Polsko U17 – Vsetín 2:5 (kon.)
konec
Polsko U17
2:5 (2:0, 0:1, 0:4)
VHK ROBE Vsetín
Neděle 22.10.2023, 17:15Liga dorostu • 9. kolo
Partner:
     
    Skvělý obrat Vsetína! Tak by se dala popsat třetí třetina, do které Valaši vstupovali za nepříznivého stavu 1:2, ale otočili skóre na konečných 5:2. Zkraje třetího dějství vyrovnal Adam Němec, dále Vsetínské nastartovala přesilová hra využitá tři sekundy před jejím koncem, kdy Alexandr Paták zakončoval přesně mezi betony. Za jednobrankového vedení už Vsetín (na rozdíl od začátku zápasu) působil velmi sebevědomě a přiměřeně ke své roli favorita. Čtvrtou branku po skvěle zpracované akci přidal Ondřej Vaculík a Adam Němec už pak jen svou druhou trefou pečetil vítězství do prázdné branky. Dorostenci Vsetína tak už jen uzavřeli skvělý víkend VHK.
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek neděleního večera. (19:15:10)
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Už se zdálo, že Wojciechowski bude v této situaci skvělým náhradním gólmanem svého celku, když zastavil dvě střely, ránu ADAMA NĚMCE z ostrého úhlu už ale nestačil. Němec tak přidává svou druhou branku v utkání a pečetí nejen obrat, ale také hlavně vítězství svého týmu. Asistence: Daniel Dvořáček, Alexandr Paták.
     
    59:29
    Valaši dostávají puk do svého útočného pásma.
     
    59:21
    Vhazuje se před Cegliňským. Jaworski po oddechovém čase svého týmu zůstává na střídačce.
     
    59:21
    Oddechový čas pro tým Polsko U17.
     
    58:45
    Vinklárek s Malým ještě zkusili projít přes dva bránící hráče, ale to se jim nepodařilo. Prvně jmenovaný nakonec zakončil z předbrankového prostoru a donutil Jaworského k zákroku levým betonem.
     
    58:25
    Hra je přerušena, necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny se bude vhazovat po levici polského brankáře.
     
    57:54
    Zdá se, že duel už se jen dohrává. Hra je plná nepřesnotí, oba týmy mají problém s přechodem středního pásma.
     
    57:14
    Od modré čáry vystřelil Dvořáček, jeho pokus skončil na jednom z bránících hráčů soupeře.
     
    56:40
    Hra ubrala na tempu. Valaši jsou na kotouči, ale vypadá to, že se nikam neženou. Do útočného pásma domácí jen nahazují.
     
    54:18
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští přidávají další branku. Morcinek vybojoval kotouč u mantinelu ve vlastním pásmu a dostal jej do střední třetiny, kde už čekal ONDŘEJ VACULÍK, který se do útoku vydal sám proti dvěma hráčům soupeře. V mezikruží věděl, že nemá přiliš prostoru, a všiml si najíždějícího Adama Němce, kterému na levé křídlo poslal zadovku. Mezitím si našel dobrou pozici na hranici brankoviště, kam dostal přihrávku a lehkou tečí nasměroval letící kotouč nad levý beton polského brankáře. Asistence: Adam Němec.
     
    54:12
    Střelu Ziobera od modré vykopl Cegliňski pravým betonem.
     
    53:16
    Rána Dawida z vrcholu pravého kruhu letěla vysoko nad. Polská reprezentace se snaží udržet v útočném pásmu i po skončení přesilové hry. Času do konce třetí třetiny už totiž není mnoho a hostující celek najednou ztrácí jednu branku.
     
    52:42
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    52:03
    Kužel na levém křídle zastavil posupující polský útok. Reprezentační sedmnáctka se přesto udržela v pásmu, rozestavila přesilovkovou formaci a nyní začíná s kombinací.
     
    51:34
    Vsetínu nyní nestačilo prosté vyhození. Domácí vyvezli kotouč do útoku a ohrozili Jaworského branku. Hra je přerušena.
     
    51:10
    Po vyhraním vhazování Vsetín vyhodil a i nyní se snaží ofenzivu svému soupeři co nejvíce znepříjemnit. Poláci mají s přechodem přes útočnou modrou čáru a udržením se v pásmu velký problém.
     
    50:42
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Kučný – 2 min., nedovolené bránění.
     
