheim – Freiburg 3:4 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
1:1 (0:1)
VfL Wolfsburg
Sobota 30.04.2022, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:5.
    Střely mimo: 13:10.
    Rohy: 7:9.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 9:11. (17:27:55)
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a těším se zase někdy u německé Bundesligy nashledanou.
     
    Dnes byl k vidění opravdu skvělý zápas. Útočný fotbal z obou stran nenechal nudit se snad žádného diváka. Domácí byli odměnění za snahu v celém zápase trefou Chrise Führicha v závěru. Wolfsburgu jeden bod stačí k jistotě pro setrvání v elitní soutěži i pro příští sezónu. Stuttgart získal důležitý bod, ale jistého ještě nemá vůbec nic.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    další výborná práce Millota! Parádní přihrávkou přes hlavu našel naslepo nabíhajícího spoluhráče. Ten ale Casteelse z bezprostřední příležitosti nepřekonal, domácí tak mají další roh.
     
    90+2
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Maximilian Philipp.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    89
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    CHRIS FÜHRICH si počíhal na zadní tyči na nadýchaný centr z kopačky Millota a letící balón usměrnil pohotovou plackou pod břevno Casteelsovy branky. Zápas tak na poslední minuty dostane znovu obrovský náboj.
     
    87
    Jonas Wind měl neuvěřitelnou příležitost! Po rychlém sklepnutí jeho spoluhráčů si Wind udělal dva rychlé kroky stranou a vystřelil směrem na zadní roh branky. Famózní zákrok ale předvedl brankář Florian Müller, který stále dává svému týmu ještě šanci o zisk bodů z dnešního zápasu.
     
    85
    Konstantinos Mavropanos se napřáhl a vystřelil odražený míč s neuvěřitelnou razancí. Bohužel pro něho a příznivce Stuttgartu trefil Mavropanos jen svého spoluhráče. Jeho střela tak branku Wolfsburgu ani neohrozila.
     
    84
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Atakan Karazor, přichází Enzo Millot.
     
    83
    Wolfsburg si je vědom svého těsného vedení a také toho, kolik času do konce zbývá. Proto už se do žádných velkých sprintů nepouští, snaží se kontrolovat hru a dovést zápas v poklidu do vítězného konce.
     
    80
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Jérôme Roussillon, přichází Mickey van de Ven.
     
    79
    Chris Führich pronikl po pravém kraji hřiště až do vápna soupeře. Nakonec se o jeho průnik postaral dnešní jediný střelec John Anthony Brooks. Domácí navíc ztratili míč bezprostředně po vhazování a vlastně jej jen odevzdali soupeři.
     
    77
    Domácí Stuttgart je stále aktivnějším. Ale vždy když se dostane do slibnější pozice, tak si se závěrečnou fází nedokáže poradit a zakončit.
     
    76
    Jonas Wind se hned po zisku rozhodl vystřelit. Jeho pokus byl ale dobře čitelný a defenziva domácích ho odrazila na roh.
     
    72
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Yannick Gerhardt, přichází Aster Vranckx.
    ze hřiště odchází Lucas Nmecha, přichází Felix Nmecha.
     
    70
    Chris Führich cítil, že po dlouhotrvajícím tlaku je čas na střelu. Vzal to na sebe, ale jeho pokus odplachtil vysoko nad kýžený cíl.
     
    67
    Domácí zatlačili Wolfsburg na několik minut ke své brance a vytvořili si dobré příležitosti. Hosté navíc neosvobodili úplně, protože Stuttgart bude pokračovat v náporu po vhazování.
     
    66
    Žlutá karta pro tým VfL Wolfsburg (Lucas Nmecha).
     
    63
    Wolfsburgu je nabídnutý rohový kop. Z něho se domácím podařilo nebezpečí zažehnat, ale jen na pár vteřinek. Hosté totiž můžou pokračovat v ofenzivním snažení, protože mají k dispozici autové vhazování blízko branky Stuttgartu.
     
    61
    Žlutá karta pro tým VfL Wolfsburg (Xaver Schlager).
     
