Augsburg – Leverkusen 0:1 (kon.) | Freiburg – Union Berlín 0:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Heidenheim 1:1 (kon.)
Mohuč – Wolfsburg 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Frankfurt 0:1 (kon.) | Darmstadt – Dortmund 0:3 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
1:1 (0:1)
VfL Wolfsburg
Sobota 13.01.2024, 15:30 • Mewa Arena, Mohuč • Německá Bundesliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše! Loučím se s Vámi a přeji Vám hezký zbytek dnešního večera! (17:32:58)
     
    Utkání 17. kola německé Bundesligy mezi 1. FSV Mohuč 05 a VfL Wolfsburg končí remízou 1:1. V prvním poločase šli aktivnější hosté do vedení již ve 12. minutě, kdy se dokázal individuálně prosadit český reprezentant Václav Černý. Hosté pak měli několik příležitostí na navýšení vedení, ale ani jednu z možností se jim nepodařilo proměnit v branku. Vstup do druhého poločasu naopak vyšel lépe domácím, když se krásnou ránou v 61. minutě prosadil kapitán týmu Widmer. Mohuč vyrovnávající branka nakopla a delší dobu pak soupeře přehrávala. Závěrečné minuty ale opět patřily hostům, kteří měli k dispozici několik možností na změnu skóre, ale ani oni jednu z nich v gól nepřetavili.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:16.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Míč se ale stěhuje k Zentnerovi, nastavený čas vypršel, ale rozhodčí zatím domácí tým nechává dále hrát s míčem na kopačkách.
     
    90+4
    Gerhardt končí na zemi, ale rozhodčí ukazuje, že se bude hrát dále, domácí postupují vpřed a mají možná poslední šanci na změnu skóre!
     
    90+3
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Lovro Majer, přichází Yannick Gerhardt.
     
    90+2
    Svanberg našel na pravé straně Baku, který vyslal pozemní centr na zadní tyč, kde se pohyboval Majer, ten jen těsně nedosáhl ve skluzu na balón. Teď měli hosté velké štěstí.
     
    90+1
    Tomas se snažil tvrdě probít před domácí obránce, ale nedal si pozor a počínal si nedovolené, šanci na zvrat nyní budou mít také domácí fotbalisté.
     
    90+1
    Hlavní arbitr nastavuje v druhém poločase čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Vypjatému závěru zápasu udávají tempo hosté, Mohuč se v posledních minutách pouze brání, hosté teď hledají všechny možné způsoby, jak ohrozit domácí branku a vzít si vedení v závěru zpět.
     
    88
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Phillipp Mwene, přichází Maxim Leitsch.
     
    88
    Svanberg mohl být hrdinou utkání! Ve vápně si našel míč po centru od rohového praporku a zakončoval z velké blízkosti! Jeho pokus ale skvělým reflexem vytáhl Zentner, který tak v závěru podržel svůj tým!
     
    87
    Zentner musel zasahovat po skvělém centru z pravé strany, po kterém přišla hlavička Svanberga. Gólman Mohuče vyboxoval balon za vlastní branku, následuje rohový kop.
     
    86
    Tomas dostal průtokovou přihrávku a už se zdálo, že se sám požene na brankáře Zentnera, nakonec ale ve vápně zasekl a hledal volného Winda, který narazil hned na trojici bránících hráčů, kteří včas zakročili.
     
    85
    Baku nyní odvedl skvělou práci před vlastním vápna, kdy odebral míč soupeři a nechal se faulovat.
     
    84
    Zentner dostal pomalou přihrávku a rychle se proti němu řítil napadající útočník. Domácí brankář tak byl nucen odkopnout balón daleko od vlastní branky.
     
    83
    Domácí se sice s míčem prodrali na pravé křídlo, ale útočný faul jejich snahu zastavuje, následovat bude autové vhazování VfL.
     
