Havířov – Šumperk 5:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Kopřivnice 0:4 (kon.) | Nový Jičín – Opava 3:4 (kon.)
Havlíčkův Brod – SHKM Hodonín 1:3 (kon.) | Vel. Meziříčí – Technika Brno 1:3 (kon.) | Vyškov – Žďár n/S 10:5 (kon.)
Děčín – Letňany 4:1 (kon.) | Písek – Chomutov 2:3 (2:3 po s.n.) | Mostečtí Lvi – Příbram 1:2 (kon.)
Cheb – Kobra 6:2 (kon.) | Kralupy n. Vltavou – Ústí n/L 5:6 (kon.) | Řisuty – Tábor 1:8 (kon.)
konec
HC Řisuty
1:8 (0:3, 1:1, 0:4)
HC Tábor
Středa 20.12.2023, 18:30 • VSH Slaný • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký středeční podvečer. V rámci západní skupiny druhé hokejové ligy se spolu utkají týmy HC Řisuty a Hockey Club Tábor, tedy mužstva z opačných pólů tabulek. Roli obrovských papírových favoritů budou plnit hosté.
     
    Řisuty dosud za 22 zápasů vyhrály jen třikrát. Se 14 získanými body se v tabulce krčí na poslední pozici s tříbodovou ztrátou na Hronov. Aktuálně táhnou sérii tří porážek v řadě, byť po šedesáti minutách padly v uvedeném období jen jednou. Naposledy doma Řisuty promarnily dvougólové vedení a prohrály 4:5 po prodloužení s Benátkami nad Jizerou. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je zkušený čtyřicetiletý útočník Vítězslav Bílek. Nasbíral už 32 kanadských bodů za 15 branek a 17 asistencí.
     
    Tábor je na tom přesně opačně. Soutěži s 59 body vévodí a pouze třikrát prohrál. Jihočeši disponují suverénně nejlepší defenzivou soutěže, dosud inkasovali pouze 40 branek, což je o 84 gólů méně než v případě Řisut. Už šest kol neztratili ani bod. Tábor má za sebou povedené domácí dvojutkání, které odehrál se skóre 10:0. Porazil 7:0 Písek a následně 3:0 Ústí nad Labem. Nejproduktivnějším hráčem je s 27 kanadskými body Jakub Matušík (12+15). O branku více pak zaznamenal Milan Dančišin (13+11).
     
    Vzájemná utkání patří tradičně Táboru. Ten s Řisuty naposledy prohrál v roce 2015. Naposledy zvítězil Tábor na konci října doma vysoko 8:2. Uvidíme, zda se bude podobná kanonáda konat také tentokrát.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Řisuty: Zeithaml (Pánek) – Zich, Růžička, Janda, Kolářík, Volráb, Strnad, Malovický – Bílek (C), Patyk, Chamrád – K. Pejchal, Čech, Janeček – Výrut, Pulda, Řepka – Okegawa.
    Trenér: Pavel Křepelka

    Hockey Club Tábor: Žajdlík (Gába) – A. Čížek, Hajič, Suchánek (A), K. Černý, Hubata, Plášil – Milfait, J. Duda, Zeman – Matušík (A), Zadražil, Šulek – Nevšímal, Krliš, Huna – Zíb, Seidl (C), Dančišin – Zayml.
    Trenér: Tomáš Matušík

    Rozhodčí: Bernat – Hlinka, Tuháček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Řisuty hrají v bílých dresech, Tábor v modrých. Hosté se velmi rychle provinili zakázaným uvolněním.
     
    01:00
    David Růžička obdržel přihrávku k levé tyči, kde zůstal trestuhodně nepokryt. Kotouč si nedokázal zpracovat, a tudíž ho do branky nezasunul.
     
    02:32
    Tadeáš Zeithaml již začal ve sběru prvních zákroků. Dá se očekávat, že dnes bude podstatně vytíženějším mužem v masce.
     
    03:11
    Tábor se hnal do nadějného přečíslení. Přihrávku z levé stany nakonec zachytil jeden z vracejících se hráčů v bílém.
     
