Chrudim – Žižkov 2:2 (kon.) | Prostějov – Varnsdorf 1:0 (kon.) | Dukla Praha – Kroměříž 3:1 (kon.)
Vlašim – Opava 1:1 (kon.) | Brno – Vyškov 0:1 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
3:1 (2:0)
SK Hanácká Slavia Kroměříž
Sobota 23.09.2023, 14:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Krásný víkend všem fanynkám a fanouškům kopané, té druholigové obzvláště. V desátém kole Fortuna národní ligy na hřiště týmu FK Dukla Praha zavítá nováček, SK Hanácká Slavia Kroměříž. U sledování textového přenosu přímo ze slavné Julisky vás vítám a přeji příjemnou zábavu.
     
    FK Dukla Praha

    Někdejší armádní celek, vedený stylově „generálem“ Petrem Radou, který platí za jednoho z nejkultovnějších a nejsvéráznějších českých trenérů, má v sezoně jasný cíl. Tím je vrátit se do nejvyšší soutěže, kterou Dukla opustila v sezoně 2018/2019. Zatím v dosavadních devíti duelech získala sedmnáct bodů a je na dostřel prvnímu Vyškovu, jemuž se za stejný počet zápasů podařilo získat o tři body více.

    Hráči Dukly jako by ale v posledních třech druholigových utkáních zapomněli, že kořením fotbalu jsou góly. Nedokázali totiž v ani jednom z nich skórovat, proto vybojovali jen dvě bezbrankové remízy (Příbram, Líšeň) a naposledy v Opavě dokonce prohráli 0:1.

    V kádru mužstva přitom figuruje řada zajímavých osobností, ať už jde o ostřílené prvoligisty, nebo jiné zkušené plejery. Nejznámějším jménem, respektive přijímením, je ale zajisté Štěpán Šebrle. Pokud vám to ještě není známo, pak vězte, že 21letý křídelník je potomkem olympijského vítěze z Athén Romana. Syna slavného otce na zeleném trávníku zdobí slušná dynamika – ještě aby ne, vzhledem ke genetické výbavě – a také schopnost a chuť vyhledávat souboje jeden na jednoho. Nezřídka si také troufne na nějakou tu parádičku. Jednoduše jde o zábavného hráče ke sledování, i když odhlédneme od jeho rodokmenu.
     
    SK Hanácká Slavia Kroměříž

    Vítěz posledního ročníku Moravskoslezské fotbalové ligy samozřejmě, narozdíl od svého dnešního soka, na postup nepomýšlí. Coby nováček Fotbalové národní ligy bude samozřejmě jeho hlavním cílem se v ní na konci probíhajícího ročníku udržet a neputovat ihned zpět o patro níže. Z úvodních devíti utkání vybojovala Kroměříž deset bodů a nad patnáctým Prostějovem tak disponuje solidním, čtyřbodovým náskokem. Ač se sezona samozřejmě dá zahájit i lépe, v táboře Hanácké Slavie vyložená nespokojenost zajisté nepanuje.

    Fotbaloví fajnšmekři si možná vybaví Tomáše Jelečka ještě jako mladíčka, který na Mistrovství Evropy do devatenácti let v roce 2011 coby levý bek pomohl k zisku stříbrných medailí. A tentýž Jeleček, dnes již 31letý, momentálně působí v kádru Kroměříže. V ofenzivě pak Hanácká Slavia spoléhá na o deset roků mladšího Jakuba Dočkala, jemuž se zatím podařilo čtyřikrát přesně zacílit a platí tak za nejlepšího střelce mužstva.
     
    Mimochodem, oba celky se v žádném soutěžním zápase ještě nikdy nestřetly. Půjde tak o premiérový souboj.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: Šťovíček – Hašek, Peterka (C), Ullman, Hrubeš – Moulis, Barac, Kozel, Douděra – Matějka, M. Červenka.
    Náhradníci: Rada – Škoda, Lehký, Šebrle, Vondrášek, Zeronik, J. Jeřábek.
    Trenér: Petr Rada

    SK HS Kroměříž: J. Dostál – T. Matoušek (C), Zavadil, Tiahlo, Jeleček – Cupák, Houser – Oulehla, Hrdlička, Fulnek – Chukwudi.
    Náhradníci: Gergela – P. Červenka, Stoklásek, Dočkal, M. Jaroň, Vyhlíd, Chwaszcz.
    Trenér: Bronislav Červenka

    Rozhodčí: Opočenský – Arnošt, Cichra.
     
