Fiorentina – Juventus 1:1 (kon.) | AC Milán – Inter 3:2 (kon.) | Lazio – Neapol 1:2 (kon.)
konec
S. S. Lazio
1:2 (1:1)
SSC Neapol
Sobota 03.09.2022, 20:45Italská Serie A • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    SSC Neapol

    Celek z jihu Itálie v úvodu nového ročníku postrácel několik důležitých bodů. Po čtyřech kolech tak má Neapol na kontě pouze osm bodů a drží čtvrtou pozici za Atalantou, AS Řím a Interem. Na záda jí navíc dýchá Juventus a AC Milán. Po triumfech nad Monzou a Veronou přišla bezbranková remíza s Fiorentinou. Za ztrátu se ale v Neapoli považuje především remíza 1:1 s Lecce na domácí půdě.
     
    S. S. Lazio

    Domácí Lazio je na tom podobně jako jeho dnešní soupeř. Celek z italské Neapole aktuálně drží sedmou pozici Serie A, ale na vedoucí Atalantu ztrácí pouhé dva body. Na úvod nového ročníku přehrálo Lazio doma Bolognu, jenže poté přišla bezbranková remíza v Turíně. Před týdnem však Lazio doma porazilo 3:1 Inter Milán. V týdnu pak přišla remíza 1:1 na půdě Sampdorie.
     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Provedel – Lazzari, Patric, Romagnoli, Marušić – S. Milinković-Savić, Cataldi, Alberto – F. Anderson, Immobile, Zaccagni.
    Náhradníci: Adamonis, Maximiano – Antônio, Bašić, M. Bertini, Cancellieri, Casale, Gila, Hysaj, Kamenović, Romero, Pedro, S. Radu, Vecino.

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim Min-jae, Rui – Lobotka, Anguissa – Lozano, Zieliński, Kvaratšelija – Osimhen.
    Náhradníci: Marfella, Sirigu – Elmas, Gaetano, Jesus, Ndombèlé, Oliveira, Östigard, Politano, Raspadori, Simeone, Zerbin, Zanoli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Neapol obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali vpřed, ale zadáci Lazia si nákop pohlídali.
     
    2
    Domácí brankář se hned v úvodu rozčiloval na své spoluhráče při rozehrávce od vlastní branky. Jeho nákop nakonec skončil u Alberta.
     
    3
    Kim Min-jae dostal přihrávku na levou stranu a poslal míč po lajně dopředu. K jeho nákopu se ale nikdo v tmavém dresu nedostal.
     
    4
    Lazio už se opět usadilo na polovině soupeře, nicméně kombinace domácího celku je zatím hodně nepřesná. Neapol drží kompaktní val.
     
    5
    Lazio právě vstřelilo branku! Domácí Lazio se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! MATTIA ZACCAGNI si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, s přehledem si míč připravil a pravačkou jej poslal do dolního rohu!
    5. Mattia ZACCAGNI - 1:0
     
    7
    Neapol se ihned po obdržení branky vydala vpřed se snahou o rychlou odpověď. Osimhen se ale nechal vytlačit k rohovému praporku.
     
    8
    Lobotka byl o krok později v souboji na polovině hrací plochy a podle rozhodčího si pomohl faulem. Rozehrávat tak bude domácí Lazio.
     
    9
    Mário Rui si pod tlakem napadajícího Andersona musel pomoci zpětnou přihrávkou na stopery. Neapol má v úvodu problémy s přechodem vpřed.
     
    10
    Lazio uklidňuje hru kombinací na vlastní polovinu. Hru římského mužstva nyní diriguje Cataldi. Hráči Neapole se snaží presovat.
     
    11
    Osimhen dostal přihrávku na levou stranu, výborně si míč převzal, ale už nedokázal adresně přihrát za obranu domácího Lazia.
     
    12
    Osimhen skvěle napadal stopery Lazia při rozehrávce. Útočník Neapole si ale v posledním souboji pomohl faulem. Rozehrávat budou domácí.
     
    13
    Mário Rui dostal přihrávku na levou stranu, potáhl míč vpřed, jenže přihrávkou za obranu Lazia odevzdal míč hráčům domácího celku.
     
    15
    Osimhen se sice dostal do hlavičkového souboje na polovině soupeře, ale podle rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    16
    Stopeři Lazia znovu zvládli situaci skvěle pozičně a vybojovali rozehrávku z vlastní poloviny. Neapoli se směrem dopředu nedaří vůbec nic.
     
    17
    Lobotka se stáhl pro míč na vlastní polovinu, kličkou se zbavil statického soupeře, ale nedokázal přenést hru na levou stranu.
     
    18
    Mário Rui přihrávkou na levou stranu rozběhl Hirvinga Lozana, jenže ten si ve sprinterském souboji s Lazzarim pomohl zatažením za soupeřův dres.
     
