Hellas Verona – Lazio 1:1 (kon.) | Atalanta BC – AC Milán 3:2 (kon.) | Inter – Udinese 4:0 (kon.)
konec
Inter Milán
4:0 (3:0)
Udinese Calcio
Sobota 09.12.2023, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán • Italská Serie A • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:6. (22:55:53)
     
    Fotbalisté Interu na domácí půdě potvrdili roli velkého favorita, Udinese porazili po výborném týmovém výkonu s přehledem 4:0.

    „Nerazzurri“ rozhodli o svém vítězství v podstatě už v prvním poločase, v němž si vybudovali komfortní tříbrankový náskok. Všechny trefy vměstnali do sedmi minut, postupně se prosadili Hakan Çalhanoğlu, Federico Dimarco a Marcus Thuram. Druhý poločas už byl i vzhledem k výsledku poklidnější, přesto domácí ještě dokázali navýšit náskok, když v 84. minutě stanovil konečnou podobu výsledku nejlepší střele soutěže Lautaro Martínez.

    Svěřenci trenéra Inzaghiho se díky vítězství vrátili do čela soutěže o dva body před Juventus. Udinese zůstává šestnácté s dvoubodovým náskokem na sestupové pásmo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Z ostrého úhlu vystřelil Stefano Sensi. Pokus, který připraveného gólmana Marca Silvestriho nemohl rozhodit, s přehledem jej zpacifikoval v rukavicích.
     
    90+3
    Christian Kabasele do poslední chvíle vyčkal, co Marko Arnautović vymyslí, dlouhou kličku do vápna vystihl a balón přisunul k Lovrićovi.
     
    90+2
    Za velkým vápnem došlo ke zdvojení Nicola Barelly, hrací předmět do svého držení vybojoval pozičně výborně pracující Oier Zarraga.
     
    90+1
    Zápas se dohrává. João Ferreira podpořil ofenzivu ve snaze o čestný úspěch, jenže spoluhráči Florianu Thauvinovi poslal nahrávku za paty.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Domácí postupovali tři na tři. Stefano Sensi přihrával příliš ostře Lautaru Martínezovi, jenž nemá tolik sil jako čerstvý středopolař, s problémy doběhl míč do lajny a situaci zklidnil pasem za sebe na Carlose Augusta.
     
    88
    Ostrý oblouček za obranu poslal Christian Kabasele, avšak adresát Roberto Pereyra na míč čekal bez úspěchu, ve vzduchu dobře zapracoval Francesco Acerbi.
     
    87
    Nehuén Pérez zaváhal při rozehrávce, ovšem okamžitě chybu napravil, když doběhl Marka Arnautoviće a rakouského útočníka přetlačil tělem.
     
    86
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Jordan Zemura, přichází Kingsley Ehizibue.
     
    86
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Martín Payero, přichází Oier Zarraga.
    84. Lautaro MARTÍNEZ - 4:0
     
    84
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Dočkal se i nejlepší střelec soutěže! LAUTARO MARTÍNEZ ve středu hřiště obral Payera a doběhl s míčem až na hranici velkého pokutového území, odkud vyslal nechytatelnou křižnou ránu po zemi k pravé tyči.
     
    83
    Dlouho váhal jakožto poslední hráč s rozehrávkou Nehuén Pérez, aby nakonec pod tlakem blížícího se Maka Anautoviće naslepo nakopl na útočnou polovinu.
     
    82
    Protiútok Udinese táhl Jordan Zemura. Utekl Juanu Cuadradovi, načež měl před sebou Kristjana Asllaniho a přes něj neprocpal balón k Lovrićovi.
     
    81
    Fotbalisté Interu opět drží balón na útočné polovině a nikam přehnaně nespěchají. Na soupeři je vidět, že už se mu příliš nechce hrát.
     
    80
    Nově příchozí Stefano Sensi se hned zapojil do útoku, když z pravé strany centroval do pokutového území, João Ferreira přehlavičkoval Marka Arnautoviće.

    Milan Huppert

    Branky: 37. Çalhanoğlu (pen.), 42. Dimarco (Çalhanoğlu), 44. Thuram (Mchitarjan), 84. La. Martínez

    Karty:   36. Inzaghi (INM) – 13. Ferreira (UDI), 79. Cioffi (UDI)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:6.
    Inter Milán: Sommer – Bisseck, Acerbi, A. Bastoni (56. Augusto) – Darmian, Barella, Çalhanoğlu (71. Asllani), Mchitarjan (80. Sensi), Dimarco (71. Cuadrado) – Thuram (56. Arnautović), La. Martínez (C).
    Náhradníci: Audero, Di Gennaro – Agoumé, Frattesi, Klaassen, Sánchez, Sarr, Stabile.

    Trenér: Simone Inzaghi

    Udinese Calcio: Silvestri – Ferreira, Kabasele, Pérez – Ebosele (62. T. Kristensen), Samardžić (62. Lovrić), Walace, Payero (86. Zarraga), Zemura (86. Ehizibue) – Pereyra (C) – Lucca (75. Thauvin).
    Náhradníci: Okoye, Padelli – Aké, Camara, Guessand, Kamara, Masina, Pafundi, Quina, Tikvić.

    Trenér: Gabriele Cioffi

    Rozhodčí: Di Bello – Bottegoni, Di Monteová

    Diváci: 71 874
    bahis siteleri