    81
    Majer hledal na levém křídle Bakua, ale i ten, jako domácí hráč v předchozí situaci, byl v postavení mimo hru, čehož si nemohl nevšimnout hlavní rozhodčí Ittrich.
     
    80
    Další žlutá karta znamenala standardní situaci pro Mohuč, domácí centrovali do vápna, odkud míč vyplul na velké vápno, odkud pálil Richter, jenž napálil pouze protihráče v ofsajdovém postavení.
     
    80
    Žlutá karta pro tým VfL Wolfsburg (Mattias Svanberg).
     
    79
    Po dalším tvrdém zákroku hosté sice rychle rozehráli, stejně tak rychle ale míč ztratili, tohle bylo poněkud zbrklé.
     
    78
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Jonathan Burkardt, přichází Marc Richter.
     
    78
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Tom Krauß, přichází Leandro Barreiro.
     
    77
    Caci se teď hodně zlobil na rozhodčí, který hru přerušuje po nedovoleném zákroku ve středovém kruhu. Míč putuje k hráčům Wolfsburgu.
     
    76
    Nacvičený signál domácím nevyšel, přihrávka od rohového praporku sice podle plánu zamířila na hranici velkého vápna, odtud ale míč míří vysoko na tribunu za hostující brankou.
     
    75
    Rozehrávku od rohového praporku si domácí zopakují, centr srazili hráči Wolfsburgu hlavou za vlastní branku.
     
    74
    Casteels musel vyboxovat nebezpečný balón, který z pravé strany nastřelil na bránu Widmer, který z podobné pozice dnes již jednou skóroval. Následuje rohový kop pro Mohuč.
     
    74
    Centr Wolfsburgu z levé strany nedopadl pro hosty nejlépe, s vysokým míčem si poradila domácí obrana, která hru uklidňuje a pokračuje v poklidné kombinaci.
     
    72
    Wolfsburg reaguje na vývoj utkání hned trojím střídáním. Ze hřiště odchází také český útočník Václav Černý, který na hřišti patřil k nejlepším hráčům a zařídil úvodní branku souboje.
     
    71
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Václav Černý, přichází Bote Baku.
     
    71
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Aster Vranckx, přichází Mattias Svanberg.
     
    71
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Jakub Kamiński, přichází Tiago Tomás.
     
    69
    Hosté reagují na kombinaci domácího celku napadáním, vysoko se nyní snažil míč získat Václav Černý, ale stíhaný obránce Mohuče si poradil.
     
    68
    Wolfsburg ale dlouho míč neudržel, v zahuštěném středu domácí balón ztratili a Mohuč tak opět může spěchat směrem vpřed.
     
    67
    Vranckx leží na zemi po zákroku Onisiwoa, který šlápl protihráči na nohu. Následovat tak nemůže nic jiného než rozehrávka hostů.
     
    66
    Domácí po vyrovnání ožívají a pokračují v tlaku ve snaze přidat další branku. Nyní je čeká altové vhazování na útočné polovině.
     
    64
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Nicolas Cozza, přichází Rogério.
     
    62
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Merveille Papela, přichází Brajan Gruda.
     
    61
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Neskutečná trefa a domácí vyrovnávají stav utkání! Krásnou ránou se prosazuje kapitán Mohuče SILVAN WIDMER, který dostal dlouhou přihrávku na pravou stranu velkého vápna od Mweneho, zpracoval si balón na prsa a ze vzduchu vyslal nechytatelnou ránu na vzdálenější tyč! Asistence: Mwene P.
     
    61
    Sražený centr Mohuče končí ve středu pole, domácí tako mohou pokračovat v kombinaci.
     
    60
    To jim však dlouho nevydrželo, po nepřesné přihrávce se míče chopí Mohuč, ale také začne od postupného založení od brankáře Zentnera.
     
    59
    Wolfsburg rozehrál přímý kop, ale do přímého zakončení se nedostal. Hosté však pokračují s míčem, poklidně kombinují na vlastní polovině.
     
