Omsk – Magnitogorsk 3:2 (po pr.) | Barys – Čeljabinsk 3:6 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Jekatěrinburg 2:1 (po s.n.)
N.Novgorod – Lev 2:3 (kon.) | Jaroslavl – HC Slovan 4:0 (kon.) | Viťaz – Dynamo Moskva 3:4 (po pr.)
Mytišči – CSKA Moskva 0:2 (kon.) | Spartak Moskva – Ufa 2:3 (po s.n.) | Minsk – Petrohrad 1:4 (kon.)
Doněck – Nižněkamsk 3:2 (po s.n.) | Riga – Kazaň 0:3 (kon.)
po prodl.
Avangard Omsk
3:2 (0:1, 2:0, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Středa 14.11.2012, 13:00 • Omsk aréna, Omsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z Kontinentální hokejové ligy. Před námi je hodně sledované utkání mezi Avangardrem Omsk a Metallurgem Magnitogorsk. Utkání začíná v 13:00.
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Hosté z Magnitogorsku začali sezónu skvěle a po odehraných dvaceti dvou utkání vévodí tabulce Východní konference Kontinentální hokejové ligy. Na svém kontě mají zatím hokejisté Metallurgu celkem 47 bodů, které získali za čtrnáct vítězství a pět porážek po základní hrací době. Aktuální forma hostů je víc než oslnivá. Z posledních deseti utkáních odešli pouze dvakrát poraženi a to navíc až po prodloužení. Zatím poslední zápas sehrál Magnitogorsk 2.11. proti Čechovu, který porazil na vlastním ledě poměrem 4:1.
     
    Avangard Omsk

    Hráči Avangardu začali aktuální ročník Kontinentální hokejové ligy hodně podobně jako jejich dnešní soupeř. Na svém kontě mají domácí odehráno již dvacet čtyři utkání, ze kterých dokázali vydolovat celkem 44 bodů a jsou v tabulce Východní konference druzí právě hned za Magnitogorskem. Všech čtyři a čtyřicet bodů pak získali hokejisté Omsk za deset výher, šest vítězství po řádné hrací době a dvě porážky v prodloužení. Forma Avangardu je ještě lepší než Metallurgu. Z posledních deset utkání prohráli domácí pouze jediné a jednou museli o body bojovat v prodloužení. Naposledy nastoupil Omsk rovněž 2.11. a to na ledě Yugry, kde dokázali zvítězit výsledkem 0:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Ramo (Rejzvikh) - Nikitin, Pivtsakin, Lyamin, Pujacs, Valentenko, Kalashnikov, Kozlov, Kurjanov - Popov, Perezhogin, Zaborský - Kaparinen, Kalinin, Kostitsyn - Pervushin, Taratukhin, Nesterov - D. Semin, Ivanov, Frolov.

    Metallurg Magnitogorsk: Ahonen (Gelashvili) - Biryukov, Antipin, Khabarov, Gonchar, Misharin, Bondarev, Benatský - Grigorenko, Malkin, Kulemin - Zuccarelo, O'Reilly, Mozyakin - Zdunov, Platonov, Hodgman - Potehin, Yakubov, Kazionov.

    Rozhodčí: Bulanov, Zakharov - Victor, Zacharenka.
     
    Obě mužstva už jsou na ledové ploše. Ještě než začne samotné utkání vyslechneme si v Omsk aréně ruskou státní hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhráli domácí hokejisté a hned to zkusili s útočný výpadem. Ten však postrádal kvalitu a skončil hned v zárodku po dobrém obranném zákroku Antipina.
     
    00:35
    Brankář Metallurgu si poprvé sáhl na kotouče. Ten přistál v jeho výstroji po nahození Kozlova. Ahonen raději kotouč přikryl.
     
    01:11
    Magnitogorsk se zatím v úvodu utkání pouze rozehrává a čeká co předvede soupeř. Nepřesná rozehrávka Misharina končí až na zakázaném uvolnění.
     
    01:45
    Další úspěšný zákrok Ahonena. Jeho pozornost vyzkoušel tvrdou střelou Kaparinen , ale neuspěl. Kotouč končí v lapačce hostujícího gólmana.
     
    03:15
    Omsk to přehnal s rozehrávkou a jeho kombinace končí až za brankou Metallurgu, odkud se bude stěhovat před branku domácí brankáře Rama.
     
    04:02
    Hosté se začínají rozjíždět a obraně Omsku řádně zatopili. Pěknou kombinaci předvedli Bondarev a Malkin. Posledně jmenovaný se posléze odhodlal ke střela, ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    05:44
    Po pravé straně se dostával do slibné střelecké pozice hostující Mozyakin. Střelu, kterou vyprodukoval však byla ztečována a skončila za domácí brankou.
     
