Třinec – Sparta 1:2 (3:4 po s.n.) | Motor ČB – Olomouc 4:0 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:3 (1:2 po s.n.)
K. Vary – Kometa Brno 3:2 (po pr.) | Pardubice – Kladno 4:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 2:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Středa 20.12.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný podvečer z východočeské metropole! Vánoce se nezadržitelně blíží, stejně tak ale pokračuje po reprezentační přestávce hokejová extraliga. A v rámci 28. kola se pod Bílou věží odehraje spolušlágr.

    Hradec se po matném rozjezdu dokázal probojovat průběžně do první čtyřky, okolo hranice přímého postupu je ale situace vyrovnaná, a tak bude utkání s Libercem velmi důležité pro případný další vývoj. Souboje Lvů s Tygry slibují vždy ofenzivní a emotivní podívanou, proto se dá očekávat, že to ve středeční večer nebude jiné.

    Duel v ČPP Aréně začíná od 18:00, příjemnou zábavu!
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
    6. místo, 44 bodů, skóre 89:87, bilance 12-3-4-8

    Liberec má oproti svému středečnímu soupeři odehráno o utkání více, ve vyrovnaném středu tabulky drží průběžně šesté místo. Potenciální výhrou nad Hradcem se ale může dostat klidně i do první čtyřky. V posledních dvou utkáních před reprezentační pauzou potvrdili Tygři roli favorita, v oblíbené destinaci Oscara Flynna (tedy Plzni) vyhráli 3:1, posléze doma zvládli derby s Boleslaví a do přestávky se jim tak psychicky šlo o něco lépe.

    Misi ve Švýcarsku absolvoval s reprezentací i Tomáš Filippi, jenž zažívá dost možná životní sezonu a s 32 kanadskými body je lídrem extraligové produktivity. Daří se i Jakubu Rychlovskému, který se nechal slyšet, že je Filippi pro něj takovým hokejovým tátou. Právě 22letý útočník má bilanci 11+11, čímž tak uzavírá první desítku kanadského bodování.
     
    MOUNTFIELD HK
    4. místo, 46 bodů, skóre 74:63, bilance 12-3-4-8

    Hradci se daří a v tabulce je to rázem znát. Lvi drží po polovině základní části přímý postup do čtvrtfinále, ale nutno dodat, že to bude ještě dlouhá a náročná cesta. Do toho nutno započítat případný trest za doping. Když se ohlédneme od posledního duelu s Tygry, tak od té doby prohrál Mountfield jenom tři duely. Dvakrát doma, jednou s Třincem, podruhé s Plzní v nájezdech, venku pak padl ve východočeském derby.

    Lze spekulovat, zda bude středeční večer premiérou pro Eetiho Laurikainena, který přišel pod Bílou věž jako náhrada za Patrika Bartošáka. Finský gólman tak třeba bude přímo z ledu sledovat Olivera Okuliara, jenž je šestý nejproduktivnější hráč extraligy, nebo Jérémiého Blaina, ten je s bilancí 4+16 druhý nejlepší obránce.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Laurikainen (Lukáš) – Pavelka, Blain (C), Kalina, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Šťastný, Estephan, Zachar – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret (A), Lalancette, Jasper – R. Pavlík, Pilař, Chalupa.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Pařík (D. Král) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Vlach, Šír, Pérez.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Obadal, Stano (SVK) – Lhotský, Ondráček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Jeden z taháků 28. kola začíná a úvodní buly šlo pro domácí barvy. Ty se hned vrhly do útoku a Šťastný se z otočky dostal na levém kruhu ke střele. Zajímavé zakončení na zadní tyč, avšak šlo těsně vedle.
     
    00:23
    První střídání měli Hradečtí solidní. Další nahození skryl Pařík v lapačce a přerušil hru. Vhazovat se tak bude po jeho pravici.
     
    00:56
    Hawryluk dokázal vybojovat puk za domácí kasou a zkoušel hledat zadovkou spoluhráče pod sebou, trefil ale jenom boční síť. Laurikainen všechno jistil, Hradec jde dopředu.
     