    03:50
    Tentokrát už kolmice doputovala pod padajícím obráncem až na zadní tyč, kde byl úplně volný Jan Duda. Ten ale střílel do lapačky Tadeáše Zeithamla.
     
    04:38
    Daniel Čech nenačasoval ideálně přechod přes modrou čáru. Je pískán ofsajd.
     
    05:26
    Tábor právě vstřelil branku!
    Blesková protiakce Tábora přináší první branku zápasu. Puk se po ose Suchánek – Hajič dostal k ONDŘEJI ŠULKOVI. Ten se dostal do samostatného úniku po levé straně a zakončil ho přesnou ranou na vzdálenější tyč.
    Asistence: Tomáš Hajič a Jakub Suchánek.
    05:26 Ondřej ŠULEK - 0:1
     
    06:46
    Tábor právě vstřelil branku!
    Hosté velmi rychle navyšují své vedení. Zíbovu střelu z levé strany ještě Tadeáš Zeithaml vyrazil, JAN DUDA už však z prostoru mezi kruhy mířil zápěstím přesně nad vyrážečku.
    Asistence: Petr Zíb a Patrik Zayml.
    06:46 Jan DUDA - 0:2
     
    08:00
    Domácím obráncům se podařilo zastavit na modré čáře další pokus o rychlý protiútok Tábora. Ten je dvěma góly hodně namlsán.
     
    09:02
    Ondřej Volráb ztratil kotouč při snaze vystřelit a Jakub Matušík se dostal do samostatného brejku. Naštěstí pro Řisuty ho zakončil střelou vedle levé tyčky.
     
    09:34
    Tadeáš Zeithaml odolal velkému závaru před svou brankou. Po chvíli se v pravém kruhu pořádně opřel do puku nehlídaný Karel Plášil. Přízemní bomba rozezvučela zadní mantinel.
     
    10:22
    Řisuty jsou poměrně často na puku, jenže ho nedokáží dlouho udržet na holích. Matěj Žajdlík je zatím bez práce. A vzhledem k domácímu zakázanému uvolnění to bude ještě minimálně nějakou dobu platit.
     
    10:40
    Adam Čížek si po vyhraném vhazování vybruslil do střelecké pozice. Jeho pokus zápěstím od modré čáry byl zblokován.
     
    11:21
    Karel Plášil utnul hned v zárodku hrozbu vznikajícího protiútoku Řisut. Domácí následně sáhli k odevzdání kotouče a šli raději střídat.
     
    12:29
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Tomáš Hubata – 2 min., sekání.
     
    13:09
    Petr Zíb se při vlastním oslabení osmělil k sólu. Z jízdy střílel do Zeithamlovy lapačky. Ten tak nemá klid ani v početní výhodě.
     
    14:00
    Kombinace Řisut zatím postrádají rychlost a nápaditost. Táboru se již podařilo v krátkém sledu dvakrát vyhodit kotouč ze svého pásma.
     
    14:29
    Tomáš Hubata opouští trestnou lavici. Tábor přečkal první oslabení bez újmy na skóre.
     
    15:45
    Hra se v těchto chvílích stěhuje z jedné strany na druhou, avšak bez výraznějšího efektu. Hraje se už delší dobu bez přerušení.
     
    16:57
    Zadáci Tábora uklidňují hru za vlastní brankou. Lídr soutěže se musel v posledních desítkách vteřin spíše bránit.
     
    17:50
    Václav Krliš převzal puk v obranném pásmu. Podél mantinelu si sjel až ke střele z levé strany. Tadeáš Zeithaml jeho pokus mířící na bližší tyč nadvakrát lapil.
     
    18:33
    Tábor právě vstřelil branku!
    Hosté nenechávají nikoho na pochybách, kdo je dnes jasným favoritem. Černý dostal mezi kruhy až příliš prostoru, a neměl tak problém poslat puk před odkrytou část branky na teč VÁCLAVU KRLIŠOVI.
    Asistence: Kamil Černý a Adam Čížek.
    18:33 Václav KRLIŠ - 0:3
     
    19:00
    David Růžička vypálil pohotově z levé strany. Matěj Žajdlík vyrážel jeho projektil betony. Probíhá poslední minuta úvodní třetiny.
     