    19
    Kviča Kvaratšelija kouzlil s míčem u nohy na levé straně, ale Patric k němu okamžitě přistoupil a šikovně získal pro Lazio vhazování.
     
    20
    Alessio Romagnoli uspěl v hlavičkovém souboji na hranici velkého vápna a odvrátil hrozící nebezpečí. Odražený míč ale získali hráči Neapole.
     
    21
    Mattia Zaccagni patičkou uvolnil spoluhráče na levém křídle, který sraženým centrem vybojoval pro římský celek rohový kop.
     
    22
    Po následném rohovém kopu přiletěl centr na malé vápno, jenže hrozící nebezpečí pro Neapol odvrátil důrazným odkopem Amir Rrahmani.
     
    23
    Stopeři Neapole kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Ani hráči Lazia vysoko nevystupují a spíše vyčkávají.
     
    24
    Rozehrávku Lazia lehce zkomplikoval domácí brankář, který přihrávkou středem nenašel nikoho v modrém dresu.
     
    25
    Lozano dostal přihrávku na levou stranu hřiště, pěkně se otočil kolem soupeře, nicméně pobídkou za obranu zahodil možnost na ohrožení branky.
     
    26
    Na pravé straně se s míčem u nohy rozběhl Felipe Anderson, jenže nepřesnou přihrávkou mezi obránce nadějný brejk Lazia zhatil.
     
    27
    Za další přihrávkou do vápna se na opačné straně hrací plochy řítil Kviča Kvaratšelija, ale rozhozený po osobním souboji nestačil odcentrovat.
     
    28
    Neapol už opět kombinuje na polovině Lazia, nicméně ani Lobotka nyní není schopen nebezpečně přihrát do vápna. Lazio v první půli brání skvěle.
     
    29
    Lobotka tentokrát zahrával rohový kop Neapole. Jeho přízemní centr směřoval k přední tyči, kde bez problémů zasáhla defenziva Lazia.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme zajímavý duel. Domácí Lazio je o něco aktivnější a zaslouženě vede.
     
    31
    Rrahmani si musel dát pozor na napadajícího Immobileho, před kterým si na poslední chvíli pomohl malou domů.
     
    32
    Victor Osimhen napadal na hranici velkého vápna domácí hráče, nicméně Adam Marušić zvládl těžkou situaci bravůrně a odehrál míč do bezpečí.
     
    33
    Kviča Kvaratšelija byl příliš důrazný při napadání rozehrávky soupeře a může být rád, že za svůj zákrok nedostal kartu.
     
    34
    Skvělou práci odvedl na polovině hřiště Lobotka, který uspěl v souboji s Immobilem a pomohl si rozehrávkou na stopery. Zadáci Neapole ženou své spoluhráče nahoru.
     
    35
    Na pravé straně se k míči sice dostal Lozano, ale podle rozhodčího to bylo s faulem. Fotbalistům Neapole začínají téct nervy.
     
    36
    Na opačné straně sice Cataldi obral o míč Lobotku, ale přímo před očima rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude celek z jihu Itálie.
     
    37
    Luis Alberto si řekl o přihrávku na polovinu hřiště, jenže prudkou pobídku nedokázal vinou špatného zpracování udržet ve hře.
     
    38
    Kviča Kvaratšelija se mohl postarat o vyrovnání, jenže jeho dalekonosná rána zpoza velkého vápna skončila na tyči!
     
    39
    Neapol právě vstřelila branku! Tentokrát už je vyrovnáno! Neapol zahrávala rohový kop. Na parádní centr si naskočil KIM MIN-JAE a hlavičkou o tyč nakonec dostal míč celým objemem za brankovou čáru.
    39. Kim MIN-JAE - 1:1
     
    41
    Neapol je po vstřelení vyrovnávací branky nabuzená a nadále se tlačí vpřed. Osimhen tentokrát prošel po pravé straně na hranici vápna, ale nepřihrál přesně.
     
    42
    Také stopeři Neapole se nyní vysunuli hodně vysoko a postupně si hledají cestičku dopředu. Osimhen se ale provinil proti pravidlům.
     
    43
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává sedět na trávníku a bude potřebovat ošetření.
     
    44
    Hostující brankář Meret si dal pozor na prudký nákop za obranu a dokráčel si pro míč na hranici velkého vápna. Gólman Neapole ale nerozehrál přesně.
     
    45
    Po dalším centru z levé strany se k zakončení hlavou dostal Lozano, ale místo míče hlavičkoval do hlavy svého strážce a ublížil sám sobě.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+3
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Matteo Politano.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavé utkání. O úvodní branku se už po pěti minutách postaral domácí Zaccagni. Neapol od té doby převzala aktivitu a došla si pro vyrovnání. Pět minut před odchodem do kabin vyrovnal Kim Min-Jae.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Lazio obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Vysoký nákop směřoval za obranu Neapole, ale skončil v rukavicích Mereta.
     
