Vyškov – Prostějov 4:3 (kon.) | Líšeň – Vlašim 2:2 (kon.) | Kroměříž – Olomouc B 1:2 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
1:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc B
Sobota 16.09.2023, 16:30 • Stadion Jožky Silného • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní odpoledne. Vítám vás při sledování 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, u zápasu mezi Kroměříží a rezervou olomoucké Sigmy.
     
    SK HS Kroměříž

    Nováček soutěže si ve druhé nejvyšší české soutěži nepočíná vůbec zle. V dosavadních osmi utkáních posbíral deset bodů, s nimiž se nachází v tabulce na devátém místě s náskokem čtyř bodů na sestupové pásmo. Svěřenci trenéra Červenky zvládli poslední dva zápasy před reprezentační přestávkou na jedničku, v rámci 4. kola MOL Cupu zvítězili 2:1 ve Strání, o víkendu následně na domácí půdě zdolali v souboji nováčků těsným výsledkem 1:0 pražský Žižkov. Repre pauzu si Hanáci zpříjemnili přípravným utkáním s Vyškovem, který rozstříleli 4:0. Nejlepším střelcem týmu je Jakub Dočkal s pěti trefami.
     
    SK Sigma Olomouc B

    Rezerva olomoucké Sigmy měla mizerný vstup do nové sezóny. Na vítězství čekala šest zápasů, během těch posbírala pouhé dva body, nicméně poslední dvě utkání už zvládla s plným bodovým ziskem, po výhře 2:1 v Opavě stejným výsledkem zdolali Příbram. Janotkova družina tak má po reprezentační přestávce na co navazovat a k bodovému zisku bezpochyby bude chtít přispět taktéž Štěpán Langer, jenž je se třemi góly nejlepším střelcem mužstva.
     
    Úvodní sestavy:

    SK HS Kroměříž: J. Dostál – T. Matoušek (C), Zavadil, Tiahlo, Jeleček – Houser, Cupák – M. Jaroň, Kudela, Fulnek – Dočkal.
    Náhradníci: Gergela – P. Červenka, Stoklásek, Chukwudi, Chwaszcz, Oulehla, Hrdlička.
    Trenér: Bronislav Červenka

    SK Sigma Olomouc B: Digaňa – Slavíček, Bednár, Vepřek (C), F. Uriča – J. Spáčil, Langer – Přichystal, Mikulenka, Šíp – Fiala.
    Náhradníci: Koutný – Coufal, A. Uriča, Moses, Fabiánek, Jaja, Muritala.
    Trenér: Tomáš Janotka

    Rozhodčí: Trska – Mokrusch, Šafránková.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Také fotbalisté olomoucké Sigmy vsadili na klasiku, když oblékli dresy barvy modré.
     
    2
    Filip Uriča ve snaze o rozehrávku trestuhodně promáchl a do slibné příležitosti tak po pravém křídle postupoval Marek Jaroň, přihrávkou pod sebe ale našel jenom Langera.
     
    3
    První rohový kop střetnutí kopalo hostující mužstvo. Centr na přední tyč pohlídal domácí kapitán Tomáš Matoušek, další centr pro změnu boxoval do bezpečí gólman Dostál.
     
    3
    Olomouc B právě vstřelila branku!
    Druhý rohový kop olomoucké rezervy přinesl úvodní branku střetnutí! Signál vyšel skvěle, kdy si JIŘÍ SPÁČIL sběhl na přední tyčku a dostal výbornou přihrávku do nohy, z první střílel k bližší tyčce a Dostál, byť si na míč sáhl, tak jej neudržel před brankovou čárou.
     
    5
    Těžkou nahrávku dostal po pravé lajně Marek Jaroň, jenž zabojoval, ovšem na dlouhou nohu kulatý nesmysl jenom prodloužil do zámezí.
     
    6
    Je zřejmé, že domácí chtějí rychle smazat nabrané manko. Zprava mířil do pokutového území nadějný centr, Jakub Dočkal na něj ale vůbec nevyskočil.
     
    7
    Kapitán Sigmy Michal Vepřek neměl v rozehrávce moc na výběr, proto se otočil čelem k vlastní bráně a zapojil do kombinace i gólmana Digaňu.
     
    8
    Stoper Petr Zavadil dlouhým nákopem našel Michala Cupáka, ten ještě prodlužoval za sebe, Jáchym Šíp poté udržel na zádech Jakuba Dočkala.
     