    19:48
    V závěru dvacetiminutovky ještě jedno vhazování po pravé ruce Matěje Žajdlíka. Tábor po něm rychle dostal puk z pásma. Už se zřejmě nic nestaně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Souboj nejhoršího a nejlepšího týmu západní skupiny druhé ligy se vyvíjí dle papírových předpokladů. Tábor zatížil v úvodní periodě konto Řisut třemi zásahy v poklidu si zajistil náskok 3:0. Mezi střelce se postupně zapsali Šulek, Duda a Krliš.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Skvělý nástup Řisut do druhé třetiny! Hubatův pokus o vyhození puku z pásma zachytil na modré čáře Růžička. Puk posunul před branku na volného PETRA JANEČKA a ten jej bekhendem poslal technicky pod víko.
    Asistence: David Růžička.
    20:18 Petr JANEČEK - 1:3
     
    21:34
    Milan Dančišin prošel na modré čáře přes chybujícího obránce Řisut a jel sám na Zeithamla. Ten vyšel ze souboje vítězně. Mohlo to být znovu o tři branky.
     
    22:21
    Další chyba v rozehrávce Řisut. Puku se zmocnil Tomáš Hubata a potáhl ho podél levého mantinelu do pásma. Ke střele se nakonec nedostal.
     
    23:23
    Hra je po delší době přerušena. Domácí špatně vystřídali, a půjdou tak poprvé v utkání do čtyř.
     
    23:23
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Jan Výrut.
     
    24:50
    Tábor zamknul Řisuty v pásmu. Po přihrávce na vrcholek pravého kruhu vypálil z první Václav Krliš. Zeithaml si prostor u tyče pokryl.
     
    25:23
    Rovněž premiérová přesilovka Tábora využita nebyla. Domácí pokračují v plném počtu.
     
    26:00
    Tadeáš Zeithaml musel v krátkém sledu vytáhnout dva dobré zákroky – jednou proti zakončení z bezprostřední blízkosti, podruhé lapil ránu od modré čáry. Vhazuje se.
     
    26:47
    Aleš Chamrád obdržel po sólu spoluhráče skvělou přihrávku do pravého kruhu pro vhazování. Bez přípravy vypálil. Matěj Žajdlík pohotově zasáhl lapačkou.
     
    28:00
    Tábor je teď pod velkým tlakem. Řisuty jej svírají v pásmu, ze kterého se hosté ne a ne dostat. Matěj Žajdlík už musel znovu zasahovat proti nepříjemné teči před brankou.
     
    28:32
    Řisutům se nepovedlo založit novou útočnou kombinaci. Puk jim utekl na zakázané uvolnění.
     
    29:12
    Střela Tomáše Hubaty byla přizvednuta nad branku do ochranné sítě. Následuje další buly.
     
    29:17
    Jakub Matušík vyhrál vhazování. Kotouč se dostal na modrou čáru, odkud pálil bez přípravy Karel Plášil. Tadeáš Zeithaml měl dobrý výhled, puk ukryl do výstroje.
     
    29:55
    Teď je to před Zeithamlem jedno buly za druhým. Řisuty si pomohly zakázaným uvolněním.
     
    31:08
    Další tečovaná rána od modré čáry. Tábor po slabší pasáži opět zařadil vyšší výkonnostní stupeň a znovu na ledě dominuje.
     
    32:33
    Hra má aktuálně spád. Znovu se hraje delší dobu bez přerušení. Oba týmy si vyměňují puk jako horký brambor.
     
    32:52
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Jakub Matušík – 2 min., sekání.
     
    33:50
    Petr Janeček kvedlal s pukem uvnitř pravého kruhu. Naznačil, že přihraje na modrou, místo toho vystřelil. Matěj Žajdlík kryje.
     
    34:30
    Vítězslav Bílek dostal nabito na střelu z pravého kruhu. Nesedla mu ideálně. Přízemní pokus byl slabší, navíc letěl mimo bližší tyč.
     
    34:52
    Hockey Club Tábor v plném počtu.
     
