Florida – Seattle 3:2 (kon.) | Nashville – Toronto 3:2 (po pr.) | Boston – Detroit 4:1 (kon.)
Columbus – NY Islanders 0:2 (kon.) | Montreal – Winnipeg 4:3 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Ottawa 2:5 (kon.)
Vancouver – NY Rangers 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Vegas 3:4 (0:1 po s.n.) | Buffalo – Colorado 4:0 (kon.)
New Jersey – Minnesota 4:3 (kon.) | Washington – San Jose 3:1 (kon.)
konec
Florida Panthers
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
Seattle Kraken
Neděle 29.10.2023, 00:00 • Amerant Bank Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Vítám vás u dalšího utkání z nejlepší hokejové ligy světa, ve kterém se vydáme na slunnou Floridu, protože zde v Amerant Bank aréně domácí Panteři přivítají tým z dalekého Západu, jelikož zde dorazí Seattle Kraken.

    Zápas startuje něco málo po půlnoci.
     
    Seattle Kraken
    (2-4-2)

    Skokan předcházející sezóny se zatím v tomto ročníku trochu trápí. Seattle má zatím velké problémy především se svou ofenzívou, když v utkáních, ve kterých svého soupeře sice herně přehrají, nepotvrdí svou aktivitu i střelecky a kvůli tomu poté ztrácejí body.

    Kraken má nyní za sebou dvě venkovní utkání za sebou, ve kterých vždy dokázal bodovat. Nejprve vyhrál na ledě Detroitu v prodloužení a naopak proti Carolině v nastaveném čase neuspěl a tým ze státu Washington získal alespoň jeden bod.

    Poslední zápasy

    Carolina Hurricanes – Seattle Kraken 3:2 pp.
    Detroit Red Wings – Seattle Kraken 4:5 pp.
    Seattle Kraken – New York Rangers 1:4
     
    Florida Panthers
    (3-3-0)

    Taktéž loňský finalista Stanley Cupu se zatím herně trápí, když má Florida po šesti odehraných zápasech bilanci třech výher a tří proher. Panteři proti Krakenovi ukončí svou dlouhou domácí sérii, ve které už odehráli tři zápasy.

    Zatím si dokázali poradit se slabým San Jose a i dali vzpomenout na loňské play off, když zdolali Toronto. Jedinou prohru zatím znamenalo střetnutí s Vancouverem.

    Poslední zápasy

    Florida Panthers – San Jose Sharks 3:1
    Florida Panthers – Vancouver Canucks 3:5
    Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 3:1
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekman-Larsson, Forsling, Kulikov, Mikkola, Balinskis, Mahura – Reinhart, Barkov, Rodrigues – M. Tkachuk, Luostarinen, Verhaeghe – Cousins, Lundell, Lomberg – Lorentz, Stenlund, Lockwood.
    Trenér: Paul Maurice

    Seattle Kraken: Daccord (Grubauer) – Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Dumoulin – Eberle, Beniers, Kartye – Bjorkstrand, Wennberg, Schwartz – Tolvanen, Gourde, McCann – Yamamoto, Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Lee, South – Suchánek, Nansen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    První se do útoku podívali hosté ze Seattlu, avšak domácí obrana je odtud velmi rychle vyhnala.
     
    00:40
    Kraken je však zpět ve svém útočném pásmu, kde se nakonec Borgen dostal k zakončení z pravého kruhu, jenž mířil mezi betony Bobrovského a ruský brankář má za sebou svůj první zákrok.
     
    01:04
    Florida se osvobozuje ze svého obranného pásma jen za cenu vyhození kotouče na zakázané uvolnění.
     
    01:10
    Hned po vhazování pálil z modré čáry Dumoulin a jeho pokus byl zřejmě ještě lehce tečován, avšak puk zamířil přesně do výstroje Borovského.
     
    01:51
    Panterům se podařilo vyhodit kotouč do středního pásma, kde si hosté nahráli rukou, takže hra musí být přerušena.
     
    02:31
    Do svého útočného pásma se konečně dostali i domácí a z modré čáry nakonec střílel Ekman-Larsson, avšak jeho brána letěla mimo klec Seattlu.
     