    60
    Domácí přidali na úsilí, ale zatím se jen snaží probíjet hodně přehuštěným středem hřiště. To tak kvůli dobré defenzivní kompaktnosti hostů zatím nenese Stuttgartu góly.
     
    57
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Umar Marmúš, přichází Philipp Förster.
    ze hřiště odchází Erik Thommy, přichází Chris Führich.
     
    55
    Další velká šance Stuttgartu! Centr směřující na malé brankoviště před wolfsburskou brankou dobíhal domácí útočník Saša Kalajdžić a hostující bek Maxence Lacroix. Oba zaklesnutí v souboji se natahovali po míči, nakonec to ale byl druhý jmenovaný hráč, kdo míč zasáhl. Stuttgart tak ani z této situace zatím nezdramatizoval průběh utkání.
     
    54
    Kombiance na jeden dotek vedla až k Umarovi Marmúšovi, který se na hranici vápna propracoval přes bránícího obránce až do dobré střelecké pozice. Jeden z obránců hostů ale riskantním zákrokem ve vápnu řeší situaci. Sudí nechává svoji píšťalku v klidu, takže hosté těžkou situaci přečkali na jedničku.
     
    52
    Začátek druhé půle je zatím o poznání klidnější a méně dynamický, než jaké bylo tempo hry v prvních 45 minutách. Hraje se převážně kolem středového kruhu.
     
    50
    Maxence Lacroix přečetl centr směřující na hranici vápna, kde na něj číhal vysoký Saša Kalajdžić. Lacroix ale bez rozmýšlení odhlavičkoval míč pryč.
     
    47
    Dlouhý nákop Wolfsburgu končí neúspěchem. Za míčem se nevydal žádný z hráčů v zelených dresech a míč tak pohodlně přistál v rukavicích Floriana Müllera.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    První poločas nám přinesl jen jedinou branku o kterou se hlavičkou z rohu postaral John Anthony Brooks. Utkání nám ale zatím ukazuje, že jak Stuttgart, tak Wolfsburg dokáží velmi rychle přecházet z obranné fáze do útočné. Utkání nám tak nabízí opravdu velmi pohledný fotbal. Snad tomu tak bude i v druhé půli, která začne za několik minut.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Saša Kalajdžić vysunul Thommyho na pravý kraj vápna. Obrana hostů byla ale rychlejší a s rychlou akcí si poradila.
     
    42
    Jenže ne nadlouho! Wolfsburg chyboval v rozehře, z čehož vznikla příležitost pro Erika Thommyho. Thommy si udělal šikovný úkrok a stranu a u otočky po zemi vypálil. Belgický brankář Casteels ale na nepříliš razantní střelu dokázal zareagovat skvělým zákrokem.
     
    41
    Mavropanos založil rychlý útok Stuttgartu a prostřčil míč mezi dvěma protihráči. Záložní řada jeho spoluhráčů si už ale nedokázala tak dobře poradit a Wolfsburg tak získává míč.
     
    39
    Erik Thommy nakonec stihl dlouhý balón zahrát ještě před čárou. Snažil se míč poslat ještě do vápna ale Jérôme Roussillon se postavil až k němu a odrazil míč na rohový kop.
     
    37
    John Anthony Brooks si v souboji s Sašou Kalajdžićem počínal nedovoleně a sudí Jablonski jeho přistrčení nepřehlédl. Zákrok se obešel bez karetního napomenutí, domácí Stuttgart rozehrává na půlící čáře.
     
    35
    Domácí vysoko vytáhli napadání rozehrávky soupeře. Jérôme Roussillon tak raději vrací míč ke svému brankářovi, který zvolil dlouhý vysoký nákop až za půlku.
     
    34
    Žlutá karta pro tým VfB Stuttgart (Wataru Endo).
     
    31
    Wataru Endo se snažil individuální akcí probojovat do dobré příležitosti. Proti prvním dvěma soupeřům v zeleném dresu se dokázal probít, třetí obránce Wolfsburgu ale odkopává míč do bezpečí.
     
