Kladno – Pardubice 2:6 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 5:4 (kon.) | Sparta – Třinec 3:2 (po pr.)
Olomouc – Motor ČB 5:2 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:3 (kon.)
Plzeň – Litvínov 5:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 29.10.2023, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HC Kometa Brno:

    Brněnský tým prožil v pátečním večeru povedený vstup do druhé čtvrtiny základní části, když hradecký Mountfield deklasoval poměrem 5:1 na jeho vlastním ledě. Trenér Jaroslav Modrý mohl na východě Čech počítat s uzdravenými obránci Markem Ďalogou a Alexem Lintuniemim. Po delší době měla Kometa pohromadě také elitní formaci, když se vrátil do hry útočník Kristián Pospíšil a trefou na 3:1 výrazně přiblížil jihomoravský celek k cenném tříbodovému zisku.

    Lodivod brněnské střídačky neskrýval po utkání velkou spokojenost a není se co divit. Kometa dokázala soupeři vstřelit pět branek a o kompaktním týmovém výkonu svědčí fakt, že se prosadily všechny útočné formace. Brňané navíc využili hned při první brance přesilovou hru, druhou obstaral dokonce ve vlastním oslabení Zdeněk Okál. Modrobílí naopak efektivně eliminovali hlavní zbraně Hradeckých, kterými před utkáním byly právě hry ve speciálních formacích.

    V Hradci Králové se pak konal i jeden historický zápis, brněnský centr Tomáš Marcinko obstaral svou první trefu v Kometě ale hlavně zkompletoval svůj brankový účet v nejvyšší tuzemské soutěži na rovných 100. branek, asistencí mu pogratuloval kapitán týmu Martin Zaťovič. Do statistik promluvil znovu i nejproduktivnější hráč brněnského týmu Steve Moses, který šikovně vybídl k úniku již zmíněného Kristiána Pospíšila. Právě Pospíšil se pozastavil i nad očekáváním nedělního duelu: „Popravdě se nemůžu dočkat domácí kulisy, protože už je to opravdu dlouho, co jsem nastoupil před našimi fanoušky. Byl jsem se sice dívat na zápasy coby divák, ale v neděli to bude úplně o něčem jiném,“ těší se útočník první brněnské formace.
     
    HC Energie Karlovy Vary:

    Karlovy Vary se aktuálně drží na 5. místě tabulky, což je určitě pro některé fanoušky překvapením. Na druhou stranu extraligová tabulka je ve středu opravdu vyrovnaná a k upevnění vydobytých pozic jsou týmy nuceny neustále bodovat. Západočeši se v posledních pěti duelech radovali třikrát z vítězství. V pátečním kole konečně energetici potěšili domácí publikum, když po předcházejících třech nezdarech porazili v lázeňském městě trápící se Vítkovice 3:1, o výhře však Karlovarští rozhodli až ve třetí třetině, do té doby drželi Ostravané v lázeňském městě nejtěsnější možný náskok. Víc než doma to Energii funguje na ledech soupeřů, tady ve třech posledních vystoupeních nepoznala přemožitele, jak tomu bude na jihu Moravy?

    Energie patří mezi úspěšné celky při hře ve speciálních formacích. Přesilové hry mají Západočeši čtvrté nejlepší v soutěži s využitím 22.65 %, kvalitní je i hra v početních nevýhodách, zde jsou Karlovarští na 4. místě s procentuální úspěšností 87.04 %, celkem inkasovali v oslabení 7 branek.

    Podobně jako v minulých sezonách je i letos tahounem týmu Tomáš Rachůnek (7+5). Obrana Komety si bude muset dát pozor i na jeho parťáka Davida Grígera (6+6). Distributory přesných nahrávek jsou v černobílém dresu útočníci Jan Hladonik (3+8) či finská akvizice Ikka Kangasniemi (2+7). Nejvytíženějším hráčem týmu trenéra Davida Bruka je klubová stálice Michal Plutnar, z pozice obránce podpořil produktivitu týmu 6 kanadskými body. Energii se daří také s přítomnosti Tomáše Havlína, kterého zdobí 5 kladných bodů.

    V brankovišti mají Karlovy Vary jasně určeného vládce a hlavně oporu týmu, Dominik Frodl chytá v novém působišti ve velké pohodě, což dokazuje jeho skvělá úspěšnost zákroků na hodnotě 93.55 %, extraligovým brankářům vládne i v počtu zásahu, celkově už zastavil 377 pokusů soupeřových střelců. Pouze v jednom duelu se do branky dostal jeho kolega Vladislav Habal.
     