    01:39
    Freibergs zatlačil na mantinel Klímu, který se ale posléze k puku dostal a od vlastní střídačky přebruslil mezi kruhy do útočného pásma. Ke střele se ale nedokázal dostat, byl včas zdvojen.
     
    02:28
    Chalupa posunul puk na Pavlíka, který přes obránce střílel. Ale přímo do Paříka, který bez potíží vyrazil před sebe. Dobré střídání Lvů ale pokračuje i nadále.
     
    03:10
    Tygři si ulevili od tlaku vysokým vyhozením do středního pásma, načež dokázali v rychlosti vystřídat. Následně se ukázal Faško-Rudáš, který projel až před Laurikainena, nevýrazné zakončení bekhendem ale finský brankář ve službách Hradce měl. Jeho první zákrok v novém působišti.
     
    04:03
    Estephan inkasoval u mantinelu v nepříjemném souboji a odjel rovnou střídat. Místo něj naskočil náhradní hráč a kanadskému útočníkovi se dostává péče na střídačce.
     
    04:40
    Kalina jistě zastavil přihrávku za obranu na Bulíře a hned otáčel dopředu. Mountfield se ale v útočném pásmu neusadil, naopak ještě schytal tvrdý hit Derner a stěží odjel na střídačku.
     
    05:51
    6/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    Necelou minutu zpět nevyužili Hradečtí přečíslení 3 na 1, když se přihrávka k Jasperovi na zakončení fakticky do prázdné nedostala. Liberec protočil formaci a pobýval v útočném pásmu. Jenže se mu nepovedlo po zisku puku rozehrát přesně, puk si vzal JAKUB RYCHLOVSKÝ a vybruslil si až na pravý kruh. Odtud zacílil, Pláňkem tečovaná střela navíc propadla poměrně nejistému Laurikainenovi mezi betony – 0:1! Bez asistence.
    Pařík L., McCoshen I., Faško-Rudáš M., Rychlovský J., Knot R., Filippi T.
    Laurikainen E., Gaspar M., Lalancette C., Jasper E., Pláněk M., Pavlík R.
     
    06:29
    Tempo utkání není zatím závratné, ruku v ruce to jde i s ponurou atmosférou, která v ČPP Aréně panuje. Bylo tu ve vzájemných duelech s Tygry na tribunách i divočeji.
     
    06:56
    Estephan se dostal zpět do hry a snažil se dostat ke kotouči, rychlejší však byl McCoshen a odpálil jej rukou. Zároveň tím připravil prostor pro Rychlovského, proto tak přichází signalizace nedovolené přihrávky.
     
    07:23
    Laurikainen vyjel proti nahození za účelem poslat do úniku Birnera, na kotouči byl první a odehrál jej o mantinel na modrou. Liberečtí se i tak v pásmu udrželi a zatlačili hru na prkna.
     
    07:55
    Tam to ale dlouhého trvání nemělo. Obránce spjatý s místní univerzitou, Michael Gaspar (MHK) zašlápl puk u mantinelu, společně s Kellym Klímou (LIB) to mají za svou neaktivitu za dvě trestné minuty.
     
    08:13
    Souběžné vyloučení přišlo i o necelou půl minutu později. Tentokrát to byl Martin Faško-Rudáš (LIB), jenž se dostal za Tomáše Pavelku (MHK) a pomalu se chystal do zakončení. Pavelka jej jednoznačně podrazil a dostává menší trest, bez úhony ale nevyjde ani slovenský forvard, který schytal dvojku za filmování.
     
    09:09
    A série vyloučení pokračuje dále. Ian McCoshen (LIB) dal čistý hit Šťastnému u vlastní střídačky, rozhodčí se ale k překvapení drtivé většiny osazenstva v novinářském sektoru rozhodl hostujícího obránce vyloučit. Hradec má tak první přesilovku.
     
    10:00
    Domácí se v přesilové hře nemohou usadit v pásmu. Liberec bez problémů vyhodil potřetí za sebou a čas v početní výhodě se krátí.
     