    03:01
    Po dalším útoku Krakena se Panteři osvobozují dalším vyhozením přes celé kluziště, a tak se píská další icing domácích.
     
    03:19
    Eberle velmi dobře posílal kotouč před domácí klec, kde čekal Kartye, jemuž však touš nakonec utekl z hole.
     
    03:34
    Rodrigues vyvezl touš až do útočného pásma, kde se dostal i před Daccorda, ale z bezprostřední blízkosti už hostujícího brankáře nepřekonal.
     
    04:40
    Úvod utkání zatím zcela jasně patří hostujícím hráčům, kteří tráví podstatnou část ve svém útočném pásmu, ale hodně je trápí přesnost, což jen nyní podtrhl Larsson, jehož střela od modré letěla vedle.
     
    05:11
    Mahura na modré čáře přihrál Ekman-Larssonovi, která poté připravil střeleckou pozici pro Cousinse, jenž z hranice levého kruhu vyslal svou střelu přímo do připraveného Daccorda.
     
    05:53
    Domácí hráči mají vcelku potíže s napadáním Krakena, ale nakonec obrana Floridy vše vyřešila a Panteři mohou do směřovat do útoku.
     
    06:03
    Zde se nakonec k zakončení od pravého mantinelu dostal Lockwood, ale tato střela nemohla Daccorda nijak ohrozit a proto končí puk v jeho lapačce.
     
    06:27
    Hostující hokejisté vyslali ze svého obranného pásma velmi obtížnou rozehrávku, která nakonec míří až na zakázané uvolnění.
     
    06:41
    Kartye dokázal přebruslit domácí obránce a z rohu útočného pásma přihrával před bránu Floridy, kde si Bobrovskij raději sebral touš.
     
    06:55
    Verhaeghe vystřelil z modré čáry a Daccord jeho pokus jen vyrazil před sebe, kde se k dorážce prodral Mikkola a finský zadák jen poslal puk do výstroje brankáře Krakena.
     
    07:02
    Cousins zkoušel překvapit hostujícího brankáře se svou střelou z hodně velkého úhlu a Daccord zapisuje další snadný zákrok.
     
    07:31
    Lomberg dostal přihrávku na levé křídlo, kde však musel svézt souboj s obráncem Schultzem, jenž ho k bráně Seattlu nepustil a puk následně doklouzal pod lapačku Daccorda.
     
    07:58
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken otevírá skóre tohoto utkání! Tak to byla parádní akce hostí, když Gourde ve středním pásmu skvěle posunul touš na rozjetého JAREDA MCCANA, jenž poté z pravé strany jel na Bobrovského, kterého doslova poslal na párek, protože udělal kličku do protipohybu ruského brankáře a následně zasunul touš do zcela odkryté klece. Asistence: Yanni Gourde, Will Borgen.
    07:58 Jared MCCANN - 0:1
     
    09:10
    Hostující hráči si nyní v útočném pásmu trochu neporozuměli, když Oleksiak poslal touš do míst, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    10:09
    Lomberg vletěl do útočného pásma, kde ihned vystřelil, jenže trefil hned prvního bránícího hráče Seattlu.
     
    10:27
    Balinskis dostal přihrávku na hranici pravého kruhu a jeho následná střela letí přímo do připraveného Daccorda.
     
    10:41
    Bobrovskij si musel poradit se střelou z větší vzdálenosti, kterou na něj vyslal Bjorkstrand a domácí brankář jen vyrazil touš za svou klec.
     
    11:31
    Kartye dostal přihrávku na útočnou modrou a z levé strany se dral před domácí klec, ale skvělý obranný zákrok předvedl Ekman-Larsson.
     
    11:40
    Eberle zpoza domácí klece přihrál před Bobrovského Beniersovi, jehož okamžité zakončení skončilo ve výstroji ruského brankáře.
     
    12:19
    Mahura jen nahodil puk do útočného pásma Floridy a zde si jej bez větších potíží přebírají hostující hokejisté.
     