    9
    Opět u balónu Petr Zavadil, když za zády ponechal marně se snažícího Jiřího Spáčila, z poloviny potom zklidnil situaci pasem na připraveného Dostála.
     
    10
    Tomáš Matoušek poslal dlouhou přihrávku na Marka Jaroně, jenž prvním dotekem sklepával míč do vápna, Dočkala udržel na uzdě Adam Bednár.
     
    11
    S těžkou přihrávkou si Martin Kudela poradil jakžtakž, když za sebe posunul na Zavadila, tomu nicméně rozehrávka vůbec nevyšla, ostrým pasem dostal do úzkých Matouška, který nastřelil svou vlastní hruď, míč opustil hrací plochu.
     
    12
    V obležení dvou konkurentů si Jan Fiala počínal v rámci možností velmi dobře, nastřelil Matouška a získal pro Sigmu aspoň aut.
     
    13
    Centr z blízkosti levé lajny hostujícímu fotbalistovi vůbec nevyšel, Jakub Dostál kontroloval balón letící vysoko nad břevno.
     
    14
    Po obranném zákroku Bednára proti Dočkalovi ještě udržel míč ve hře Jan Fulnek, jenže slibně se rozvíjející akci zhatil mizerným, krátkým, zpětným pasem na Kudelu, nahrávku vystihl Mikulenka.
     
    15
    Olomoučtí navíc podnikli rychlý protiútok a ve hře klidně bylo navýšení náskoku. Matěj Mikulenka vyslal kolmici za obranu, vyběhnuvší Dostál sebral míč těsně před Fialou.
     
    16
    S vypětím všech sil Tomáš Jeleček ještě stihl balón na hrací ploše, kolem dotírajícího Šípa ale balón nezvládl propasírovat k Dočkalovi.
     
    17
    Už to vypadalo, že se Jan Fiala prokličkuje mezi třemi protihráči a bude zakončovat v jasné pozici, v poslední chvíli mu balón od kopaček vypíchl skluzující Orest Tiahlo.
     
    18
    Rohový kop olomouckého mužstva úspěchem neskončil, Jáchym Šíp pak u lajny zbytečně dohrál konkurenta a může být rád, že vyvázl bez karty.
     
    19
    Zajímavá standardka pro Sigmu. Na pravé straně kousek za vápnem si míč výborně pokryl Jan Fiala a soupeř mu bolestivě přišlápl pravý kotník.
     
    20
    Fotbalisté v modrých dresech vyzkoušeli signál, kdy Štěpán Langer nahrával na krátkou vzdálenost kapitánovi Michalu Vepřekovi, jehož pokus levačkou proletěl nad břevnem.
     
    21
    Olomoucký protiútok zastavil Tomáš Matoušek jen za cenu faulu, když přistrčil o průnik se snažícího Jáchyma Šípa. Domácí kapitán dostal od arbitra Trsky důrazné varování, příště už to klidně může být za žlutou.
     
    22
    Velmi dobře zafungoval do defenzivy Orest Tiahlo, potrestal příliš dlouhou kličku Jana Fialy a hrací předmět odpálil pravačkou do zámezí.
     
    23
    Martin Kudela tušil o za zády stojícím spoluhráči Marku Jaroňovi, nákop po lajně ovšem prodloužil mimo dosah kolegy, navíc mimo vymezený prostor.
     
    24
    Oblouček za obranu vyzkoušel Tomáš Jeleček, jenže Jan Fulnek se nezvládl natlačit před Filipa Slavíčka, Tomáše Digaňu proto čeká odkop od brány.
     
    25
    Protože v Kroměříži panuje poměrně velké teplo, rozhodl se arbitr Trska v polovině úvodního dějství dát oběma týmům krátkou pauzu na občerstvení.
     
    26
    Utkání pokračuje. Na polovině hřiště došlo k tvrdému souboji mezi Martinem Kudelou a Jiřím Spáčilem, přičemž fauloval hostující fotbalista.
     
    27
    Hodně daleko vystartoval z brány Tomáš Digaňa pro nepovedený nákop Jelečka, sám však svým odkopem nenašel spoluhráče, nýbrž Petra Zavadila.
     
    28
    První žlutou kartu střetnutí obdržel Filip Slavíček, který držel protihráče tak dlouho, dokud jej úplně nezastavil. Arbitr Trska dal pravému obránci jasně najevo, že mu sečetl všechny drobnější zákroky v dosavadním průběhu.
     