    10:56
    Tomáš Filippi (LIB) chtěl ze středního pásma vyhazovat puk, jenže jej zvedl natolik, že jej s velkou razancí poslal křížem až na tribuny. 12 sekund 5 na 3 pro Hradec!
     
    11:18
    V krátké epizodě se ale Lvům nepovedlo ani zakončit. Naopak přišlo vyhození na druhou stranu a McCoshen ještě mohl skoro jet sám z trestné na kasu, ale letící puk nedohnal.
     
    12:25
    I navazující hru v oslabení ale Liberec zvládá více než dobře. Na přesilovce je přítomen i Petr Kalina, především proto, že Ralfs Freibergs zmizel do kabiny se zraněným kolenem.
     
    13:04
    Tygři jsou již v plném počtu a nepříjemné momenty tak odbránili na jedničku. Filippi ještě na konci střídání našel od prken na kruzích v útočném pásmu Rychlovského, ten to ale dostal na paty.
     
    14:29
    K Pavelkovi se odrazil puk a domácí obránce toho využil, aby vyjel do kontru. Ten byl sice bez potíží dobruslen, přesto se ale Lvům podařilo podržet hru před Paříkem.
     
    15:19
    Flynn si prohodil puk s Melanconem, jenže přišla ztráta a vyhozený kotouč dohnal jako první Okuliar na levém kruhu. Skvěle to sehrál pod sebe na Tamášiho, který si už připravoval Paříka na zakončení dlouhou kličkou. Právě Lukáš Pařík (LIB) už pak aktivoval poslední možnou variantu a Tamášimu podkopl nohy. Proto tak dostává dvě minuty za podrážení, trest odsedí Jayce Hawryluk.
     
    15:37
    Blain to zkusil od modré svou typickou střelou. Ta byla ale hned sražena prvním bránícím hráčem až do ochranné sítě. Vhazovat se bude po Paříkově levici.
     
    15:55
    Filippi při bránění zlomil hokejku, proto musel hned střídat a vznikla drobná výhoda. Tu však domácí nevyužili, Blain se hlásil o střelu od modré, přihrávku dostal na bekhend. Tím se tak celá akce zpomalila.
     
    16:42
    Přesilová hra Lvům končí o něco dříve. Odražený puk od mantinelu měl hrát Giorgio Estephan (MHK), netypickým odrazem byl ale překvapen a dal tak možnost střely ze slotu Najmanovi. K tomu se ale liberecký útočník nedostal, neboť byl zahákován.
     
    16:59
    Eetu Laurikainen zabránil jistému gólu Liberce! Tygři to při hře 4 na 4 sehráli výborně a rozebrali obranu Hradce, načež Bulíř to dostal nalito na pravý kruh a před ním byla fakticky prázdná branka. Laurikainen se však fantasticky přesunul a udržel puk pod sebou!
     
    18:06
    I domácí ale svůj part v oslabení zvládají solidně. Perret s Pavlíkem odvádějí výbornou práci a rychlým pohybem nutí Liberec k chybám.
     
    18:43
    Filippimu podjel puk pod hokejkou na modré a současně s návratem Estephana do hry se Severočeši sami dostali z pásma.
     
    19:13
    47 sekund před sirénou přichází další vyloučení, kterých nám místy nejisté rozhodcovské kvarteto naservírovalo poměrně mnoho. Tomáš Pavelka (MHK) nezachytil pohyb Bulíře a zezadu jej zatáhl, což rezultuje v dvě minuty za držení.
     
    19:28
    6/5
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři přesilovku využívají a odskakují na dvě branky! Opět to byla poměrně kuriózní trefa, kdy se na modré dostal k zakončení T.J. MELANCON. Jeho pokus Laurikainen včas viděl a vyrazil vyrážečkou, akorát přímo nad sebe. Puk navíc nabral takovou rotaci, že přepadával do branky a dezorientovaný gólman společně s obranou nezabránil tomu, aby se dostal až za brankovou čáru – 0:2! Asistence: Adam Najman.
    Melancon T., Rychlovský J., Faško-Rudáš M., Najman A., Filippi T., Pařík L.
    Laurikainen E., Pláněk M., Kalina P., Zachar M., Okuliar O.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut moc hokejové krásy nenabídlo. Liberec byl střelecky aktivnější a živější, už na konci šesté minuty navíc šel do vedení, když tečovaná střela Jakuba Rychlovského propadla Laurikainenovi mezi betony. Domácí si nepomohli ani v přesilových hrách, měli dokonce i 12 sekund 5 na 3, leč bez využití. Tygři naopak z přesilové hry skórovali 32 sekund před koncem, když se se štěstím prosadil T.J. Melancon.