    06:35
    Popov to zkusil individuálně, ale až do útočného pásma se nedostal. Na modré čáře dobře zakročil obránce Khabarov a puk mu z hole vypíchl.
     
    07:25
    Ahonen si připisuje další úspěšný zákrok. Střela zápěstím ho v žádném případě nemohla vystrašit. Hostující brankář však kotouč podržel a tak se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    07:54
    Omsk nepřesně rozehrál a je pískán icinq. Hra se sice přestěhovala před Rama, ten ale mohl být v klidu, protože ke střele se Metallurg ani nedostal.
     
    09:14
    Zadní řady Avangardu si nepohlídaly bruslícího Hogmana, který ujel ze středního pásma a poté vypálil. S přízemní střelou si Ramo poradil a kotouč raději přidržel.
     
    10:33
    Omsk se usadil v obranném pásmu Metallurgu a chvilku tam kombinoval. K větší příležitosti se však domácí hokejisté nedostali. Gonchar úspěšně vyhodil do středního pásma.
     
    12:15
    Vyhození domácích se až na zakázané uvolnění nedostalo a tak museli obránci Magnitogorsku pokračovat. Zaskočeného Bondareva obral o kotouč Pervushin a z otočky vypálil. Jeho pokus minul je těsně pravou tyčku.
     
    14:35
    Máme tu první vyloučení. Na trestnou lavicí míří domácí Semin na dvě minuty za hákování.
     
    14:48
    Magnitogorsk se hned usídlil v útočném pásmu, kde zdárně kombinoval. Ke střele se nakonec odhodlal Malkin, který však trefil pouze betony Rama.
     
    15:32
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Metallurg využívá hned první přesilovou hru utkání. Odražení kotouč doputoval až do mezikruží, kde stál připravený SERGEI MOZYAKIN, který tvrdou ranou pod víko otevírá skóre dnešního utkání.

    Asistence: Victor Antipin.
     
    16:44
    Omsk na nic nečeká a snaží o rychlou odpověď. Z pravého kruhu se odhodlal vystřelil Pujacs, ale branku Ahonena netrefil. Následnou dorážku už hostují brankář pokryl.
     
    18:30
    Metallurg se už snaží dohrát první periodu daleko od své branky a to se mu také daří. Kombinace hostů v útočném pásmu sice nic nepřinesla, ale Metallurg alespoň nasbíral nějaké cenné vteřinky.
     
    19:41
    Ještě před úvodní sirénou se dostal ke střele hostující Zdunov. Ten ale bekhendem branku Rama netrefil a tak se bude vhazovat až v neutrálním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Omsk byl sice po celou první dvacetiminutovku lepší a nebezpečnější, ale to je mu zatím houby platné. Magnitogorsk dokázal využít přesilovou hru díky Mozyakinovi a tak vede v Omsk aréně po první periodě 0:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hosté vyhráli buly a hned se vrhli do útoku. Výpad Metallurgu však skončil hodně neslavně. Biryukov nepřesně rozehrál a puk pouze odevdzal soupeři.
     
    21:01
    První úspěšný zákrok druhé třetiny si připsal domácí Ramo. Ten si poradil se střelou od modré a kotouč raději podržel ve své lapačce.
     
    21:55
    Magnitogorsk měl opět kotouč na svým holích, ale před branku domácího Omsku se dostává hodně těžce. Další neúspěšný výpad hostů končí pouze ve středním pásmu.
     
    22:34
    Střela Ivanova pouze rozduněla mantinel za brankou Ahonena. Následně dojel odražený kotouč Antipin a čeká až jeho spoluhráči vystřídají.
     
    23:50
    Střela Kulemina od modré čáry byla sražena do ochranné sítě. Buly před před Ramem získali domácí a kotouč vyvážejí do středního pásma.
     
    24:44
    Ahonen si připisuje další úspěšný zásah po střele domácího Kalinina. Ten svůj pokus namířil pouze do připravené lapačky a hostující brankář puk raději přikryl.
     
    25:55
    Velký závar před brankou Metallurgu mohl vyústit ve vyrovnávací branku. Ke kotouči se dostal jeden z domácích hokejistů a vypálil. Trefil však pouze boční síť Ahonenovi klece.
     
    27:12
    Magnitogorsk se usídlil v obranném pásmu domácího celku, kde avangardským bekům zle zatápěl. Naštěstí pro domácí vyhodil do střední pásma Kozlov a Omsk střídá.
     
    28:34
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí se vřítili do útočného pásma jako rozjetý vlak a slaví svůj první úspěšný zásah v dnešním utkání. Vyrovnávací branku má na svém kontě ALEXANDER POPOV, který vypálil z pravého mezikruží a trefil přesně místo, kam se trefit měl.

    Asistence: Tomáš Záborský.
     
    29:35
    Domácí dostanou dokonce výhodu přesilové hry. Na trestnou lavici si odchází odpočinou Malkin.
     