    BRNO vs. KARLOVY VARY

    Hezkou neděli z Brna, kde se dnes půjde na hokej mezi tabulkovými sousedy, Oba celky jsou povzbuzeny díky pátečním úspěchu. Karlovým Varům se podařilo po delší době potěšit domácí publikum a porazily díky povedené třetí třetině Vítkovice 3:1. Kometa pro změnu řádila na východě Čech, z ledu Hradce Králové přivezla tři body za přesvědčivé vítězství 5:1. Na domácím ledě se Brňané pokus oplatit Západočechům porážku z prvního vzájemného měření sil, Energie ale na ledě soupeřů umí, kdo se bude v závěru víkendu radovat?
    Zvítězí dnes Kometa?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ščotka (A), Lintuniemi, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda, Kaňák – Pospíšil, Cingel, Moses – Kohout, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Okál, Vincour, Kratochvíl.
    Trenér: Modrý

    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Mikyska, Stříteský, Havlín, Dlapa, Benda – Jiskra, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – O. Procházka, Kofroň, Koffer – Redlich, R. Přikryl, Zetterberg.
    Trenér: Bruk

    Rozhodčí: Šindel, Kvetoň – Klouček, Thuma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Domácí druhá formace se ihned po vhazování nahrnula do útočného pásma.
     
    00:27
    Energie otočila hru a dopředu postupoval Rachůnek, který předložil puk na hranici brněnského brankoviště Hladonikovi, ten ale neměl dostatek času na ideální usměrnění puku a Furch hru přerušil.
     
    00:56
    Brněnskou rozehrávku vystihl Jiskra a zkusil Furcha zaskočit střelou od mantinelu z levé strany, brněnský brankář ramenem vyrazil, ale Energie stále drží puk v útočném pásmu.
     
    01:36
    Hosté ze západu Čech jsou v úvodu v častějším držení puku, nyní se znovu pokoušejí o usazení před Furchem.
     
    02:27
    Kometě se podařilo odrazit hosty z obranného pásma, domácí se ale nedostali ani k přechodu přes střední pásmo, a tak budou vyčkávat s čím se znovu Karlovarští předvedou.
     
    03:02
    Okál se pokoušel o protiútok, ale Kratochvíl přejel modrou čáru dřív, Brněnští se tak dostali do ofsajdu.
     
    03:32
    Kometu brzdí nepřesnost v přihrávkách, Kohout hledal ve středovém kruhu Zbořila, ale ten nezpracoval, o chvíli později Kometa znovu končí v ofsajdu.
     
    04:17
    Už se zdálo, že by Jihomoravané mohli poprvé v utkání sevřít hosty v obranném pásmu, ale Kučeříkovi na modré čáře přeskočil puk čepel hole.
     
    04:35
    Pospíšil teď mohl ztrestat zaváhání v karlovarské defenzívě, dostával se do palebné pozice mezi kruhy, měl dostatek času na to, aby zamířil, ale jeho střelu nakonec vytěsnil Frodl!
     
    05:25
    Další slibná akce Komety! Flek zpoza branky dostal puk na Ďalogu, ten ale z bezprostřední blízkosti minul při svém záměru trefit puk na vzdálenější tyč Frodlovy branky!
     
    06:12
    Karlovarští se pokoušejí usadit v útočném pásmu, obránci Komety ale rychle přistupují k hostujícím hráčům.
     
    06:44
    Dlouhá pasáž bez přerušení končí pokusem Kohouta, který byl přizvednut do ochranné sítě, následuje komerční přestávka.
     
    07:22
    Zbořil vedl rychlý protiútok, byl podporován ještě Kohoutem, nakonec volil zakončení, ale branku Energie minul.
     
    08:20
    Kometě se podařilo sevřít Energii v obranném pásmu, po střele Gazdy Frodl vyrazil puk před sebe, k dorážce se dostával Ďaloga, ale Frodl se stačil zorientovat, aby zastavil střelu brněnského obránce z ostrého úhlu!
     
    08:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým otevírá skóre zápasu! Aktivitu z posledních okamžiků se Brnu přeci jen podařilo přetavit v první branku utkání! Zaťovič přenechal na pravém kruhu puk pro JANA ŠČOTKU a brněnský bek s pomocí horní tyče překonal prudkou střelou Frodla. Asistence: Martin Zaťovič, Alex Lintuniemi.
     