    Střely na branku: 7 – 13
     
    Další třetina začne přibližně v 18:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Druhá třetina začala slušnou šancí Šťastného. Ten využil chyby Knota v rozehrávce a mohl tak vyjel do zakončení na levém kruhu. Paříkovi mířil na vyrážečku, ten jeho střelu kontroloval.
     
    21:16
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Výborný tlak Lvů na začátku druhé třetiny přinesl snížení! Východočeši měli pohyb, střídali přímo do pásma a Pláněk našel podél mantinelu Okuliara. Slovenský forvard zvedl hlavu a přistrčil mezi kruhy pro svého parťáka z reprezentace, ALEXE TAMÁŠIHO. Ten se moc nerozpakoval a svižná střela nad lapačku Paříka platila – 1:2! Asistence: Oliver Okuliar, Martin Pláněk.
    Tamáši A., Okuliar O., Jergl A., Pláněk M., Kalina P., Laurikainen E.
    Pařík L., Rychlovský J., Knot R., McCoshen I., Faško-Rudáš M., Filippi T.
     
    21:38
    Hned poté se Tamáši tlačil do dalšího zakončení, celé to ale skončilo zákrokem Paříka a melou na zadním mantinelu. V ní byli nejaktivnější Patrik Marcel (MHK) a Jaromír Pérez (LIB), preventivně tak dostávají dvojku za hrubost.
     
    23:27
    Pokračuje se tak 5 na 5 a domácí jsou stále při chuti. Šťastný se od mantinelu vymotal a připravil pozici pro Estephana, jenž stál na hranici libereckého brankoviště. Zblízka ale trefil po ledě jenom Paříkovu lapačku.
     
    23:49
    Šťastný vytvořil zanedlouho další vyloženou šanci a Estephan odmítl srovnání! V přečíslení mohl kanadský forvard zakončit prakticky do prázdné, z první ale minul.
     
    24:33
    Najman se snažil dostat přes Marcela, což se mu povedlo, dále se ale i vlivem toho, že si puk až moc píchl dopředu, nedostal. Jenže Lvi pak vyhodili na zakázané uvolnění a Liberec tak bude pokračovat v útoku.
     
    25:16
    McCoshen pod tlakem jenom nahodil za hradeckou branku a přišla dlouhá přihrávka na Jergla, který ale musel čekat, aby nebyl v ofsajdu. Proto už pak šel do kličky ze stoje a pro bránícího hráče to nebyl problém.
     
    26:52
    K Rychlovskému propadl na kruzích puk a byla z toho střela nadvakrát. Poprvé napálil jenom blokujícího Blaina, z následné dorážky pak kryl pokus Kalina.
     
    27:20
    6/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři zanedlouho i tak odskakují zpátky do vedení, které si drželi z konce první třetiny! Už to vypadalo, že se povede Hradeckým vyhodit, Severočeši si ale dokázali podržet pásmo a Budík od mantinelu našel nad levým kruhem OSCARA FLYNNA, jenž prostřelil Laurikainena nad lapačku – 1:3! Asistence: Vojtěch Budík, Jayce Hawryluk.
    Pařík L., Flynn O., Budík V., Hawryluk J., Knot R., Filippi T.
    Laurikainen E., Blain J., Perret J., Jasper E., Lalancette C., Kalina P.
     
    28:15
    V komerční přestávce probíhala valnou částí aktivních fanoušků napříč českou hokejovou scénou zavrženíhodná soutěž Decibely extraligy. Hradečtí fanoušci mimo kotel se poměrně vytáhli a udělali slušný randál, těžko říct, kolikátí v žebříčku ale budou.
     