    30:13
    Metallurg jde do tří. Dvě minuty za krosček vyfasoval jeden z hostujících hráčů.
     
    30:30
    Domácí se usadili v útočném pásmu, kde hodně svižně a přesně kombinují. Ahonen musel předvést pohotový zákrok, aby neinkasoval.
     
    31:04
    Avangard právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná přesilovka Omsku moc dlouho netrvala, protože ji domácí borci okamžitě využívají. Přihrávku přes celé kluziště zužitkoval dotírající SERGEI KOSTITSYN, který jako poslední uklidil kotouč za záda Ahonena.

    Asistence: Nikita Nikitin, Tomáš Záborský.
     
    32:13
    Mezitím jsou hosté v plném počtu. Přesilovka se Omsku povedla na výbornou a zaslouženě vede.
     
    32:27
    Kostitsyn se dostával do další slibné příležitosti. Puk mu však v poslední chvíli sjel s čepele a tak se střelecké představení nekonalo.
     
    33:12
    Domácí Frolov vyfasoval dvě minuty za hákování a už míří na trestnou lavici.
     
    34:07
    Útočná snaha domácího Avangardu končí ofsajdem. Jeden z hráčů Omsku si nepohlídal přejezd do útočného pásma a hra je přerušena.
     
    35:12
    Přesilová hra se Metallurgu příliš nepovedla. Hostující hokejisté se do žádné vetší šance nedostali a branku Ramiho příliš neohrozili. Domácí pětice střídá a na led jdou čerstvé síly.
     
    35:58
    Domácí přečíslení 4 na 2 volalo po třetí brance Omsku. Ta však ale nepřišla, protože zakončující Nesterov branku Ahonena a malý kousek minul.
     
    37:11
    Domácí jsou v druhé třetině jasně lepší a na ledě dominují. Omsk využil hlavně dvojnásobné přesilové hry, ve které dokázal skórovat a připsat si druhou vedoucí branku.
     
    38:37
    Prázdná branka zívala na domácího Frolova. Tomu se však nepodařilo zkrotit poskakující kotouč a zakončení se mu nepovedlo, tak jak by si představoval.
     
    39:42
    Magnitogorsk to ještě zkusil rychlou a přímočarou akcí rovnou před branku Rama. Tam sice vznikl nepřehledný závar, ale domácí beci vše řádně vyřešili výhozem do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá dvacetiminutovka je za námi. Tu jasně ovládli hokejisté Omsku a zaslouženě se ujali po trefách Popova a Kostitsyna vedení. Uvidíme s čím přijde Metallurg do třetího dějství a zda se mu podaří vyrovnat, či snad dokonce utkání otočit.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Domácí Omsk vlétl do posledního dějství jako uragán a hned ohrozil branku Ahonena. Střela obránce Perezhogina však branku jen o malý kousek minula.
     
    41:10
    Hostující Bondarev odchází na trestnou lavici za menší prohřešek proti pravidlům
     
    42:00
    Metallurg však zatím dobře brání a dvakrát se mu dokonce podařilo vyhodit až za branku Rama. Omsku se nedaří přejít do útočného pásma. Tentokrát brzdí snahu domácích hokejistů ofsajd.
     
    43:10
    Magnitogorsk je kompletní další oslabení už zvládl bez větších problémů. Avangardu se výhoda příliš nepovedla a na branku hostů nevystřelil ani jednou.
     
    45:30
    Hosté se teď na chvilku nastěhovali před klec Rama, tam ale příliš dlouho nepobyli, protože zásluhou Kozlova se Omsk osvobozuje a vyhazuje do středního pásma.
     
    45:35
    Dvě minuty pro domácí hráče. Metallurg bude mít výhodu přesilové hry.
     
    46:01
    Jenže přesilovka hostů netrvala dlouho. I jeden z hostujících hráčů si odchází odpykat dvouminutový trest. Síly na ledě se tak vyrovnají.
     
    47:06
    Střela Magnitogorsku byla sražena do ochranné sítě za brankou Rama. Vhazovat se tak po komerční přestávce bude znovu v domácím obranném pásmu.
     
    47:35
    Omsk je kompletní a kotouč vyváží až do středního pásma. Tam ale celá akce domácích hokejistů také končí.
     
    48:56
    Domácí beci se srazili ve vlastní třetiny a toho Metallurg využil. Jeden z dotírajících hráčů zřejmě dotlačil kotouč až za brankovou čáru. Hlavní rozhodčí si vyžádal přezkoumat celou situaci a volá videorozhodčímu.
     
    48:56
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Branka byla nakonec uznána. Kotouč zřejmě přešel přes brankovou čáru a tím posledním, kdo se kotouče dotkl byl hostující DMITRY KAZIONOV.

    Asistence: bez asistence.
     