    50:31
    Vsetínští jsou najednou na koni. Vidíme úplně jiný tým než v prvních dvou třetinách nebo minimálně v první polovině utkání. Valaši velmi rychle řídí přechod přes střední pásmo, ke střelbě se ale zatím nedostávají.
     
    48:47
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši tři sekundy před koncem přesilové hry otáčejí skóre utkání. Od modré čáry vystřelil Adam Hynek, kotouč se při snaze Michala Kučného tečovat zastavil o jeho brusle, a tak nakonec zvolil přihrávku na ALEXANDRA PATÁKA. Ten puk zpracoval a následně jej poslal přesně mezi betony. Asistence: Adam Hynek, Michal Kučný.
     
    48:27
    Němecovu střelu vyrazil Jaworski před sebe. Němec posílá kotouč na modrou čáru.
     
    47:48
    Tato přesilovka Valachů zatím vypadá slibně. Až nyní se Zioberovi podařilo vyhodit kotouč podél mantinelu, a to jen do středního pásma, odkud už hru opět řídí Noga.
     
    46:50
    Vyloučení v týmu Polsko U17:
    Tyński – 2 min., hákování.
     
    46:40
    Zygmunt si našel dobrou střeleckou pozici u levé tyče a nadvakrát se pokusil Cegliňského ve vsetínské brance překonat. Gólman domácího celku byl ale neomylný a zdá se, že daleko nebezpečnější by byla některá z případných dorážek, protože při pokrývání levé tyče zůstala celá branka nehlídána.
     
    46:27
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    44:58
    Velmi aktivní duo Vaculík – Paták bylo opět v akci, a to i ve vlastním oslabení. Přečíslení dva na jednoho ale vsetínským nevyšlo a vůbec se nedostali ani do zakončení.
     
    44:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Šebesta – 2 min., podrážení.
     
    43:32
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Také Vsetínští si své šance vytvořili a teď už srovnávají. Střelu ADAMA NĚMCE k levé tyči nejprve Jaworski zastavil, ale celá situace se vyvíjela dál. Sadílek při přesunu do vhodnější střelecké pozice narazil na hokejku jednoho z polských hráčů a zůstal ležet na ledě. Rostislav Kužel mezitím z předbrankového prostoru našel Němce na vrcholu pravého kruhu a jeden z nejmladších hráčů Vsetína se tentokrát nemýlil. Asistence: Rostislav Kužel.
     
    42:24
    Staniecko posílal v přečíslení kotouč na najíždějícího Moścického. Jediným vracejícím se vsetínským hráčem byl v tu chvíli Morcinek, který do přihrávka skočil a fotbalovým stylem puk vykopl k mantinelu.
     
    41:26
    Valaši se nahrnuli do útočného pásma, kde zaujali své pozice. Od modré pálil Sadílek, jeho pokusu by slušela ještě teč v předbrankovém prostoru. Ta ale nepřišla, a tak Jaworski vykopl kotouč pravým betonem.
     
    40:54
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    40:43
    Cegliňski musel zasahovat proti Kowalczykově střele z levého kruhu. Hra je přerušena.
     
    40:25
    Vsetínší se chopili kotouče, zavezli jej do vlastního pásma a okamžitě vyhodili za soupeřovu branku.
     
    40:03
    Začala třetí třetina, Valaši do ní vstupují v početní nevýhodě, kterou si přenesli z druhé části utkání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Čtyřicet minut hry uběhlo jako voda a polská reprezentace drží jednobrankové vedení. Druhá třetina přinesla o poznání méně šancí, hrálo se spíše ve středním pásmu nebo za brankami, kdy oba celky měly problém s přechodem do útoku. Valachům se však přece jen z jednoho rychlého protiútoku povedlo snížit. O kontaktní branku se postaral Dominik Meissner, jenž dostal přihrávku na útočnou modrou čáru a po stahovačce se nemýlil přesně mířenou střelou mezi betony.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Drozd se po pravém křídle dostal do útoku a ocitl se v situace jeden na jednoho. Při svém postavení měl ještě dost místa na to, aby obešel o posledního bránícího hráče soupeře, k tomu se ale neodvážil a volil střelu, která ovšem po teči nedoputovala až k brance.
     
    39:05
    Polskou ofenzivu v přesilovce zastavilo postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    38:54
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Vaculík – 2 min., sekání.
     