    Do úvodního hvizdu zbývá přibližně nějakých pět minut, nepříliš početný, ale zato oddaný kotel domácí Dukly již dává ochutnat zvuk bubnů.
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na hrací ploše, utkání se za pár chvilek rozběhne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se ujali hosté v bílých dresech, domácí oblékli tradičně rudé a žluté barvy.
     
    2
    Domácí se usídlili na útočné polovině. Po vhazování z pravé strany byl k zemi nedovoleně poslán Moulis, což znamená volný kop z křídelního prostoru.
     
    3
    Právě Moulis nebezpečně centroval ze standardní situace a k zakončení se cpal jeden z jeho kolegů, hlavičkou ale trefil pouze bránícího Tiahla.
     
    4
    Na míči je po krátkém intermezzu Kroměříže opět Dukla.
     
    4
    Moulis je zatím při chuti. Na ose hřiště hrudí ztlumil balon a posunul si jej mezi Housera a Cupáka, díky čemuž vybojoval další volný kop pro své barvy.
     
    5
    Exekuce se tentokráte ujal Kozel, jenž hledal nabíhajícího Peterku. Kapitán někdejšího armádního celku ale ani ve skluzu na kulatý nesmysl nedosáhl.
     
    6
    Hrdlička se pokoušel pustit Jelečkovu přihrávku mezi nohama a obalamutit tím Haška. Podobný kousek, o jaký se čas od času pokusí i Brazilec Vinícius z Realu Madrid, mu ale nevyšel ideálně.
     
    6
    Moulis dostal od Ullmana šeredně těžkou přihrávku a ve snaze protečovat ji k Červenkovi ji dostal pouze až k Dostálovi.
     
    7
    Žlutá karta pro tým SK HS Kroměříž (Jiří Oulehla). Ač se záložník hostí diví, jednalo se víceméně o taxativní napomenutí. Do skluzu šel proti Douděrovi s kolíky směrem vzhůru, což prostě muselo být oceněno žlutým trestem.
     
    8
    Hrubešův centr do šestnáctky po nakrátko rozehrané standardce dokázal Dostál vyboxoval pryč z nebezpčeného prostoru. Balon se pak vrátil na kopačky domácích, leč bez jakéhokoliv výsledku, který by stál za řeč.
     
    9
    Ullman ukázal šikovnost, zasekávačkou za patou se zbavil napadajícího Hrdličky a rozehrál.
     
    9
    Jako bych to zakřikl. Tentýž hráč si teď ideálně neporadil s těžkým míčem a poslal jej vysokou svící do zámezí.
     
    10
    Hrdlička zažehl motory na levém křídle, rychle je ale musel zase zchladit, neboť vybíhal z ofsajdového postavení.
     
    11
    Hrubešův vysoký pas prodloužil za sebe Zavadil v souboji s Červenou, míč pak v poklidu sebral do rukavic Dostál.
     
    11
    Když už se Kroměříž dostane do hry, snaží se co nejrychleji zaútočit na branku Šťovíčka. Nyní ale hosty nepustila dále nepřesná kolmice Chukwudiho.
     
    12
    Matějka dlouho dribloval středem a následně přihrál doprava Moulisovi, s ním si ale poradil Jeleček, jenž vypíchl merunu na rohový kop.
     
    13
    Na exkluzivní centr Kozla od praporku si naskočil Ullman, jemuž se podařilo neméně pěkně zakončit. Fantastický zákrok Dostála, který dokázal špičkami prstů vytěsnit míč nad břevno, ale hosty zachránil od inkasované branky.
     
    13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po rohovém kopu z druhé strany už Kroměříž takové štěstí neměla. Hrubeš posadil balon přímo na hlavu JANA PETERKY, jehož tečovaná hlavička si nakonec našla cestu do horního růžku branky. Stoper Dukly se jako správný kapitán ujal otěží utkání a otevírá skóre. 1:0!
     
    15
    Po první čtvrthodince můžeme začít mírně bilancovat. Zatím se hraje víceméně na jednu branku, Kroměříž se nemůže dostat do hry. Aktivní Dukla oproti tomu dominuje a byla zaslouženě odměněna první brankou.
     