    29:32
    Perret dohrál Budíka na mantinel po souboji v honbě za pukem letícím na icing. Více z toho ale nedokázali Lvi vytěžit, naopak museli couvat dozadu.
     
    30:48
    6/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři nemají dost a směřují na konci 31. minuty za třemi body! JAYCE HAWRYLUK má na brance podíl i v rámci hry, byl to totiž on, kdo zavezl puk do pásma, z čehož pak hosté těžili. Flynn vyhozený puk zachytil ve středním pásmu, po pravém křídle vlétl do pásma, načež našel právě mezi kruhy nepokrytého Hawryluka. Majitel 98 startů v NHL si před Laurikainenem poradil a zvedl mu puk pod víko – 1:4! Asistence: Oscar Flynn, Adam Najman.
    Hawryluk J., Melancon T., Najman A., Ivan M., Flynn O., Pařík L.
    Laurikainen E., Šťastný D., Kalina P., Pláněk M., Jasper E., Lalancette C.
     
    32:19
    Hradečtí otestovali pozornost Paříka dvěma střelami od modré. Tu první od Freibergse vytáhl mladý gólman betonem, druhou z levé strany od Jaspera pak vyrážečkou do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    32:57
    Po komerční přestávce přichází další vyloučení na domácí straně. Aleš Jergl (MHK) si u mantinelu v útočném pásmu přidržel protihráče, a tak míří na trestnou lavici.
     
    33:26
    Hawryluk dostal puk na levý kruh a už se chystal nahrát zpět křížem spoluhráčovi do prázdné, zradil ho ale první dotek a Hradci se povedlo vyhodit.
     
    34:03
    Povedlo se to i podruhé, kdy obstaral vývoz puku Chalupa, Lvi zřejmě tohle oslabení ubrání.
     
    34:30
    Blíže jsou tomu navíc poté, co Tygři spáchali úmyslný ofsajd. Proto se stěhuje hra před Paříka.
     
    34:40
    Pavelka od modré nastřelil Faška-Rudáše do kalhot, slovenský útočník pak s viditelnou bolestivou grimasou ve tváři odjezdil celé střídání. Poté navíc posunul puk Rychlovskému, který ostrou střelou trefil Laurikainena do masky.
     
    35:25
    Zachar svedl ostrý souboj u mantinelu s Klímou, následně se dostal ke střele. Ta byla sražena vysoko nad ochrannou síť, kotouč chytali fanoušci tři řady od horního ochozu.
     
    36:29
    Dvě svižné střely za sebou a mohlo být sníženo! Tamáši si šikovně najel před branku po výborné přihrávce křížem a střílel zblízka na Paříka, který reagoval. Puk srazil přímo k Pavelkovi, jenž zakončoval z druhé vlny, ale i on neuspěl!
     
    36:56
    Tlak nicméně pokračoval a Tamáši připravil obdobnou pozici pro Perreta, jenž zblízka ale vysoko přestřelil!
     
    37:49
    Ivan stíhal dlouhou nahrávku na osu, Laurikainen nahození nejprve zastavil, posléze kotouč přikryl do lapačky.
     
    38:43
    Freibergs dostal puk do pásma, bylo to ale již v rámci ofsajdu. Proto přichází další přerušení v závěru druhé třetiny.
     
    39:28
    6/6
    Hradec právě vstřelil branku!
    Gólem na začátku a konci druhé třetiny Hradec znovu vrací duel na dvoubrankovou ztrátu! Skvěle spustil celou akci Okuliar, který se elegantně zbavil ve středním pásmu obránce a posunul na Alexe Tamášiho na levém křídle. Tamáši posunul puk mezi kruhy pro ALEŠE JERGLA, jenž za to vzal a Paříka prostřelil na lapačku – 2:4! Asistence: Alex Tamáši, Oliver Okuliar.
    Jergl A., Tamáši A., Okuliar O., Pavelka T., Blain J., Laurikainen E.
    Pařík L., Knot R., Birner M., Budík V., Bulíř M., Klíma K.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nakonec končí pro Lvy s nadějí, že mohou duel zvrátit. Byli sice střelecky aktivnější, Liberec ale ze čtyř střel na branku vytěžil další dva góly a na konci 31. minuty vedl už 4:1. Hradečtí se ještě dokázali zmáčknout, šance ale neproměňovali tak, jak by si nejen oni přáli. Přesto se povedlo snížit na 2:4 zásluhou Aleše Jergla a vše je tak ještě otevřené.