    12:30
    Máme zde první vyloučení v utkání. Dmitrij Kulikov (FLA) usedá na trestnou lavici na dvě minuty za podrážení.
     
    12:34
    Schultz zkoušel hned po vyhraném vhazování vystřelit a jeho střela byla zblokována mimo bránu Floridy.
     
    12:56
    Domácí hráči získali puk za svou klecí, a tak ihned posílají touš přes celé kluziště.
     
    13:10
    Další střelu Schultze už musel řešit Bobrovskij a odražený puk poté vyhazují domácí obránci.
     
    13:46
    Mikkola v rohu obranného pásma víceméně zalehl puk, a tak rozhodčí přerušili hru a nařizují vhazování po levici Bobrovského.
     
    14:00
    To vyhráli domácí a Stenlund následně vyvezl touš až do útočného pásma, kde se dostal i ke střele, kterou kryje Daccord.
     
    14:30
    První přesilová hra zápasu je minulostí. Seattle se v ní příliš v útoku neukázal, a tak si Florida může odškrtnout velmi dobře ubráněné oslabení.
     
    14:53
    Hostujícím hráčům nevyšel pokus o dlouhou rozehrávku, protože kotouč letí až na zakázané uvolnění.
     
    15:16
    Tkachuk se dostal přihrávku do velmi dobré pozice, když ještě i schoval svou střelu za bránícího hráče a Daccord jeho pokus vytáhl svým ramenem.
     
    15:54
    Po souboji v rohu útočného pásma Seattlu se touš odrazil příhodně do pravého kruhu k Borgenovi, ale tomu jeho střela vůbec nesedla a puk spíš jen obloukem přiletěl do lapačky Bobrovského.
     
    16:23
    Schwartz velmi dobře přihrával na modrou čáru Dunnovi, ale ten nechal touš za sebou.
     
    16:42
    Borgen dostal nabito na střed útočného pásma a jeho okamžitou střelu skvěle vytáhl Bobrovskij.
     
    17:20
    Tlak hostujících hráčů pokračuje dál a k další střele se dostal hodně aktivní Borgen, avšak tentokrát se svou střelou sestřelil jednoho ze spoluhráčů
     
    17:54
    Hra se přesunula do útočného pásma Floridy, kde zkoušel od levého mantinelu střílet Lomberg a Daccord jen vyrazil touš za svou klec.
     
    18:04
    Puk se poté dostal až na modrou čáru, odkud vystřelil Ekman-Larsson a pokus domácího obránce letí přímo do lapačky Daccorda.
     
    18:08
    A další snadný zákrok pro hostujícího brankáře, který si tentokrát poradil se střelou z hole Tkachuka.
     
    18:13
    Eberle chtěl poslat puk do středního pásma, ale jeho pas byl zblokován do spodního prstence arény. Vhazovat se tedy bude opět v obranném pásmu Seattlu.
     
    18:36
    Daccord jel pro puk za svou klec a následně jej poslal po mantinelu směrem k domácímu Tkachukovi, který to ihned zkoušel vstřelit do opuštěné klece, ale brankář Seattlu se zde už stihl vrátit.
     
    19:20
    Rodrigues jen poslal touš do útočného pásma, kde však Bennett nezvládl souboj s hostující obranou.
     
    19:48
    V závěru první třetiny se ještě hosté dostali do zajímavé příležitosti, když z hranice pravého kruhu střílel Bjorkstrand a Bobrovskij touš vyrazil za svou klec.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina tohoto zápasu rozhodně lépe vyšla hostujícím hokejistům, kteří se svou aktivní hrou dělají Floridě velké problémy. Na první branku jsme nakonec čekali jen do osmé minuty, kde poslal Krakena do vedení McCann, jenž domácího brankáře překonal velmi dobrou kličkou.

    Florida se vcelku dlouho hledala, ale i tak se poté Panteři trochu probrali. Nicméně všechny střelecké pokusy domácích zatím skončily na velmi dobře chytajícím Daccordovi, jenž zatím žádnou chybu nepřipustil.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na bránu: 14:15
    Zblokované střely: 3:2
    Hity: 8:3
    Vyhraná vhazování: 9:14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Ekman-Larsson po pravé straně zavezl touš až do útočného pásma, kde ho bekhendem poslal směrem na hostující klec a Daccord zapisuje další lehký zákrok.
     