    28
    První roh bude mít k dispozici i domácí tým. Přímo z něj nebezpečí hostům nehrozí. VfB ale dál zůstává na míči kolem vápna soupeře.
     
    26
    Hráči klubu z Dolního Saska se snaží získat větší kontrolu nad tempem zápasu. Stuttgart se totiž zatím příliš jednoduše dostává před vápno Wolfsburgu.
     
    23
    Maximilian Arnold se snažil ohrozit branku Stuttgartu z volného kopu téměř na půli hřiště. Brankář domácích Florian Müller se ale nenechal zaskočit a ve velké pohodě zasáhl. Navíc se mu podařilo rychle rozehrát a Stuttgart tak znovu začíná s dalším útokem.
     
    22
    Žlutá karta pro tým VfB Stuttgart (Borna Sosa).
     
    20
    Statistika držení míče po 20 minutách:
    Stuttgart 58 % : Wolfsburg 42 %
     
    17
    Domácí po obdržené brance ožili a snaží se hrát aktivněji. Více drží míč a trpělivými přihrávkami se snaží vytvořit si tu ideální příležitost ke skórování.
     
    13
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Maximilian Arnold poslal z levého rohu vysoký centr do vápna soupeře. Tam bylo hned několik hráčů v zelených dresech. Nejvýš ale vyskočil JOHN ANTHONY BROOKS, který perfektním výskokem a ještě lepší hlavičkou posílá svůj tým do jednogólového vedení.
     
    12
    Tiago Tomás se zprava odvážně vydal do pokutového území soupeře. Prvnímu obránci se šikovně vyhl a už chtěl přihrávat na střed lépe postaveným spoluhráčům. Nakonec ale uklouzl a hosté se tak dostávají k míči. Následuje odkop od branky.
     
    10
    Ridle Baku zrychlil na pravé straně a vytvořil si prostor pro prudký centr do vápna. Centr našel Lucase Nmechu, který ale v obrovské šanci přestřelil bránu.
     
    9
    Domácí hráči Borna Sosa a Atakan Karazor se snažili zrychlit přechodovou fázi svého týmu do útoku. Dlouhý balón ale nenašel svého příjemce.
     
    5
    Hosté se po rychlém průniku středem hřiště dostali až na dostřel stuttgartské branky. Defenziva domácích si ale se situací poradila na jedničku a hosté tak ze situace vytěžili alespoň rohový kop.
     
    2
    Domácí s míčem kombinují převážně na vlastní polovině. Mavropanos poslal dlouhý míč na Tiaga Tomáse, ten ale rychle vrací míč zpět do zadních řad.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: F. Müller – Mavropanos, Anton, Ito – Thommy, W. Endo, Karazor, Sosa – Tomás, Kalajdžić, Marmúš.
    Náhradníci: Bredlow – Bazzoli, T. Coulibaly, Millot, Förster, Führich, Mangala, Massimo, Tibidi.
    Trenér: Pellegrino Matarazzo

    VfL Wolfsburg: Casteels – Baku, Lacroix, Brooks, Roussillon – Schlager, Arnold, Gerhardt – Wind, L. Nmecha, Kruse.
    Náhradníci: Pervan – van de Ven, Mbabu, Vranckx, Steffen, F. Nmecha, M. Philipp, Białek, Lukebakio.
    Trenér: Florian Kohlfeldt

    Rozhodčí: Jablonski – Grudzinski, Kleve.
     
    Dnešní duel bude jubilejním 30. zápasem pro německého snajpra Maxe Kruseho. Ten v minulém zápase vstřelil hattrick a k dnešnímu jubileu bude určitě chtít přidat další přesné zásahy.
     
    Florian Kohlfedt, trenér Wolfsburgu:
    Až když bude matematicky nemožné, abychom sestoupili, pak řeknu, že otázka sestupu a udržení je vyřešená. A až to bude hotové, teprve potom se můžeme bavit o plánech na příští rok. Chceme ve Stuttgartu vyhrát a dohrát sezónu v klidu.
     
