Almería – Las Palmas 1:2 (kon.) | Barcelona – Real Madrid 1:2 (kon.) | Mallorca – Getafe 0:0 (kon.)
Cádiz – Sevilla 2:2 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:2 (1:0)
Real Madrid
Sobota 28.10.2023, 16:15 • Estadio Olímpico (Barcelona) • Španělská LaLiga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    Střídání v týmu Real Madrid:
    ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Lucas Vázquez.
     
    90+5
    Závěrečný tlak Barcelony mohl přetavit v branku Oriol Romeu! Záložník Blaugranas z první vypálil ostrou střelu, která by i nejspíše skončila v brance, ale výborným blokem zamezil inkasování David Alaba.
     
    90+2
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JUDE BELLINGHAM. To je neuvěřitelné! Jude Bellingham přidává svou druhou branku v dnešním utkání a v nastavení s velkou pravděpodobností rozhoduje o osudu dnešního utkání. Angličan v barvách Bílého baletu využil sklepnutí Luky Modriče a v blízkosti ter Stegena chladnokrevně poslal míč do sítě. Asistence: Luka Modrić.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    87
    Joselu zahodil velkou příležitost! Španělský útočník mohl poslat Real do vedení, ale uvnitř vápna si míč v nejdůležitější chvíli špatně zpracoval a následně ho obral Ronald Araujo.
     
    86
    Akrobatickými nůžkami se nyní prezentoval Raphinha po krásném pasu Yamala. Kepa nakonec míč udržel v rukavicích a hluboce si oddychnul. Celé situaci nakonec předcházel ofsajd.
     
    79
    Tak to nebyla vůbec špatná střela Roberta Lewandowskiho! Polský kanonýr se do toho pořádně opřel po přihrávce Raphinhy a jen to zahučelo za bránou Kepy.
     
    77
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází João Félix, přichází Raphinha,
    ze hřiště odchází João Cancelo, přichází Lamine Yamal.
     
    72
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Fermín López, přichází Oriol Romeu.
     
    68
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JUDE BELLINGHAM. Máme vyrovnáno! Kdo jiný mohl skórovat, než momentálně asi v největší formě hrající fotbalista v Evropě Jude Bellingham. Mladý Angličan napřáhl ze střední vzdálenosti a střelou do horního růžku nedal ter Stegenovi žádnou šanci. Bez asistence.
     
    67
    Tchouaméni se do toho opřel a svým pokusem na bližší tyč vyděsil barcelonské ochozy. Pořádně protáhnout se musel ter Stegen a vyškrábl jeho ránu vedle.
     
    65
    Další z příležitostí Cancela mohla skončit gólem. Portugalský obránce obešel Camavignu a rozhodl se vystřelit. Jeho pokus byl ještě tečován jedním obránců soupeře a skončil jen kousek vedle branky.
     
    63
    Střídání v týmu Real Madrid:
    ze hřiště odchází Toni Kroos, přichází Luka Modrić,
    ze hřiště odchází Rodrygo, přichází Joselu.
     
    61
    Střídání v týmu FC Barcelona:
    ze hřiště odchází Ferrán Torres, přichází Robert Lewandowski.
     
    61
    Žlutá karta pro tým Real Madrid (Dani Carvajal).
     
    58
    Rychlonohý Joao Cancelo opět prokázal své kvality a naběhl si až do vápna, kde se po krásném manévru dostal ke střele. Svůj pokus však poslal nad a jeho vyčítavý výraz mluví za vše.
     
    53
    Jude Bellingham předskočil Christensena a řítil se na ter Stegena. Vynikající návrat a včasný zákrok Gaviho však ohrožení branky zamezil a míč končí na rohu.
     
    52
    Střídání v týmu Real Madrid:
    ze hřiště odchází Ferland Mendy, přichází Eduardo Camavinga.
     
    51
    Dvě obrovské možnosti Blaugranas! Nejprve skončila Martinezova hlavička na tyči a z následné dorážky nepřekonal Kepu ani Araujo. Tak to byla kritická chvíle, kterou Real přežil.
     
    45+2
    Žlutá karta pro tým FC Barcelona (Ferrán Torres).
     
    45+1
    Tak to vypadalo nadějně. Centr Gündogana se snesl do nebezpečné pozice, ale hráči Barcelony ho přesto nedokázali poslat do brány a hosté se i nyní ubránili.
     
    38
    Výpad hostí zakončil jejich kapitán Dani Carvajal a nemířil vůbec špatně. Svým pokusem mířil těsně vedle pravé tyče. Ter Stegen měl ale dobrý výhled a zasahovat nemusel
     
    22
    Z ničeho nic napřáhl z uctivé vzdálenosti Antonio Rüdiger a jen těsně minul levou tyč ter Stegenovi branky. Mohli jsme být svědky parádní trefy!
     
    17
    Žlutá karta pro tým FC Barcelona (Fermín López).
     
    16
    Za Kepou zvoní tyč! Před Ferminem Lópezem se otevřel prostor a mladý záložník toho dokázal využít. Po rychlém úkroku napřáhl, ale trefil jen tyč.
     
    6
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Autorem branky je İLKAY GÜNDOĞAN. Barcelona se dostává do vedení! Ílkay Gündogan využil velké minely v obraně Bílého baletu, naběhl si za obranu a chladnokrevně překonal bezmocného Kepu. Tak to bylo opravdu rychlé a hned od úvodu zápas nabírá na obrátkách. Bez asistence.

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Branky: 6. Gündoğan – 68. Bellingham, 90+2. Bellingham (Modrić)

    Karty:   17. F. López (BAR), 45+2. F. Torres (BAR) – 61. Carvajal (REA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:15.
    FC Barcelona: ter Stegen (C) – Araújo, Christensen, I. Martínez, Balde – Gündoğan, Gavi, F. López (72. Romeu) – Cancelo (77. Yamal), F. Torres (61. Lewandowski), Félix (77. Raphinha).
    Náhradníci: Astralaga, I. Peña – Alonso, Casadó, Cubarsí, Fort, Guiu, Koundé.

    Trenér: Xavier Hernández (Xavi)

    Real Madrid: Arrizabalaga – Carvajal (C), Rüdiger, Alaba, Mendy (52. Camavinga) – Tchouaméni – Valverde, Bellingham, Kroos (63. Modrić) – Rodrygo (63. Joselu), Vinícius Júnior (90+6. L. Vázquez).
    Náhradníci: Lunin, Piňeiro – B. Díaz, N. Fernández, F. García.

    Trenér: Carlo Ancelotti

    Rozhodčí: Manzano – Rodriguez, Martinez