    58
    Po faulu Fernandese zůstává na zemi ležet Majer, který musí být ošetřen. Rozhodčí dává jasně najevo, že přerušení bude zohledňovat při nastavení času.
     
    57
    Žlutá karta pro tým 1. FSV Mohuč 05 (Edimilson Fernandes).
     
    56
    Wind se dostal ve vápně Mohuče k hlavičce, kterou směřoval na bližší tyč, míč jen těsně minul branku domácích!
     
    55
    Majer dobře postupoval s míčem před velkým vápna soupeře, kde našel Kaminskiho, ten pohotově pálil, ale pouze do bránícího hráče. Autové vhazování pro Wolfsburg.
     
    54
    Žlutá karta pro tým VfL Wolfsburg (Koen Casteels), který hodně natahoval odkop od vlastní branky.
     
    53
    Několik vzdušných soubojů ve středu pole skončilo lépe pro Mohuč, domácí pak rychle spěchali s míčem po pravé straně a dostali se k centru. Ten ale skončil za brankou Wolfsburgu. Míč pro Casteelse.
     
    52
    Hosté pod tlakem kombinovali na vlastní polovině, ale Burnauw vše vyřešil přihrávkou ke Casteelsovi, jenž poslal dlouhý výkop do středu hřiště.
     
    50
    Kaminski pomotal na velké vápnem několik protihráčů a předal míč Arnoldovi, ten pálil z velké dálky mimo. Rychlý protiútok domácích končí stejně, rozehrávat bude Casteels.
     
    49
    Nedovolený zákrok i na druhé straně, z půlící čáry rozehraje tentokrát tedy Mohuč. Hra je na začátku druhé části hodně rozkouskovaná.
     
    48
    Papela teď opět zastavuje hru, když v útoku přehnal své snažení a srazil na zem hostujícího obránce. Další rozehrávka pro Wolfsburg.
     
    46
    Hosté v úvodu poločasu vyslali dlouhý balón za domácí obranu, Sepp van den Berg ale poslal ve výskoku k zemi jednoho z protihráčů. Majer pak rychle rozehrál standardní situaci, ale míč končí u Zentnera.
     
    46
    Žlutá karta pro tým 1. FSV Mohuč 05 (Sepp van den Berg).
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Oba týmy nastupují v doprovodu rozhodčích na hrací plochu. Druhý poločas začne za pár okamžiků.
     
    Statistiky po prvním poločase:

    Očekávané góly: 0,39 – 0,15
    Držení míče: 55% – 45%
    Střely na branku: 2 – 2
     
    Po prvním poločase vede hostující Wolfsburg na stadionu Mohuče 1:0. Střelcem jediné branky se stal ve 12. minutě český reprezentant Václav Černý, který po dlouhé přihrávce vyškolil domácí obranu a přesnou střelou překonal Zentnera. Domácím sice vyšel úvod utkání, ale po inkasované brance se jim směrem do útoku nedařilo, Wolfsburg působil v první části aktivněji. I přesto mohli hráči Mohuče před odchodem do kabin mohli srovnat, ale příležitosti nevyužili. Druhý poločas začne zhruba v 16:37.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Václav Černý vedl rychlý protiútok po rozehrávce domácích, skvělé si zpracoval vysoký balón a vyslal do samostatného úniku Kaminskiho, který ale tváří v tvář nepřekonal domácího gólmana, ten svůj tým před koncem poločasu skvěle podržel!
     
    45+2
    Zentner si došel pro přihrávku ke středu pole a výkopem hledal spoluhráče, ti byli odstaveni od míče nedovolené a před koncem poločasu tak mají poslední šanci v podobě standardní situace od postranní čáry.
     