    29
    Mizerná rozehrávka málem znamenala druhý inkasovaný gól Kroměříže! V situaci tří proti dvěma Jakub Přichystal přihrával po levé ruce Matěji Mikulenkovi, jemuž zmařil zakončení v tutovce perfektně skluzující obránce.
     
    30
    Možnost úniku po levé lajně se otevírala před Jakubem Dočkalem, avšak nevyšlo mu zpracování, dohnal jej Filip Uriča a bez výraznějších komplikací protihráče obral o balón.
     
    31
    Tomáš Digaňa vyprodukoval dlouhý odkop, jímž viditelně překvapil i Spáčila, který na míč nedoskočil, osamocený Orest Tiahlo pak zpracoval kulatý nesmysl pro sebe.
     
    32
    Konečně náznak příležitosti i pro Hanáckou Slavii. Jakub Dočkal vyslal ostrý střílený centr do vápna na Marka Jaroně. Křídelníkovi zhatilo zakončení v gólové pozice špatné zpracování, po němž zažehnal bezprostřední nebezpečí Bednár.
     
    33
    Volnějším středem hřiště postupoval Jakub Přichystal, jenže na hranici velkého vápna došlo k jeho zdvojení, s nímž si olomoucký fotbalista neporadil.
     
    34
    Při presinku Matěj Mikulenka ostře dohrál rozehrávajícího Tomáše Matouška a je druhým hráčem Sigmy B potrestaným žlutou kartou. S verdiktem vůbec nesouhlasí a protihráči dal hlasitě najevo, co si myslí o jeho filmování.
     
    35
    Marek Jaroň viděl ve vápně se pohybujícího Jakuba Dočkala, jemuž poslal přihrávku na paty, Bednárem těsně bráněný útočník ve snaze o zpracování skončil na trávníku.
     
    36
    Kroměříž byla blízko! Zleva vyslal do malého vápna parádní centr Tomáš Jeleček. Jakub Dočkal na míč nedosáhl, za ním se pohyboval ještě Marek Jaroň, jenž v pádu nedokázal špičkou kopačky míč píchnout do sítě, jenom ho prodloužil za sebe.
     
    37
    Středopolař Štěpán Langer musel rychle jednat, protože na něj začal nebezpečně dotírat Michal Cupák, prudký nákop středem hřiště neměl Jan Fiala žádnou šanci zachytit.
     
    38
    Neúspěšně si Jan Fiala hledal prostor ke střele, pravačkou trefil prvního clonícího protihráče, odražený balón potom Jiří Spáčil napálil o kus vedle pravé tyčky.
     
    39
    Navzdory velkému množství času rozehrával Michal Cupák mizerně. Jakub Přichystal potáhl míč pár metrů a ve finále zkusil kolmici za obranu na střed, před Fialou zaúřadoval vracející se Kudela.
     
    40
    Také třetí žlutá karta patří olomouckému celku. Pěkně zblízka si ji prohlédl sám kapitán Michal Vepřek, jenž nestíhal Michala Cupáka a zezadu jej podrazil bez zjevné snahy hrát míč.
     
    41
    Centr do vápna si našel trestuhodně osamocený Marek Jaroň, jenže střela hlavou postrádala přesnost i razanci, Tomáš Digaňa kulatý nesmysl schoval v rukavicích.
     
    42
    Závěr první půle patří Hanácké Slavii. Nákop na pravé křídlo Matoušek sklepával hlavou do středu, lehce dezorientovaný Dočkal místo zpracování pro sebe prodlužoval za sebe jenom k Uričovi.
     
    43
    Po parádním obranném zákroku Zavadila zrychlil Houser akci průnikovým pasem na pravou stranu, odkud Marek Jaroň vyslal povedený střílený centr do pokutového území, jenže jak Dočkal, tak ani na zadní tyči akci uzavírající Fulnek na míč těsně nedosáhli.
     
    44
    Centrovaný míč do pokutového území byl prodloužen do území, kde se pohyboval Tomáš Jeleček, slušně trefená rána z voleje prosvištěla nad břevnem.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    45+1
    Po delší době navštívili útočnou polovinu hosté, ale nic zajímavého zatím nevymysleli, přihrávku Spáčila do přehuštěného prostoru pohlídal Tiahlo.
     
