Chlumec n/C – Velvary 2:2 (kon.) | Hr. Králové B – Ústí n. L. 2:4 (kon.) | Teplice B – Ml. Boleslav B 4:2 (kon.)
Zápy – Kolín 3:2 (kon.)
konec
SK Zápy
3:2 (2:1)
SK Sparta Kolín
Neděle 21.08.2022, 17:00Česká fotbalová liga (B) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Zápy: Hrubeš – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek, Kavalír, Petrlák, Eliáš, Jelínek, Matějka, Dočekal.
    Náhradníci: Durov, Zoubek, Koutenský, Tvaroh, Hajdo, Iliev, Kubů.
    Trenér: Petr Vrabec.

    SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl, Hakl, Veselý, Vondráček, Sodoma, Routek, P. Čapek, Šnajdr, Milec, Soběslav.
    Náhradníci: Skořepa, A. Čapek, Koděra, Jaroš, Mansfeld, Neuberg, Bína.
    Trenér: Petr Pavlík.

    Rozhodčí: Matějček – Machýček, Nejedlo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní duel mezi Zápami a Kolínem nám právě odstartoval! V roli mírného favorita dnes nastoupili domácí, kteří hrají v červeném, hosté v černém.
     
    2
    A jako první se do útočné akce dostali fotbalisté Kolína. Ti také vybojovali první rohový kop duelu.
     
    3
    Hosté zahrávali rovnou dva rohové kopy a po tom druhém byla k vidění obrovská šance! Jeden z hráčů Kolína se dostal k trochu akrobatickému zakončení, jenže trefil jen tyč!
     
    4
    A ještě jsme si dali rohový kop do třetice. Tentokrát se však domácí bez větších problémů ubránili, navíc byl jejich soupeřům odpískán útočný faul.
     
    5
    Je za námi úvodních pět minut zápas, ve kterých měli hráči Kolína první větší šanci zápasu. Na úvodní gól utkání ovšem ještě čekáme.
     
    6
    A Otáhal se poprvé už také dotkl míče, když dobře odhadl situaci a byl na hranici vápna mnohem dříve než soupeř, takže zamezil větší možnosti.
     
    7
    Následně se hnali znovu domácí do rychlého protiútoku, ale útočník na přízemní přihrávku nedosáhl. Zápy nyní vybojovaly přímý kop z parádní pozice.
     
    9
    Nakonec to na sebe vzal Patrik Kavalír. Mířil do pravého horního růžku, jenže přestřelil.
     
    10
    Už je za námi deset minuty hry. U míče jsou nyní fotbalisté hostujícího celku, který to původně zkoušel po pravé straně, jenže tady místo nebylo.
     
    11
    Domácí hráč nedokázal zpracovat balón, a tak se od něj odrazil jen mimo hrací plochu.
     
    12
    Patrik Růžek udržel míč proti napadajícímu spoluhráči, načež jej poslal na pravou stranu. Dlouhá přihrávka ale nakonec úplně zazdila nadějnou šanci.
     
    13
    Hra se jinak v posledních minutách odehrává především na polovině hřiště. Po pár sekundách se posunul Kolín alespoň trochu dopředu a vybojoval aut.
     
    14
    František Hakl musel dlouho čekat na balón, aby mohl vůbec vhazovat. Následně se sice domácí celek na chvilku dostal k míči, ale hned o něj přišel.
     
    15
    Žlutá karta pro tým SK Sparta Kolín (Martin Štancl).
     
    16
    Zápy právě vstřelily branku! Domácí se po dlouhém autu dostávají do vedení! Václav Pardubský poslal dlouhý míč do největšího ohně, kde si ho smolně do vlastní brány srazil JIŘÍ VONDRÁČEK.
    16. VONDRÁČEK - 1:0
     
    18
    Následně měl ještě nějaké menší zdravotní problémy Otáhal, ale je schopen pokračovat v zápase.
     
    19
    Jiří Vondráček běžel za odraženým míčem, načež ho ještě napodobil Pavel Čapek. Jeho následná rána ovšem nebyla přesná a šla jenom do boční sítě.
     
    20
    První poločas nám plyne zatím velmi slušně a my jsme se dočkali také prvního přesného zásahu. O ten se postarali domácí, hosté tak musí dotahovat.
     
