Frýdek-M. – Přerov 3:1 (kon.) | Litoměřice – Pardubice B 1:2 (kon.) | Vsetín – Poruba 2011 2:3 (kon.)
Třebíč – Jihlava 2:3 (1:2 po s.n.) | Kolín – Znojmo 1:0 (kon.) | Prostějov – Zlín 2:1 (4:3 po s.n.)
Slavia – Sokolov 2:6 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Středa 20.12.2023, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    31.kolo nám nabídne vánoční zápas, který bude trhákem celého kola. Utkají se spolu totiž celky z čela tabulky, když na vsetínský Lapač přijede vedoucí Poruba. Ve vzájemných duelech je letos Poruba 100%, když nejprve dokázala Vsetín porazit 2:6 a následně vyhrála na domácím kluzišti 3:0.

    VHK ROBE Vsetín

    Domácím patří druhá příčka v tabulce, na které jsou s počtem 60 bodů. Navíc si Vsetín drží skvělou formu, když zvítězil ve 4 z posledních pěti utkání a připsal si tak v nich 12 bodů. Všechna tato čísla ještě doplňuje fakt, že je Vsetín s Porubou a Litoměřicemi jeden ze tří celků, který se trefil více než stokrát (105). Právě s těmito trefami jim pomohlo útočné trio Hrňa, Rob, Jonák, kteří na svém kontě mají shodně 27 bodů a jsou v nejlepší desítce bodování.

    HC RT TORAX Poruba 2011

    Ostravané vévodí celé soutěži s příjemným patnácti bodovým náskokem a ukazují tak celé lize, jak jsou dobří. V posledních pěti duelech sice získali stejně bodů jako soupeř, museli se však více natrápit, když dva duely došly až do nájezdů. Nejlepším týmem Poruba není jen s body, ale také se vstřelenými a obdrženými brankami. U těch obdržených svítí číslo 65, což znamená, že Ostravané jsou jediným týmem, který nedostal více než 70 gólů. Co se týče vstřelených branek, tak k nim se ihned zapojil Antonín Honejsek, který si po příchodu z Rouenu připsal 2 asistence ve dvou zápasech.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Žukov (Romančík) – Larsen, Staněk, Smetana (A), Š. Jenáček, Hamřík, Hryciow – Rob (A), Bērziņš, Jonák (C) – Klhůfek, Dědek, Holec – Jandus, Kern, Hořanský – Š. Bláha, Kratochvil, Kubiš – Vaňo.
    Trenér: Jiří Weintritt

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – Lemcke, Doudera, Klimíček, A. Sedlák, Voráček, Gutwald, Hlaváč – Šoustal, Střondala (A), Tvrdoň – Berisha, Honejsek, Lednický – Gřeš, Vachovec (A), Christov – O. Šedivý, Krenželok (C), P. Mrázek.
    Trenér: Jiří Režnar

    Rozhodčí: Skopal, Jechoutek – Zídek, Kleprlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Zhukov poprvé zasahoval, když ho prověřil rychlonohý Střondala.
     
    01:36
    Po tom, co se kotouč doklouzal k brankovišti jej brankář Poruby Dolejš přikryl a přerušil tak hru.
     
    02:33
    Po střele Petra Mrázka, která minula bránu se puku ujali domácí. Žlutí hráči ale kotouč vyhodili přes všechny čáry a pískal se icing.
     
    03:30
    Berisha se z ničeho nic objevil v obrovské šanci, když se k němu dostal kotouč od Honejska. Kanadský forvard nedokázal otevřít skóre.
     
    04:00
    Do další velké šance se dostal také Christov s Gřešem, kteří se řítili v přečíslení 2 na nikoho. Druhému zmiňovanému útočníkovi se ale nepodařilo zakončit mezi tři tyče a to i proto, že jej Zhukov vychytal.
     
    05:59
    Dolejš si sice připsal zákrok, avšak kotouč se po střele Staňka odrazil před beton hostujícího gólmana a Ostravané tak mohli prohrávat.
     