    45+2
    Jan Fulnek si při faulu na protihráče sám ublížil. Rezerva Sigmy tedy kopala ještě jednu standardku, kterou se rozhodla hrát nakrátko, Jan Fiala pak pošetřil u rohového praporku pár cenných vteřin.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Kroměříží s Sigmou Olomoucí B přinesl jediný gól, o nějž se postaralo hostující mužstvo. Brzkým gólem ve 3. minutě se prezentoval Jiří Spáčil, který si při signálu při rohu sběhl k přední tyči, kam dostal střílený centr a střelou z první na bližší, levou tyčku propasíroval balón za Dostálova záda. Ve zbytku úvodního dějství měli navrch domácí, ale kýženého srovnání se do poločasového hvizdu nedočkali, v největší příležitosti Jaroň nedokázal ve skluzu píchnout míč za Digaňova záda.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, oba celky tak pokračují v původním rozpoložení.
     
    48
    Rezerva olomoucké Sigmy kopala standardku, kterou v navýšení náskoku nepřetavila. Sklepnutí pod sebe sice doputovalo ke Spáčilovi, ten si však nechal míč propadnout mezi nohama.
     
    49
    Velmi dobře si počínal Jakub Přichystal, když zaskávačkou zaskočil jak Jelečka, tak i Fulneka, druhý jmenovaný nakonec natáhl nohu a dokázal centr zblokovat aspoň za cenu rohu.
     
    49
    Olomouc B právě vstřelila branku!
    Signály z rohového kopu klíčem k úspěchu! Štěpán Langer tentokráte přetáhl centr na JÁCHYMA ŠÍPA, jenž velmi dobře věděl, jak si naběhnout, do střely se opřel z voleje levačkou. Rána nebyla nikterak prudká, ale zamířila do přehuštěného prostoru, jímž proletěla a zaskočený Dostál rukou míč jenom prodloužil do sítě.
     
    51
    Kroměříž chtěla přispěchat s rychlou odpovědí. Přetažený centr doprava hlavou trefil Michal Cupák, slabou hlavičku Tomáš Digaňa sebral do rukavic.
     
    52
    Volný přímý kop kopala i Sigma. Centr na hranici velkého vápna nebyl provedený vůbec dobře, do bezpečí hlavou odvracel Adam Houser.
     
    53
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Tomáš Jeleček, přichází Patrik Červenka.
     
    53
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Adam Houser, přichází Šimon Chwaszcz.
     
    54
    Nově příchozí Patrik Červenka se uvedl v zajímavém světle, když po nahrávce Fulneka podklouzl, ale natáhl hlavu a tou si komicky, ale efektivně podržel míč u těla, stihl se i zvednout a přesně nahrát. Kroměříž pokračuje na míči.
     
    55
    Při další akci už si Patrik Červenka počínal o poznání hůře. Podklouznutí se vyvaroval, jenže ačkoliv měl dostatek času, tak levačkou odcentroval vysoko nad bránu soupeře.
     
    56
    Ne, domácím se ve druhé půli zatím vůbec nedaří. Opět byl u ztráty míče Červenka, jehož překvapilo razantní dohrání od Slavíčka a míč se od jeho nohy odrazil do autu.
     
    57
    Pomezní Šafránková nařídila sporné autové vhazování ve prospěch Sigmy, což se vůbec nelíbilo Červenkovi a Fulnekovi, naštěstí si oba vyhnuli pohoršujícím slovům, které by je následně mohly hodně mrzet.
     
    58
    Z hranice velkého vápna střílel z pravého křídla Štěpán Langer. Tečovanou střelu Dostál vyrazil jenom před sebe k Mikulenkovi, ten naštěstí pro Hanáckou Slavii stál v ofsajdu.
     
    59
    Pěkné, svižné akci Kroměříže chybělo jediné, a sice lepší finální zpracování Jakuba Dočkala, jenž mohl mířit sám vstříc bráně, takhle balón jenom posunul k Digaňovi.
     
    60
    K souboji hráčů s číslem 21 na zádech nedošlo, Michal Vepřek si byl vědom blížícího se Fulneka a z poloviny hřiště volil malou domů.
     
    61
    Přenesení doleva vyšlo perfektně. Červenka potom sklepával pod sebe na v lepší pozici naběhnuvšího Fulneka, jenž s hlavou nahoře našel přízemní nahrávkou Dočkala, útočník v pádu střílel nad břevno. Pokud domácí chtějí pomýšlet na bodový zisk, musí podobné příležitosti proměňovat.
     
    62
    Přetažený centr si našel Tomáš Matoušek, jemuž střela hlavou vůbec nevyšla a výrazně minul bránu, načež si vylil frustraci na spoluhráči, kterého zbytečně strčil a po zásluze za tento incident obdržel žlutou kartu.
     