    16
    Douděrův centr z levé strany srazil na roh skluzující Oulehla. Po rozehrávce od stejného praporku před pár minutami dukla skórovala...
     
    16
    Hrubeš tentokráte ale nedal míči dostatečnou faleš směrem od branky a Dostál jej tak v poklidu boxuje pryč.
     
    17
    Peterka zezadu atakoval Chukwudiho až příliš důrazně, je mu tedy zapískán faul. Navíc budou hosté kopat volný kop z pravého křídla.
     
    18
    Hrdličkův pas do vápna proskákal až na levé křídlo, odkud centroval Fulnek. Dukla si ale poradila a rozjela brejk, který rezultoval ve zblokovanou přihrávku Červenky. Pochvalu za návrat v plném sprintu zaslouží Fulnek.
     
    19
    Cupák dlouho sprintoval středem pole a hledal ideální moment pro kolmici směrem k Chukwudimu, Ullman ale jeho záměr přečetl a přihrávku zastavil.
     
    20
    Chukwudi padl k zemi po souboji s Peterkou na kraji vápna, píšťalka sudího ale zůstala němá a domácí odpověděli protiútokem. Ten skončil střelou Matějky zpoza šestnáctky, jíž ale Dostál bez potíží kryje.
     
    21
    Cupák překrásným křižným pasem oslovil k centru Jelečka, jehož pokus dostat merunu do šestnáctky ztroskotal na Haškovi, který jej včas dostoupil. Hosté tak budou pouze vhazovat.
     
    22
    Douděra na dvojici soupeřů nevyzrál a Matoušek jej tak nenechal dojít do vápna, ač při obranném zákroku poněkud komicky zakopl o svého spoluhráče Zavadila.
     
    23
    Cupák dostal přihrávku na dlouhou nohu, pak je tedy pochopitelné, že na středu hřiště o míč přišel.
     
    23
    Moulisův centr z úrovně brankové čáry zamířil přímo do rukavic Dostála.
     
    24
    Dukla byla znovu nastoupená na útočné polovině, ač se ke střeleckému pokusu neprokousala, stál ještě drží míč.
     
    25
    Toto tvrzení ale přestalo platit poté, co Peterka přihrál Matějkovi až příliš do běhu. Takový pas by nestihl útočník Dukly snad ani za použití motorového vozidla.
     
    25
    Kroměříž se pokusí dostat míč do vápna vhazováním z pravého křídla v podání Matouška.
     
    26
    Dlouhý aut díky prodloužení Zavadila doputoval až na puntík, kde se o efektní zakončení nůžkami pokusil Hrdlička. Ten se do vzduchu položil krásně, ale jeho střele chyběla razance i přesnost.
     
    28
    Štovíček dostal skákavou malou domů snad deset metrů před vápno a ve snaze nechybovat raději odklízí do zámezí.
     
    29
    Domácí hráči si v poklidu vyměňují merunu v zadních řadách.
     
    29
    Po dlouhém nákopu Ullmana se dostali o několik desítek metrů blíže brance soupeře, jenže jejich postup zastavil faul, jehož obětí se stal Cupák.
     
    29
    Fulnek o chvíli později u rohového praporku povalil Moulise taktéž nedovoleně. Rozehrávat tak bude brankář Dukly Šťovíček.
     
    30
    Kozel dostal trestuhodné množství prostoru kousek za vápnem a po krátkém navedení vypálil, jenže pouze doprostřed, takže pro Dostála se jednalo o poměrně rutinní zákrok.
     
    31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí po pěkné akci zdvojnásobují své vedení. Moulis přihrál z pravého křídla do vápna Červenkovi, který udržel míč a přichystal jej k centru Haškovi. Ten našel přesně prostor na zadní tyči, kde se nacházel LUKÁŠ MATĚJKA, jehož sice ještě před zakončením jeden z bránících hráčů poslal k zemi, ale od Matějkova ležicího těla se balon i tak odrazil za brankovou čáru. 2:0!
     
    33
    Zatím to vypadá na poměrně jasnou záležitost pro domácí. Působí živěji, kvalitněji a plní tak papírové předpoklady, podle nichž by nováčka soutěže coby kandidát na postup měli zdolat.
     