    38:34
    Na druhé straně zavelel k rychlému protiútoku Myszka, který sám nadvakrát zakončoval z mezikruží. První rána mířila mimo, druhou Cegliňski vytěsnil vyrážečkou.
     
    38:05
    Němec vyzval dlouhou přihrávkou do útoku Patáka s Vaculíkem. První jmenovaný volil křižnou přihrávku, která přes bránící hráče neprošla.
     
    37:00
    Meissner nahodil kotouč do útočného pásma, dál se ale nic neděje. Poláci přečkali své oslabení bez větších problémů, dalo by se říct, že hra se v nerovnovážném stavu i trochu zklidnila.
     
    36:26
    Polsko U17 hraje v plném počtu.
     
    35:34
    Valaši jsou v útočném pásmu, i když jejich hra zatím nevypadá jako přesilová. Vsetín zatím nerozestavil přesilovkovou formaci a spíš se jen tlačí do brankoviště a zkouší jednu střelu za druhou.
     
    34:44
    Wojciechowski se faulu dopustil, když Šebesta prošel přes tři hráče a chystal se k zakončení k pravé tyči. Nyní podobnou akci zopakoval Vaculík, který ovšem střílel z poněkud větší vzdálenosti. Kotouč letí vedle polské branky.
     
    34:26
    V 35. minutě je tu první vyloučení dnešního zápasu. Dvouminutový trest za podrážení dostává Wojciechowski.
     
    33:41
    Hraje se za vsetínskou brankou a bez větší akce. Na puku jsou Valaši, kterým se nedaří dostat z pásma. Polskému celku se zase nedaří v soubojích, takže se nedokáže chopit kotouče.
     
    32:46
    Nahození Malého od mantinelu ukrývá polský brankář ve své lapačce. Hra se ovšem nepřerušuje, protože Jaworski velmi rychle rozehrává.
     
    31:42
    Noga se zcela náhodou dostal v prostoru mezi modrými čarami k odraženému kotouči, nezalekl se a této příležitosti se chystal hned využít. V útočném pásmu se ale proti němu postavil Mościcki, který mu puk vypíchl.
     
    30:55
    Wojciechowski nahazuje za vsetínskou brankou. Polsko se tímto tahem dostává o rozestavění kombinace v útočné třetině.
     
    30:36
    Vsetínští se nyní snaží svůj brejk zopakovat. Všechny střelecké pokusy hráčů v zeleno-žluté kombinaci ale končí jen v Jaworského výstroji.
     
    29:29
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Poláci přesměrovali hru do svého útočného pásma, ale tam se dlouho neohřáli. Matyáš Fusek vyvezl kotouč ze třetiny a všiml si DOMINIKA MEISSNERA, který už čekal mezi dvěma hráči soupeře na útočný výpad. Přihrávku dostal a v individuální akci předvedl stahovačku, kterou vyšperkoval zakončením mezi betony. Asistence: Matyáš Fusek, Václav Sadílek.
     
    28:04
    Němcova přihrávka z pravého kruhu nenašla Vaculíka v mezikruží, kotouč se zastavil o brusle jednoho z polských obránců, ale Valaši i tak zůstali ve svém tlaku na hranici brankoviště. Celou akci završil u levé tyče Kužel, kterému se nadvakrát nepodařilo přehodit Jaworského beton.
     
    27:12
    Přečíslení Ziobera s Dawidem zastavil jediný vracející se vsetínský hráč. Valaši se hru snaží uklidnit ve svém útočném pásmu, i když sami žádnou velkou ofenzivu nevymýšlejí.
     
    26:19
    Polsko vyhrálo vhazování před Cegliňským, Ziober byl ale na modré čáře těsně bráněn a nikdo ze spoluhráčů se mi nenabízel. Volil proto nahození na levý mantinel, kde už se kotouče chopili domácí.
     
    25:55
    Na druhé straně se vsetínskou obranou snažil prokličkovat Dawid a z vrcholku kruhů zakončoval Ziober. Jeho pokus ztečoval Šebesta do ochranné sítě.
     
    24:40
    Vsetínští se s ubíhajícím časem dostávají do zápasového tempa a také do útoku. Sám to po pravém křídle zkusil Paták a napodobil tak šance svého soupeře z první třetiny. Místo střely ovšem zvolil přihrávku do předbrankového prostoru, která byla zastavena.
     