    35:02
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Kamil Černý – 2 min., podrážení.
     
    35:15
    V krátkém sledu další přesilovka pro Řisuty, které dostávají novou možnost ke vstřelení kontaktní branky. Tábor nicméně velmi rychle vyhodil puk z pásma.
     
    36:08
    Jeden z domácích, pravděpodobně Juja Okegawa, rozezvonil střelou z velkého úhlu vnější tyčku.
     
    36:54
    Tábor právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují ve vlastním oslabení. ONDŘEJ ŠULEK převzal ve středním pásmu přihrávku Hajiče a namířil si to bez odporu obránců až před Zeithamla, kterého z jízdy překonal střelou nad lapačku do pravého horního růžku.
    Asistence: Tomáš Hajič a Matěj Žajdlík.
    36:54 Ondřej ŠULEK - 1:4
     
    38:30
    Hokejisté v bílých dresech se snaží aktivně napadat v pásmu protivníka. Tábor si v těchto chvílích počíná zkušeně. Zřejmě půjde do kabiny znovu s třígólovým náskokem.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:44
    Hajičovo nahození od modré čáry se před brankou snažili propasírovat za Zeithamlova záda hned dva hráči v modrém – konkrétně Jakub Matušík a Ondřej Šulek. Domácí strážce náporu odolal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Řisuty neodehrály s favoritem špatnou třetinu. Hned z jejího kraje se domácím povedlo zásluhou Janečka snížit a poté neměli díky aktivní hře daleko ke kontaktní brance, jenže Tábor paradoxně udeřil v oslabení. Obrana Řisut neuhlídala rozjetého Šulka, jenž tři minuty před druhou sirénou zaznamenal svou druhou trefu v utkání.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Rozjetý Jakub Matušík narazil po podražení Sebastiana Jandy nepříjemně hlavou o mantinel a zůstal bezvládně ležet. Nyní už naštěstí odjíždí za pomoci spoluhráčů na střídačku.
     
    40:58
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Sebastian Janda – 2 min., podrážení.
     
    41:45
    Řisutům se daří držet v oslabení kotouč na vlastních holích. Chvíli to dokonce vypadalo, že se Kryštof Pejchal odhodlá ke střele, nakonec to ale stočil zpátky na domácí polovinu.
     
    42:27
    Václav Krliš pálil zhruba od modré čáry. Jeho rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    42:47
    Znovu to byl Krliš, kdo nahazoval puk křižmo zprava za vzdálenější tyčku. Řisutům se daří vyvézt kotouč z pásma. Zdá se, že ani tato přesilovka využita nebude.
     
    42:58
    Je to tak. Sebastian Janda je zpátky na ledě a Řisuty pokračují v pěti.
     
    43:25
    Rudolf Huna obdržel kotouč do jízdy a zjevil se sám před Zeithamlem, jenže se dostal až příliš do strany, a tak zvolil místo střely přihrávku z otočky. Z té nic nebylo.
     
    44:21
    Tábor právě vstřelil branku!
    Nyní už se ovšem hosté popáté z gólu skutečně radují. Tadeáš Zeithaml vyrážel střelu z levé strany do skrumáže před sebou, odkud puk za jeho záda procedil s dopomocí spoluhráčů MATĚJ ZADRAŽIL.
    Asistence: Milan Dančišin a Tomáš Hajič.
    44:21 Matěj ZADRAŽIL - 1:5
     
    46:48
    Manko čtyř branek už by bylo velkým oříškem i pro kvalitnější týmy – při vší úctě k Řisutům. O vítězi je de facto rozhodnuto. Zápas se dohrává, teď se vůbec nepřerušuje.
     
    48:13
    Tábor právě vstřelil branku!
    Navíc je tu další gól Tábora! Domácím se nepovedlo vyhodit kotouč z pásma. Puk zachytil uvnitř levého kruhu RUDOLF HUNA a pohotovou trefou potrestal chybu Řisut.
    Bez asistence.
    48:13 Rudolf HUNA - 1:6
     
    49:35
    Tábor právě vstřelil branku!
    Tábor nepolevuje, navíc se i za rozhodnutého stavu sympaticky raduje z branek. Nevšímal přihrál z levé strany na zadní tyč PATRIKU ZAYMLOVI a ten zakončoval do odkryté části branky. Tadeáš Zeithaml se nestihl přemístit.
    Asistence: Jan Nevšímal a Tomáš Hubata.
    49:35 Patrik ZAYML - 1:7
     
    50:37
    Dnešní utkání sleduje 160 diváků.
     