    34
    Moulisovi nevyšlo obtížné zpracování míče hrudí, míč sice ztlumil, ale jen mimo vymezený prostor hřiště.
     
    35
    Stále se hraje na obranné polovině hostí, kterým se nedaří udržet míč prakticky nikde jinde, než kousek před vlastním vápnem.
     
    36
    Oulehla si zpracoval dlouhou přihrávku do běhu a přes bránícího Hrubeše procedil míč do vápna, jenže pouze do místa, kde číhal připravený Šťovíček.
     
    37
    Po Ullmanově čistém skluzu sice budou vhazovat hosté, svůj účel ale obranný zákrok splnil. Přibrzdil totiž rodící se útočnou akci.
     
    38
    Douděra zaklamal tělem a poté šikovným obloučkem do vápna uvolnil Červenku, tomu se ale skákavý míč nepodařilo zkrotit dříve, než mu jej z kopaček upálil Tiahlo.
     
    39
    Srážka obou kapitánů, Peterky s Matouškem, byla vyhodnocena jako nedovolený zákrok toho domácího.
     
    39
    Propadnutý centr Jelečka si našel Oulehla a už to vypadalo, že bude zakončovat z úrovně penaltového puntíku. Bohužel pro hosty ale ve velmi dobré pozici promáchl, ani jeji poměrně ojedinělý výlet před branku Dukly tak Šťovíčka nedonutil k zákroku.
     
    41
    Chukwudi se pokoušel uvolnit na levé straně vápna, Ullman ale předvedl již druhý velmi povedený skluz v krátkém časovém sledu.
     
    41
    Po následné akci se ke střele ze střední vzdálenosti odhodlal Houser, jenže jeho přízemní rána letí několik metrů mimo.
     
    42
    Ihned poté, co Peterka odeslal přihrávku na levé křídlo, se ve frustraci otočil a možná si i mírně zanadával. Balon napálil příliš razantně a ten tak míří mimo hrací plochu.
     
    43
    Další perfektní skluz v podání stopera Dukly, tentokráte ale Peterky. Domácí kapitán efektivně zastavil Oulehlu, unikajícího po pravé straně.
     
    44
    Douděra a Červenka jsou sice oba slávističtími odchovanci, ale nyní se nepochopili. Druhý jmenovaný si přál přihrávku přímo do nohy, jíž se ale nedočkal.
     
    45
    Kombinační akce Dukly vynesla Douděrovi míč do levé strany vápna, odkud se drobný křídelník pokoušel zakončova obstřelem na zadní tyč. Ten mu ale nesedl a balon letěl pouze poměrně slabě doprostřed, což je vzhledem k nadějné pozici po domácí škoda.
     
    45+1
    Po sraženém centru Jelečka dostanou hosté možnost zahrozit z rohového kopu.
     
    45+1
    Cupákův centr našel sice hlavu Tiahla, ten byl ale v pohybu směrem od branky a míč tak pouze s malou razancí usměrnil ke Šťovíčkovi.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodních pětačtyřicet minut je za námi a zatím sledujeme poměrně jednoznačné představení. Domácí Dukla působí daleko lepším dojmem než hosté z Kroměříže a odměnou ji byly zatím dvě vstřelené branky a tedy i vedení 2:0. Skóre duelu otevřel v 15. minutě kapitán Jan Peterka hlavou po rohovém kopu, druhou trefu přidal krátce po půl hodině hry Lukáš Matějka, jenž stál na konci pohledné kombinační akce domácího celku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:02.
     
    Hráči obou celků jsou již na trávníku, za chvíli by se tak utkání mělo opět rozeběhnout.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Jan Fulnek, přichází Patrik Červenka. Na place tak máme nyní dva Červenky – Marka v dresu Dukly a Patrika v dresu Kroměříže.
     
    46
    Moulis se nijak nerozpakoval a v první možnou chvíli vyzkoušel pozornost Dostála, ten byl ale na jeho ránu z nějakých 25 metrů připraven. Možná i proto, že mířila doprostřed.
     
    47
    Jelečkův křížný pas letěl do země nikoho, v poklidu jej nakonec sebrali obránci Dukly. Tedy poté, co si k němu doběhli.
     
    48
    Peterkův posedknutý pas mířil, bohužel pro domácí, Hrubešovi na paty. Proskákal tak až do zámezí.
     
    49
    Dukla kombinuje na polovině hřiště a čeká, až se v obraně soupeře objeví nějaké to okénko.
     
    49
    Kozel se na pravé straně nenechal obrat o míč, ustál souboj s Cupákem a poslal střílený centr na hranici malého vápna. Tam si ale otevřel středisko blokování přihrávek obránce Tiahlo, jenž nenechal balon dojít k Červenkovi.
     