    Střely na branku: 21 – 17 (14 – 4)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Filippi se pokoušel dostat přes Blaina, naznačil mu pohyb a chtěl jít s pukem na druhou stranu. Jenže kotouč mu odcouval mimo dosah hokejky.
     
    40:39
    Na druhé straně poté došlo k posunutí liberecké branky, která se před začátkem třetí třetiny dlouho navrtávala. Ledař tak musí znovu do akce.
     
    40:53
    Nejprve to byl Jergl, jehož tečovaný pokus zaměstnal Paříka, posléze to pak vzal z modré Okuliar a Tamáši se připravoval na teč. K té ale nedošlo, neboť Pařík sebral puk do lapačky.
     
    41:48
    Okuliar se dostal na modré za Faška-Rudáše a snažil se přes clonícího obránce střílet. Jenže bloky neprostřelil a Liberec dostal puk do středního pásma.
     
    42:43
    Jasper jel za stříleným nahozením, které ale Pařík viděl a přikryl lapačkou. Následná drobná rozmíška nic zásadního nepřinesla, a tak se bude vhazovat.
     
    43:04
    McCoshen z pravého kruhu narýsoval křížem přihrávku pro Hawryluka, který už mohl zakončovat nad Laurikainenův beton. Kotouč mu ale v poslední chvíli sjel z hokejky!
     
    43:42
    Okuliar v hned navazujícím útoku na druhé straně dostal přihrávku na pravý kruh a měl čas na zakončení, Pařík však vytáhl skvělý zákrok!
     
    44:22
    Jergl chtěl předávat nalevo, místo toho ale musel kvůli bránícímu hráči vjet do pásma sám. To se mu povedlo a vzešla z toho rychlá kombinace na levé straně, načež Perret pálil z kruhu. Odražený puk se poté dostal pod kalhoty Vlacha a musela být přerušena hra.
     
    45:10
    Marcel byl blízko snížení! Přihrávka na modrou prošla přes tři hokejky, řízný obránce si vyjel nad kruhy a střílel na lapačku. Hostující gólman si zákrokem nebyl vůbec jistý a přes lapačku mu kotouč těsně propadl vedle brankové čáry!
     
    46:55
    Enormní tlak Hradce gólem nekončí! Lvi to už vymíchali skoro do prázdné na Estephana, Pařík navíc už ležel, Estephan vyčkával na vhodný moment. Přesto ale dokázal liberecký gólman fantasticky zasáhnout!
     
    47:26
    Čárový rozhodčí zabránil nevědomky vyhození Liberce, Tygři se tak dostali do nepříjemné situace a druhé vyhození šlo přímo na zakázané uvolnění.
     
    48:46
    Blain stíhal Šíra, který dostal přesný pas od mantinelu a chystal se v brejku zakončit. Kanadský obránce to ale dozadu odmakal a čistým způsobem nedovolil Šírovi zakončit!
     
    49:48
    Pláněk rozehrával z vlastního pásma přímo mezi dva hráče, kteří nemohli vzhledem ke svému postavení puk chytit. Proto je z toho zakázané uvolnění.
     
    50:51
    Od mantinelu se Liberec dostal až k zakončení z mezikruží. To obstaral Flynn a Laurikainen nepředvedl zcela jistý zákrok, přesto ale puku mířícímu nad jeho lapačku zabránil letět dále.
     
    51:49
    Pilař posunul pod tlakem napravo pro spoluhráče, hra se posunula do útočného pásma, kde i zůstala. Navíc došlo k přerušení a následuje komerční přestávka.
     