    09:50
    Karlovy Vary teď marně hledají cestu do útočného pásma, Kometě se podařilo zabezpečit obrannou modrou čáru.
     
    10:39
    Brno bude mít první přesilovou hru dnešního utkání. Menší trest za sekání obdržel Michal Plutnar.
     
    10:48
    Energie vyhazuje.
     
    11:30
    Kometa dlouze svírala oslabenou Energii, nakonec vypálil od modré čáry Zbořil, trefil ale prvního blokujícího hráče hostů a protiútok vedl Beránek s Černochem, druhý jmenovaný však kotouč nezpracoval.
     
    11:42
    Na ledě se strhla potyčka mezi Beránkem a Zbořilem, karlovarský útočník šel mstít dohrání brněnského útočníka na karlovarského kapitána a bude potrestán.
     
    11:42
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Ondřej Beránek – 2 min., hrubost.
     
    11:50
    Trojici karlovarských bránících hráčů se podařilo osvobodit.
     
    12:39
    Karlovy Vary už jsou ve čtyřech.
     
    13:13
    Havlín osvobozuje Energii, ta se zatím brání statečně.
     
    13:32
    Pospíšil tečoval Flekovu střelu z pravého kruhu, Frodl zareagoval a vyrazil.
     
    13:42
    Karlovy Vary jsou z nejhoršího venku a hrají v plném počtu.
     
    14:23
    Rachůnek zavezl puk do útočného pásma, kde se nakonec odhodlal k nahození od modré čáry, do toho ještě vložil hůl Gríger, ale puk neměl takovou razanci, aby nadělal brankáři Furchovi výraznější problémy. Následuje komerční přestávka.
     
    15:14
    Zbořil poslal puk do jízdy Kohoutovi, brněnský útočník měl potřebnou rychlost a před brankou ještě hledal Marcinka, finální přihrávku však zablokovala karlovarská obrana.
     
    16:26
    Kometa znovu hledá způsoby jak přitlačit na obranu Energie, Západočeši ale odmítají dlouhodobější pobyt domácích před Frodlem.
     
    17:21
    Brnu se přeci jen podařilo na delší úsek podržet puk v útočném pásmu, akci domácích zakončil střeleckým pokusem Kučeřík, který Frodl vyrazil do ochranné sítě.
     
    17:37
    Poprvé si přesilovou hru v utkání vyzkouší také hosté. Dvě minuty za podrážení nafasoval Rhett Holland.
     
    18:08
    Kombinaci hostů vystihl Ščotka a osvobozuje Brno.
     
    18:30
    Další vyhození domácích obstaral Cingel.
     
    19:07
    Kometa zatím brání dobře a po dalším vyhození posílá na led čerstvou čtveřici.
     
    19:19
    Karlovým Varům se přesilovka moc nedaří, což dokazuje i aktuální postavení mimo hru.
     
    19:37
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi a do jednobrankového vedení se dostal domácí tým. Kometa využila pasáže, kdy se aktivně pohybovala v útočném pásmu a nakonec tuto aktivitu ve vedoucí branku přetavil Jan Ščotka. S Energií mohlo být i hůř, ale Brno přesilovou hru 5 na 3 nevyužilo. Západočeši mohl na vyrovnání pomýšlet v závěru prvního dějství, kdy dostali možnost početní výhody, ale Kometa se bez větších potíží dokázala ubránit. Druhá třetina odstartuje v 17:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to je start! Ined po vhazování ve středovém kruhu se Kometa dostala do útočného pásma a z levého křídla zamířil přesně pod víko TOMÁŠ MARCINKO, brněnský útočník se tak prosazuje podruhé v dresu Komety. Asistence: Martin Kohout.
     
    21:37
    Kometa je na koni a hýří pohybem, nyní se ve slibné pozici ocitl znovu Marcinko, ale tentokrát možná trochu zbytečně hledal lepší pozici pro Holíka, který už vyšperkování této akce nečekal.
     
    22:30
    Karlovy Vary poprvé ve druhé třetině zahrozily, od modré čáry prudce vypálil Havlín, brněnský brankář Furch si prostor mezi betony pohlídal.
     
    23:03
    Kometa aktivně forčekuje v útočném pásmu a to obraně hostů činí značné problémy, do palebné pozice se dostal Zbořil, Frodl hosty podržel a střelu ukryl ve výstroji.
     