    50
    Obrovskou šanci nyní spálil Lukáš Matějka. Poté, co se Barac chystal zakončovat z puntíku, mu Matoušek vyšťouchl míč právě jen k Matějkovi. Ten ale nepotvrdil pověst šutéra a ze stoprocentní příležitosti levačkou vysoko přestřeluje!
     
    51
    Po faulu na Housera, jehož se dopustil Kozel, budou hosté rozehrávat standardku přibližně 30 metrů od branky Dukly.
     
    52
    Hrdlička a Jeleček se ale bizarně nedohodli. Jako by nevěděli, kdo má volný kop rozehrávat. Rozeběhli se oba a Jeleček nakonec jen pomalým obloučkem odevzdal míč soupeeři.
     
    53
    Hašek se rychlostně prodral před Jelečka a odcentroval zprava na zadní tyč, odkud vracel míč do ohně Douděra. Obrana hostí si ale poradila.
     
    54
    Žlutá karta pro tým FK Dukla Praha (Jiří Hrubeš). Kroměříž tak dostane k dispozici přímý kop z pravého křídla.
     
    55
    Nyní už ho Jeleček zahrál o poznání lépe, nejvýše ale vyskočil bránící Peterka. Po jeho odehrání balonu se pokoušel o další kroměřížské nůžky Matoušek, balon ale usměrnil jen na hranici vápna.
     
    56
    Tribuny radily Kozlovi, aby zkusil štěstí z dálky levačkou, on se ale rozhodl raději pro prostrčení do vápna. Což se z odstupem času ukázalo jako nepříliš ideální řešení, neboť nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    57
    Chukwudiho velice nepovedený centr znamená kop od branky Dukly.
     
    58
    Hrdličkovi se nepodařilo zpracovat skákavou přihrávku Chukwudiho. O chvíli později se Hrdlička opět neprezentoval dvakrát ideálně, dle sudího totiž fauloval Peterku.
     
    59
    Dukla se opět pokouší ukolébat soupeře více přihrávkami po sobě.
     
    59
    Narozdíl od předchozí situace to Kozel nyní levačkou z dálky zkusil, jenže zamířil opravdu hodně vysoko nad.
     
    60
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Stanley Chukwudi, přichází Šimon Chwaszcz,
    ze hřiště odchází Tomáš Matoušek, přichází Marek Jaroň,
    ze hřiště odchází Adam Houser, přichází Jakub Dočkal.
     
    61
    Kozel byl poblíž vlastního vápna zezadu stažený a nemohl tedy pokračovat ve hře. Ozvala se píšťalka sudího.
     
    61
    Žlutá karta pro tým SK HS Kroměříž (Tomáš Jeleček). Toho na křídle nejprve obhodil Moulis, bek Kroměříže si tak pomohl faulem zezadu, což bylo potrestáno žlutým napomenutím.
     
    62
    Moulisův centr odhlavičkoval do bezpečí nový muž na hřišti Chwaszcz, jenž tak ihned prodal své centimetry. V tuto chvíli je možná i nejvyšším hráčem na place.
     
    63
    Červenka se sice obtočil okolo Jelečka, pravděpodobně si jej ale u toho přidržel rukama.
     
    64
    V tuto chvíli drží míč Kroměříž, vyhnala se ale až k brankáři Dostálovi.
     
    65
    Ten nakopl na Chwaszcze, jemuž se podařilo prodloužit za sebe. Následný odkop domácích znamená aut pro Kroměříž.
     
    66
    Hrdličkův centr z pravé strany nenechal připravený Peterka projít do míst, kam asi měl původně směřovat.
     
    66
    Po brejku Dukla zakombinovala zásluhou Moulise s Haškem a ke střele z první se uvnitř vápna chystal Kozel, jenže zakončení mu hrubě nesedlo a ani nedoletělo k brance.
     
    67
    Tiahlo se tělem natlačil před Červenku, jenže dokázal míč odvrátit pouze na aut.
     
    68
    Jeleček si narazil s Červenkou a odcentroval, jenže v prostoru zadní tyče nebyl pohříchu ani jeden z jeho kolegů.
     
    69
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Martin Douděra, přichází Štěpán Šebrle,
    ze hřiště odchází Marek Červenka, přichází Jakub Zeronik.
     
