Hr. Králové – Teplice 1:0 (kon.) | Č. Budějovice – Pardubice 0:1 (kon.) | Olomouc – Zlín 0:0 (kon.)
Slovácko – Liberec 1:1 (kon.) | Ostrava – Jablonec 0:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (1:0)
FK Teplice
Sobota 28.10.2023, 15:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • FORTUNA:LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Ve třetí minutě nastavení Jakub Křišťan (TEP) dostal žlutou kartu za jednoznačné podražení Šašinky zboku. Navíc sportovní ředitel hradeckého klubu, Jiří Sabou, projevil nadbytečné emoce, a i on to má za žlutou.
     
    83
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Lukáš Čmelík, přichází Petr Pudhorocký,
    ze hřiště odchází Václav Pilař, přichází Štěpán Harazim.
     
    79
    Muhamed Jásir (TEP) na hřišti nezůstal ani 35 minut. V 79. minutě je totiž stažen dolů, místo něj jde Soufiane Dramé (TEP).
    71. Knapík nejprve vyloučen, po intervenci VARu dostal jen ŽK
     
    71
    Pro skláře navíc skoro přišla na začátku 71. minuty pohroma. Jan Knapík totiž trefil do hlavy ve vzduchu jednoho z domácích a sudí Všetečka tasil červenou kartu.

    Přezkum na VARu ale ukázal, že Knapík měl ruku u těla a neudělal vůči obránci nijak aktivní pohyb. Proto se červená karta ruší a je z toho jenom žlutá. A i ta je celkem diskutabilní, jenže nic jiného už s tím dle protokolu dělat nešlo.
     
    70
    Žlutá karta pro tým FC Hradec Králové (Ondřej Šašinka).
    67. Grigar chyboval, Hais ale hlavičkoval z ofsajdu, gól zrušen
     
    67
    Standardka vyšla sice Hradci na výbornou, ale podruhé do hry vstoupilo video! Václav Pilař kroutil míč na zadní tyč a nijak nehlídaný Daniel Hais hlavičkoval fakticky do prázdné, neboť i Grigar balon podběhl. Hais měl však zřejmě část těla v ofsajdu a gól tak neplatí!
     
    66
    Štěpán Chaloupek (TEP) je prvním potrestaným žlutou kartou. Pilař od něj čistě vybojoval míč a posunul na Čmelíka, Chaloupek jej posléze tělem sestřelil. Dostává tak žlutou a Hradec má standardku.
     
    65
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Daniel Vašulín, přichází Daniel Hais.
     
    63
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Tadeáš Vachoušek, přichází Michal Bílek,
    ze hřiště odchází Matěj Radosta, přichází Jegor Cykalo.
     
    50
    Po sérii soubojů prošel míč až k Juklovi, který posunul za sebe na Křišťana. Právě ten centrem vyzval do zakončení Jásira. Souhra dvou střídajících hráčů rezultovala v další Bajzův zákrok, dorážka Beránka z úhlu skončila nařízením rohového kopu!
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Petr Hronek, přichází Muhamed Jásir,
    ze hřiště odchází Filip Havelka, přichází Jakub Křišťan.
     
    45+3
    A neuznaná branka budí na teplické straně emoce. Za protesty dostává žlutou kartu na střídačce asistent Ondřej Prášil.
    44. Knapíkova dorážka neplatila, Vachoušek clonil v ofsajdu
     
    44
    Za tři minuty bylo sice srovnáno, ale... Hosté se dostali souvislou kombinací na útočnou polovinu a Trubač nakopával na levou stranu, kde se uvolnil díky práci Vachouška Chaloupek. Ve skluzu stihl napálit balon do Bajzy, který vyboxoval jenom před sebe. Hradecká obrana si tam nepohlídala Jana Knapíka, jenž snadno hlavou dorazil.