    21
    Sparta vybojovala autové vhazování na útočné polovině, jenže Zápy dobře přistupují k soupeřům a nepouštějí je na dostřel Hrubešovy svatyně.
     
    22
    Kolín se sice nakonec probojoval až nedaleko brány, ale právě od jeho hráče se míč odrazil jen mimo hrací plochu. Domácí gólman může odkopávat.
     
    24
    Dominik Veselý bojoval na lajně, ale domácí obránce to nakonec ustál a otřel o svého soupeře balón. Znovu tak zde máme odkop od domácí brány.
     
    25
    Miroslav Routek se obětavě vrhl pod nohy svému sokovi, čímž zamezil rychlému protiútoku po levé straně. Hráči v černém se tak může bít dopředu.
     
    26
    Martin Štancl nyní zachránil nejspíše svůj celek! Ocitl se jako poslední obránce mezi dvěma soupeři ovšem povedlo se mu míč na poslední chvíli.
     
    27
    Kolín právě vstřelil branku! A ve dvacáté sedmé minutě máme srovnáno! O to se postaral DOMINIK VESELÝ. Hraje se tak znovu od začátku a šanci na body mají oba týmy stejné.
    27. VESELÝ - 1:1
     
    29
    Fotbalisté v černých dresech drží míč na svých kopačkách, ale jsou s ním jen okolo poloviny hřiště.
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry, což je celá jedna třetina zápasu. Povede se jednomu z týmů dostat do vedení do konce poločasu? To se brzy dozvíme.
     
    31
    Zápy se dostaly do střelecké pozice ze střední vzdálenosti, ale tento pokus mířil přesně doprostřed brány, takže s tím neměl Otáhal ani nejmenší potíže.
     
    32
    Hráči v červených pruhovaných dresech se museli stáhnout do obrany, díky čemuž vybojovali hosté aut.
     
    33
    A o několik sekund později taktéž rohový kop. Ten ale žádné nebezpečí do vápna nepřinesl, přesto budou hráči Kolína u balónu i nadále.
     
    34
    František Hakl centroval z levé strany do šestnáctky, ovšem tam nikdo z domácích připravený nebyl. O chvilku později bude Hrubeš odkopávat.
     
    36
    Hra v posledních minutách hodně odpadla od tempa, snad se nám brzy tempo zase zvedne.
     
    37
    Jiří Sodoma si nabíhal mezi obránce, kam na něj také měla jít přihrávka. Ta ale byla na poslední chvíli zblokována, takže ze zajímavé šance nic nebylo.
     
    38
    Sparta se následně pustila do vysokého napadání, ale Zápy si s tím dokázaly v pohodě poradit.
     
    38
    Zápy právě vstřelily branku! Domácí se dostávají znovu do vedení! Pavel Čapek poslal nadýchaný míč na JANA JELÍNKA, který vrátil Zápám vedení.
    38. JELÍNEK - 2:1
     
    40
    Do konce poločasu nám chybí posledních pět minut! Kolín znovu musí dotahovat jednobrankovou ztrátu, povede se mu to ještě před koncem půle?
     
    41
    Hosté se při další útočné akci provinili jen ofsajdovým postavením, a tak bude Hrubeš odkopávat.
     
    42
    Jiří Sodoma si v celkem těžké pozici dokázal zpracovat balón, načež vybojoval autové vhazování.
     
    43
    Otáhal sebral dlouhou přihrávku, na kterou nemohl nikdo v červeném dresu dosáhnout. Kolín už v tomto poločase nemá mnoho času na srovnání stavu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, po kterém vede domácí celek o jednu branku! Právě Zápy se dostaly jako první do vedení, ale zásluhou Dominika Veselého se povedlo hostům srovnat. Poslední slovo ale v první půli měli stejně domácí, jelikož se trefil Jan Jelínek.

    Další poločas začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    A už nám začal i druhý poločas dnešního duelu, do jeho startu šli domácí fotbalisté s jednogólovým vedením. Podaří se jim ho udržet, nebo navýšit?
     
    48
    Domácí vybojovali standardní situaci, jejíž zahrávání si vzal na starosti Patrik Kavalír. Na jeho vysoký centr gólman nedosáhl, jenže jeho spoluhráč míč jen vracel do vápna místo hlavičky směřované do brány!
     
