Vyškov – Prostějov 4:3 (kon.) | Líšeň – Vlašim 2:2 (kon.) | Kroměříž – Olomouc B 1:2 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
1:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc B
Sobota 16.09.2023, 16:30 • Stadion Jožky Silného • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Velká kroměřížská příležitost na závěr! Balón spadl na levou stranu šestnáctky k Červenkovi, střelu volejem Šimon Chwaszcz hlavou prodloužil o kousek nad břevno.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jan Fiala, přichází Yunusa Muritala.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jakub Přichystal, přichází Adam Uriča.
     
    86
    Po rozruchu ve vápna Olomouce se fanoušci dnes už podruhé neúspěšně dožadovali penalty. Vzápětí do brejku vystartoval Amasi Emmanuel Moses, kterého Patrik Červenka zezadu podrazil a za žlutou kartu může být rád, protože protihráč by dost možná postupoval sám na bránu.
     
    81
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Jan Fulnek, přichází David Stoklásek.
     
    76
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jáchym Šíp, přichází Amasi Emmanuel Moses.
     
    75
    Kroměříž se radovala z vyrovnání, ale jen pár vteřin. Cupák šikovně sklepl za sebe na Stanleyho Chukwudiho, jenž zpoza velkého vápna mířil na jedničku k levé tyčce, ale arbitr Trska branku neuznal pro ofsajdové postavení zřejmě jednoho z clonících hráčů.
     
    72
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Ještě uvidíme drama! Přímo z rohu neudeřilo, nicméně tlak Hanácké Slavie pokračoval a po centru Chukwudiho z pravé strany si smolný vlastní gól vstřelil DAVID LAWRENCE JAJA, když hlavou zakončil sice perfektně do pravé šibenice, jenomže do špatné brány.
     
    70
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Adam Bednár, přichází David Lawrence Jaja.
     
    63
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Martin Kudela, přichází Lukáš Hrdlička.
     
    63
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Marek Jaroň, přichází Stanley Chukwudi.
     
    62
    Přetažený centr si našel Tomáš Matoušek, jemuž střela hlavou vůbec nevyšla a výrazně minul bránu, načež si vylil frustraci na spoluhráči, kterého zbytečně strčil a po zásluze za tento incident obdržel žlutou kartu.
     
    61
    Přenesení doleva vyšlo perfektně. Červenka potom sklepával pod sebe na v lepší pozici naběhnuvšího Fulneka, jenž s hlavou nahoře našel přízemní nahrávkou Dočkala, útočník v pádu střílel nad břevno. Pokud domácí chtějí pomýšlet na bodový zisk, musí podobné příležitosti proměňovat.
     
    58
    Z hranice velkého vápna střílel z pravého křídla Štěpán Langer. Tečovanou střelu Dostál vyrazil jenom před sebe k Mikulenkovi, ten naštěstí pro Hanáckou Slavii stál v ofsajdu.
     
    53
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Adam Houser, přichází Šimon Chwaszcz.
     
    53
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Tomáš Jeleček, přichází Patrik Červenka.
     
    49
    Olomouc B právě vstřelila branku!
    Signály z rohového kopu klíčem k úspěchu! Štěpán Langer tentokráte přetáhl centr na JÁCHYMA ŠÍPA, jenž velmi dobře věděl, jak si naběhnout, do střely se opřel z voleje levačkou. Rána nebyla nikterak prudká, ale zamířila do přehuštěného prostoru, jímž proletěla a zaskočený Dostál rukou míč jenom prodloužil do sítě.
     
    43
    Po parádním obranném zákroku Zavadila zrychlil Houser akci průnikovým pasem na pravou stranu, odkud Marek Jaroň vyslal povedený střílený centr do pokutového území, jenže jak Dočkal, tak ani na zadní tyči akci uzavírající Fulnek na míč těsně nedosáhli.
     
    40
    Také třetí žlutá karta patří olomouckému celku. Pěkně zblízka si ji prohlédl sám kapitán Michal Vepřek, jenž nestíhal Michala Cupáka a zezadu jej podrazil bez zjevné snahy hrát míč.
     
    36
    Kroměříž byla blízko! Zleva vyslal do malého vápna parádní centr Tomáš Jeleček. Jakub Dočkal na míč nedosáhl, za ním se pohyboval ještě Marek Jaroň, jenž v pádu nedokázal špičkou kopačky míč píchnout do sítě, jenom ho prodloužil za sebe.
     
    34
    Při presinku Matěj Mikulenka ostře dohrál rozehrávajícího Tomáše Matouška a je druhým hráčem Sigmy B potrestaným žlutou kartou. S verdiktem vůbec nesouhlasí a protihráči dal hlasitě najevo, co si myslí o jeho filmování.
     
    32
    Konečně náznak příležitosti i pro Hanáckou Slavii. Jakub Dočkal vyslal ostrý střílený centr do vápna na Marka Jaroně. Křídelníkovi zhatilo zakončení v gólové pozice špatné zpracování, po němž zažehnal bezprostřední nebezpečí Bednár.
     
    29
    Mizerná rozehrávka málem znamenala druhý inkasovaný gól Kroměříže! V situaci tří proti dvěma Jakub Přichystal přihrával po levé ruce Matěji Mikulenkovi, jemuž zmařil zakončení v tutovce perfektně skluzující obránce.
     
    28
    První žlutou kartu střetnutí obdržel Filip Slavíček, který držel protihráče tak dlouho, dokud jej úplně nezastavil. Arbitr Trska dal pravému obránci jasně najevo, že mu sečetl všechny drobnější zákroky v dosavadním průběhu.
     
    3
    Olomouc B právě vstřelila branku!
    Druhý rohový kop olomoucké rezervy přinesl úvodní branku střetnutí! Signál vyšel skvěle, kdy si JIŘÍ SPÁČIL sběhl na přední tyčku a dostal výbornou přihrávku do nohy, z první střílel k bližší tyčce a Dostál, byť si na míč sáhl, tak jej neudržel před brankovou čárou.

    Milan Huppert

    Branky: 72. Jaja (vla.) – 3. J. Spáčil, 49. Šíp

    Karty:   62. T. Matoušek (KRO), 86. P. Červenka (KRO) – 28. Slavíček (OLB), 34. Mikulenka (OLB), 40. Vepřek (OLB)


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – T. Matoušek (C), Zavadil, Tiahlo, Jeleček (53. P. Červenka) – Houser (53. Chwaszcz), Cupák – M. Jaroň (63. Chukwudi), Kudela (63. Hrdlička), Fulnek (81. Stoklásek) – Dočkal.
    Náhradníci: Gergela – Oulehla.

    Trenér: Bronislav Červenka

    SK Sigma Olomouc B: Digaňa – Slavíček, Bednár (70. Jaja), Vepřek (C), F. Uriča – J. Spáčil, Langer – Přichystal (87. A. Uriča), Mikulenka, Šíp (76. Moses) – Fiala (87. Muritala).
    Náhradníci: Koutný – Coufal, Fabiánek.

    Trenér: Tomáš Janotka

    Rozhodčí: Trska – Mokrusch, Šafránková

    Diváci: 947
    bahis siteleri