    20:58
    Kotouč se dostal na modrou čáru k Oleksiakovi, jehož následná střela byla zblokována mimo bránu Floridy.
     
    21:09
    Domácí hráči chtěli nahodit puk do svého útočného pásma, jenže kotouč byl sražen mimo hrací plochu. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    21:46
    Yanni Gourde přizvedl hůl Balinskise, která následně vystřelila do jeho obličeje a domácí by samozřejmě chtěli trest, jenže jelikož šlo o hůl domácího obránce, tak žádné vyloučení nebude.
     
    22:14
    Dunn se po levé straně dostal do útočného pásma, kde nakonec místo střely volil přihrávku mezi kruhy, jenže zde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    22:49
    Hosté parádně využili toho, že domácí střídali, a tak přišel dlouhý pas na útočnou modrou Schwartzovi, který poté přihrával před Bobrovského Bjorkstrandovi, avšak jeho zakončení letí těsně vedle.
     
    23:25
    Tak nyní měl Bobrovskij obrovské štěstí! Dumoulinova střela totiž skončila na tyči a následně se touš odrazil na beton domácího brankáře, který to vůbec nevěděl, a tak ihned lehl a puk skončil někde pod ním.
    23:25 Bobrovského zachránila branková konstrukce!
     
    23:55
    Lomberg zkoušel vyslat dlouhou přihrávku za obranu Seattlu, ale puk pouze letí na zakázané uvolnění.
     
    24:18
    Luostarinen přihrával před bránu volnému Tkachukovi, jenže domácímu hráči přeskočil touš přes jeho hůl.
     
    24:51
    Tak jak tohle Lundell nemohl proměnit. Po obrovské chybě v rozehrávce Seattlu se puk dostal mezi kruhy na Verhaegheho, jenž ihned přihrál k pravé tyči Lundellov, který měl před sebou pouze ležícího brankáře a domácí útočník hned dvakrát poslal puk přímo do jeho betonů.
    24:51 Velká šance Lundella brankou neskončila.
     
    25:10
    Mikkola vystřelil z modré čáry a puk letí přímo do připravené lapačky Daccorda.
     
    25:15
    A další úspěšný zákrok hostující brankáře, jenž si i po dalším vhazování poradil se střelou z modré čáry.
     
    25:48
    Borgen nedokázal udržet puk v útočném pásmu, a ten tak následně letí až k Daccordovi.
     
    26:24
    Tkachuk poslal touš na modrou čáru Ekmanu-Larssonovi, jehož následně nahození lehce někdo tečoval a Daccord touš vyrazil.
     
    26:40
    Florida následně neudržela puk ve svém útočném pásmu a domácí hokejisté se navíc dostali do ofsajdu.
     
    27:00
    Dumoulin chtěl vypálit z modré čáry, ale do jeho střely vložil svou hůl jeden z bránících hráčů, a tak střela hostujícího obránce byla ihned zastavena.
     
    27:34
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken odskakuje na rozdíl dvou branek. Schwartz na modré čáře nic nevymýšlel a prostě jen nahodil touš směrem na domácí klec, kde heo těsně před Bobrovským tečoval EELI TOLVANEN a ruský brankář už byl následně bezmocný. Asistence: Jaden Schwartz, Will Borgen.
    27:34 Eeli TOLVANEN - 0:2
     
    28:18
    Florida dostává velmi dobrou příležitost odpovědět, protože na trestnou lavici míří Jamie Oleksiak (SEA), jenž si odpyká dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    28:37
    Verhaeghe dostal nahrávku do pravého kruhu a jeho následná střela jen proletěla kolem vzdálenější tyče.
     