    47
    Felipe Anderson uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště. Lazio následně zaútočilo po pravé straně, ale pro Neapol uklidnil situaci Giovanni Di Lorenzo.
     
    48
    Mattia Zaccagni prošel po levém křídle do pokutového území, kde si na hranici předkopl míč daleko před sebe, ale už nedokázal zakončit.
     
    49
    Osimhen si seběhl pro míč na vlastní polovinu, kde se s ním výborně otočil přenesl hru na levou stranu hrací plochy. Neapol získala přímý kop.
     
    50
    Aktivní Osimhen poslal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže nikdo z jeho spoluhráčů v tmavém dresu už se ke střele nedostal.
     
    51
    Po další akci už měla Neapol obrovskou možnost! Na centr z levé strany si naskočil Piotr Zieliński, ale jeho hlavičku domácí brankář fantasticky vyrazil!
     
    52
    Další obrovská šance Neapole! K centru z pravé strany se ve vápně probil důrazný Kviča Kvaratšelija, ale z voleje branku přestřelil!
     
    53
    Mário Rui získal volný míč na hranici velkého vápna, posunul si jej před sebe, ale levačkou jej nedokázal nakopnout na někoho v tmavém dresu.
     
    54
    Matteo Politano byl dohrán nedovoleným způsobem na polovině hrací plochy. Domácí hráč může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    54
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Mattia Zaccagni, přichází Pedro.
    ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Matías Vecino.
     
    55
    Lazio zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, ale Pedro míč hlavou netrefil podle představ.
     
    56
    Osimhen prodloužil míč hlavou za obranu římského mužstva, ale za jeho pobídkou nikdo v tmavém dresu nepokračoval. Lazio bude vhazovat.
     
    57
    Lazio se dostalo na polovinu Neapole, jenže zadáci hostujícího celku pokračují v pevném bloku. Přesto zakončil Vecino, ale jeho pokus skončil nad břevnem.
     
    58
    Osimhen si na opačné straně naběhl na centr z levé strany, připravil si míč hrudí, ale zakončení levačkou se mu vůbec nepovedlo.
     
    59
    Felipe Anderson málem vystihl slabou přihrávku mezi zadáky Neapole. Jeden z hostujících stoperů si na poslední chvíli pomohl malou domů.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím stále sledujeme vyrovnané utkání. Neapol je po změně stran mnohem nebezpečnější, ale zatím nemůže najít recept na obranu Lazia.
     
    61
    Vecino poslal přihrávku na pravé křídlo, jenže Pedro se rozběhl opačným směrem. Míč tak skončil v moci zadáků Neapole.
     
    62
    Do další obrovské šance se individuálním způsobem dostal Victor Osimhen, ale jeho přízemní projektil prolétl kolem vzdálenější tyčky!
     
    62
    Neapol právě vstřelila branku! Neapol se nakonec dostává do vedení a otáčí vývoj dnešního souboje! Na zpětnou přihrávku z pravé strany si naběhl zcela osamocený KVIČA KVARATŠELIJA a napálil míč do sítě!
    62. Kviča KVARATŠELIJA - 1:2
     
    64
    Římský stadion po druhé brance Neapole zcela utichl. Domácí fotbalisté toho po změně stran příliš mnoho nepředvedli.
     
    65
    Lazio sice kombinuje na vlastní polovině, ale má obrovské problémy s přechodem přes půlící čáru. Naopak hráči Neapole rozehrávku soupeře atakují.
     
    66
    Po Pedrově průniku se za obranu dostal Felipe Anderson, jenže pokusem o dloubáček z ostrého úhlu vůbec netrefil zařízení.
     
    67
    Matías Vecino uspěl v souboji na polovině hrací plochy, ale nedokázal přesně oslovit nikoho ve světle modrém dresu domácího Lazia.
     
    68
    Žlutá karta pro tým S. S. Lazio (Sergej Milinković-Savić).
     
    69
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Kviča Kvaratšelija, přichází Giacomo Raspadori.
    ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Eljif Elmas.
     
    71
    Žlutá karta pro tým S. S. Lazio (Danilo Cataldi).
     
    72
    Mohlo být vyrovnáno! Na nadýchaný centr si ve vápně naskočil Felipe Anderson, ale hostující brankář Meret se proletěl vzduchem a míč vytěsnil!
     
    73
    Lobotka se stáhl na hranici velkého vápna, kde zastavil přihrávku směřující na Immobileho. Neapol se potřebuje vrátit k důrazné hře.
     
    74
    Lobotka opět vybojoval odražený míč a rozjel akci Neapole. Jeho přihrávka vnějším nártem skončila na bloku domácího mužstva.
     