    Jenže celá situace se přezkoumávala na videu! A zřejmě kvůli tomu, že Vachoušek, stojící v ofsajdu, aktivně bránil Čechovi v pohybu, je branka Teplic odvolána!
    41. Lukáš ČMELÍK - 1:0
     
    41
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Votroci jdou ve 41. minutě do vedení a tohle jde asi i za brankářem Grigarem! Dancák posouval v rozběhnutém útoku doprava na LUKÁŠE ČMELÍKA, který ještě potáhl míč pár metrů dopředu a rozhodl se hrát vzduchem. Jenže centr napasoval přímo na zadní tyč, od níž se odrazil do branky – 1:0! Asistence: Samuel Dancák.
     
    39
    A z něj mohli jít klidně do vedení! Výborně totiž cuknul obráncům Chaloupek a byl ve vzduchu nejvyše. Jeho razantní zakončení letělo jenom těsně nad břevno!
     
    35
    A tak se i stalo. Krejčí podél postranní čáry odchází s pytlíkem ledu na tváří do kabiny. Na jeho místo tak nastupuje Ondřej Šašinka.
     
    32
    Horák dostal na levé straně trochu prostoru a výborně nacentroval do šestnáctky, kde se za obráncem zjevil zcela volný Ladislav Krejčí. V pádu na prostoru penalty hlavičkoval, jenže to nasměroval jenom doprostřed branky. Razantní pokus ztlumil Grigar a Krejčí se navíc při zakončení zranil.
    25. Vachoušek těsně minul
     
    25
    Havelka tělem vybojoval balon na středovém kruhu a rozjel rychlou akci, kdy Radosta ve vápně přenechal pro Vachouška, jenž si navedl balon mimo obránce a zleva zakončoval na zadní tyč. Tomu, aby mohl mladý teplický talent slavit, chybělo jenom pár centimetrů! Takhle jenom bude rozehrávat Bajza z malého vápna.
     
    19
    Jak to na začátku vypadalo všeljak, tak to mohlo být klidně 1:0 pro domácí! Propadnuvší míč za obranu sebral Krejčí a přes obránce loboval na Pilaře. Tomu zpracování sice nesedlo, přesto dokázal vzduchem prodloužit do volného prostoru, kde dobíhal z druhé vlny Čmelík. I vzhledem k tomu, že Grigar vybíhal dobře proti, tak musel hrát domácí záložník míč z první. Jenže branku vysoko překopl!
    14. Domácí Kučera hlavičkoval do břevna
     
    14
    Teď už to bylo o poznání nebezpečnější! Dancák přenesl hru křížem na Čmelíka, který ze vzduchu sklepával na Kučeru, jenž hlavičkoval za sebe. Nadějné zakončení ale končí jenom na břevně teplické kasy!
     
    6
    A budou mít nadějný přímák! Pilař stahoval hru zleva na střed, až si došel pro evidentní faul. Ke standardce zhruba 18 metrů od kasy se staví Krejčí.

    Tomáš Kalas

    Branky: 41. Čmelík (Dancák)

    Karty:   70. Šašinka (HKR), 90+3. Sabou (HKR) – 45+3. Prášil (asistent) (TEP), 66. Chaloupek (TEP), 71. Knapík (TEP), 90+3. Křišťan (TEP)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 0:1.
    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, Čihák, Čech – Čmelík (83. Pudhorocký), Kučera, Dancák, Horák – Pilař (83. Harazim), Vašulín (65. Hais), Krejčí st. (C) (35. Šašinka).
    Náhradníci: Vízek, Zadražil – P. Juliš, Leibl, Rada.

    Trenér: Václav Kotal

    FK Teplice: Grigar – Knapík, Chaloupek, L. Mareček – Radosta (63. Cykalo), Jukl, Havelka (46. Křišťan), Beránek – Trubač (C), Vachoušek (63. Bílek), Hronek (46. Jásir, 79. S. Dramé).
    Náhradníci: Mucha – Krsmanović, Bzura.

    Trenér: Zdenko Frťala

    Rozhodčí: Všetečka – Caletka, Pospíšil

    Diváci: 6 412
    bahis siteleri