    28:53
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři využívají přesilovou hru! Domácí pokračovali ve svém tlaku až nakonec Lundell poslal touš na modrou čáru GUSTAVU FORSLINGOVI, jenž se do kotouče pořádně opřel a jeho dělovka skončila až v síti Seattlu. Asistence: Anton Lundell, Carter Verhaeghe.
    28:53 Gustav FORSLING - 1:2
     
    29:04
    Florida právě vstřelila branku!
    A máme ihned po jedenácti vteřinách vyrovnáno! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se kotouč dostal na modrou čáru, odkud ihned nahodil touš Kulikov a jeho pokus byl lehce tečován MATTHEWEM TKACHUKEM a puk poté šel do protipohybu Daccorda. Asistence: Dmitrij Kulikov, Niko Mikkola.
    29:04 Matthew TKACHUK - 2:2
     
    30:24
    Barkov ještě před útočnou modrou udělal o jednu kličku navíc, což už nečekal Reinhart, který tak vjel do pásma dřív a Florida se dostala do ofsajdu.
     
    30:47
    Beniers poslal na modrou čáru velmi obtížnou přihrávku Dunnovi, kterému kotouč přeletěl přes jeho hůl.
     
    31:21
    Lorentz po pravé straně proklouzl do útočného pásma, kde následně vystřelil a jeho pokus proletěl kolem hostující klece,
     
    31:31
    Kraken poslal kotouč přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
     
    31:34
    Hned po vyhraném vhazování pálil Balinskis a jeho pokus Daccord vyrazil nad svou klec.
     
    32:11
    Hostujícím hráčům se podařilo vymanit z menšího zámku Floridy, ale puk se zde velmi rychle vrací.
     
    32:30
    Obrana Seattlu odrazila i další ofenzivní snažení domácích, ale někteří hráči Krakena jsou na ledě skoro už dvě minuty.
     
    32:58
    Schultzovo nahození prodloužil Schwartz do útočného pásma, a tak konečně obránci Krakena míří na svou střídačku.
     
    33:12
    Gourde zpoza domácí klece přihrál před Bobrovského McCannovi, ale ten z bezprostřední blízkosti ruského brankáře nepřekonal.
     
    33:28
    Tak to byla další obrovská gólovka domácích! Cousins se chtěl nacpat mezi kruhy, avšak puk mu zde sebral Lomberg, jehož první zakončení Daccord vykopl betonem a domácí útočník mohl svou dorážku poslat do zcela odkryté klece, ale nastřelil tyč!
    33:28 Lomberg měl na holi třetí branku Floridy, ale selhal.
     
    33:50
    Seattle nyní jen vyhodil puk přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
     
    34:10
    Ekman-Larsson zkoušel střílet z modré čáry, avšak jeho pokus skončil hned na prvním bránícím hráči.
     
    34:42
    Seattle neudržel puk ve svém útočném pásmu, a ten se tak pomalu doklouzal do středního pásma.
     
    34:47
    Hosté se následně chtěli rychle vrátit zpět do útočné třetiny, ale skončili pouze v ofsajdu.
     
    35:06
    Kartye nahrával kotouč na modrou Larssonovi, avšak tomu touš přeskočil přes jeho hůl do středního pásma.
     
    35:14
    Floridě se nevydařil přechod přes útočnou modrou, kde se domácí hokejisté dostali do ofsajdu.
     
    35:42
    Reinhart od pravého mantinelu posílal touš směrem na Daccorda, který ho jen holí prodloužil do rohu kluziště.
     
    36:04
    Rodrigues zkoušel střílet z modré čáry a jeho střela byla zastavena ještě někde před Daccordem.
     
    36:43
    Lorentz poslal touš před bránu Seattlu, kde se k zakončení tlačil Lockwood, ale puk pouze projel kolem Daccorda.
     
    37:17
    Luostarinen zkoušel střílet z otočky, jenže puk poslal hned do bránícího Dunna.
     
    37:35
    Cousins dostal přihrávku mezi kruhy, kde mohl poslat domácí tým do vedení, ale proti byla buď branková konstrukce nebo skvělý zákrok Daccorda!
    37:35 Daccord vytáhl střelu Cousinse na tyč!
     
    38:16
    Po menším zámku Seattlu Mikkola jen zpoza domácí klece poslal touš obloukem do středního pásma.
     