    52:42
    Marcel sice zastavil Flynna, následně ale prudce posunul puk Okuliarovi, který s tím už mnoho dělat nemohl. Liberec má závěrečné minuty zatím pod kontrolou.
     
    53:41
    Laurikainen za vlastní brankou nerozehrál zcela stoprocentně, přesto se podařilo domácím přejít do útočného pásma. V něm však dlouho nepobyli.
     
    54:29
    Šťastný zavřel McCoshena na mantinelu, z jeho práce pak těžil Perret, jenž ale do zakončení nedobruslil. Přesto pokračuje Hradec před Paříkem.
     
    55:21
    Marcel couval dozadu a nevěděl, že má za sebou rozjetého Faška-Rudáše. Proto jej tvrdě srazil, šlo však plně o nešťastnou situaci. Oba hráči se po chvíli zvedli, bylo ale vidět, že je střet bolel oba.
     
    56:09
    Lvi jenom vyhodili naproti Paříkovi, Tygři tak nemusí směrem dopředu extra spěchat. Hru přibrzdili ofsajdem.
     
    56:53
    Liberec drží závěr utkání pevně v rukách. Východočeši se nemohou dostat do očekávaného tlaku, dá se ale v dohledné době čekat, že to zkusí v šesti.
     
    57:06
    Navíc si v dalším přerušení vzala domácí střídačka time-out, Laurikainen tudíž zřejmě zůstane na střídačce!
     
    57:27
    6/6
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři rozhodují o třech bodech definitivně! Okuliar si vedl puk po pravé straně, byl ale zdvojen a hosté přenesli díky Filippiho přihrávce hru na útočnou modrou. Tam byl RONALD KNOT, který snadno trefil prázdnou kasu – 2:5! Asistence: Tomáš Filippi.
    Pařík L., Rychlovský J., Faško-Rudáš M., McCoshen I., Knot R., Filippi T.
    Jergl A., Okuliar O., Pavelka T., Estephan G., Blain J., Tamáši A.
     
    58:16
    Ještě však zbývá dohrát necelé dvě minuty. Hradec je tráví v útočném pásmu, přihrávka podél modré na Marcela ale byla nepřesná a znamenala další založení útoku.
     
    59:09
    Utkání se už jenom dohrává. I potřetí v sezoně tak vítězný tým ze vzájemných zápasů potřeboval ke třem bodům pět branek.
     
    59:46
    Liberec drží hru u mantinelu v posledních sekundách, nic většího se již v dnešním večeru nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Duel 28. kola je u konce a Liberec se může s fanoušky těšit ze zisku tří bodů. Domácí sice byli ve třetí třetině střelecky aktivnější a ve finále i nebezpečnější, svoje šance ale neproměňovali. Slušný výkon navíc v tygří brance předvedl Lukáš Pařík. Lvi to pak v závěru zkusili ještě v šesti hráčích, gólem z poloviny 58. minuty ale Ronald Knot rozhodl o výhře Liberce 5:2.

    Střely na branku: 31 – 22 (10 – 5)
     
    Z mé strany to je dnes tak vše. Mějte hezký zbytek středečního dne, sérii duelů před Štědrým dnem pak zakončíme pátečním utkáním s Mladou Boleslaví. Carpe diem!
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 805 diváků. (20:38:49)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 22. Tamáši (Okuliar, Pláněk), 40. Jergl (Tamáši, Okuliar) – 6. Rychlovský, 20. Melancon (A. Najman), 28. Flynn (Budík, Hawryluk), 31. Hawryluk (Flynn, A. Najman), 58. Knot (Filippi)


    Mountfield HK: Laurikainen (Lukáš) – Pavelka, Blain (C), Kalina, Pláněk, Marcel, Freibergs, Gaspar – Šťastný, Estephan, Zachar – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret (A), Lalancette, Jasper – R. Pavlík, Pilař, Chalupa.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Pařík (D. Král) – McCoshen, Knot, Ivan, Melancon, Derner, Budík – Rychlovský, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Vlach, Šír, Pérez.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Obadal, Stano (SVK) – Lhotský, Ondráček

    Diváci: 3 805
    bahis siteleri