    23:40
    Kometa znovu předvedla bleskový přechod do útočného pásma, s pukem se na pravém kruhu vytočil Cingel a z otočky mířil na bližší tyč, Frodl musel předvést dostatečně rychlý zákrok lapačkou.
     
    24:32
    Karlovým Varům se podařilo trochu otupit brněnskou aktivitu směrem do útoku, ale sami Západočeši se nemohou dostat přes střední pásmo.
     
    25:11
    Zaťovič povedeným pasem z obranného pásma uvolnil Jakuba Fleka, brněnský rychlík ujížděl na Frodla z pravé strany, ale jeho zakončení dokázal karlovarský brankář zneškodnit!
     
    25:32
    Brněnští teď trochu propadli ve středním pásmu, toho se snažil využít Zetterberg, mohl ještě poslat přihrávku na Přikryla, ale volil individuální zakončení, které Furch pokryl.
     
    26:08
    Ščotka poslal od mantinelu prudkou přihrávku na hranici brankoviště, kde si puk stopl Cingel a bekhendem se snažil vyzrát na Frodla, karlovarský brankář si nebyl chvíli jistý, kde se puk nachází, ale nakonec byla hra přerušena a Energie potřetí neinkasovala! Následuje komerční přestávka.
     
    26:12
    Frodl znovu mužem činu! Ihned po buly zakončoval z bezprostřední blízkosti Kohout, karlovarský brankář zatím drží hosty pouze ve dvoubrankovém manku.
     
    26:53
    Další útok se hrnul na branku Karlových Varů, znovu zakončoval Kohout, Frodl vyrazil ale svou jízdu nestačil ubrzdit Zbořil a nešťastně srazil hostujícího brankáře, naštěstí vše bez zdravotní újmy, každopádně karlovarský obránce dal Zbořilovi jasně najevo, že nebude tolerovat ataky na svého brankáře.
     
    27:16
    Na kotouč si sáhl po delší době brněnský brankář Furch, když úspěšně vyřešil pokus Kofroně z ostrého úhlu, vhazuje se před brankou domácích.
     
    27:52
    Karlovy Vary se snaží dostat do hry, Furch pokryl v lapačce další pokus, od modré čáry to zkoušel Přikryl.
     
    28:17
    Přihrávku, která měla oči teď předvedl Moses, když z rohu útočného pásma našel křižně na vrcholku pravého kruhu Gazdu, brněnský obránce branku ve slibné pozici těsně minul!
     
    29:18
    Kometa nadále operuje v útočném pásmu, ke střele se dostal Holland, Frodl vyrazil, ale tlak Brna pokračuje.
     
    29:52
    Karlovým Varům se podařilo vyhodit jen za cenu zakázaného uvolnění, Energie je pod obrovský tlakem, hráči Komety jsou všude o krok i dva dřív.
     
    30:12
    Převahu brněnského tým dokazuje i aktuální poměr střel, který je nastavu 18:9.
     
    30:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí odskakují do tříbrankového trháku! Brněnští dlouho utahovali šrouby, až nakonec třetí útočná řada Komety rozebrala obranu Energie a zařídila třetí branku jihomoravského týmu. Flek poslal puk na Zaťoviče, který nabídl trefu do odkryté branky PETRU HOLÍKOVI. Asistence: Martin Zaťovič, Jakub Flek.
     
    31:19
    Kometa nebyla daleko od čtvrté branky! Frodl se snažil pomoci s rozehrávkou svých obránců, ale puk se dostal na Kratochvíla, který zakončoval z bezprostřední blízkosti, karlovarský brankář na poslední chvíli úspěšně zasáhl!
     
    32:21
    Z minima maximum teď mohl těžit Dalimil Mikyska, ke kterému se odrazil puk na osu hřiště, ale skrumáž hráčů před Furchem neprostřelil.
     
    32:35
    V Brně panuje vynikající atmosféra, která doprovází aktivitu domácích ve druhé třetině, nyní však následuje komerční přestávka.
     
    32:59
    K útočné kombinaci se dostali brněnští obránci, Ščotka přenechal puk na pravém kruhu Lintuniemimu, který pohotově pálil zápěstím, Frodl vytěsnil ramenem.
     
    34:20
    Karlovy Vary po delší době manévrovaly v útočném pásmu, střelu Plutnara ale Furch velmi dobře viděl a pohodlně zasáhl.
     