    06:07
    Vsetín si zahraje první přesilovku, když se před vlastní bránou provinil Doudera. Obránce Poruby krosčekoval svého protivníka.
     
    07:35
    Mladý útočník porubského mužstva Střondala se ve střední třetině provinil proti svému sokovi, když mu nedovolil hrát. Přesilovku 5 na 3 si Vsetín zahraje kvůli nedovolenému bránění Střondaly.
     
    08:07
    Hosté v plném počtu.
     
    09:35
    Hosté v plném počtu.
     
    09:58
    Kubiš se dostal k zakončení, kterým zapojil Dolejše. Brankář Poruby si však se střelou poradil a připsal si další zákrok.
     
    10:53
    Poruba si také vyzkouší přesilovou hru. Při přechodu pásma totiž Lednického podrazil Bláha, který si tak odpyká 2 minuty.
     
    11:52
    Mrázek opět prověřil Zhukova, který ho však vychytal.
     
    12:53
    Domácí v plném počtu.
     
    14:10
    Vsetín byl už nesmírně blízko ke gólu! Krenželok udělal chybu přímo před Dolejšem, z čehož těžil Klhůfek. Porubský gólman si s pukem ale poradil.
     
    17:10
    Skvělý zákrok Zhukova, když se musel roztáhnout proti šanci Mrázka a Šedivého. Ruský brankář si zatím poradil se všemi puky a navíc se blýskl již dvěma obrovskými záchranami svého týmu.
     
    19:23
    6/6
    Poruba právě vstřelila branku!
    Ostravanům se podařilo otevřít skóre, když se trefil VÍT CHRISTOV, který se ke kotouči dostal po skvělé přihrávce Gřeše zpoza brány. Asistence: Tomáš Gřeš.
    Christov V., Gřeš T., Doudera L., Vachovec M., Dolejš D., Sedlák A.
    Jonák V., Bērziņš D., Larsen M., Žukov M., Rob L., Staněk R.
    19:23 Vít CHRISTOV - 0:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nám skončila za stavu 0:1, který dokázali porubští vystřelit v poslední půl minutce hry. V prvním dějství byl aktivnějším týmem domácí Vsetín, který držel kotouč více času, šancí však bylo na obou stranách stejně. Za domácí se do šance dostal například Klhůfek, který využil chyby Krenželoka před vlastní bránou, avšak Dolejš ho vychytal. Z červených se do velké šance dostal mimo skórujícího Christova také Berisha, který puk zpoza brány nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:51
    Tvrdoň se pokoušel překvapit Zhukova a při svém pokusu trefil bránu. Nebylo to ale tak, jak by si představoval, jelikož puk zůstal na boční síti.
     
    22:43
    Jan Hamřík dostal prostor na ledě a v generačním souboji se provinil proti Krenželokovi. Za bránou Zhukova podrazil svého soupeře a usadí se za katr.
     
    24:02
    Lukáš Doudera byl poměrně přísně vyloučen a poměr sil na ledě se vyrovná. Hostující obránce si odpyká trest za nedovolené bránění.
     
    24:43
    Domácí v plném počtu.
     
    25:29
    Holec se ocitl v mezikruží sám s pukem a prověřil ostravského gólmana. Daniel Dolejš ale kotouč vyrazil až do ochranné sítě za ním.
     
    26:02
    Hosté v plném počtu.
     
    26:03
    Jandus se dostal do šance, když mu pěkný pas poslal Klhůfek. Útočník Valachů ale nedokázal skórovat a tak i po 26 minutách máme stále stav 0:1.
     
    27:15
    6/6
    Poruba právě vstřelila branku!
    Obrovská hrubka zelenožlutých, když Bláha nedokázal zpracovat přihrávku Hamříka. Ke kotouči se následně dostal TOMÁŠ ŠOUSTAL, který tak zvyšuje náskok Poruby.
    Šoustal T., Střondala V., Berisha A., Klimíček J., Hlaváč F., Dolejš D.
    Kubiš P., Bláha Š., Hryciow M., Kratochvil M., Hamřík J., Žukov M.
    27:15 Tomáš ŠOUSTAL - 0:2
     
    27:59
    Opět to byl Holec, kdo prověřil Dolejše. V tomto vzájemném souboji si však lépe poradil brankář hostí, který si připsal další zákrok.
     