    Pellegrino Matarazzo, trenér Stuttgartu:
    Porážka proti Herthě byla velkým neúspěchem. Tento týden jsme vedli spoustu důležitých rozhovorů. Jde o to znovu vstát a připravit se na další důležitý zápas proti Wolfsburgu. Je na nás, abychom s sebou strhli fanoušky. Chceme u toho být naplno od první minuty, dát ze sebe všechno a svým výkonem nabít fanoušky energií.
     
    Ačkoliv jsou mezi Wolfsburgem a Stuttgartem 4 místa v tabulce, 16. Stuttgart ztrácí na 12. Wolfsburg jen 9 bodů. Do konce letošního ročníku zbývají 3 zápasy a stále je tedy matematicky možné, že by Wolfsburg mohl hrát o udržení.
     
    Soubojové týmy

    VfB Stuttgart a VfL Wolfsburg patří v letošní bundesligové sezóně k týmům s nejvyšším počtem soubojů, Více soubojů než Švábové má pouze vedoucí Bayern Mnichov, Wolfsburg je v žebříčku pátý. Ve vzdušných duelech jsou Stuttgart a Wolfsburg dokonce jedničkou a dvojkou Bundesligy.
     
    VfL Wolfsburg

    Ani Wolfsburg není se svým dosavadním letošním výkonem spokojený, tradičně ambiciózní klub se momentálně nachází na 12. místě. V posledních pěti bundesligových zápasech Wolfsburgu padlo neuvěřitelných 21 branek, průměrně 4,2 gólu na zápas. Vlci nejprve prohráli s Leverkusenem 2:0 a o týden později s Augsburgem 3:0. Pak si spravili chuť proti předposlednímu Bielefeldu, který vyprovodili ze svého stadionu s čtyřgólovým přídělem. Do reality je ale hned další týden vrátil Dortmund, který si až hokejovým výsledkem 6:1 s přehledem zapsal 3 důležité body do tabulky. Vlci ale dali rychle na blamáž s BVB zapomenout, když po hattricku Maxe Kruseho a po dalších dvou trefách přejeli Mainz 5:0.
    I dnešní duel tak slibuje gólovou podívanou.
     
    Vfb Stuttgart

    Stuttgart je momentálně v tabulce nejvyšší německé soutěže až na 16. místě a pokud by na této příčce i skončil, čekala by ho baráž o udržení. VfB trápí především obrana. V posledních 19 domácích zápasech vždy alespoň jednou inkasoval. Poslední domácí zápas v Bundeslize bez obdržené branky sehráli stuttgartští proti Brémám, které prohrály 1:0 a v sezóně z nejvyšší německé ligy sestoupily.
    Na stranu druhou, poslední vzájemné měření Stuttgartu a Wolfsburgu (11.12. 2021) dopadlo lépe pro dnešní domácí. Stuttgart si jednoznačnou výhrou 2:0 odvezl z Wolfsburgu všechny body.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Michael Schuster

    Branky: 89. Führich (Millot) – 13. Brooks (Arnold)

    Karty:   22. Sosa (STU), 34. W. Endo (STU) – 61. Schlager (WOF), 66. L. Nmecha (WOF)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 13:10. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:11.
    VfB Stuttgart: F. Müller – Mavropanos, Anton, Ito – Thommy (57. Führich), W. Endo, Karazor (84. Millot), Sosa – Tomás, Kalajdžić, Marmúš (57. Förster).
    Náhradníci: Bredlow – Bazzoli, T. Coulibaly, Mangala, Massimo, Tibidi.

    Trenér: Pellegrino Matarazzo

    VfL Wolfsburg: Casteels – Baku, Lacroix, Brooks, Roussillon (80. van de Ven) – Schlager, Arnold, Gerhardt (72. Vranckx) – Wind, L. Nmecha (72. F. Nmecha), Kruse (90+2. M. Philipp).
    Náhradníci: Pervan – Mbabu, Steffen, Białek, Lukebakio.

    Trenér: Florian Kohlfeldt

    Rozhodčí: Jablonski – Grudzinski, Kleve
    bahis siteleri