    52:16
    Tábor právě vstřelil branku!
    Ze závěru zápasu se stává tak trochu exhibice. KAMIL ČERNÝ zachytil protečovaný puk na modré čáře a zápěstím vystřelil nad Zeithamlovu vyrážečku do levé horní části branky.
    Asistence: Rudolf Huna a Matěj Zadražil.
    52:16 Kamil ČERNÝ - 1:8
     
    53:53
    Zakázané uvolnění vrací aktéry střetnutí zpátky před branku Řisut. Nikde jinde se v posledních minutách téměř nehraje.
     
    54:55
    Hostům nevyšel přechod do útoku. Tentokrát se píská zakázané uvolnění na jejich straně.
     
    55:58
    Tadeáš Zeithaml vyrážel mimo hrací plochu střelecký pokus z levého kruhu pro vhazování.
     
    56:22
    Adam Čížek si od modré čáry sjel až do vzdálenějšího levého kruhu, odkud vystřelil zápěstím na bližší tyč. Tadeáš Zeithaml má puk ve výstroji.
     
    57:01
    Tadeáš Zeithaml je i nadále v jednom ohni. Na kontě už má další dva zákroky. Táboru evidentně náskok sedmi branek nestačí, což je na druhou stranu sympatické.
     
    57:34
    Adam Zeman obdržel zprava přihrávku před branku. Chvíli puk podržel, poté vystřelil. Zeithaml vyrážel nad horní tyč.
     
    58:39
    Domácí si žádali vyloučení, rozhodčí ale zůstali v klidu. Táborští drží puk za svou brankou a střídají.
     
    59:00
    Rozbíhá se poslední minuta tohoto zápasu.
     
    59:39
    Domácí propadli ve středním pásmu a hosté se řítili ve čtyřech hráčích na brankáře. Zakončení vzal na sebe Petr Zíb, skulinku mezi betony Zeithamla nenašel.
     
    Konec zápasu.
     
    Závěrečná třetina patřila jednoznačně Táboru, který tak nakonec zvítězil v souboji nejhoršího a nejlepšího celku západní skupiny druhé ligy vysoko 8:1. Řisuty odehrály solidní prostřední dějství, v němž sahaly po kontaktní brance, srazil je však paradoxně inkasovaný gól při vlastní přesilovce. Tábor zvítězil už posedmé v řadě a uhájil pozici lídra. Řisuty padly počtvrté za sebou a zůstaly s tříbodovou ztrátou na Hronov poslední. (20:31:50)

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 21. Janeček (Růžička) – 6. Šulek (Hajič, Suchánek), 7. J. Duda (Zíb, Zayml), 19. Krliš (K. Černý, A. Čížek), 37. Šulek (Hajič, Žajdlík), 45. Zadražil (Dančišin, Hajič), 49. Huna, 50. Zayml (Nevšímal, Hubata), 53. K. Černý (Huna, Zadražil)


    HC Řisuty: Zeithaml (Pánek) – Zich, Růžička, Janda, Kolářík, Volráb, Strnad, Malovický – Bílek (C), Patyk, Chamrád – K. Pejchal, Čech, Janeček – Výrut, Pulda, Řepka – Okegawa.
    Trenér: Pavel Křepelka

    HC Tábor: Žajdlík (Gába) – A. Čížek, Hajič, Suchánek (A), K. Černý, Hubata, Plášil – Milfait, J. Duda, Zeman – Matušík (A), Zadražil, Šulek – Nevšímal, Krliš, Huna – Zíb, Seidl (C), Dančišin – Zayml.
    Trenér: Tomáš Matušík

    Rozhodčí: Bernat – Hlinka, Tuháček

    Diváci: 160
    bahis siteleri