    63
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Marek Jaroň, přichází Stanley Chukwudi.
     
    63
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Martin Kudela, přichází Lukáš Hrdlička.
     
    64
    Orest Tiahlo výborně zakřižoval Jana Fialu, před nějž navíc výborně natlačil tělo, následně zkontroloval postavení spoluhráčů a vybral si Zavadila.
     
    65
    Stanley Chukwudi se na pravé lajně pěknými kličkami zbavil dvou protihráčů, avšak přihrávka za obranu mu vůbec nevyšla, důvodem je i fakt, že se za ní Šimon Chwaszcz vůbec nerozběhl.
     
    66
    Finální fáze domácímu celku drhne. Střed hřiště se otevřel Jakubu Dočkalovi, ale není to poprvé, co při zpracování jenom posunul míč k brankáři.
     
    67
    Ošetření si vyžádal autor prvního gólu zápasu Jiří Spáčil. Naštěstí to vypadá, že se nebude jednat o nic vážnějšího.
     
    68
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Patrik Červenka zkoušel polovysoký centr za obranu, adresát Jakub Dočkal vystartoval pozdě a na balón nedosáhl.
     
    69
    Michal Vepřek si nelámal hlavu se zpracováním, míč pustil za sebe a nechal rozehrávat Digaňu, který sebral míč až v momentě, kdy se do jeho těsné blízkosti dostal Šimon Chwaszcz.
     
    70
    Na pravém křídle si udělal prostor pro centr Stanley Chukwudi, na zadní tyči hledal Červenku, před nímž Filip Slavíček odvracel na roh.
     
    70
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Adam Bednár, přichází David Lawrence Jaja.
     
    72
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Ještě uvidíme drama! Přímo z rohu neudeřilo, nicméně tlak Hanácké Slavie pokračoval a po centru Chukwudiho z pravé strany si smolný vlastní gól vstřelil DAVID LAWRENCE JAJA, když hlavou zakončil sice perfektně do pravé šibenice, jenomže do špatné brány.
     
    73
    Vstřelený gól Kroměříž bezpochyby může nakopnout. Michalu Cupákovi se kolmice na střed nepovedla, balón doputoval až k Digaňovi.
     
    74
    Přetažený centr zprava směřoval na Patrika Červenku, ale ještě o něco výše se vyšplhal Filip Slavíček a balón prodloužil do zámezí.
     
    75
    Kroměříž se radovala z vyrovnání, ale jen pár vteřin. Cupák šikovně sklepl za sebe na Stanleyho Chukwudiho, jenž zpoza velkého vápna mířil na jedničku k levé tyčce, ale arbitr Trska branku neuznal pro ofsajdové postavení zřejmě jednoho z clonících hráčů.
     
    76
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jáchym Šíp, přichází Amasi Emmanuel Moses.
     
    77
    Vysoký centr od levé lajny si našel Jan Fiala, slabé zakončení hlavou nechal Jakub Dostál spadnout o velký kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    78
    Zhruba osmnáct metrů od brány si hledal prostor ke střele Michal Cupák, ale nenašel, úspěšným blokem se prezentoval Filip Uriča.
     
    79
    Fanoušci se hlasitě dožadovali odpískání pokutového kopu po zákroku na Petra Zavadila, píšťalka sudího v tomto případě zůstala němá.
     
    80
    Zleva si do středu sběhl Patrik Červenka, míč si zpracoval na prsa a ještě před dopadem na zem se do něj opřel nártem, pokus doprostřed Tomáš Digaňa udržel.
     
    81
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Jan Fulnek, přichází David Stoklásek.
     
    82
    Příliš velké sousto si ukousl Amasi Emmanuel Moses, když si věřil sám proti třem, dle očekávání hrací předmět u kopaček neudržel.
     
    83
    Útočný faul odpískán Janu Fialovi, ten si na polovině hřiště viditelně pomohl ve vzdušném souboji s Tomášem Matouškem loktem.
     
    84
    Matěj Mikulenka srdnatě zabojoval a ve skluzu ještě udržel míč na lajně, následně se snažil nastřelit Stokláska a získat roh, leč protihráče minul.
     
    85
    Útočník Jakub Dočkal v souboji sedmnáctek udělal úspěšnou kličku Jajovi, pak si ale dal balón daleko od nohy, čehož Štěpán Langer využil k dlouhému odkopu do bezpečí.
     