    45
    Rozhodčí v prvním poločase nastavuje dvě minuty nad ráme základní hrací doby!
     
    44
    Jonas Wind zkusil vzít vše na sebe a zpoza vápna pálil k pravé tyči, jeho rána ale neměla dostatečnou razanci, proto nepředstavovala pro Zentnera příliš velké nebezpečí.
     
    43
    Wolfsburg kombinuje s vlastní brankářem a zdá se, že se na konci první části hry už nikam nepohrne a v klidu bude chtít dohrát.
     
    42
    Černý dostal přihrávku asi deset metrů před velké vápno, navázal na sebe dva protihráče a šikovně míč předal Majerovi, ten zpoza vápna vypálil nad.
     
    41
    Majer si u středového kruhu opět počínal nedovoleně a domácí tak mohou pokračovat v tlaku.
     
    40
    Další útočnou snahu Mohuče překazil Burnauw, jenž odkopl do bezpečí míč, který poskakoval po přihrávce ve vápně Wolfsburgu.
     
    39
    Domácí mohli před koncem poločasu vyrovnat, po centru se dostal ve vápně k hlavičce z velké blízkosti Burkardt, ale míč hlavou nasměroval pouze do náruče připraveného Casteelse.
     
    38
    Vfl se po rozehrávce dostalo k centru z hloubi pole, ale rozhodčí viděl ve vápně domácích útočný faul, proto je hra přerušena a následuje rozehrávka Zentnera.
     
    37
    Po ztrátě Mohuče na útočné polovině mohli dopředu upalovat hosté, ale proti byl jeden z bránících hráčů domácího celku, ten zažehnal nebezpečný protiútok odkop do zámezí.
     
    35
    Ten byl ze strany domácích opět hodně nevydařený, míč skončil za brankou Wolfsburgu a rozehrávat bude Casteels.
     
    34
    Červenobílí po rychlé kombinaci centrovali z levé strany, ale centr srazil za vlastní branku Bornauw, následuje rohový kop.
     
    33
    Tvrdý střet na půlící čáře končí přerušením od arbitra Itrricha, Majer skončil za postranní čárou po nevybíravém zákroku jednoho z domácích středopolařů.
     
    32
    Mohuč na malou chvíli uklidňuje hru, sleduje sérii pasů na obranné polovině, zapojuje se rovněž Zentner, který stál na začátku této kombinace.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi. Úvodní tlak domácího celku rychle uvadl a aktivnějším celkem jsou teď rozhodně hosté. Příležitost v podobě rohového kopu ale nevyužili, a tak po delší dob rozehraje gólman Zentner.
     
    29
    Cozza hledal z levé strany na vzdálenější tyči Vaška Černého, ale přihrávka byla příliš dlouhá, proto se český forvard k míči vůbec nedostal, přesto hosté vybojovali rohový kop, který rozehraje Majer.
     
    28
    Jenž srazil jednoho z protihráčů ve středu k zemi, ale domácí opět nevyužili rozehrávky a doslova pouze odevzdali míč soupeři.
     
    27
    Žlutá karta pro tým VfL Wolfsburg (Moritz Jenz).
     
    26
    Černý rozjel akci ve středu pole, odkud přihrával na pravé křídlo, kombinace však netrvala dlouho, další přihrávka končí u domácích.
     
    25
    Domácí tým se snažil o centr z pravé strany, který nebyl přesný. Wolfsburg dostal míč za postranní čáru a následovalo autové vhazování, po němž domácí opět centrovali zprava, tentokrát si míč ve vápně našel vyběhnuvší Casteels, jenž ho ze vzduchu stáhl do rukavic.
     
    24
    Útočný faul hostů znamená to, že se míč bude stěhovat na kopačky domácího celku, který rozehrává na vlastní polovině hrací plochy.
     
    22
    Jenže ten nemohl přinést vůbec žádné nebezpečí, ve vápně Wolfsburgu došlo k útočnému faulu, po kterém zůstává na zemi jeden z hostujících beků. Následovat bude odkop od brány.
     