    28:10
    Dědek se ocitl ve velké šanci, když se po nešťastné rozehrávce Mrázka dostal k puku. Jeho pokus ale opět zneškodnil Dolejš.
     
    29:23
    6/6
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nádherný gól dokázal vstřelit JAN KERN, který tak konečně překonal Daniela Dolejše. Hlad po gólu tohoto hráče byl vidět a zařídil Vsetínu snížení.
    Kern J., Hryciow M., Hamřík J., Jandus T., Hořanský A., Žukov M.
    Gřeš T., Hlaváč F., Christov V., Vachovec M., Lemcke J., Dolejš D.
    29:23 Jan KERN - 1:2
     
    30:02
    Michal Gutwald se teď činil, když se ke střele dostal Mads Larsen. Hostující bek dokázal jeho střelu zastavit skvělým blokem.
     
    30:45
    Vít Jonák se mohl stát prozatimním hrdinou Vsetína, když se před bránou snažil dorážet. Dolejš si ale všechny mezírky opět pokryl a puk za svá záda nepustil.
     
    32:23
    Lemcke poslal puk směrem na bránu Zhukova. Právě před bránou stál Jenáček, od kterého se puk odrazil do ochranné sítě a pomohl tak svému brankáři.
     
    36:10
    Christov poslal nádherný pas přímo před bránu Zhukova, kde najížděl Gřeš. Druhý jmenovaný svým pokusem nedokázal překonat vsetínského gólmana.
     
    38:45
    Smetana pouze nahodil na Dolejše a donutil ho tak si připsat rutinní zákrok, což se také přesně stalo.
     
    39:27
    Těsně před koncem třetiny se ve vlastním pásmu provinil Voráček, který si podržel svého soupeře a odypká si tak dvouminutový trest.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se již nesla v duchu větší aktivity na obou stranách. Jako první se do šance dostal Tvrdoň, který chtěl překvapit Zhukova, což se mu úplně nepovedlo. Zhruba po 7 minutách hry jsme se dočkali dalšího gólu, který opět vstřelili hosté, když se po minele Bláhy s Hamříkem trefil Šoustal a poslal Ostravany do dvoubrankového vedení. Netrvalo však dlouho a prosadili se také domácí, když se díky své dravosti a hladu po gólu trefil Kern, po jehož gólu se hra Valachů výrazně zaktivnila. Do konce třetiny jsme už žádný gól neviděli a mohli jsme jen sledovat chycene a spálené šance na obou stranách. Do jedné z ncih se opět dostal Gřeš, který nedokázal přihrávku Christova a souboj se Zhukovem proměnit v gól. Po druhé třetině je tedy stav příznivější pro hosty 1:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:17
    Šedivý se v oslabení dostal do šance, když unikl všem jeho soupeřům. Svou střelu ale nedokázal proměnit v gól.
     
    41:49
    Staněk se provinil hákováním, když se na Zhukova řítil Mrázek. Domácí obránce tak zatáhl za záchrannou brzdu a odpyká si svůj trest.
     
    42:06
    6/5
    Poruba právě vstřelila branku!
    Rychle využitá přesilovka Ostravanů znamená zvýšení na rozdíl dvou branek. Z vrcholu kruhu se trefil navrátilec v sestavě TOMÁŠ ŠOUSTAL, který propálil vše co před sebou viděl. Asistence: Jiří Klimíček, Marek Tvrdoň.
    Šoustal T., Klimíček J., Tvrdoň M., Berisha A., Honejsek A., Dolejš D.
    Smetana O., Jonák V., Bērziņš D., Hryciow M., Žukov M.
    42:06 Tomáš ŠOUSTAL - 1:3
     
    43:25
    Matouš Kratochvíl se dostal ke střele, kterou mohl ohrozit Dolejše. Kotouč však trefil do hokejky Klimíčka a puk byl sražen do ochranné sítě.
     