    35:01
    Energie se snaží vzchopit, Kometa vyhodila pouze na zakázané uvolnění.
     
    35:25
    Těžký zákrok pro Furcha, který musel řešit nenápadnou střelu od mantinelu v podání Bendy, brněnský brankář vyrazil, ale tak tak udržel stabilitu.
     
    36:49
    Karlovy Vary se snaží najít cestičky k výraznějšímu ohrožení Furcha, ale brněnská defenzíva pracuje spolehlivě a nepouští hosty do nebezpečnějších palebných pozic.
     
    37:36
    Naopak, Brno mohlo přidat další trefu, ze slotu zakončoval Ďaloga, Frodl vyrazil.
     
    38:04
    Kometa znovu svírá hosty v útočném pásmu, Energie by potřebovala nutně vystřídat.
     
    38:43
    Až nyní se podařilo hostům dostat puk alespoň do středního pásma, Kometa musí také střídat, a tak mohli hráči Energie vydechnout.
     
    39:36
    Kometa v závěru druhé třetiny kontroluje tříbrankový náskok, byť se hosté snaží ještě dostat v útočném pásmu ke střele.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina skončila a fanoušci Komety projevují svou spokojenost s výkonem domácího mužstva. Není se co divit, Brňané ve druhé třetine drželi hosty z Karlových Varů pod tlakem, což projevili i v ukazateli skóre dvěma přesnými trefami, když se prosadili Tomáš Marcinko s Petrem Holíkem. Energie mohla čítat i vyšší manko, ale proti byl brankář Dominik Frodl. Každopádně hosté budou mít v kabině určitě o čem přemýšlet. Uvidíme, zda se jim ve třetí třetině podaří alespoň zdramatizovat stav utkání, závěrečná pasáž hry odstartuje v 18:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Kometa zatím úspěšně odráží snahu hostů o průnik do útočného pásma.
     
    40:47
    Karlovy Vary se budou muset bránit početní výhodě domácích, dvě minuty za nedovolené bránění pro Jana Hladonika.
     
    40:54
    Hosté se hned na startu oslabení dokázali osvobodit.
     
    41:07
    Nepovedená snaha Komety o průnik do útočné třetiny končí zakázaným uvolnění, vhazovat se bude před Furchem.
     
    41:27
    Brněnským se tato početní výhody příliš nedaří, vlastní vinnou se teď domácí připravili o územní výhodu.
     
    42:11
    Hosté úspěšně rozbíjí snahu domácích o přechod přes střední pásmo, dokonce se Západočeši pokusili zaútočit ve vlastním oslabení, ale dostali se do ofsajdu.
     
    42:32
    Nyní už Ščotka v útočném pásmu nabil na pravý kruh Flekovi, jeho prudkou ránu dokázal Frodl vytěsnit.
     
    42:47
    Karlovy Vary hrají v plném počtu.
     
    43:53
    Puk se teď stěhuje ze strany na stranu ale převážně je pod kontrolou domácích hráčů.
     
    44:53
    Steve Moses se vložil do kombinace hostů a z obranného pásma po levém křídle vystartoval vstříc karlovarské brance, ke vzrušení fanoušků trefil horní tyč Frodlovy klece!
     
    45:55
    Kometa teď hosty nepouští ani z obranné třetiny, Západočeši znovu mají problém zorganizovat se k nějakému organizovanému přechodu do útoku.
     
    47:25
    Hosté se znovu snažili usadit v útočném pásmu, ale znovu se dostali pouze k nahození od modré čáry, které obstaral Havlín, Furch takové puky snadno chytá. Následuje komerční přestávka.
     
    47:54
    Kometa teď chvíli musela odolávat manévrům hostů v obranném pásmu Ščotkovi se povedlo šikovně vyhodit na Frodla, následně se Energie ve snaze o rychlý návrat před Furcha dopustila sama zakázaného uvolnění.
     
    48:52
    Jiskra byl blízko alespoň čestnému úspěchu hostů, když usměrnil ve slotu puk na Furcha, brněnský brankář však pohotově zasáhl betonem.
     
    49:52
    Karlovy Vary se s ubývajícím časem snaží více osmělit směrem dopředu, ale Kometa se nechce nechat dostat pod souvislý tlak hostů.
     
    50:24
    Karlovy Vary se budou muset znovu bránit početní výhodě domácích. V signalizované výhodě ještě Lintuniemi vyzval ke střele z voleje Holíka, Frodl střelu brněnského útočníka zneškodnil. Nyní už ale na trestné lavici sedí Matěj Stříteský, který nafasoval menší trest za krosček.
     