    21
    Nedorozumění v obraně musel řešit Vranckx, ke kterému se dostala na hranici velkého vápna skákavá přihrávka, proto radši odvrátil na rohový kop.
     
    20
    Po centru Burkardta míč pouze proskákal vápnem soupeře, ale ani jeden z domácích útočníku se nedostal k zakončení, opět odkop od brány, který si vezme na starost Casteels.
     
    18
    Domácí ze standardní situace nevytěžili téměř nic, avšak poté udrželi balón u vápna soupeře a vybojovali dva rohové kopy za sebou. Po prvním centru musel zasahovat Casteels, který vyrazil míč právě na druhý rohový kop, ten už nepřišel žádné nebezpečí a pokračovat mohou hosté s míčem na kopačkách.
     
    17
    Žlutá karta pro tým VfL Wolfsburg (Aster Vranckx).
     
    16
    Papela si ve snaze vybojovat míč počínal nedovoleně, čehož si všiml hlavní arbitr, který přerušuje hru. Rozehrávat bude brankář Casteels.
     
    15
    Po úvodních vydařených minutách ze strany Mohuče se prosadili naopak hosté, kteří nyní pokračují s míčem na kopačkách povzbuzeni brankou Václava Černého.
     
    12
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Wolfsburg jde do vedení! O úvodní branku utkání se postaral český reprezentant VÁCLAV ČERNÝ, jenž dostal průnikovou přihrávku na pravé křídlo, kde oklamal obránce a šikovnou střelou ze střední vzdálenosti zakončil přesně k tyči, čímž nedal domácímu brankáři žádnou šanci! Asistence: Majer L.
     
    10
    Hráči Wolfsburgu teď kombinují na útočné polovině a pomalu postupují vpřed, oba týmy ale zatím důsledně brání, proto na první vetší příležitost čekáme.
     
    9
    Domácí zvolili centr na zadní tyč, kde skružoval kapitán Widmer, ale na míč nedosáhl. Odkop od brány pro Casteelse.
     
    8
    Nedovolený zákrok i na druhé straně, následujte tedy přímý kop Mohuče z velké vzdálenosti.
     
    7
    Hosté poprvé zahrozili, když s míčem operovali před vápnem soupeře, nakonec ale ke střele vůbec nedošlo, a naopak dopředu mohou spěchat domácí fotbalisté.
     
    6
    1. FSV šance v podobě rozehrávky od rohového praporku nevyužilo, i tak domácí pokračují s míčem na kopačkách a v úvodu utkání diktují tempo.
     
    5
    Domácí dostanou k dispozici první rohový kop. Po centru z pravé strany zasáhl v obraně jeden z obránců Wolfsburgu a odhlavičkoval míč za vlastní branku.
     
    4
    Wolfsburg se dostane k míči po faulu domácího Widmera, který skluzem poslal k zemi jednoho z hráčů hostujícího celku a inkasuje tak první žlutou kartu v dnešním střetnutí.
     
    3
    Žlutá karta pro tým 1. FSV Mohuč 05 (Silvan Widmer).
     
    3
    Wolfsburg se doposud nedostal k miči, hosté se od začátku utkání brání, avšak domácí Mohuč zatím nemůže najít recept na překonání obrany soupeře.
     
    1
    Domácí se postupnou kombinací dostali dopředu, ale s ohledem na rychlé dostoupení od soupeře byli nuceni poslat balon zpět na vlastní polovinu, kde pokračují v sérii přihrávek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Za několik okamžiků vypukne start utkání 17. kola mezi domácím 1. FSV Mohuč 05 a VfL Wolfsburg. Nyní ještě oba týmy uctívají ve středovém kruhu památku zesnulého Beckenbauera.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Fernandes, van den Berg, Caci – Widmer (C), Krauß, Kohr, Mwene – Burkardt, Papela – Onisiwo.
    Náhradníci: Batz – Leitsch, Guilavogui, Richter, da Costa, Mamutovic, Gruda, Barreiro, Ajorque.
    Trenér: Siewert J.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Maehle, Bornauw, Jenz, Cozza – Vranckx, Arnold (C) – Černý, Majer, Kamiński – Wind.
    Náhradníci: Pervan – Rogério, Fischer, Zesiger, Gerhardt, Baku, Svanberg, Tomás, Pejčinović.
    Trenér: Kovac N.