    46:36
    Zajímavou šanci si vytvořili domácí, když se po střele jednoho z Valachů k dorážce dostal Bláha. Právě tato dorážka byla velice nebezpečná ale Dolejš si s ní znovu poradil.
     
    48:55
    Klhůfek poslal kotouč na Dolejše, kterému se podařilo jej vyrazit. Vyrazil ho však jen před sebe, kde se do odkryté brány mohl trefit Holec, jen by ho na poslední chvíli nemohl zastavit jeden z porubských zadáků. Stav utkání tedy zůstává stále 1:3.
     
    49:47
    Šoustal se hodně přiblížil k hattricku, neboť Zhukovovi po střele Tvrdoně vypadl kotouč, který se ocitl před prázdnou bránou. Ke kotouči však těsně stihl dojet dříve Zhukov, který ho následně přikryl po svou lapačku.
     
    51:34
    6/6
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se vrací do hry a snižují opět na rozdíl jedné branky. MATYÁŠ DĚDEK se dokázal jako první dostat k odraženému kotouči a překonal tak Dolejše, který byl kvůli předešlému zákroku mimo svou pozici. Asistence: Jan Hamřík, Michal Hryciow.
    Dědek M., Hamřík J., Klhůfek P., Hryciow M., Holec M., Žukov M.
    Voráček T., Gřeš T., Gutwald M., Krenželok L., Mrázek P., Dolejš D.
    51:34 Matyáš DĚDEK - 2:3
     
    53:47
    Doudera od modré čáry nahodil kotouč přímo na bránu Zhukova. Ruský brankář ve službách Vsetína si však s kotoučem poradil.
     
    Dnešní utkání sleduje 3286 diváků.
     
    54:33
    Svůj 31.zákrok si připsal Daniel Dolejš, který vychytal skvělou akci Jenáčka.
     
    55:54
    Rob se dostal do obrovské šance a opět mohl být hrdinou Vsetína. Po krásném pasu však nedokázal skórovat a stav je stále nezměněný 2:3.
     
    59:08
    Oddechový čas pro tým VHK ROBE Vsetín.
     
    Vsetín to zkouší v šesti!
     
    Konec zápasu.
     
    Ostravané si i potřetí proti Vsetínu připsali tříbodovou výhru a k Vánocům si nadělili zvětšení náskoku na 18 bodů. Ve třetí třetině bylo utkání opět vyrovnaná a plno chyb. Jedné z chyb dokázal využít Šoustal, který svůj druhý gól vstřelil v přesilovce a zvýšil na 1:3, načež následně navázal Dědek, jenž skŕoval do odkryté klece Dolejše, jenž měl problémy s předešlým zákrokem. Právě po tomto gólu Dědka se hra Vsetína zlepšila a domácí byli mnohem aktivnější, avšak branku se jim ani při hře v šesti vstřelit nepodařilo, a tak z dnešního utkání vyšli na prázdno. (19:50:29)
    Marken.cz

    Matěj Kotala

    Branky a nahrávky: 30. Kern, 52. Dědek (Hamřík, Hryciow) – 20. Christov (Gřeš), 28. Šoustal, 43. Šoustal (Klimíček, Tvrdoň)


    VHK ROBE Vsetín: Žukov (Romančík) – Larsen, Staněk, Smetana (A), Š. Jenáček, Hamřík, Hryciow, Š. Bláha – Rob (A), Bērziņš, Jonák (C) – Klhůfek, Dědek, Holec – Jandus, Kern, Hořanský – Kratochvil, Kubiš, Vaňo.
    Trenér: Jiří Weintritt

    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (O. Bláha) – Lemcke, Doudera, Klimíček, A. Sedlák, Voráček, Gutwald, Hlaváč – Tvrdoň, Střondala (A), Šoustal – Lednický, Honejsek, Berisha – Christov, Vachovec (A), Gřeš – P. Mrázek, Krenželok (C), O. Šedivý.
    Trenér: Jiří Režnar

    Rozhodčí: Skopal, Jechoutek – Zídek, Kleprlík

    Diváci: 3286
    bahis siteleri