    23:53
    Polský výběr se na Lapači těší velké podpoře. Ani povzbuzování ovšem nyní defenzivě nepomohlo zabránit útočnému výpadu Vaculíka s Patákem. Jaworski byl u své levé tyče připraven.
     
    23:18
    Dawid neprošel středem kluziště přes Frömel, polská sedmnáctka i přesto zůstává v útočném pásmu, kde se snaží rozestavit svou útočnou formaci. Cegliňski musí zasahovat proti pomalé střele z vrcholu levého kruhu.
     
    21:54
    Druhá třetina zatím nic velkého nepřinesla, hraje se pouze ve středním pásmu, oba celky mají problém s přesnou přihrávkou. O něco málo aktivnější je však přece jenom polská reprezentace, která je na kotouči častěji.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodních dvacet minut utkání a spokojenější do kabin odchází polská reprezentace. Vsetínští budou mít v šatně určitě spoustu témat k hovoru, problémy měli hlavně s obrannou hrou, kdy ani v přesile nedokázali uhlídat polské útočné výpady. A právě z takové akce padla první branka, když Amadeusz Tyński prošel sám přes čtyři hráče a zakončil do horního rohu branku. Polská reprezentace se v první třetině radovala i podruhé, když Tomasz Majerczyk šikovně tečoval střelu od modré čáry. To Valaši žadné podobné šance neměli a spíše se zdá, že jsou zaskočeni průběhem utkání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Chvíle nepozornosti polského brankáře zkusili využít Drozd s Vinklárkem, kteří se nahrnuli do brankoviště. Ani jedna z dorážek ovšem nebyla úspěšná.
     
    19:12
    Oba celky v posledních okamžicích první třetiny spíše jen nahazují kotouč na soupeřovu branku.
     
    18:35
    Poláci mají kotouč na svých hokejkách, tentokrát se jim však nedaří dostat z vlastního pásma.
     
    17:31
    Vsetínští se po delší době chopili kotouče a vyrazili dopředu. Z levého kruhu to do bližšího horního rohu zkusil Hynek, Jaworski jeho střelu vytěsnil ramenem. Žádné další zakončení Valachů ale nepřicházejí, domácí střídají.
     
    16:03
    A další podobná akce. Majerczyk prošel po pravém křídle a zakončil na bližší tyč. Domácí brankář na jeho střelu dobře viděl a puk zastavil.
     
    14:43
    Valaši mají dnes velké problémy v obraně. Ziober po levém křídle prošel přes vsetínskou defenzivu a poslal zadovku na Dawida, který už si najížděl pro střelu z první. Příležitost k ní také dostal, Cegliňski ve vsetínské brance se stačil včas přemístit.
     
    14:33
    Šebesta se dostal k odraženému kotouči a doslova jej bekhendem zametl k levé tyči. Jaworski byl připraven.
     
    12:48
    Vsetínští se snaží herně zvednout a pomalu se začínají ozývat i oni. Nejprve to byl Šebesta, koho Jaworski vychytal u levé tyče. Následně se u odkryté brány objevil Němec, který však nedokázal kotouč zvednout nad hokejku bránícího hráče.
     
    11:23
    Tým Polsko U17 právě vstřelil branku!
    Tentokrát už polský výběr své vedení navyšuje. Hráči v bílých dresech se usadili v útočném pásmu a začali se svou kombinací, kterou Krystian Kowalczyk zakončil střelou od modré čáry. Jeho ránu ještě v mezikruží tečoval TOMASZ MAJERCZYK, který kotouč nasměroval k pravé tyči do protipohybu brankáře. Asisrence: Krystian Kowalczyk.
     
    10:37
    Vsetínská obrana má značné mezery. Opět totiž sám ujel Staniecko, jeho bekhendové zakončení do horních pater branky skončilo nad.
     
    09:47
    Tým Polsko U17 právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla nádherná akce AMADEUSZE TYŃSKÉHO, který šel sám proti čtyřem hráčům Vsetína, prošel skrz domácí obranu a sám nikým nebráněn zakončil do levého horního rohu. Asistence: Bez asistence.
     
    09:18
    Cegliňski nyní zariskoval, když se rozhodl pro rozehrávku zpoza branky, i když viděl, že za jeho záda míři dvojice hráčů soupeře.
     