    70
    Kozel se lacině nechal připravit o balon ve středu pole, své zaváhání ale záhy napravil, takže Kroměříž nic nebezpečného nevymyslela.
     
    71
    Dukla právě vstřelila branku!
    Třetí branka domácího celku nese punc povedeného střídání trenéra Petra Rady. Žolík Jakub Zeronik utekl po levém křídle a balon předložil do vápna ideálně LUKÁŠI MATĚJKOVI, jehož povedený obstřel zamířil přesně k zadní tyči plachtícího Dostála. 3:0!
     
    Dnešní utkání sleduje 842 diváků.
     
    72
    Sám ještě nechápu, jak tahle akce mohla neskončit gólem. Moulis vnikl do vápna a uvolnil se ke střele pravačkou, kterou ale reflexivně vykopl Dostál. Do odraženého míče se pak postupně z nesmírně nadějných pozic opřeli postupně Matějka se Zeronikem, první z nich ale nepropálil blok bílých těl a druhý ztroskotal na skvělém zásahu Dostála.
     
    73
    Žlutá karta pro tým SK HS Kroměříž (Marek Jaroň). Vykoledoval si ji nedovoleným zákrokem na Jakuba Barace.
     
    74
    Jeleček se na obranné polovině pokusil o riskantní kličku Moulisovi, ta mu ale nevyšla. Právě Moulis míč získal a posunul jej Matějkovi do pokutového území, tomu ale pokus zbavit se bránícího Tiahla také nevyšel.
     
    75
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Tomáš Jeleček, přichází Šimon Vyhlíd. Možná je tenhle tah trestem za lacinou ztrátu míče v podání Jelečka během poslední akce.
     
    76
    Hrubeš podskočil skákavý míč, což otevřelo prostor Červenkovi. Ten se nerozpakoval a odcentroval přesně na hlavu nabíhajícího Dočkala, nejlepší střelec hostí si ale nedokázal seřídit mířidla a poslal balon mimo.
     
    77
    Kroměříž si jde za čestným zásahem. Cupák ze středu hřiště vyslal parádní kolmici na unikajícího Červenku, ten sice jednomu ze svých strážců prchl, přes skluzujícího obránce Dukly ale pak z dobré pozice zakončil pouze nad bránu.
     
    78
    Kozel dribloval středem hřiště, zezadu jej poté povalil Hrdlička. Sudí tento prohřešek proti pravidlům kopané nemohl přehlédnout.
     
    79
    Moulis šikovně provedl míč po ose hřiště, načež jej předložil do levé strany vápna Šebrlemu. Nositel slavného jména vypálil sice prudce nártem, ale jeho zakončení z dobré pozice se mezi tři tyče nevměstnalo.
     
    81
    Po přihrávce Hrubeše šel Zeronik ve vápně k zemi, k ulehnutí mu pomohl skluz Tiahla. Stoper hostí ale jako první dokázal zasáhnout míč, takže penalta se kopat nebude.
     
    82
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Jiří Hrubeš, přichází Tomáš Vondrášek,
    ze hřiště odchází Lukáš Matějka, přichází Filip Lehký.
     
    82
    Mimochodem, pro 21letého Filipa Lehkého jde o druholigovou premiéru.
     
    82
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Tak se hosté přeci jen dočkali. Červenka se sice krocením dlouhého míče zdánlivě sám dostal ze střeleckého úhlu, skákavou střelou na zadní tyč ale i tak dokázal překonat brankáře Šťovíčka. O zastavení cesty balonu za brankovou čáru se snažila hned dvojice obránců, nabíhající ŠIMON CHWASZCZ ale odmítl jakékoliv drama a z bezprostřední blízkosti merunu napálil do sítě. 3:1!
     
    83
    Šebrle si ukrojil příliš velké sousto a při pokusu o průnik byl oloupen o míč.
     
    84
    Chwasczcz po jedné brance nemá dost. Nyní to zkoušel obstřelem zpoza vápna, který ale proletěl vedle pravé tyče.
     
    85
    Po Zavadilově dlouhém nákopu Peterka ve vzdušném souboji předčil Chwaszcze, vhazovat budou i tak hosté.
     
    86
    Lehký to teď Cupákovi ve středu hřiště určitě lehké neudělal, při snaze obrat jej o balon si ale počínal nedovoleně.
     