    Rozhodčí: Ittrich P.
     
    VfL Wolfsburg

    Hosté mají na domácí mužstvo náskok devět bodů, v šestnácti zápasech jich totiž nasbírali devatenáct, což je řadí na průběžné desáté místo. Na šestou pozici, která zaručuje kvalifikaci do evropských pohárů, ztrácí Wolfsburg pět bodů. Vlci v této sezoně vsítili rovných dvacet gólů, naopak jich inkasovali sedmadvacet. Klíčovým hráčem hostů je dánský útočník Jonas Wind, jenž se podílel hned na třinácti brankách, když jich devět sám vstřelil a čtyři svým spoluhráčům připravil. Ve venkovních kláních nasbírali hráči Wolfsburgu prozatím pouze šest bodů. V posledním ligovém souboji v roce 2023 nestačili hosté na domácí půdě na vedoucí Bayern Mnichov v poměru 1:2.

    Poslední odehraná ligová utkání:
    Wolfsburg – Bayern 1:2
    Darmstadt – Wolfsburg 0:1
    Wolfsburg – Freiburg 0:1
     
    1. FSV Mohuč 05

    Domácí celek se s pouhými deseti body nachází po šestnácti odehraných kolech na 16., tedy barážové pozici. Mohuč v probíhajícím ročníku trápí především útok, což dokazuje fakt, že doposud hráči tohoto týmu nastříleli pouze třináct branek. Nejaktivnějších střelců mužstva je hned několik, protože nejlepší střelci 1. FSV nastříleli po dvou brankách. V domácích utkáních domácí nasbírali v tomto ročníku pouhé čtyři body, forma v posledních zápasech však není při pohledu na tabulku nejvyšší německé soutěže špatná, po cenné výhře na začátku listopadu nad Lipskem se Mohuči podařilo do nového roku ještě čtyřikrát remizovat.

    Poslední odehraná ligová utkání:
    Dortmund – Mohuč 1:1
    Mohuč – Heidenheim 0:1
    Kolín nad Rýnem – Mohuč 0:0
     
    Dobrý den! Vítám Vás u textového přenosu z utkání 17. kola německé Bundesligy, ve kterém se střetne domácí domácí 1. FSV Mohuč 05 proti VfL Wolfsburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Adam Mitáš

    Branky: 61. Widmer (Mwene) – 12. Černý (Majer)

    Karty:   3. Widmer (MAI), 46. van den Berg (MAI), 57. Fernandes (MAI) – 17. Vranckx (WOF), 27. Jenz (WOF), 54. Casteels (WOF), 80. Svanberg (WOF)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:16.
    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Fernandes, van den Berg, Caci – Widmer (C), Krauß (78. Barreiro), Kohr, Mwene (88. Leitsch) – Burkardt (78. Richter), Papela (62. Gruda) – Onisiwo.
    Náhradníci: Batz – Guilavogui, da Costa, Mamutovic, Ajorque.

    Trenér: Siewert J.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Maehle, Bornauw, Jenz, Cozza (64. Rogério) – Vranckx (71. Svanberg), Arnold (C) – Černý (71. Baku), Majer (90+3. Gerhardt), Kamiński (71. Tomás) – Wind.
    Náhradníci: Pervan – Fischer, Zesiger, Pejčinović.

    Trenér: Kovac N.

    Rozhodčí: Ittrich P.
    bahis siteleri