    38:23
    Dumoulin chtěl ihned vrátit puk do útočného pásma, jenže ho pouze poslal na zakázané uvolnění.
     
    38:54
    Beniers poslal touš na modrou Oleksiakovi, jehož následná střela byla sražena mimo bránu Floridy.
     
    39:14
    Na druhé straně se do zakončení dostal Barkov, který se svou střelou trefil bránícího Oleksiaka.
     
    39:49
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři v samotném závěru druhé třetiny otáčejí vývoj utkání na svou stranu! SAM REINHART si na útočné modré přebral puk a následně si jej narazil s Barkovem, aby poté trochu překvapivě prostřelil Daccorda střelou z úhlu. Hostující brankář u této třely trochu nepochopitelně uhl na stranu.
    39:49 Neuznaná branka Reinharta
     
    39:49
    Nicméně Dave Hakstol (SEA) se domnívá, že zde došlo k ofsajdu a ihned si bere svou coach challenge.
     
    39:49
    A je tomu tak. Reinhart byl ještě v útočném pásmu, když přijímal přihrávku ze středního pásma, takže branka správně platit nemůže.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak druhá třetina nám toho tedy nabídla mnohem víc než první část. Seattle se nejprve dokázal dostat do dvoubrankového vedení, když se tečí prosadil Tolvanen. Nicméně poté se začali dít věci.

    Florida dostala k dispozici přesilovou hru, kterou tvrdou ránou využil Forsling a hned po jedenácti vteřinách od první trefy se Panterům podařilo i vyrovnat, protože Tkachuk tečoval nahození Kulikova.

    Domácí hokejisté měli i několik velkých příležitostí k tomu, aby zápas otočili na svou stranu, ale jejich další šance už brankou neskončily. V závěru sice vstřelil třetí branku Floridy Reinhart, ale jeho akci předcházel ofsajd.

    Do závěrečné třetiny tedy půjdeme za nerozhodného stavu 2:2.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na bránu: 22:15
    Zblokované střely: 4:10
    Hity: 13:9
    Vyhraná vhazování: 9:14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Eberle si vybruslil zpoza domácí klece, aby následně vystřelil z otočky a Bobrovskij jeho zakončení po ledě kryje.
     
    40:36
    Oleksiak vystřelil z modré čáry a jeho pokus se jen odrazil od domácího brankáře.
     
    41:26
    Domácí hokejisté nahodili kotouč směrem na hostujícího brankáře, který ho hned předává svým obráncům.
     
    42:05
    Yamamoto objel domácí klec a následně chtěl zřejmě přihrát na modrou čáru, ale skvělý obranný zákrok předvedl Lorentz, jenž v leže vysekl hostujícímu hráči puk z hole.
     
    42:19
    Sražená přihrávka Seattlu skončila v ochranné síti, takže se bude vhazovat před bránou Floridy.
     
    42:51
    Larsson vyslal z modré čáry hodně nepřesnou střelu, která jen proletěla kolem domácí klece.
     
    43:24
    Mikkola zavezl puk do útočného pásma Floridy, ale zde ihned dostal tvrdou stopku od Schultze.
     
    43:50
    Bjorkstrand byl netradičně na modré čáře, odkud vystřelil a jeho pokus byl domácí obranou sražen mimo bránu.
     
    44:05
    Bobrovskij má za sebou sérii úspěšných zákroků během krátké chvíle, když nakonec Borgenovu střelu z modré čáry raději schovává do své výstroje.
     
    44:31
    Nyní se o menší zámek pokusili domácí hokejisté, ale Floridě se nepodařilo nějak ohrozit Daccorda.
     
    45:01
    Až nyní střílel z modré čáry Mikkola, ale jeho pokus se až k Daccordovi nedostal.
     
    45:10
    Seattlu nevyšla rozehrávka, protože kotouč míří přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
     
    45:47
    Verhaeghe jen od levého mantinelu spíš přihrál kotouč Daccordovi, který ho schovává pod svou lapačku.
     
    45:54
    Balinskis hned po vhazování vyslal své schované nahození, které se jen odrazilo od brankáře Seattlu.
     