    08:28
    Polská sedmnáctka se cpala do útoku proti dvěma bránícím hráčům Vsetína. Už to vypadalo, že Kučný ofenzivu zastavi, ale Szyszka se nedal jen tak lehce, využil momentu překvapení a od pravé tyče vystřelil. Domácí brankář se štěstím zasahuje, ale Poláci už se chtěli radovat.
     
    07:51
    Až nyní se Poláci dostali s kotoučem do střední a také útočné třetiny. Cegliňského branku ale zatím neohrozili, Valaši drží svého soupeře převážně kolem mantinelu.
     
    07:20
    Hra vypadá stále stejně. Hráči v bílých dresech jsou na kotouči za vlastní branku a nedaří se jim dostat ani na hranici kruhů.
     
    06:29
    Hraje se za brankou polského celku. Kotouč má na své hokejce Gawrysiak, který se snaží spolu se svým spoluhráčem rozehrát. Vsetínští jsou ale v útočném pásmu velmi dotěrní a čekají na každou chybu soupeře.
     
    05:46
    Oba celky spíše jen nahazují na branku, než aby došlo k nějaké nebezpečnější střele. Na straně Vsetína to zkusil Paták a po něm ještě Vinklárek. Celou ofenzivu zakončil schovanou střelou od modré čáry Hynek, ale také jeho pokus končí na betonech polského brankáře.
     
    04:02
    Dvořáček z vrcholu pravého kruhu poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde na teč čekal Vinklárek. Ten puk nakonec vůbec nezasáhl a Dvořáčkova střela putovala přímo na betony Jaworského. Od nic se puk odrazil na Myszku, který to zkusil sám. Jeho útočný výpad zastavil opět Dvořáček, který celou akci začal.
     
    03:04
    Na druhé straně to sám zkusil Ziober, kterého však velmi těsně stínoval Frömel. Polský útočník se nakonec do zakončení vůbec nedostal.
     
    02:10
    Šebesta šel středem kluziště do útoku sám proti čtyřem hráčům Polska. Dál by se nedostal, a tak poslal zadovku naslepo. Ke kotouči se přibližoval Morcinek, ale byl příliš daleko na pravém křídle, než aby na kotouč dosáhl. Tato vsetínská kace tak končí nezdarem.
     
    00:36
    Vsetínští začali utkání útočným výpadem. Střela z vrcholu levého kruhu mířila mimo a kotouče se ujímají hráči polské reprezentace.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Polsko U17: Jaworski – Mościcki, Kowalczyk, Wojciechowski, Zygmunt, Gawrysiak, Staniecko – Myszka (A), Wanat, Kot, Kosmęda, Majerczyk (A), Dawid (C), Ziober, Tyński, Nakoneczny, Szyszka.
    Trenér: Artur Slusarczyk

    VHK ROBE Vsetín: Cegliňski (Hanzlík) – Kučný (A), Kužel, Sadílek (C), Hynek, Noga, Dvořáček, Frömel – Drozd (A), Němec, Malý, Paták, Fusek, Vaculík, Morcinek, Meissner, Šebesta, Vinklárek.
    Trenér: Miroslav Barus

    Rozhodčí: Daniel Tomeček — Přemysl Bartek, Tomáš Raszka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 10. Tyński, 12. Majerczyk (Kowalczyk) – 30. Meissner (Fusek, Sadílek), 44. Němec (Kužel), 49. Paták (Hynek, Kučný), 55. Vaculík (Němec), 60. Němec (Dvořáček, Paták)


    Polsko U17: Jaworski – Mościcki, Kowalczyk, Wojciechowski, Zygmunt, Gawrysiak, Staniecko – Myszka (A), Wanat, Kot, Kosmęda, Majerczyk (A), Dawid (C), Ziober, Tyński, Nakoneczny, Szyszka.
    Trenér: Artur Slusarczyk

    VHK ROBE Vsetín: Cegliňski (Hanzlík) – Kučný (A), Kužel, Sadílek (C), Hynek, Noga, Dvořáček, Frömel – Drozd (A), Němec, Malý, Paták, Fusek, Vaculík, Morcinek, Meissner, Šebesta, Vinklárek.
    Trenér: Miroslav Barus

    Rozhodčí: Daniel Tomeček — Přemysl Bartek, Tomáš Raszka
    bahis siteleri