    49
    No, tak jsme se hned na úvod druhé půle dočkali první zajímavější šance. Snad budou jen přibývat.
     
    50
    Miroslav Routek se fantasticky stihl vrátit do šestnáctky a hlavičkou uklidil míč alespoň mimo hrací plochu. Domácí tak budou zahrávat rohový kop.
     
    51
    Patrik Kavalír tentokrát poslal trochu nižší centr, který byl na přední tyči prodloužený. Jeden z domácích se sice snažil dosáhnout na míč, ale kus mu chyběl.
     
    52
    Sparta se ještě ve druhém poločase nedostala s míčem na kopačkách přes polovinu hřiště. Zápy vstoupily naopak do této části velmi dobře...
     
    53
    Hráči v černých dresech vhazovali na obranné polovině. Chvilku to vypadalo, že o balón znovu hned přijdou, ale nakonec se na něm udrželi.
     
    54
    Jiří Vondráček se rozběhl za balónem, ale soupeř k němu měl mnohem blíže a Vondráčka udržel na zádech.
     
    55
    Jan Jelínek zasprintoval za balónem, díky čemuž jej udržel ještě na hrací ploše. Následoval dlouhý aut v podání Pardubského, ale obrana hostí si poradila.
     
    55
    Žlutá karta pro tým SK Sparta Kolín (Václav Milec).
     
    56
    Po faulu Milce vybojovali domácí standardní situaci. Centr sice nebyl nijak vysoký, přesto si pro něj poměrně neohroženě došel Otáhal, který ihned rozehrává.
     
    57
    Kolín se po dlouhé době dostal dopředu, ale nic velkého zde nevymyslel. Hrubeš bude odkopávat.
     
    58
    Tomáš Dočekal neměl moc možností co udělat s míčem. Tak se obtočil a poslal ho po pravé lajně na útočnou polovinu. Navíc našel svého spoluhráče.
     
    59
    Avšak domácí fotbalisté se po pravé straně nikam daleko nedostali. Naopak útočí hosté.
     
    60
    A ti měli poměrně zajímavou šanci! Dlouhé autové vhazování totiž propadlo na penaltu, kde byl úplně osamocený hráč Kolína, který svou hlavičku ale nasměroval jen vedle!
     
    61
    Dominik Veselý vybíhal z ofsajdu, čehož si rozhodčí všiml. Tím pádem je pískáno a hra přerušena. Hrubeš bude odkopávat asi dvacet metrů od své brány.
     
    62
    Martin Štancl dobře vystoupil a zastavil přihrávku na dobře postaveného soupeře.
     
    63
    Zápy právě vstřelily branku! Domácí střílí už třetí branku a jsou dnes velmi blízko třem bodům. Nutno dodat, že zaslouženě. Kolín ještě v tomto poločase k ničemu nepustili. Na pravé straně se uvolnil MIROSLAV PETRLÁK, který dodal svému týmu ještě větší klid na kopačky.
    63. PETRLÁK - 3:1
     
    65
    Kolín právě vstřelil branku! Jenže na odpověď hostujícího celku jsme nemuseli čekat vůbec dlouho! Na rozdíl jedné branky snižuje kapitán Kolína JIŘÍ VONDRÁČEK!
    65. VONDRÁČEK - 3:2
     
    66
    Jeden z hostujících hráčů inkasoval nějaký zásah a skutálel se až ke své střídačce. Tam byl velmi rychle ošetřen a už se nám vrátil zpět do hry.
     
    67
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Jan Jelínek, přichází Philipp Tvaroh.
     
    69
    Pavel Čapek už byl mezi dvěma obránci, když sudí v tu chvíli odpískal. Hosty znovu zastavuje ofsajdové postavení. Rozhodně se ale dostávají do šancí.
     
    70
    Každopádně do konce základní hrací doby nám chybí už jenom dvacet minut, něco se určitě bude nastavovat. Povede se hostům alespoň srovnat?
     
    70
    Žlutá karta pro tým SK Zápy (Jiří Duben).
     
    71
    František Hakl rozehrával standardní situaci, když míč posílal na pravou stranu vápna. Vysoký centr ale sklepl jeho spoluhráč jen na gólmana Hrubeše.
     
    72
    Hráči v černém se usadili na útočné polovině, ale domácí gólman bude nakopnec odkopávat.
     
    73
    Hrubeš si hodně zahrával, jelikož s odkopem čekal opravdu hodně dlouho... Kolín se tím ale nechce nechat rozhodit a znovu je na dostřel brány.
     