    75
    Matteo Politano našel střídajícího Elmase, který si míč navedl na levačku, ale jeho technický pokus zablokoval dobře postavený stoper Patric.
     
    76
    Elmas si tentokrát navedl míč středem do blízkosti pokutového území, ale jeho projektil placírkou srazil hned první soupeř na rohový kop.
     
    76
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Danilo Cataldi, přichází Toma Bašić.
     
    77
    Lobotka na pravé straně naháněl skákavou přihrávku, ale míč se odrazil tak vysoko, že jej slovenský fotbalista nemohl udržet ve hře.
     
    78
    Domácí se znovu dožadovali pokutového kopu, ale sudí měl situaci jako na dlani a jasným gestem ukázal, že penaltu pískat nebude.
     
    79
    Lazio pokračuje v ofenzivním snažení. Sergej Milinković-Savić poslal přihrávku do vápna, jenže jeho výzva pro Immobileho byla příliš dlouhá.
     
    80
    Osimhen se středem hnal s míčem u nohy do pokutového území, ale Patric se mu skluzem položil pod nohy a obral hráče Neapole o míč.
     
    81
    Osimhen se tlačil do dalšího útoku, ale tentokrát jej pro změnu zradilo převzetí míče. Lazio se stačilo srovnat do bloku.
     
    82
    Domácí stopeři ženou své spoluhráče nahoru, nicméně defenziva Neapole nedává ofenzivním esům Lazia prostor.
     
    83
    Osimhen tečoval prudký centr z pravé strany jen nad břevno domácí svatyně. Lazio spěchá dopředu.
     
    84
    Matías Vecino poslal přihrávku z pravé strany na malé vápno, kde neměl nikoho v modrém dresu. Lazio tentokrát získalo alespoň roh.
     
    85
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Manuel Lazzari, přichází Elseid Hysaj.
    ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Matteo Cancellieri.
     
    86
    Lobotka chtěl odkopnout míč z vlastní šestnáctky, ale trefil jej nečistě a nabídl domácímu celku rohový kop.
     
    87
    Rrahmani obětavým pádem zastavil ránu jednoho z domácích hráčů z velké vzdálenosti a připsal si úspěšný blok.
     
    88
    Osimhen si na polovině hřiště skvěle pokryl míč tělěm a byl faulován. Neapol bude rozehrávat a nasbírá cenné sekundy k dobru.
     
    89
    Domácí se dožadovali rohového kopu, ale po centru Bašiče nařídil sudí jen odkop od branky hostující Neapole.
     
    90
    Na opačné straně se po průniku dostal k zakončení Victor Osimhen, ale jeho přízemní projektil ze střední vzdálenosti minul branku o parník.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Pedro se v nastavení dostal do zakončení zpoza velkého vápna, ale jeho přízemní pokus byl slabý a ještě nepřesný.
     
    90+3
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Mário Rui, přichází Mathías Oliveira.
     
    90+3
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Stanislav Lobotka, přichází Tanguy Ndombèlé.
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým S. S. Lazio (Adam Marušić).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Neapol nakonec zvládla duel na půdě Lazia a vítězí 2:1. O úvodní branku se už po pěti minutách postaral domácí Zaccagni. Neapol od té doby převzala aktivitu a došla si pro vyrovnání. Pět minut před odchodem do kabin vyrovnal Kim Min-Jae. Po změně stran hosté pokračovali v tlaku. Velkou šanci měl Osimhen, ale ten ještě vedení na stranu hostů nestrhl. O triumfu Neapole tak až po hodině hry rozhodl Kviča Kvaratšelija.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:14. (22:43:09)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 5. Zaccagni (F. Anderson) – 39. Kim Min-jae (Zieliński), 62. Kvaratšelija (Anguissa)

    Karty:   68. S. Milinković-Savić (LAZ), 71. Cataldi (LAZ), 90+4. Marušić (LAZ)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:14.
    S. S. Lazio: Provedel – Lazzari (85. Hysaj), Patric, Romagnoli, Marušić – S. Milinković-Savić, Cataldi (76. Bašić), Alberto (54. Vecino) – F. Anderson (85. Cancellieri), Immobile, Zaccagni (54. Pedro).
    Náhradníci: Adamonis, Maximiano – Antônio, M. Bertini, Casale, Gila, Kamenović, Romero, S. Radu.

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim Min-jae, Rui (90+3. Oliveira) – Lobotka (90+3. Ndombèlé), Anguissa – Lozano (45+3. Politano), Zieliński (69. Elmas), Kvaratšelija (69. Raspadori) – Osimhen.
    Náhradníci: Marfella, Sirigu – Gaetano, Jesus, Östigard, Simeone, Zerbin, Zanoli.
    bahis siteleri