    51:03
    Před sebou tak máme ještě zajímavé utkání, ve kterém není o dnešním vítězi rozhodnuto. V posledních minutách jsou aktivnější hosté z Magnitogorsku.
     
    52:30
    Domácí kouč si teď vyžádal oddechový čas a hodně zle vyčinil svým svěřencům za pasivní přístup ke hře v posledních minutách. Posléze končí rozehrávka Omsku icingem.
     
    53:36
    Hogman bojoval za domácí brankou. Proti přesile ve tmavých dresech neměl žádnou šanci uspět a podle toho to také dopadlo. Hostující útočník a kotouč přišel.
     
    55:00
    Máme před sebou posledních pět minut, které možná rozhodnou o vítězi toho utkání. Avangard začal poslední pětiminutovku aktivně a hned zaměstnal gólmana Ahonena.
     
    55:11
    Pěkná rána Pervuhina z pravého krutu skončila jen na masce hostující brankáře, který je hodně otřesen. Rozhodčí tak raději přerušili hru a jeli posoudit zdravotní stav Ahonena. Ten se zdá být zřejmě v pořádku.
     
    56:09
    Kombinace Magnitogorsku končí až za brankou Rama a je pískáno zakázané uvolnění. Hostující kouč si vyžádal oddechovaný čas a udělí svým povolaným ještě nějaké pokyny.
     
    56:30
    Dnešní utkání sleduje v Omsk aréně celkem 10318 diváků. Svatostánek domácích tak hlásí vyprodáno.
     
    58:00
    Na stadionu byly ohlášeny poslední dvě minuty do skončení řádné hrací doby. Zatím nemá utkání vítěze a o případných bodech navíc bude zřejmě rozhodnout prodloužení nebo samostatné nájezdy.
     
    58:46
    Magnitogorsk se zdá, že je v závěru lepší a nebezpečnější. Několikrát se dostal před branku Omsku a párkrát se odhodlal i ke střele. Ty však svatyni Rama vždy minuli.
     
    59:37
    Závěr utkání se pouze dohrává a oba týmy již vyčkávají na následné prodloužení. Hraje se především ve středním pásmu a oba celky se střídají v držení kotouče.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:02
    Prodloužení bude trvat pět minut a pokud některý tým nevsítí branku bude utkání pokračovat samostatnými nájezdy.
     
    Zanedlouho začne prodloužení.
     
    61:10
    Ostrá střela Antipina od modré čáry skončila jen těsně vedle levé domácí tyče. Následně se Omsk osvobozuje a kotouč vyváží do středního pásma.
     
    62:02
    Snahu Metallurgu brzdí ofsajd, který odpískal jeden z čárových. Vhazovat se tak bude v neutrálním pásmu, daleko od obou branek.
     
    62:30
    Velkou šanci rozhodnout utkání měl hostující Mozyakin, ten se pokoušel překonat brankáře Rama blafákem, ale puk mu v poslední chvíli sjel a ze zakončení sešlo.
     
    63:15
    Hra se stěhuje až do obranného pásma Magnitogorsku. Tam se ale příliš dlouho nehrálo. Hosté se snaží rychle přejít do útoku.
     
    64:30
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk byl sice celé prodloužení pasivnější, ale nakonec se dočkal a z první vážnější šance utkání rozhoduje. O rozhodující branku se postaral obránce KIRILL LYAMIN, který se po krásné akci dostal ke kotouči a nechytatelnou střelou zavěsil.

    Asistence: Nikita Nikitin, Sergei Kostitsyn.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní vyrovnané utkání nakonec končí. O dva body pro domácí Omsk se postaral půl minuty před koncem prodloužení obránce Lyamin. To je ode mě vše. Přeji příjemný zbytek dne. (15:25:47)

    Jakub Martínek

    Branky a nahrávky: 29. Popov (Záborský), 32. Kostitsyn (Nikitin , Záborský ), 65. Lyamin (Nikitin , Kostitsyn) - 16. Mozyakin (Antipin), 49. Kazionov


    Avangard Omsk: Ramo (Rejzvikh) - Nikitin, Pivtsakin, Lyamin, Pujacs, Valentenko, Kalashnikov, Kozlov, Kurjanov - Popov, Perezhogin, Zaborský - Kaparinen, Kalinin, Kostitsyn - Pervushin, Taratukhin, Nesterov - D. Semin, Ivanov, Frolov.
    Metallurg Magnitogorsk: Ahonen (Gelashvili) - Biryukov, Antipin, Khabarov, Gonchar, Misharin, Bondarev, Benatský - Grigorenko, Malkin, Kulemin - Zuccarelo, O'Reilly, Mozyakin - Zdunov, Platonov, Hodgman - Potehin, Yakubov, Kazionov.

    Rozhodčí: Bulanov, Zakharov - Victor, Zacharenka

    Diváci: 10318
    bahis siteleri