Slovácko – Bohemians 1905 5:2 (kon.) | Liberec – Zlín 5:3 (kon.) | Sparta – Jablonec 3:0 (kon.)
Hr. Králové – Ostrava 2:3 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
2:3 (2:1)
FC Baník Ostrava
Sobota 09.12.2023, 18:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • FORTUNA:LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
    89. Abdullahi TANKO - 2:3
     
    89
    Baník právě vstřelil branku!
    Tak tohle střídání se hostům povedlo dokonale! Jiří Klíma totiž za 13 minut na hřišti přihrává už na druhý gól a zařizuje další otočkun skóre tohoto zápasu! Tentokrát se otočkou perfektně zbavil protihráče,postupoval volným středem, v pravou chvíli přihrál do vápna ABDULLAHIMU TANKOVI, jenž zachoval chladnou hlavu, udělal vybíhajícímu Bajzovi kličku a dává druhý gól v zápase! From zero to hero v podání Tanka, Baník vede 3:2! Asistence: Jiří Klíma.
    82. Abdullahi TANKO - 2:2
     
    82
    Baník právě vstřelil branku!
    Po delší době byli Slezané na útočné poloviě s míčem a hned jim jedna jednoduchá přímočará akce zařídila vyrovnání! Karel Pojezný vyslal průnikovou přihrávku na Tanka, následovala narážečka s Jiřím Klímou, který vrátil míč patičkou do gólové pozice a ABDULLAHI TANKO svoji třetí tutovku v zápase konečně dokázal proměnit! Napálil míč do levé čáati branky, kdežto Bajza se skládal na opačnou stranu. Asistence: Jiří Klíma.
    45+2. Václav PILAŘ - 2:1
     
    45+2
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hodně dlouho trvalo, že rozhodčí Szikszay povolil exekuci penalty. VÁCLAV PILAŘ se tím nenechal rozhodit a napálil míč sice ke středu branky, ale přeci jen na driuhou stranu, než kterou si vybral ke skoku brankář Letáček! Votroci otáčí skótre a vedou 2:1!
    14. Daniel HORÁK - 1:1
     
    14
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Votroci dokázali na vedoucí gól hostů rychle odpovědět a vyrovnat! Rohový kop sice nezužitkovali, ale zůstali v útoku a Václav Pilař z levé strany posadil perfektní centr na hlavu rozběhnutého DANIELA HORÁKA, jenž byl zcela nehlídán a trefil se přesně mimo dosah Letáčka! Asistence: Václav Pilař.
    7. EWERTON - 0:1
     
    7
    Baník právě vstřelil branku!
    Hodně akční úvod zápasu nakonec přeci jen přináší úvodní trefu! Těžce zkoušená domácí obrana několikrát propadla. První střelu zpoza vápna Bajza ještě vyrazil, ale následný centr z pravého křídla posadil Ndefe na hlavu EWERTONA, jenž přesně načasoval svůj náběh a nekompromisní ranou pod břevno rozjásal krásně zaplněný sektor hostujících fanoušků! Asistence: Gigli Ndefe.

    Libor Štěpán

    Branky: 14. Horák (Pilař), 45+2. Pilař (pen.) – 7. Ewerton (Ndefe), 82. Tanko (Ji. Klíma), 89. Tanko (Ji. Klíma)

    Karty:   33. Vašulín (HKR), 42. Ja. Klíma (HKR), 57. Leibl (HKR) – 32. Kpozo (OVA), 43. Ndefe (OVA), 55. Pojezný (OVA), 79. Rigo (OVA)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:12.
    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, Čihák, Leibl, Horák – Kodeš (C), Kučera (64. Pudhorocký) – Čmelík, Krejčí st. (72. Dancák), Pilař (72. Harazim) – Vašulín.
    Náhradníci: Vízek, Zadražil – Hais, P. Juliš, O. Ševčík, Čech, Šašinka, Koubek.

    Trenér: Václav Kotal

    FC Baník Ostrava: Letáček – Ndefe, Lischka (C), Pojezný, Kpozo – Boula (76. Kaloč) – Buchta (71. Šín), Kubala (76. Ji. Klíma), Rigo, Ewerton (84. Šehić) – Tanko.
    Náhradníci: Markovič – Mišković, Frydrych, Blažek, Madleňák, Fadairo, Almási.

    Trenér: Pavel Hapal

    Rozhodčí: Szikszay – Mokrusch, Volf

    Diváci: 5 075
    bahis siteleri