Trnava – Austria 2:3 (kon.) | Olomouc – Hr. Králové 1:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:1 (0:1)
FC Hradec Králové
Sobota 13.01.2024, 14:00 • Ta' Qali National Stadium, Malta • Tipsport Malta Cup • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Votroci pohrdli výhrou v poslední akci zápasu! Hlavíčka z úrovně penalty skončila pouze nad.
     
    89
    Výborný zákrok vytáhl Macík proti střele zpoza vápna. Je tu roh pro Votroky.
     
    83
    Teď pro změnu brejk 4 na 3 zazdili Votroci. Místo střely z jasné pozice přišlo špatné převzetí míče a včasný blok obránce. Následný druhý pokus šel dost vedle.
     
    81
    Fortelný teď byl jeden na jednoho ve vápně, ale nevyřešil to vůbec dobře. Jeho následná střela šla přímo do rukavic Vízka.
     
    75
    Obrovská šance Sigmy jak jinak než po pravé straně. Centr do vápna byl gólový, ale zakončení trefilo obránce Hradce a skončilo těsně vedle brány. Tohle by Vízek neměl.
     
    72
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Krejčí, přichází Boniš.
     
    66
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Hais, přichází Hlaváč.
     
    49
    Olomouc právě vstřelila branku! Je vyrovnáno. Hradečtí měli autové vhazování, které však nezvládli a Sigma sehrála výborně svoji akci. Na jeden dotek ji vykombinovala do prázdné brány a ležícího Vízka překonal zřejmě JAN FORTELNÝ, který přišel na druhý poločas z lavičky.
     
    42
    Teď zase tutovka pro Votroky. Krejčí střilel z hranice vápna pravou nohou, ale jeho pokus byl zblokován. Jinak by měl Macík asi co dělat.
     
    40
    Chvilku se teď na hřišti nic nedělo, ale pak přišla obrovská hrubka Patrika Vízka při rozehrávce, kterou málem potrestal Lukáš Juliš. Vízek se však rychle vrátil a tygřím skokem míč zachytil do rukavic.
     
    36
    Hradec Králové právě vstřelil branku! Votroci se nakonec prosazují jako první! Poklidná akce vyústila v centr z levé strany od Rady, který byl ztečován olomouckou obranou a našel si jej DANIEL HAIS, který hlavou uklidil za háčky. Hradec se možná trochu nezaslouženě dostal do vedení, ale nutno říct, že v posledních minutách výrazně srovnal hru. Asistence: Jakub Rada.
     
    29
    Tohle však mohl být gól Votroků! Ti se poprvé v utkání dostali do přečíslení, které Hais vyřešil na levé straně dobře a poslal bochánek do malého vápna. V něm se prosadil k hlavičce Petr Juliš, ale o kousek minul poloprázdnou bránu. Bratrům Julišům zatím tedy není přáno ani na jedné straně.
     
    22
    A další zakončení modrých, kterému moc nechybělo. Opět po pravé straně přišla kombinace a zpětná přihrávka na roh malého vápna, kde však jeden z útočníků nezvládl střelu nasměrovat mezi tři tyče.
     
    21
    Výborný zákrok Patrika Vízka proti hlavičce Lukáše Juliše. Ten dostal nabídku z pravé strany a mířil do horních pater brány, ale tam byl hradecký gólman.
     
    15
    Druhá větší šance pro Sigmu. Po odvráceném centru přišla prudká střela z hranice vápna, která jen těsně minula Vízkovu bránu.
     
    9
    Olomoučtí měli standardku, kterou dobře rozehrál Langer, ale Vízek byl u míče včas. Modří však celou akci dohráli k dalšímu centru a Juliš měl na hlavě první gól, jenomže mu střela nesedla a Vízek si ji v poklidu sebral.

    Lukáš Foff

    Branky: 49. Fortelný – 36. Hais


    SK Sigma Olomouc: Macík, Breite, Sláma, Dele, Vraštil, Chvátal, Matys, Langer, Juliš, Novák, Vodháněl
    Náhradníci: Digaňa – Elbel, Amasi, Zifčák, Zorvan, Růsek, Fiala, Křišťál, Ventúra, Pospíšil, Singhaten, Beneš, Pokorný, Fortelný

    Trenér: Václav Jílek

    FC Hradec Králové: Vízek – Klíma, Ševčík, Čech – Pudhorocký, Rada, Dancák, Krejčí – Juliš, Koubek – Hais
    Náhradníci: Bajza – Čihák, Harazim, Hlaváč, Leibl, Boniš, Čmelík, Horák, Kodeš, Kučera, Pilař, Šašinka, Vašulín

    Trenér: Václav Kotal
    bahis siteleri