    46:02
    Následně proběhl v rohu kluziště souboj mezi několika hráči, odkud kotouč vyletěl až do ochranné sítě.
     
    46:23
    Domácí hokejisté se sami vyhnali ze svého útočného pásma a Mikkola jej zde pouze odevzdává za bránu Seattlu.
     
    47:07
    Ekman-Larsson se svou střelou z modré čáry trefuje hned prvního bránícího hráče.
     
    47:31
    Na druhé straně si Kartye nabruslil na střed útočného pásma, odkud vyslal svou svižnou střelu, kterou Bobrovskij zřejmě lehce tečoval nad svou klec.
     
    48:24
    McCann vyslal pas za domácí obranu, kam si najel Tolvanen, který se pokusil o kličku do forhendu, avšak Bobrovskij dokázal udržet touš ve své výstroji!
    48:24 Tolvanen tváří v tvář Bobrovskému neuspěl.
     
    48:49
    Schwartz se snažil křižně přihrát přes útočné pásmo, ale jeho přihrávku pokryl Kulikov.
     
    49:29
    Domácí hráči pouze nahodili touš směrem na hostující bránu, kde jej Daccord chytá do své lapačky, a tak je hra znova přerušena.
     
    50:01
    Přesunujeme se do druhé poloviny třetí třetiny, kterou domácí začínají ve svém útočném pásmu.
     
    50:25
    Nicméně Panthers zde nic nevymysleli a Kraken nakonec svého soupeře vyhnal do středního pásma.
     
    50:56
    Gourde velmi dobře napadal domácí rozehrávku, ale kotouč se nakonec odrazil mimo hrací plochu. Po reklamní pauze se bude vhazovat před bránou Floridy.
     
    51:23
    McCann chtěl nahodit puk do útočného pásma, ale spíš ho jen přihrál domácímu obránci Forslingovi.
     
    51:58
    Cousins nahodil kotouč do útočného pásma, kde se však kotouč od plexiskla odrazil mimo hrací plochu.
     
    52:28
    Barkov vystřelil z pravé strany a Daccord jeho pokus vykopl jen před sebe na hůl Reinharta, jenž se poté pokoušel hostujícího brankáře objet, ale tomu skvěle vypomohla obrana.
     
    52:52
    Na druhé straně pálil z modré čáry Dumoulin a Bobrovskij jeho ránu skvěle vyrazil mimo svou klec.
     
    53:34
    Eberle si najel do levého kruhu, kam i obdržel přihrávku a jeho svižná střela následně šla do protipohybu Bobrovského, který i tak dokázal zasáhnout.
     
    54:08
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak tohle je obrovská smůla Daccorda! Panthers nahodili touš do svého útočného pásma a Daccord pro něj jel za svou klec, jenže v rohu kluziště se puk odrazil přímo před jeho prázdnou klec, kde zrovna jel NICK COUSINS, a ten už měl před sebou velmi snadnou úlohu. Asistence: Josh Mahura, Dmitrij Kulikov.
    54:08 Nick COUSINS - 3:2
     
    54:44
    Forsling vypálil z modré čáry a jeho střela byla ještě před Daccordem tečována těsně mimo hostující klec.
     
    54:57
    Forsling to z modré čáry vyzkoušel ještě jednou, když jeho rána tentokrát zaletěla přesně do výstroje Daccorda.
     
    55:05
    Po dvou zblokovaných střelách domácích se k puku dostal Reinhart a až jeho střelu musel krýt Daccord.
     
    55:14
    Hostující hokejisté nahodili kotouč směrem na Bobrovského, který jej schoval do své lapačky.
     
    55:29
    Panterům se podařilo dostat puk alespoň do středního pásma.
     
    55:52
    Tkachuk jen nahodil touš do útočného pásma a domácí hokejisté následně odcházejí střídat.
     
    56:08
    McCann se po pravém křídle dostal do útoku, kde i vystřelil zpoza obránce a Bobrovskij měl co dělat, aby jeho střelu vyrazil.
     
    56:42
    Luostarinen vypálil hned po přejetí modré čáry a Daccord jeho pokus vyráží za svou klec.
     