    86
    Bylo jasné, že Tomáš Matoušek po střetu s Mosesem nezůstane dlouho ležet na trávníku poté, co dostal úder rukou do obličeje, přesto Trska raději hru přerušil.
     
    86
    Po rozruchu ve vápna Olomouce se fanoušci dnes už podruhé neúspěšně dožadovali penalty. Vzápětí do brejku vystartoval Amasi Emmanuel Moses, kterého Patrik Červenka zezadu podrazil a za žlutou kartu může být rád, protože protihráč by dost možná postupoval sám na bránu.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jakub Přichystal, přichází Adam Uriča.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jan Fiala, přichází Yunusa Muritala.
     
    88
    Stoper David Lawrence Jaja obdržel informaci, že se k němu velkou rychlostí blíží Lukáš Hrdlička, proto neriskoval a do kombinace zapojil Digaňu.
     
    89
    Jak kdyby byl Jakub Dočkal sám překvapený, že k němu propadl oblouček na pravou stranu vápna, při zpracování si dal míč daleko od nohy a už ho znovu nezískal.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+1
    Olomouc nyní drží míč daleko od vlastní brány, a dokonce sama podnikla útok, ten uzavřel Matěj Mikulenka přihrávkou za paty Mosese.
     
    90+2
    Skvělou práci odvedl u pravé lajny Yunusa Muritala, když odhadl, kam si Stoklásek posune míč a natlačil před něj tělo, míč pak nechal dokutálet až do autu.
     
    90+3
    U pravého rohového praporku pošetřil cenné vteřinky navíc Adam Uriča, pod tlakem Červenky se Stokláskem nakonec centroval pouze mimo hrací plochu.
     
    90+4
    Propadnuvší míč si na zadní tyči našel Stanley Chukwudi, který skrze dvěma protihráče chtěl balón propasírovat k Dočkalovi, ale trefil jenom nohu Jaji.
     
    90+5
    Velká kroměřížská příležitost na závěr! Balón spadl na levou stranu šestnáctky k Červenkovi, střelu volejem Šimon Chwaszcz hlavou prodloužil o kousek nad břevno.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Rezerva olomoucké Sigmy vyloupila stadión Kroměříže, o jejím vítězství 2:1 rozhodly dva skvěle sehrané signály při rohovém kopu.

    Úvodní gól padl hned ve 3. minutě, kdy si Jiří Spáčil při rohu sběhnul na přední tyč, kam dostal nahrávku do nohy a střelou z první vyzrál na Dostála. Hostům perfektně vyšel i úvod druhé půle, tentokráte Přichystal centr od praporku přetáhl na Jáchyma Šípa a jeho rána z voleje propadla přehuštěným prostorem až za záda brankáře. Domácí ještě zabojovali a v 71. dokázali díky vlastnímu gólu snížit. O pouhé čtyři minuty později rozvlnil síť rovněž Stanley Chukwudi, avšak jeho trefa neplatila pro ofsajd, ve zbylých minutách už se Hanácká Slavia regulérního gólu znamenající vyrovnání nedočkala.

    Svěřenci trenéra Janotky se díky vítězství posunuli v tabulce na deváté místo právě před dnešního soupeře, jenž klesl na desátou příčku. (18:30:11)

    Milan Huppert

    Branky: 72. Jaja (vla.) – 3. J. Spáčil, 49. Šíp

    Karty:   62. T. Matoušek (KRO), 86. P. Červenka (KRO) – 28. Slavíček (OLB), 34. Mikulenka (OLB), 40. Vepřek (OLB)


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – T. Matoušek (C), Zavadil, Tiahlo, Jeleček (53. P. Červenka) – Houser (53. Chwaszcz), Cupák – M. Jaroň (63. Chukwudi), Kudela (63. Hrdlička), Fulnek (81. Stoklásek) – Dočkal.
    Náhradníci: Gergela – Oulehla.

    Trenér: Bronislav Červenka

    SK Sigma Olomouc B: Digaňa – Slavíček, Bednár (70. Jaja), Vepřek (C), F. Uriča – J. Spáčil, Langer – Přichystal (87. A. Uriča), Mikulenka, Šíp (76. Moses) – Fiala (87. Muritala).
    Náhradníci: Koutný – Coufal, Fabiánek.

    Trenér: Tomáš Janotka

    Rozhodčí: Trska – Mokrusch, Šafránková

    Diváci: 947
    bahis siteleri