    86
    Červenkův centr z volného kopu vybídl Dočkala k akrobatickému zakončení, to mu ale nesedlo ideálně a spíše šlo o jakýsi oblouček, který dopadl na horní síť svatyně Dukly.
     
    87
    Po jednom ze soubojů zůstal na hrací ploše ležet Kozel a na trávník již spěchají domácí lékaři.
     
    89
    Po více než minutové prodlevě je Kozel ošetřován nakonec za postranní lajnou.
     
    89
    Moulis si chytře pustil Haškův aut okolo Červenky, který mu nechal nohu v dráze běhu a tedy fauloval.
     
    90
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází David Kozel, přichází Jakub Jeřábek.
     
    90
    Po Moulisově centru z volného kopu a několika odrazech se objevil ve stoprocentní šanci zřejmě Zeronik, z bezprostřední blízkosti ale bodlem vypálil vysoko nad.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+2
    Vyhlíd okradl o míč Moulise a rozehrál jej na střed, kde Vondrášek sestřelil Hrdličku. Možná přijde i karetní trest.
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým FK Dukla Praha (Tomáš Vondrášek). Důvodem je zmíněný faul na Hrdličku.
     
    90+4
    Tribuny si nyní již jistě vítězné utkání užívají a nahlas vyvolávají jméno hlavního kouče Petra Rady.
     
    90+4
    Lehkému nevyšla optimálně rozehrávka do křídla, poslal merunu Moulisovi na paty.
     
    90+4
    Šebrle se pěkným driblinkem zbavil několika obránců, jeho pas na Moulise byl ale ještě nepřesnější, než ten Lehkého před asi půl minutou. Zkušený křídelník jej ani nestihl na hrací ploše.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Na Dukle se slaví. Domácí po třech utkáních bez vstřelené branky dokázali jak skórovat, tak vyhrát. Při triumfu 3:1 nad Kroměříží zářil hlavně hrotový útočník Lukáš Matějka, který navázal na svoji trefu z první půle a pěkným obstřelem přidal ještě jednu ve druhém dějství. Na druhé straně jen korigoval skóre střídající Šimon Chwaszcz. Vytáhlý forvard se v této sezoně prosadil poprvé, v té minulé ještě ve třetí lize přitom nasázel hned 27 gólů!
     
    Nutno dodat, že výsledek přímo odpovídá tomu, jaké utkání se odehrávalo na hřišti. Favorizovaná Dukla byla aktivnějším mužstvem a hlavně v prvním poločase byla její převaha téměř drtivá. Nebýt několika parádních zákroků brankáře Kroměříže Jakuba Dostála, mohl být rozdíl ve skóre možná i o něco vyšší.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:1.
     
    To je ode mě pro tento duel vše, přeji příjemný zbytek víkendu a brzy na počtenou! Třeba hned u večerního prvoligového utkání mezi Bohemians a Olomoucí, které budu mít také tu čest komentovat. (15:55:49)

    Michal Nussbauer

    Branky: 13. Peterka, 31. Matějka, 71. Matějka – 82. Chwaszcz

    Karty:   54. Hrubeš (DUK), 90+3. Vondrášek (DUK) – 7. Oulehla (KRO), 61. Jeleček (KRO), 73. M. Jaroň (KRO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:1.
    FK Dukla Praha: Šťovíček – Hašek, Peterka (C), Ullman, Hrubeš (82. Vondrášek) – Moulis, Barac, Kozel (90. J. Jeřábek), Douděra (69. Šebrle) – Matějka (82. Lehký), M. Červenka (69. Zeronik).
    Náhradníci: Rada – Škoda.

    Trenér: Petr Rada

    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – T. Matoušek (C) (60. M. Jaroň), Zavadil, Tiahlo, Jeleček (75. Vyhlíd) – Cupák, Houser (60. Dočkal) – Oulehla, Hrdlička, Fulnek (46. P. Červenka) – Chukwudi (60. Chwaszcz).
    Náhradníci: Gergela – Stoklásek.

    Trenér: Bronislav Červenka

    Rozhodčí: Opočenský – Arnošt, Cichra

    Diváci: 842
    bahis siteleri