    57:08
    Seattle nahodil touš do svého útočného pásma.
     
    57:22
    Nakonec zde i došlo ke střele z modré čáry, kterou vyslal Schultz, ale Bobrovskij zapisuje další úspěšný zárok.
     
    57:28
    Hned po vyhraném vhazování vyslal hodně tvrdou ránu Oleksiak, kterou však opět kryje domácí brankář.
     
    57:59
    Tkachuk jen z velkého úhlu poslal touš směrem na Daccorda, jenž ho ihned přihrává svým spoluhráčům.
     
    58:24
    Daccord míří na svou střídačku a Seattle hraje v šesti!
     
    58:36
    Barkov se pokusil trefit opuštěnou klec, kterou však minul jen o malý kousek. Nic to tedy nemění na tom, že je Floridě odpískán icing.
     
    58:36
    Dave Hakstol (SEA) si bere svůj oddechový čas.
     
    58:55
    McCann střílel od levého mantinelu, ale jeho pokus šel hodně mimo bránu Floridy.
     
    59:20
    Eberle posílal puk před bránu na Benierse, který jej však netrefil mezi tři tyče.
     
    59:43
    McCann vyslal od levého mantinelu další střelu, která už sice mířila do domácí klece, ale zde byl připravený Bobrovskij.
     
    59:50
    Hned po vyhraném vhazování pálil z modré čáry Dunn a jeho střelu vyrazil Bobrovskij před sebe. Puk zde poté zůstal ležet, ale na ruského brankáře mezitím spadl Eberle, takže je hra přerušena.
     
    59:58
    Hostující hokejisté ještě vyslali směrem k bráně Floridy dvě střely, ale ani jednu z nich už Bobrovskij řešit nemusel, a tak domácí své těsné vedení udrželi!
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou velmi atraktivní utkání, které však rozhodla hodně šťastná branka. Florida totiž svou rozhodující trefu vstřelila s pořádnou dávkou štěstí. Nahození Mahury se totiž od plexiskla nečekaně odrazilo před zcela prázdnou bránu Cousinsovi, jenž přeci jen vstřelil i regulérní branku.

    Seattle může tato prohra hodně mrzet, protože Kraken byl v tomto utkání velmi aktivní, jenže znova dojeli na svou produktivitu, která je v této sezóně stála už hodně bodů.

    Florida Panthers tedy nakonec zdolala Seattle Kraken poměrem 3:2, když se domácím podařilo otočit zápas, v němž prohrávali 0:2.
    Florida otočila zápas z 0:2 na 3:2 a zapisuje si svou čtvrtou výhru v sezóně!
     
    Statistika
    Střely na bránu: 38 – 32 | Přesilová hra: 1/1 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8 %, odchytal 60:00
    Joey Daccord (SEA) – 35 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,1 %, odchytal 58:20

    Česká a slovenská stopa
    Do tohoto zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.

    Tři hvězdy utkání
    1. Nick Cousins (FLA) 1+0
    2. Matthew Tkachuk (FLA) 1+0
    3. Dmitrij Kulikov (FLA) 0+2
     
    To je tedy z tohoto utkání vše. Já se s vámi loučím a někdy opět na počtenou. (02:54:12)

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 29. Forsling (Lundell, Verhaeghe), 30. M. Tkachuk (Kulikov, Mikkola), 55. Cousins (Mahura, Kulikov) – 8. McCann (Gourde, Borgen), 28. Tolvanen (Schwartz, Borgen)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekman-Larsson, Forsling, Kulikov, Mikkola, Balinskis, Mahura – Reinhart, Barkov, Rodrigues – M. Tkachuk, Luostarinen, Verhaeghe – Cousins, Lundell, Lomberg – Lorentz, Stenlund, Lockwood.
    Trenér: Paul Maurice

    Seattle Kraken: Daccord (Grubauer) – Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Dumoulin – Eberle, Beniers, Kartye – Bjorkstrand, Wennberg, Schwartz – Tolvanen, Gourde, McCann – Yamamoto, Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Lee, South – Suchánek, Nansen

    Diváci: 16 780
    bahis siteleri