    50:41
    Pospíšil prudce vypálil od modré čáry, branku těsně minul a Energii se podařilo vyhodit.
     
    51:33
    Dominik Frodl pomohl obráncům a obstaral vyhození přímo na kolegu Dominika Furcha.
     
    52:06
    Moses byl při svém postupu do útočného pásma zasažen do obličeje, v signalizované výhodě ale utrpěl zásah do oblasti hlavy i karlovarský hráč. Uvidíme, jak budou nakonec tresty rozdány.
     
    52:06
    Ondřej Dlapa byl na ledě ošetřen a nakonec po vlastních míří na střídačku.
     
    52:06
    Prohlíží se videozáznam hry ohledně udělení trestu.
     
    52:06
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Steve Moses – 2 min., vysoká hůl.

    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Ondřej Procházka – 2+2, vysoká hůl.
     
    52:06
    Kometa si tak podruhé v utkání zkusí přesilovou hru 5 na 3, tentokrát bude v této mimořádně výhodě hrát 18 vteřin.
     
    52:24
    Energie ve čtyřech.
     
    52:54
    Vincour přenesl hru na Fleka, ten z voleje nepřekonal Frodla, Brno nadále drží útočné pásmo.
     
    53:27
    Západočeši vyhazují.
     
    54:06
    Karlovy Vary hrají v plném počtu.
     
    55:03
    Brno zatlačilo na hosty i při plném počtu hráčů, střelu od modré čáry však Frodl bez problémů pokryl a následuje ještě jedna komerční přestávka.
     
    55:15
    Kometa pokračuje v kontrole svého pohodlného náskoku, další střelu obstaral v útočném pásmu Kučeřík.
     
    55:58
    K Černochovi se na druhé straně odrazil puk od zadního mantinelu do slotu, ale ani z této pozice Karlovy Vary neslaví první branku v utkání.
     
    56:29
    Dlapa dostal nabito na modrou čáru, jeho ránu z voleje odvrátil Furch betonem.
     
    57:25
    Energie se pokouší alespoň o ten jeden čestný zásah, bez přípravy pálil Mikyska, pak se ještě dostával do bekhendového zakončení Přikryl, Furch obě šance hostů zneškodnil.
     
    57:32
    Dnešní utkání sleduje 6278 diváků.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:28
    Brněnská obrana se snaží soustředit na to, aby si domácí brankář připsal třetí nulu v sezoně.
     
    58:59
    Stříteského střelu zablokoval Kučeřík, Vary ještě drží pásmo.
     
    59:18
    Kometu osvobodil z tlaku Jakub Flek, který vyvezl kotouč až do útočného pásma.
     
    59:32
    Brněnské publikum povstává a Winning Group Arenou se nese mexická vlna, která jen potvrzuje v jaké pohodě dnes domácí tým dokráčí k vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a v Brně se začíná slavit úspěšný víkend, ve kterém Kometa zapsala do tabulky šest bodů a po Hradci Králové se pomstila i Karlovým Varům za porážku ze 2. kola. Dominik Furch dnes zaznamenal třetí čisté konto v letošní základní části. Kometa vítězí zcela zaslouženě, po celý průběh utkání měla otěže zápasu pevně ve svých rukou a vytvářela si i další slibné šance k navýšení skóre. Zdá se, že modrobílí se po pomalejším rozjezdu dostávají do formy a atakují pozice v první čtveřici. Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji hezký zbytek nedělního večera.

    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    Roman Přikryl (KVA)

    Jan Ščotka (KOM) (19:24:00)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 9. Ščotka (Zaťovič, Lintuniemi), 21. Marcinko (Kohout, Kučeřík), 31. Holík (Zaťovič, Flek)


    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ščotka (A), Lintuniemi, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda, Kaňák – Pospíšil, Cingel, Moses – Kohout, Marcinko (A), Zbořil – Zaťovič (C), Holík, Flek – Okál, Vincour, Kratochvíl.
    Trenér: Modrý

    HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Mikyska, Stříteský, Havlín, Dlapa, Benda – Jiskra, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – O. Procházka, Kofroň, Koffer – Redlich, R. Přikryl, Zetterberg.
    Trenér: Bruk

    Rozhodčí: Šindel, Kvetoň – Klouček, Thuma

    Diváci: 6278
    bahis siteleri