    74
    Do vápna domácího celku přilétl nižší centr, se kterým si obrana Záp bez větších problémů poradila.
     
    75
    Už to vypadalo, že se Miroslav Petrlák pustí do větší akce, ale nakonec si rozmyslel kličku dopředu. Tam by o míč nejspíše přišel, byla tam velká přesila.
     
    77
    Zápy se hnaly do hodně otevřené obrany, ale nakonec nedokázaly ani zakončit. Mezitím zůstává ležet na hřišti Jiří Vondráček, ale asi bude pokračovat.
     
    78
    Defenziva domácího celku si nyní může odpočinout, jelikož hráči v červeném se drželi na míči, a to poměrně blízko Otáhalovy brány.
     
    78
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází Dominik Veselý, přichází Daniel Jaroš.

    ze hřiště odchází David Šnajdr, přichází Adam Mansfeld.
     
    79
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Tomáš Matějka, přichází Lukáš Koutenský.
     
    80
    A do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut! Kolín nadále prohrává o jeden přesný zásah, čas se mu navíc začíná rychle krátit.
     
    81
    Tomáš Dočekal kličkoval na hranici vápna, ale obtočit se s míčem až do střely nedokázal.
     
    82
    Josef Eliáš se střetl s jedním ze soupeřů a nechtělo se mu hned na nohy. Nakonec se ale zvedl a bude moci pokračovat i nadále v tomto těsném duelu.
     
    83
    Zápy díky tomu navíc vybojovaly standardní situaci, s jejíž rozehrávkou se nijak nespěchalo. Centr navíc nikoho z domácích hráčů ani vzdáleně nenašel.
     
    85
    Máme tu posledních pět minut do konce základní hrací doby! Hrubeš může znovu odkopávat z obranné poloviny a samozřejmě s tím nijak moc nespěchá.
     
    86
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází Pavel Čapek, přichází Jan Neuberg.
     
    87
    Kolín se ještě snaží posílit útok, jenže se bude muset bránit. Miroslav Routek měl na zádech jednoho ze soupeřů a zahrál balón jen na rohový kop.
     
    88
    Na centr z rohového kopu si ale nejlépe vyskočil Ondřej Soběslav, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    89
    A mohlo být rozhodnuto! Miroslav Petrlák si sebral míč na pravé straně, odkud šel sám na gólmana. Sice se dostal do velkého úhlu, přesto vypálil, jenže trefil jenom tyč!
     
    90
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází Václav Milec, přichází Jakub Skořepa.
     
    90+1
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! I v druhém poločase jsme viděli celkem zajímavou podívanou. Jako první se v něm trefili domácí, když se prosadil Miroslav Petrlák. V tu chvíli to vypadalo už na jednoznačnou podívanou, jelikož Zápy měly mnohem více ze hry. Hned o chvilku později ale snížil na rozdíl jedné branky Jiří Vondráček a Kolín ještě měl šanci na nějaké body. Žádná další branka ovšem nepadla, a tak domácí celek bere z tohoto duelu tři body.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:53:30)

    Denisa Józsová


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 16. Vondráček (vla.), 38. Jelínek, 63. Petrlák – 27. Veselý, 65. Vondráček

    Karty:   70. Duben (ZAP) – 15. Štancl (KOL), 55. Milec (KOL)


    SK Zápy: Hrubeš – Pardubský, Duben (C), Růžek, Woitek, Kavalír, Petrlák, Eliáš, Jelínek (67. Tvaroh), Matějka (79. Koutenský), Dočekal.
    Náhradníci: Durov, Zoubek, Koutenský, Tvaroh, Hajdo, Iliev, Kubů.

    Trenér: Petr Vrabec.

    SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl, Hakl, Veselý (78. Jaroš), Vondráček (C), Sodoma, Routek, P. Čapek (86. Neuberg), Šnajdr (78. Mansfeld), Milec (90. Skořepa), Soběslav.
    Náhradníci: Skořepa, A. Čapek, Koděra, Jaroš, Mansfeld, Neuberg, Bína.

    Trenér: Petr Pavlík.

    Rozhodčí: Matějček – Machýček, Nejedlo.
    bahis siteleri